1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 2, 2021 at 9:38 PM
    • #1,481
    Quote from Lurker458

Imam pitanje za ekonomiste/pravnike koji poznaju materiju ZSE. Koja bi bila točna procedura vezana uz ne-tehnicke aspekte da neka strana platforma za low/zero commission trading (ala trading212) omogući trgovanje sa dionicama koje su izlistane na ZSE? Sa jedne (zse) i sa druge (strana platforma) strane?

moraš postati član burze (broker) ili sklopiti neki ugovor s članom burze (ako radiš aplikaciju za njega).

kod svake transakcije postoji neki trošak, dio ide burzi, a dio članu burze (brokeru).

kod ovih low/zero commission šema, koliko sam shvatio, ti nisi vlasnik te dionice, a tu možda imamo regulatorski problem.

e sad, može i neki naš broker ponuditi opciju trgovanja bez svog troška (samo da se plaća trošak burze), al onda bi on trebao namaknuti zaradu nekom članarinom, ili ponuditi neki dodatni sadržaj, tipa neke sektorske analize uz naplatu, a ne bi bilo loše i da napravi neko sučelje za real time tehničku analizu i neki stock screener, malo detaljniji od ovog što imamo na investiramo.com (koji je jako dobar) ili moje dionice.

ako misliš raditi nešto u tom stilu, mislim da će ti zajednica biti zahvalna :)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • January 3, 2021 at 9:24 AM
    • #1,482
    Quote from st-brajo
    Quote from Lurker458

Imam pitanje za ekonomiste/pravnike koji poznaju materiju ZSE. Koja bi bila točna procedura vezana uz ne-tehnicke aspekte da neka strana platforma za low/zero commission trading (ala trading212) omogući trgovanje sa dionicama koje su izlistane na ZSE? Sa jedne (zse) i sa druge (strana platforma) strane?

moraš postati član burze (broker) ili sklopiti neki ugovor s članom burze (ako radiš aplikaciju za njega).

kod svake transakcije postoji neki trošak, dio ide burzi, a dio članu burze (brokeru).

kod ovih low/zero commission šema, koliko sam shvatio, ti nisi vlasnik te dionice, a tu možda imamo regulatorski problem.

e sad, može i neki naš broker ponuditi opciju trgovanja bez svog troška (samo da se plaća trošak burze), al onda bi on trebao namaknuti zaradu nekom članarinom, ili ponuditi neki dodatni sadržaj, tipa neke sektorske analize uz naplatu, a ne bi bilo loše i da napravi neko sučelje za real time tehničku analizu i neki stock screener, malo detaljniji od ovog što imamo na investiramo.com (koji je jako dobar) ili moje dionice.

ako misliš raditi nešto u tom stilu, mislim da će ti zajednica biti zahvalna :)

Display More

Pitanje za braju, kupuje li i jedno naše brokersko društvo dionice na vanjskim tržištima? Tipa, želim kupit Teslu, a oni to obave za moj račun i da li sam onda stvarno vlasnik dionice ili opcije

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 3, 2021 at 9:27 AM
    • #1,483

Zaba global. Erste brokeri. Ima ih još.

Naknade su prilične, i postoji naknada za održavanje skrbničkog računa

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 3, 2021 at 10:03 AM
    • #1,484
    Quote from zlocesti

Zaba global. Erste brokeri. Ima ih još.

Naknade su prilične, i postoji naknada za održavanje skrbničkog računa

zm1

kod Zaba globala nema skrbničkog (vi ste vlasnik dionice), naknada za vođenje brokerskog računa je besplatna.

nude odlične naloge npr. trailing stop, pretplatu na level 2 dubinu tržišta, itd.

nude i konverziju valuta po realnom tečaju sa 0,5% provizije.

jedino su provizije za naloge malo veće, al ako nećete day trejdati, neloša opcija.

budem se raspitao za uvjete detaljnije.

imam kod njih trader HR, al imam i Agram preko kojeg radim na ZSE jer mi je jeftiniji.

na našem marketu je uvijek bolje imati i jednu rezervu, jer se u zadnje vrijeme brokeraji često ruše ^^

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 3, 2021 at 10:11 AM
    • #1,485

U Erte ste isto vlasnik dionica, ali se one vode na skrbničkom računu. Ludilo.

Zaba je prilično skupa. Al' morati ćemo na koncu nešto izabrati. I uložiti :S

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 3, 2021 at 12:09 PM
    • #1,486

ludilo se nastavlja

https://www.seebiz.eu/tehnologija/ga…-zemlji/248681/

ovaj bi branio Suncu da sija, a hrpa novaca se ulaže u solare :/

Europska unija: Zaduživanjem protiv koronakrize

https://www.seebiz.eu/kolumne/europs…nakrize/248679/

"Te dugove bi Unija trebala otplatiti do 2058. godine. U tu svrhu Bruxelles želi uvesti NOVE POREZE na plastiku, financijske transakcije, trgovanje emisijama kao i jedan novi ekološki porez na proizvode iz trećih zemalja."

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 3, 2021 at 12:36 PM
    • #1,487

Velika je sreća da uglavnom ne znam tko su ti ljudi

Zloćka uglavnom ne čita novine, ima već desetak godina.

Pala sa Marsa :S

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ic/2243451.aspx

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 4, 2021 at 9:47 AM
    • #1,488
    Quote from st-brajo

ludilo se nastavlja

https://www.seebiz.eu/tehnologija/ga…-zemlji/248681/

ovaj bi branio Suncu da sija, a hrpa novaca se ulaže u solare :/

Nevjerojatno!

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 4, 2021 at 10:03 AM
    • #1,489

"Starvation Is Coming - Rancher Explains"

Food supply chain (kao i svi ostali logistički lanci) je fino načet zbog utjecaja korone na logistiku.

P.S. Nisam provjeravao navode u videu ali nekako mi se poklapa s osjećajem za filing. :)

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • January 4, 2021 at 10:07 AM
    • #1,490

Kina vam slicno aktivno igranje lokalnom klimom izvodi vec desetak godina. Disperziju oblaka kao i stvaranje oblaka kemikalijama ispred povrsina gdje zele sunce.

Nije to nista novo.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 4, 2021 at 1:43 PM
    • #1,491
    Quote from LodeRunner

Kina vam slicno aktivno igranje lokalnom klimom izvodi vec desetak godina. Disperziju oblaka kao i stvaranje oblaka kemikalijama ispred povrsina gdje zele sunce.

Nije to nista novo.

hvala na pojašnjenju :thumbup:

ali nije mi jasno zašto ga onda lansiraju poviše Švedske, a ne npr. poviše Sahare?

i inače mi nije jasna ta opsesija ledenjacima i njihovim otapanjem ako tu količinu vode i vodene pare na ovaj način možeš preseliti iznad Sahare i Bliskog Istoka?

šta ne bi za Svijet bilo bolje da na cijeloj planeti postoji više manje ujednačena klima i da Sahara i Bliski Istok postanu nova "pluća" Zemlje, a ne da se kuhaju na +50?

u krajnjoj liniji, šta ne bi to pridonijelo zaštiti biološke raznolikosti i stvaranju nove iz krša i kamenjara?

di ćeš boljeg načina od zaštite okoliša i sječe šuma, ako možeš stvoriti istu tamo di je sada nema, a nećeš doći ni u doticaj sa virusima koji očito obitavaju na takvim postojećim staništima, pa sada imamo problem.

ovo je dokaz da se svaki izum može upotrijebiti i na korist i na štetu čovječanstva, samo je pitanje tko je taj koji o uporabi odlučuje i za koje svrhe.

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • January 4, 2021 at 2:06 PM
    • #1,492
    Quote from st-brajo
    Quote from LodeRunner

Nije to nista novo.

ali nije mi jasno zašto ga onda lansiraju poviše Švedske, a ne npr. poviše Sahare?

i inače mi nije jasna ta opsesija ledenjacima i njihovim otapanjem ako tu količinu vode i vodene pare na ovaj način možeš preseliti iznad Sahare i Bliskog Istoka?

šta ne bi za Svijet bilo bolje da na cijeloj planeti postoji više manje ujednačena klima i da Sahara i Bliski Istok postanu nova "pluća" Zemlje, a ne da se kuhaju na +50?

u krajnjoj liniji, šta ne bi to pridonijelo zaštiti biološke raznolikosti i stvaranju nove iz krša i kamenjara?

di ćeš boljeg načina od zaštite okoliša i sječe šuma, ako možeš stvoriti istu tamo di je sada nema, a nećeš doći ni u doticaj sa virusima koji očito obitavaju na takvim postojećim staništima, pa sada imamo problem.

ovo je dokaz da se svaki izum može upotrijebiti i na korist i na štetu čovječanstva, samo je pitanje tko je taj koji o uporabi odlučuje i za koje svrhe.

Display More

Zato što je ledenjak posebna atrakcija za turiste!

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 4, 2021 at 3:54 PM
    • #1,493

Gdje je nestao čovjek?

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2243823

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • January 4, 2021 at 4:53 PM
    • #1,494
    Quote from st-brajo
    Quote from LodeRunner

Nije to nista novo.

Display More

Poštovani kolega , otvorili ste pitanja za 10 doktorskih disertacija iz više područja ::::::)))). Ukratko NEEE. posadite par stotina maslina na ledini di ničeg nije bilo i promjenite mikroklimu tog područja. To opet ima efekt na nešto dalje... Sahara je nekada bila jako plodna... Pitanje je ovo globalno zatopljenje jeli to istina ili biznis... sigurno je čovjek pridonio trenutno zatopljenu..ali kad bi pitali gospođu Zemlju koja broji milijune godina dali mali čovjek sa svojom malom indusrijskom revolucijom na nivou nekih jadnih 100-tinjak godina može povisiti temperaturu? A da to nije proces koj se ionako događa... Gospođa Zemlja je imala raspon od ledenih doba do velikih vrućina tako da bi u najmanju ruku bilo razumno na prvu odbit današnja tumačenja? kao i ovaj covid 19- ti po redu..ja čekam 25-ti da vidim šta nudi :::::))))

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 4, 2021 at 4:59 PM
    • #1,495
    Quote from st-brajo

Gdje je nestao čovjek?

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2243823

U logoru za preodgoj. Najvjerovatnije.

Mada je isto tukac... Kiflu bih boravio tamo da imam takvu paru.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • January 4, 2021 at 11:25 PM
    • #1,496

Poštovani kolega, do kada su firme obvezne objaviti financ za posljednji kvartal? 31.1.2021..=?

a do kada za 2020 godinu? 30.04.2021?

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 7, 2021 at 10:18 AM
    • #1,497

Ograničenje brzine na 30 km/h?

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…i-grad-20210107

Baš me zanima koje je opravdanje za takav potez. Suludo. U svakom slučaju, kasica će se fino punit.

A i globalno zatopljenje štrajka ...

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…a-foto-20210107

Edited once, last by etoimene: Merged a post created by etoimene into this post. (January 7, 2021 at 10:20 AM).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 7, 2021 at 10:34 AM
    • #1,498
    Quote from etoimene

Ograničenje brzine na 30 km/h?

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…i-grad-20210107

Baš me zanima koje je opravdanje za takav potez. Suludo. U svakom slučaju, kasica će se fino punit.

A i globalno zatopljenje štrajka ...

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…a-foto-20210107

pa naravno.

treba prevladati idiotizam dok se ljudi ne probude i ne progledaju tko sve od toga profitira.

samo šta će onda za većinu biti kasno.

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 7, 2021 at 11:04 AM
    • #1,499

A ovo? Luđak do luđaka.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…ropast-20210107

"Prijedlog Zakona o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti poljoprivrednog bilja izašao iz javne rasprave sredinom prosinca, a Hajduković upozorava da se u njemu predviđa ograničavanje ili potpuna zabrana sijanja domaćeg sjemena te obveza predaje vlastitog sjemena ovlaštenom dorađivaču i plaćanje dorade takvog sjemena ukoliko bi ga poljoprivrednik želio koristiti."

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • January 7, 2021 at 11:23 AM
    • #1,500

Naravno, obična raja će se trovati Monsantom, a "Elite" će jesti zdravo i nadživjeti raju jedno 50 godina. Sve mi se više čini da to i je krajnji cilj svega što se događa...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 3, 2025 at 7:12 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 3, 2025 at 7:12 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 3, 2025 at 6:24 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. Zvjezdani

June 3, 2025 at 6:24 PM
    1. LKPC (Luka Ploče d.d.) 173

• Like 1
      • Neo
      • February 27, 2020 at 11:04 PM
      • Dionice
      • Neo
      • June 3, 2025 at 1:53 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      82k
      173
    3. umalo

June 3, 2025 at 1:53 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 12:37 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. All

June 3, 2025 at 12:37 PM
    1. CROS (CROATIA osiguranje d.d.) 69

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:22 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 11:18 AM
    2. Odgovora
      69
      Pregleda
      31k
      69
    3. marinac

June 3, 2025 at 11:18 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 3, 2025 at 7:12 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 3, 2025 at 6:24 PM
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 3, 2025 at 12:37 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 5 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt