Prodao 1700 dionica SPPI, lijepa zarada, 100% u kešu
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
SPPI -bio preko 30% u premarketu.
PFE- dok sve raste 5-30% eto i PFE se pamakao cak 0,5%.
Al posto su izasle dobre vijesti mogao bi on do kraja dana u crveno
Pfizer, BioNTech real-world study shows COVID-19 vaccine 'dramatically' lowers cases, hospitalizations and deaths
Pfizer-BioNTech's COVID-19 vaccine shows 97% efficacy after second dose: Real-world evidence
Pfizer/BioNTech say COVID-19 vaccine likely to prevent asymptomatic infection
-
SPPI -bio preko 30% u premarketu.
PFE- dok sve raste 5-30% eto i PFE se pamakao cak 0,5%.
Al posto su izasle dobre vijesti mogao bi on do kraja dana u crveno
Pfizer, BioNTech real-world study shows COVID-19 vaccine 'dramatically' lowers cases, hospitalizations and deaths
Pfizer-BioNTech's COVID-19 vaccine shows 97% efficacy after second dose: Real-world evidence
Pfizer/BioNTech say COVID-19 vaccine likely to prevent asymptomatic infection
Ma smiješno je to sve sa PFE.
-
JD danas imao odlicne rezultate i dionica prvo +12% i sad na kraju se vrti oko nule. Po meni odlican Buy. Mislim da ljudi nisu zadovoljni logistikom, jer nikako da taj dio poslovanja izade iz minusa, ali bude i to. Mislim oni imaju p/e oko 35, i p/cf jos bolji, a amazon nije u povijesti imao toliko nizak, i dionica ne raste. nemam pojma. ja kupio 40 komada pa nek se nađe.
-
JD danas imao odlicne rezultate i dionica prvo +12% i sad na kraju se vrti oko nule. Po meni odlican Buy. Mislim da ljudi nisu zadovoljni logistikom, jer nikako da taj dio poslovanja izade iz minusa, ali bude i to. Mislim oni imaju p/e oko 35, i p/cf jos bolji, a amazon nije u povijesti imao toliko nizak, i dionica ne raste. nemam pojma. ja kupio 40 komada pa nek se nađe.
BABA?Trenutno povijesno gledano i fundamentalno povoljna.Earnings im je bio odličan.I "nesporazum" sa partijom izgleda da ide na bolje.
-
Na trading212 nemam NMM 😔
Koje solarce drzite ako nije tajna
-
DQ, ali sam ga danas prodao opet. Jucer kad je pao 10% nitko ga nije htio pa ja kupio, a danas kad je narastao 16% ga svi kupuju, a ja prodao. JKS i CSIQ jos. JKS sam opet prodao jer je i danas porastao 12% sto mi je skoro 35% u tri dana, a ja mrzim takve rastove jer mi je to previse (ne kupujem dionice s tolikim rizikom, osim ako nisu posebno jeftine). uz to JKS-u je trebalo danas izvjesce, al ga nema. Zanimaju me strasno marze, pa ako bude dobro lako kupim jer je dionica jos uvijek dosta jeftina. Ako sam i propustio 100 ili 200$ nije smak svijeta
BABA nije loša i mozda i nju kupim. za sad samo jd
-
Ako ti je do marži BABA je bolja od JD.
-
Razlicit je model poslovanja. JD je isti amazon, BABA samo spaja kupce s prodavacima i uzima maržu. Potpuno razlicit nacin trgovine. Jedno s drugim nema veze. S time da JD-u marže rastu s 0% prije dvije godine, na sadasnjih 2%, pa je svejedno toliko jeftin. Uz to su marze niske i mogu rasti. BABI marže padaju već dvije godine i teško da mogu rasti
-
Jasno da je model različit,ali to je po meni prednost,zato BABA i ima bolje marže, pa i od AMZN,za P/E da i ne pišem.Može izbaciti i više proizvoda na tržište.Ima prostora za rast kod Cloud i DE.Jeftina je i nepopularna trenutno samo zbog problema sa ANT grupom.
Svejedno,da ne ispadne da te nagovaram,jer to nikako nije slučaj,sretno sa JD,možda i ja uzmem malo ako još padne.
-
-
Pa gdje? Cek da provjerim. Na ovom mom kalendaru ne izbacuje. Ne, nije jos. U 8.30 po , tj. 14.30 po našem. Burze ce totalno reagirati
Burze su totalno reagirale.
-
Jasno da je model različit,ali to je po meni prednost,zato BABA i ima bolje marže, pa i od AMZN,za P/E da i ne pišem.Može izbaciti i više proizvoda na tržište.Ima prostora za rast kod Cloud i DE.Jeftina je i nepopularna trenutno samo zbog problema sa ANT grupom.
Svejedno,da ne ispadne da te nagovaram,jer to nikako nije slučaj,sretno sa JD,možda i ja uzmem malo ako još padne.
Mislim da ne shvacas. BABA se ne moze uspoređivati s AMZN-om niti JD-om jer ima drukciji poslovni model. Ti na Alibabi kupis nesto i alibaba nazove proizvodaca da si kupio to i to i tebi to proizvodac pošalje. Oni s robom nemaju veze. Amazon i JD kupe proizvod od proizvodaca, donesu ga u svoje skladište, i onda kad ti narucis tebi JD to donese sa svojom dostavom i naplati. Zato na JD-u nema lažne robe, što je u Kini veliki problem. Nema veze tko ima veće marže ili niže, nego koliko su one održive i sta ce s njima biti u buducnosti. JD da uspije srediti logistiku, a tu spada dostava robe, koju oni, a to sam već pisao, dostavljaju u Kini u roku jednog ili dva dana i to za oko 90% robe (mozes li to zamisliti), imali bi marzu recimo 4%. To je već dupla zarada i P/E od 18. (govorim napamet i otprilike jer dugo nisam radio tocnu analizu). Zamisli za kompaniju koja raste 32% da ima P/E 18. I to raste 32% na prihod od 120 milijardi $, a ne prihod od 3 mil $, pa se to lako onda poveća. To su zastrašujuće brojke. Izbacivanje više proizvoda isto nema veze jer oni ne proizvode sta se traži. Naravno da je meni potpuno svejedno dal će itko kupiti JD. Necemo mi pomaknuti cijenu Samo govorim činjenice. Jedino na ATPL-u misle da dionicu pomicu pisanja s foruma, ali tamo je posebna ekipa.
Evo ti marže na primjeru solaraca. DQ prodaje silikon i ima ga 80.000 MT. Ne moze proizvesti više ove godine. Njegov ukupan prihod je oko 800 mil$ na cijeni silikona 10$, a ukupni Mcap je oko 22B. Cijene silikonu rastu jer je velika potražnja i marže će rasti jer su fiksni troškovi uvijek gotovo jednaki, pa samo zarada može rasti s rastom cijene. JKS prodaje solarne panele koji se sastoje od stakla, kojemu se cijena udvostrucila, srebra kojemu je cijena skocila, silikona kojemu se cijena utrostrucila, i sve to moraju slati kontenjerima, kojemu se cijena učetverostrucila. Zbog zelje da se očuva tržišni udio i zbog ogromnog broja kompanija koji se time bave, oni sav taj trošak ne mogu prebaciti dalje. Cijena ukupnog solarnog sustava je jos i pala. Marže su sad vjerovatno tanke kao zilet, ako nisu i negativne. I zato kompanija kojoj raste prihod, a koji je oko 5B dolara, ima Mcap od samo 1,8B, znaci 12x manji nego DQ, iako imaju prihod 6x veci. Iako su u istom sektoru i ovise jedan o drugome, ne mogu se uspoređivati
-
Opet kamate luduju. Bude sranja danas
-
koje? obveznice misliš? daj please link...
-
baš i ja gledam.
bolesno su zaspajkale prema gore
-
https://www.cnbc.com/quotes/US10Y?qsearchterm=
samo to staviš gore u tab i gledas. Pomice se u realnom vremenu. Ako raste dionice padaju i obratno. Moglo se lijepo zaraditi samo prateci dal raste ili pada. Sad se malo smiruje
-
Dobro sam skuzio da JD pada zbog marži i logistike. Katastrofa mi je slusati njihov earning call jer slabo pricaju engleski, pa dok dobijem sutradan to sve napisano već je kasno
https://finance.yahoo.com/news/jd-com-sl…-052250118.html
P.S. Opet kamate luduju
-
što ste stali sa crtkanjem? Razmišljam, i oni prepovijesni crteži na u spiljama su zapravo isto bila tehnička analiza, malo ovog,malo onog, ovo gore ovo dolje i na kraju u napikanu jamu upade medvjed il bik.
-
Neki od nas moraju nešto i raditi, šmrcko
Ajde što vas zanima, da se nacrta uz prvu kavu
Altimmune je potegao 15% gore u dva dana, baš po crtkariji.
-
ALT -ide hladjenje ili cemo "...u nizu" ili pravocrtno "to the moon"
BABA-PEP-PFE-JD-ACB solari.. Birajte
-
-