1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • September 28, 2020 at 2:56 PM
    • #1,261

Još će ispast da je netko tamo prodavao ribu i meso bez fiskalizacije... Majko moja mila draga, koji krkanluk.

Da imamo imalo slobodne institucije, SOA i USKOK su ih trebali sve navući unutra i pohapsit, s vojskom provest vojni udar i ajmo ispočetka.

Pa nama se predsjednik države, ministri, zapovijednik vojske, suci i slični druže da bi ušparali koju kunu na friškoj ribi ili omastili brk uz hladnu prasetinu.

Pa šta još treba, da piju vino iz tetrapaka na klupici u parku?

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • September 28, 2020 at 3:15 PM
    • #1,262
    Quote from mikromakrto

Još će ispast da je netko tamo prodavao ribu i meso bez fiskalizacije... Majko moja mila draga, koji krkanluk.

Da imamo imalo slobodne institucije, SOA i USKOK su ih trebali sve navući unutra i pohapsit, s vojskom provest vojni udar i ajmo ispočetka.

Pa nama se predsjednik države, ministri, zapovijednik vojske, suci i slični druže da bi ušparali koju kunu na friškoj ribi ili omastili brk uz hladnu prasetinu.

Pa šta još treba, da piju vino iz tetrapaka na klupici u parku?

'Ndrangheta, na hrvatski način.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • September 28, 2020 at 4:13 PM
    • #1,263

Ma kakva mafija, oni bar vrte milijune, a ovdje se poklaše oko tri kile oborite ribe i dva praseta

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • September 28, 2020 at 4:22 PM
    • #1,264
    Quote from mikromakrto

Ma kakva mafija, oni bar vrte milijune, a ovdje se poklaše oko tri kile oborite ribe i dva praseta

Da bar...vrte vrte oni...na stotine milijuna....naših

pecunia non olet

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • September 28, 2020 at 7:52 PM
    • #1,265

Interesantno je da se raspravlja tko je što jeo i pio u vrijeme korizme, s kim je se častio i u koje vrijeme, prije ili poslije podne, a da nitko ne pita

Di su pare????????

i

Koliko je našeg novca prošlo kroz klub?

Di su računi od ribe, mesa i alkohola???

Tko su bili glavni dobavljači sponzori hrane, pića i kurvi?

Rješenje svega je da se nagradi onoga tko zna odgovore na postavljena pitanja i prija i a ne da se istoga hapsi! Tako se bar radi u državama koje se zaista bore protiv mita i korupcije!

.

buMBum

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • September 28, 2020 at 8:11 PM
    • #1,266
    Quote from buMBum

Interesantno je da se raspravlja tko je što jeo i pio u vrijeme korizme, s kim je se častio i u koje vrijeme, prije ili poslije podne, a da nitko ne pita

Di su pare????????

i

Rješenje svega je da se nagradi onoga tko zna odgovore na postavljena pitanja i prija i a ne da se istoga hapsi! Tako se bar radi u državama koje se zaista bore protiv mita i korupcije!

.

Display More

zašto to s Todom ne dogovore?

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • September 28, 2020 at 8:13 PM
    • #1,267
    Quote from buMBum

Di su pare????????

i

.

Display More

to je sve liparenje kad vidimo kolika količina novca je otišla u malinvestment od osnutka države do danas.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 28, 2020 at 8:44 PM
    • #1,268

https://www.index.hr/vijesti/clanak…az/2217586.aspx

Na ovo čovjek ne zna što bi rekao.

Polupani lončići.

Ali je činjenica da nam djeca gladuju za zaplakati

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • September 28, 2020 at 8:47 PM
    • #1,269
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…az/2217586.aspx

Na ovo čovjek ne zna što bi rekao.

Polupani lončići.

Ali je činjenica da nam djeca gladuju za zaplakati

nisu oni navikli na oboritu ribu.

djeci bi teško palo na stomak, pa se on ponudio da to pomlati umjesto njih.

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • September 29, 2020 at 10:37 AM
    • #1,270

Da nam je ovdje jedan onaj famozni Đurin jednodnevi rast da malo "razdrma" ulagače ne bi škodilo!^^

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 29, 2020 at 10:40 AM
    • #1,271

Nema više tko :S

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 29, 2020 at 10:43 AM
    • #1,272
    Quote from zlocesti

Nema više tko :S

To cemo jos vidjeti...ako izvjesce bude dobro (a sto je dobro:/:/:/??) vadit ce se carape... i mudante ;);)

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • September 29, 2020 at 10:46 AM
    • #1,273
    Quote from Ledica
    Quote from bbkk0000

Kontrolom OPG. Ako imaš posađeno 10 hektara repe, ako se vodi briga i to uspije imaš čistih 100 000-tinjak tisuća kuna. ili obrađuješ neku zemlju, daj ulaz i izlaz... svi gospodarski subjekti predaju izvješataje koji se kontroliraju a njih nitko nište ne pita... ipak treba malo reda... šteta što i ja nisam poljoprivrednik ;)

Tvoja sreća sto nisi poljoprivrednik kao ni ja , ali ipak nešto o poljoprivrednoj proizvodnji i svim problemima koji ju prate znam iz iskustva bliskih mi osoba .

Da si ti poljoprivrednik onda nebi pisao po forumu već bi gledao u nebo i molio krunicu jer bi ti zbog previše kiše 7 hektara kupusa uništila bakterijska bolest za koju ne postoje zaštitna sredstva ili bi ti propalo 5 hektara paprike zbog Jesenje kiše i hladnog proljeća .

To ti je taj ulaz - izlaz koji je potrebno kontrolirati jer kako to da je prinos trebao biti npr. 100 tona , a eto ga samo 20.

Ali zato će kukuruz obilno roditi ove godine , kojeg li veselja , jedino mali je problem sto će cijena zbog dobrog uroda biti mizerija .

Ako se sve okolnosti poklope pa imaš bogat urod i kvalitetan proizvod onda slijedi teška borba da nađeš kupca.

Najteži posao je posao poljoprivrednika u ovim uvjetima u RH i zato budi sretan i zadovoljan sto se poljoprivredom možeš baviti samo pisanjem na ovom forumu , bez zamjere molim .

Display More

Kolegice i Vi ste mi malo u depresiji :) . Nisam poljoprivednik ali se malo ( ili malo više od toga ) amaterski bavim poljoprivedom a možda uđem i malo dublje u to sve. Ovaj standardni način proizvodnje koj je krenuo iza 2 rata sa kemikalijama je po meni out. Ta zemlja je isprana,kisela ,nema humusa u njoj... proizvod it te zemlje je loš...tako da se tu zaista netreba čuditi ničemu. Ove godine urod maslina u HR je podbacio ali gle čuda tko je zemlju oporavio i pripremio taj ima obilatu berbu. Samo neoliberalni kapitalizam može osmisliti povrat na investiciju na poljoprivednom zemljištu. Poljopriveda je prosjek na nivou 10 godina , zemljište je kapital . Savjetodavna služba može poslikati urod i dati procjenu. Na razlici koja bi se našla da se prodaje na crno bi se mogli platiti radnici za posao npr. Ne poznam nikoga tko ima vrhunski proizvod a da nije sve prodao. Kuknjava oko cijene je samo to. Uvjek može više ali izgleda da i to prolazi :) .

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • September 29, 2020 at 11:16 AM
    • #1,274
    Quote from Paulie

Pa o trenutnoj vlasti sve govori ova fotografija. Na fotografiji sjede četiri bivša i aktualna Plenkovićeva ministra s Josipom Rimac. Tu su od aktualnih Oleg Butković i Tomislav Ćorić te od bivših Tomislav Tolušić i Goran Marić.

50637890-32ed-4485-9b99-a837674e8166.jpg?width=765&height=467

https://www.index.hr/vijesti/clanak…index_tid=55061

Dogovorni ekonomisti , na dogovorenom ručku

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • September 29, 2020 at 11:24 AM
    • #1,275

Nisam ja u nikakvoj depresiji , prije u euforiji jer ,bavila sam se biznisom koji se može smatrati djelomično poljoprivrednom proizvodnjom i to dosta godina vrlo uspješno pa sve prodala i prije 16 godina prebacila se iskljucivo na burzu , zaradila desetorostruko .

Ozbiljno se baviti poljoprivredom i živjeti od toga je sasvim nešto drugo od uzgoja maslina kao hobi uz posao i prodaja nekoliko boca ulja prijateljima , poznanicima ili na kućnom pragu .

Točno je da ako imate vrhunski pa i samo prosječan proizvod da ćete sve prodati uz uvjet da živite u Istri ili Dalmaciji , ali ako sadite povrće pa bilo to i ekološko u Slavoniji velike su šanse da će te ga morati sami pojesti , a ostatak baciti .

Masline nažalost u Slavoniji ne rastu , a ni tartufe do sada nisu pronašli .

Plava i zelena Hrvatska sve su udaljenije , a Slavonci još i dalje , uglavnom u Irskoj .

A nisu ni lijeniji ni manje sposobni od gore navedenih , a k tome imaju kvalitetnu plodnu zemlju bez ijednog kamena , pa kako to objasniti ?

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • September 29, 2020 at 11:58 AM
    • #1,276
    Quote from Ledica

Nisam ja u nikakvoj depresiji , prije u euforiji jer ,bavila sam se biznisom koji se može smatrati djelomično poljoprivrednom proizvodnjom i to dosta godina vrlo uspješno pa sve prodala i prije 16 godina prebacila se iskljucivo na burzu , zaradila desetorostruko .

Ozbiljno se baviti poljoprivredom i živjeti od toga je sasvim nešto drugo od uzgoja maslina kao hobi uz posao i prodaja nekoliko boca ulja prijateljima , poznanicima ili na kućnom pragu .

Točno je da ako imate vrhunski pa i samo prosječan proizvod da ćete sve prodati uz uvjet da živite u Istri ili Dalmaciji , ali ako sadite povrće pa bilo to i ekološko u Slavoniji velike su šanse da će te ga morati sami pojesti , a ostatak baciti .

Plava i zelena Hrvatska sve su udaljenije , a Slavonci još i dalje , uglavnom u Irskoj .

A nisu ni lijeniji ni manje sposobni od gore navedenih , a k tome imaju kvalitetnu plodnu zemlju bez ijednog kamena , pa kako to objasniti ?

Display More

Ne slažem se ako imate npr. te paprike zašto se neide do kraja i napravi recimo zimnica? Ako je pravi proizvod toga možete prodati koliko hoćete. U nekoliko malih dućana/voćarna malo pričam sa ljudima i čim se počne razgovor da bi imali dobr proizvod odmah krenu otvorene ponde o suradnji. Zato jer pravih proizvoda jednostavno nema ili ima jako malo. Dobro je rekao Zadro ( taj kraj Virpvitički se dosta prebacio na eko proizvodnju ) kaže tamo je drugi najveći kamilice na svijetu " pa osim u nogometu nismo u ničemu drugi" . Slavonci su se uljuljali jošu jugi. Tamodobro rade opg koji su djeci poslsli na Agronomski fakultet, srednja poljoprivredna isto jako dobro radi... ti mladi ljudi imaju puno znanja i mogu do dosta novaca iz EU ali pod uvjetom da im roditelji daju tuzemlju u vlasništvo a to roditeljima jako teško pada. Kada bi znali kakve se priče valjaju sa maldima ljudima i malim opg bi se iznenadili. Ali mediji to ne prenose ( vjerojatno namjerno ) pa ljudi nisu niti upućeni...

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 29, 2020 at 12:27 PM
    • #1,277
    Quote from bbkk0000
    Quote from Ledica

Display More

Ne slažem se ako imate npr. te paprike zašto se neide do kraja i napravi recimo zimnica? Ako je pravi proizvod toga možete prodati koliko hoćete. U nekoliko malih dućana/voćarna malo pričam sa ljudima i čim se počne razgovor da bi imali dobr proizvod odmah krenu otvorene ponde o suradnji. Zato jer pravih proizvoda jednostavno nema ili ima jako malo. Dobro je rekao Zadro ( taj kraj Virpvitički se dosta prebacio na eko proizvodnju ) kaže tamo je drugi najveći kamilice na svijetu " pa osim u nogometu nismo u ničemu drugi" . Slavonci su se uljuljali jošu jugi. Tamodobro rade opg koji su djeci poslsli na Agronomski fakultet, srednja poljoprivredna isto jako dobro radi... ti mladi ljudi imaju puno znanja i mogu do dosta novaca iz EU ali pod uvjetom da im roditelji daju tuzemlju u vlasništvo a to roditeljima jako teško pada. Kada bi znali kakve se priče valjaju sa maldima ljudima i malim opg bi se iznenadili. Ali mediji to ne prenose ( vjerojatno namjerno ) pa ljudi nisu niti upućeni...

Display More

Pa evo, ja direktno radim na financiranju OPG-ovaca i znam samo jedno...preko 90% klijenata koji imaju visoku stručnu spremu mlate nemile pare u poljoprivredi (i neka mlate)...a vi pišite sto god hocete...to je jedina istina...ovo pisem na temelju osobnog iskustva na bazi cca. 1.000 poljoprivrednika...

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • September 29, 2020 at 3:29 PM
    • #1,278
    Quote from Parica
    Quote from bbkk0000

Pa evo, ja direktno radim na financiranju OPG-ovaca i znam samo jedno...preko 90% klijenata koji imaju visoku stručnu spremu mlate nemile pare u poljoprivredi (i neka mlate)...a vi pišite sto god hocete...to je jedina istina...ovo pisem na temelju osobnog iskustva na bazi cca. 1.000 poljoprivrednika...

Pa kolega Parica onda je nejasno sto vi radite na ovoj traljavoj i nikakvoj burzi , pretpostavljam da i vi imate visoku stručnu spremu pa ništa lakše nego otvoriti jedan OPG i mlatiti nemile pare .

A ako ste dobra duša otkrit ćete i nama ostalima tajnu da i mi mlatimo nemile pare umjesto da tu lgubimo živce i novce.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 29, 2020 at 5:24 PM
    • #1,279
    Quote from Ledica
    Quote from Parica

Pa kolega Parica onda je nejasno sto vi radite na ovoj traljavoj i nikakvoj burzi , pretpostavljam da i vi imate visoku stručnu spremu pa ništa lakše nego otvoriti jedan OPG i mlatiti nemile pare .

A ako ste dobra duša otkrit ćete i nama ostalima tajnu da i mi mlatimo nemile pare umjesto da tu lgubimo živce i novce.

Kolegice, ja sam ekonomist, totalno nepoduzetna dusa i nemam pojma o poljoprivredi niti me zanima...nisam rekao (niti mislim) da je lako samo sam izlozio osobno iskustvo u radu s poljoprivrednicima...nista vise...mozda je i pogresno, ali uzorak je reprezentativan

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • September 30, 2020 at 9:05 PM
    • #1,280

Da li može neko ovih dana skoknit do Źupanje?

Čuo sam da tamo ima neka HDZ mesnica sa imenom As i da je kulen 200 kn/kg. Ako je istina predlažem da mi iz kluba otkupimo sve jer koliko su se raspisali o toj mesnici, kulenu i njegovoj seki čini mi se da drukaju i da će cijena uskoro biti duplo veća.

.

buMBum

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 6, 2025 at 9:09 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 6, 2025 at 9:09 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 1 gost
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt