1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • March 3, 2021 at 2:00 PM
    • #1,741
    Quote from alias

dsx mi se cini kao najgori izbor u vremenu rasta vozarina, jer oni lockaju sve brodove na TCE, što znaci da ne profitiraju od spota. Njih bi prije birao kad je trziste slabije, nego kad spot jako raste. to je naravno moje misljenje.

tako alias

kratko i jasno!

još ćemo mi od tebe dobiti pravog drugara ;)

a ako netko naravno želi dubinsku analizu, zna gdje se treba javiti

• alias
    Guest
    • March 3, 2021 at 2:19 PM
    • #1,742

Ne, pa ja cu naravno pomoci sa sitnicama, ali mi nema smisla davati analize besplatno, pogotovo kad je toliko vremena i truda uloženo u njih. Ne radim ja analize kao ekipa s ATPL-a :)

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • March 3, 2021 at 2:51 PM
    • #1,743

Alias, znamo da si ozbiljan. Tvoj trud svakako vrijedi nije upitno. Ako nije tajna koliko je cijena analize?

• alias
    Guest
    • March 3, 2021 at 4:45 PM
    • #1,744

Gledajte, vec mi se prije javio administrator da mogu analizu nuditi preko foruma, da ce on napraviti novu temu i grupu, pa da se nesto uplati i za forum. Nije mi problem, pa da ne gusim temu ovdje. Ako bude javim. Ali uvijek su bile 250kn pa bude tako i ovaj put. Najvjerovatnije. Ono šta je problem je što analizu kupi 10 ili 15 njih, što je niti 500 eura, a to na burzi zaradim mnogo lakše, pa sam zbog toga i odustao od pisanja. Sjecam se kad je atpl prije dvije, tri godine bila 685kn i ja taman zavrsio analizu i svega 10 ljudi je kupi jer su svi u hr najpametniji pa od analize nema koristi. Preporuka je bila prodati i ATPL i JDPL koji je tad bio nekih 65kn. Znaci da si imao jednu dionicu ATPL-a bi zaradio da si kupio analizu i prodao dionicu. A analiza je imala 60 stranica i rađena je 2 mjeseca. Jos odlucim dal mi se isplati ili ne. Dajte ovako da vidim otprilike pa da znam dal ima smisla. Accountant nemoj se ljutiti :) Nek mi svatko tko bi kupio analizu javi na pp pa da zbrojim koliko je vas pa onda odlucim dal je napisem ili ne. Radi se o 9 kompanija koje su među najvaznijima za ovaj sektor. Ako vas zanima javite. Pozzz

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • March 3, 2021 at 5:40 PM
    • #1,745

čoviče, ovaj forum nema kvorum... tu i tamo netko piše, 2-3 lika, niko više... tuga, čemer ovdi vlada- i s Vladom, i bez Vlada...

FATA malo MORGANA

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • March 3, 2021 at 8:26 PM
    • #1,746
    Quote from alias

Gledajte, vec mi se prije javio administrator da mogu analizu nuditi preko foruma, da ce on napraviti novu temu i grupu, pa da se nesto uplati i za forum. Nije mi problem, pa da ne gusim temu ovdje. Ako bude javim. Ali uvijek su bile 250kn pa bude tako i ovaj put. Najvjerovatnije. Ono šta je problem je što analizu kupi 10 ili 15 njih, što je niti 500 eura, a to na burzi zaradim mnogo lakše, pa sam zbog toga i odustao od pisanja. Sjecam se kad je atpl prije dvije, tri godine bila 685kn i ja taman zavrsio analizu i svega 10 ljudi je kupi jer su svi u hr najpametniji pa od analize nema koristi. Preporuka je bila prodati i ATPL i JDPL koji je tad bio nekih 65kn. Znaci da si imao jednu dionicu ATPL-a bi zaradio da si kupio analizu i prodao dionicu. A analiza je imala 60 stranica i rađena je 2 mjeseca. Jos odlucim dal mi se isplati ili ne. Dajte ovako da vidim otprilike pa da znam dal ima smisla. Accountant nemoj se ljutiti :) Nek mi svatko tko bi kupio analizu javi na pp pa da zbrojim koliko je vas pa onda odlucim dal je napisem ili ne. Radi se o 9 kompanija koje su među najvaznijima za ovaj sektor. Ako vas zanima javite. Pozzz

Ako vaša analiza doživi debakl, lovu vraćate ili nou?!

• alias
    Guest
    • March 3, 2021 at 8:41 PM
    • #1,747
    Quote from godo
    Quote from alias

Ako vaša analiza doživi debakl, lovu vraćate ili nou?!

Jos do sad nije nikad pa nece nit ova. Ali gledaj, koliko sam vidio pratis ekipu s teme dry bulk i atpl, a tamo su svi preveliki znalci za mene, pa onda najbolje njih nastaviti slusati. tesko da ces u nekoj mojoj analizi dobiti preporuku za kupnju dionice poput atpl-a, ali nikad ne znas. a mogu i lovu vratiti :) stvar analize je da se vidi koliko je jedna dionica skupa ili jeftina u odnosu na drugu. zakljucke kasnije mozete i sami izvuci.

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • March 3, 2021 at 8:46 PM
    • #1,748

Ma nemam ti ja pojma o izvještajima, znam ovako nesto iscrtat i to je to. A ekipu ne pratim, koji sad lete na krilima pozitive. Imao sam je i prodao na 192. Ja nisam investitor već više šibicar.

• alias
    Guest
    • March 3, 2021 at 8:58 PM
    • #1,749

Ma nesto mi je ostalo u glavi da si napisao pa sam se zato sjetio. Gledaj, ne moze se tamo raspravljati jer je ekipa takva kakva je, pa nema smisla. Svi pozitiva, nitko realan. A procitali u zivotu nisu tude izvjesce.

Vidi sta kazu u DSX-u zasto su vozarine tako porasle:

Gregory Lewis

I guess my first question is around realizing that Diana is not directly impacted on the smaller vessels. But that being said, strength in the Supermax market finds a way to spill into the Panamax market and vice versa. So, it's an interesting time in the market. In that, it seems like - that the Supermax market is really driving the strength in rates as opposed to typically the capes? Just kind of curious, what - if you're seeing anything, how that's happening, kind of any thoughts around that, that would be helpful?

Simeon Palios

I think, Stacey was elaborate on his analysis. But I think the most important element to what you have seen recently, it had to do with the sentiment, Greg and how people were thinking about the beginning of the year. I think most of them, they were really careful and they rushed to fix vessels. And the market was a bit better than expected as regards the demand where some seasonal issues with the demand.

And therefore, the market was caught without a lot of vessels being available for charter and this is how it happened, I think. At the end of the day, medium to long-term, everything has to do with fundamentals. How many vessels we have in the water and what's the demand for carrying goods by sea.

Ukratko, ovi, ali i svi drugi brodari kazu da je pocetak godine super, ali ne vide tako snaznu potraznju kakva se prikazuje po vozarinama. Kaze da misli da je to zbog toga jer je malo brodova ostalo slobodno i onda oni mogu diktirati cijenu. Ima jos stvari koje su neki drugi sefovi kompanija rekli, a koji se odnose na ostale brodove i kad vide jaci rast i to. Dakle, ja sve citam, oko par tisuca stranica, od toga napravim analizu, i onda vama ukratko obrazlozim sve uz excel tablicu svih pokazatelja (prepravljenih i usporedivih). Ono sta je najvaznije je da analiza bude objektivna, sto na temi dry bulk nikad neces dozivjeti. Oni idu od stranice do stranice i cim nadu neku pozitivu priljepe link i misle da su popili svu pamet svijeta. Sad ce migra iskociti iz paštete i traziti brojke CnB. Kazem, nemojmo gušiti temu.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 3, 2021 at 10:34 PM
    • #1,750
    Quote from vlad1111

čoviče, ovaj forum nema kvorum... tu i tamo netko piše, 2-3 lika, niko više... tuga, čemer ovdi vlada- i s Vladom, i bez Vlada...

Istina, i nije to od danas......osim početnog entutijazma ništa......ja najčešće napišem nešto tek toliko da vidim reakcije koji bi se mogle pretvorit u neku raspravu kolega s foruma ali s druge strane muk......valjda je šutnja zlato.....

nema kvoruma ni na forumu a tek trgovanju........to je ono najgore od svega......

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • March 4, 2021 at 12:26 PM
    • #1,751
    Quote from hugh
    Quote from vlad1111

Istina, i nije to od danas......osim početnog entutijazma ništa......ja najčešće napišem nešto tek toliko da vidim reakcije koji bi se mogle pretvorit u neku raspravu kolega s foruma ali s druge strane muk......valjda je šutnja zlato.....

nema kvoruma ni na forumu a tek trgovanju........to je ono najgore od svega......

muk je zato jer ljudi s foruma prodaju jedni drugima.

ajne klajne pojašnjenje...

svi burzomani prate 2 foruma.

većina ih je registrirana.

dakle, to su jedini mali ulagači.

kako veliki trguju tek tu i tamo (manje tu, a više tamo),

trgovanje na ZZZZZZZSe se svodi na međusobno dobacivanje forumaša

pionicama...pionice novca, vremena, živaca...

a tko je onda lud nekome otkrivati svoje tajne: cilj je eventualno drugu forumašu

uvaliti svoju perjanicu.

FATA malo MORGANA

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • March 4, 2021 at 12:34 PM
    • #1,752

Ajmo provest anketu zašto se manje piše na forumu nego prije godinu dana.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • March 4, 2021 at 12:46 PM
    • Official Post
    • #1,753
    Quote from vlad1111
    Quote from hugh

a tko je onda lud nekome otkrivati svoje tajne: cilj je eventualno drugu forumašu

uvaliti svoju perjanicu.

Display More

Kada je ovaj forum pokrenut prije godinu dana situacija i mindset ljudi koji su dolazili s poslovnog je zaista bio takav. Međutim, u tih godinu dana daleko smo došli, pogotovo po kvaliteti rasprava i informacija. Proces je vrlo spor i naravno da uvijek može bolje. Iz mjeseca u mjesec raste prosječan broj postova i članova, što pokazuje da ljudi polako prepoznaju dobrobiti jednog ovakvog okupljališta, a time će se pozitivne stvari i dalje nastaviti.

Forum je slika svih članova, pa da li će forum napredovati i ostati pozitivna priča i mjesto još kvalitetnijih rasprava ovisi isključivo o vama, pa vas sve pozivam da tome date maksimalan doprinos kroz svoje stručne komentare.

• Previous Official Post
    • Next Official Post
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 4, 2021 at 1:06 PM
    • #1,754
    Quote from vlad1111
    Quote from hugh

uvaliti svoju perjanicu.

Display More

većim dijelom se slažem s napisanim, osim da prodajemo jedni drugima, jer ja isključivo gledam da prodam kada oni s Poslovnog kupuju i obrnuto, radi mira u kući, ako netko od "naših" naleti u tome trenutku to je na vlastitu odgovornost :)

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • March 4, 2021 at 2:14 PM
    • #1,755
    Quote from Moller
    Quote from vlad1111

uvaliti svoju perjanicu.

Display More

većim dijelom se slažem s napisanim, osim da prodajemo jedni drugima, jer ja isključivo gledam da prodam kada oni s Poslovnog kupuju i obrnuto, radi mira u kući, ako netko od "naših" naleti u tome trenutku to je na vlastitu odgovornost :)

Display More

Admin predlažem da se uvede trofej za najduhovitijeg člana foruma koji bi išao, a kome drugome, nego kolegi Moller

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • March 4, 2021 at 3:25 PM
    • #1,756
    Quote from Moller
    Quote from vlad1111

uvaliti svoju perjanicu.

Display More

Display More

tigrić prodaje kad neo kupuje.

to ti je ka ono s čaknutim norisom :P

FATA malo MORGANA

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 4, 2021 at 3:36 PM
    • #1,757

crnogorska poljoprivreda već spremna za 4. industrijsku revoluciju :S

https://www.seebiz.eu/trzista/prva-k…noj-gori/252993

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • March 6, 2021 at 3:50 PM
    • #1,758
    Quote from Ivana7
    Quote from zlocesti

Išla sam ponovno viriti, i izgleda da se odbilo o fibo. U ponedjeljak pametniji.

Čekati ću ga oko 1600.. čega nema, bez toga se mora

Sada je izvjesnije da će rasti nego sutra pasti, al' ne pada mi na pamet sa uncama trčati svakih tjedan dva u ured za otkup.

- danas sam kupila malo više toga.

- za mene je ovo neko dno, sada koja kuna gore dolje sasvim nebitno.

- ako dođe do 1.600 ponovno ga kupujem.

- trenutno gledam na tu investiciju kao disperzija rizika.

- moglo bi rasti ponovno do 2.000 .

Display More

Kojom papirušinom/tikerom trgujete?

FATA malo MORGANA

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • March 6, 2021 at 3:56 PM
    • #1,759

Danas je mogla samo u dućanu. Dobar dan, dobar dan, kilo zlata molim al ono da bude dobra pozicija.

Zasto vam treba baš kilo unezvereno ce trgovac.

Onako da se nadje za disperziju.

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • March 6, 2021 at 4:28 PM
    • #1,760

sićan se kad je atlantida tonila...

ja i odisej suze isplakasmo na araratu kad smo ugledali vir koji ju je potega.

pala je sa iljadu osansto metri i prvo tresnila na iljadu (ne na Ilijadu)

onda san reka Broju 1, koji je zamišljeno promatra ovu FA+TAklizmu:

čuj, prika, viš' ovaj vir, on će je povuć na 200. potonut će...

ovaj nije moga doć sebi.

kažeš, dvista?

ma daj, ako ovo kažem na poslovnom forumu, ljudi će se smijat.

ova konjuh planina postat će ahahahahahat, a ne ararat.

ja mu reka: oće, viruj mi, ovaj vir ti je tzv. pijavica za pionice.

Broj1 je otiša zamišljen, u nevjerici, trzajući glavušom livo-desno...

nije moga virovat da će atlantida potonuti...

d rest iz e histori.

FATA malo MORGANA

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt