Nevjerojatno koliko svi sve znaju a koliko su argumenti razliciti. Sad je Igh dobar i ima budućnost, sad nije i ne vrijedi nista
-
-
-
Ne vjerujem da se uspoređuju igh i opte... Nemojte!
-
Izmedu ostalog i o tome pricam. Ne do Bog da objave posao za par sto tisuća kuna i vec dionicu pojedinci vide na 700kn
-
Kolega Kajnak problem je da kada cijenu napucate na 220 kuna da ju morate nekome i prodati po toj cijeni na dosta nelikvidnoj dionici. Nista niste niti zaradili niti izgubili dok dionicu ne prodate. Ne mislim da su cijenu digli mali trejderi, oni se samo pokusavaju ogrijati na suncu.
Anna svakako cudno prodaje. Ali prodavala je i po 90 kuna.
U mjesec dana od ozbiljnijih ulagača (računam samo one iz top 10), igh je kupilo njih 2 (dva) ukupno 217 dionica MB-70 kom i PBZ 147 komada.
A sto si se ti toliko napenalio na IGH?
Pa sto te briga sto netko kupuje? U čemu je problem?
Kao rasti smiju samo fundamentalno vrijedne i najbolje dionice?! IGH ne spada u tu ili u neku drugu kategoriju?
Pusti ljude nek ulazu. Kao sto sam već danas jednom napisao.... spekulacija je legitiman način zarađivanja novca na burzi. Ja osobno u tome ne vidim problem. K tome, većina trendova započne spekulacijom. U oba smjera.
-
U mjesec dana od ozbiljnijih ulagača (računam samo one iz top 10), igh je kupilo njih 2 (dva) ukupno 217 dionica MB-70 kom i PBZ 147 komada.
A sto si se ti toliko napenalio na IGH?
Pa sto te briga sto netko kupuje? U čemu je problem?
Kao rasti smiju samo fundamentalno vrijedne i najbolje dionice?! IGH ne spada u tu ili u neku drugu kategoriju?
Pusti ljude nek ulazu. Kao sto sam već danas jednom napisao.... spekulacija je legitiman način zarađivanja novca na burzi. Ja osobno u tome ne vidim problem. K tome, većina trendova započne spekulacijom. U oba smjera.
Sad si ti smjesan spocitavas njemu sta na igh ima suprotno vidjenje od onih koji drukaju na rast pa se malo raspricao kontra njih, a ti sam to radis na drugim dionicama kad ti se tvoj stav kosi s onima koji zazivaju rast na toj dionici, ako vec ti to radis jer smatras drugacije i pises s tim ciljem nemoj onda drugima to isto spocitavat jer se ne razlikujes od njih.
-
@ kajmak
Koja je definicija ozbiljnijeg ulagača? Koji su kriteriji?
-
ozbiljan ulagač nikada ne kupuje petkom,
ozbiljan ulagač ponekad ne kupuje ni četvrkom,
ozbiljan ulagač nikada ne kupuje svojim novcem,
ozbiljan ulagač nikada ne kupuje dok se ne posavjetuje s forumskim znalcima, kojima je mama dala 5000 da okušaju sreću na ZSE,
ozbiljan ulagač u stvari ne trguje na ZSE, a ako već mora zaradio je pare u nekim boljim vremenima i sada čeka opet takvo vrijeme
-
@ kajmak
Koja je definicija ozbiljnijeg ulagača? Koji su kriteriji?
Pa na zse oni koji su izgubili bar 100 milijuna tuđih kuna.
-
primjer najneozbiljnijih ulagača na svijetu - norveški mirovinski fondovi
-
Čekaj malo jel to naim prodao optiku ??
-
-
Samo Anna i samo Anna??!!
-
ozbiljan ulagač nikada ne kupuje petkom,
ozbiljan ulagač ponekad ne kupuje ni četvrkom,
ozbiljan ulagač nikada ne kupuje svojim novcem,
ozbiljan ulagač nikada ne kupuje dok se ne posavjetuje s forumskim znalcima, kojima je mama dala 5000 da okušaju sreću na ZSE,
ozbiljan ulagač u stvari ne trguje na ZSE, a ako već mora zaradio je pare u nekim boljim vremenima i sada čeka opet takvo vrijeme
Kolega Moller, predlažem vas za najduhovitijeg člana ovog foruma, jer ako nema malo zezancije i šale čemu sve
-
Glede Atpl u tom trenutku postojao je jak kupac. Isti je pretjerao u dizanju. Al cinjenica jest da je najvise kupovao na 100 i 250kn. Dakle nakupuje se silna kolicina, dionica se lansira 7x u rast...potom krene prodaja...vecina reagira kao cijena je sad pala 40% i treba uci..i tu ide iskrcaj velikih..mudro i lagano bez veceg rusenja.
Tko nam garantira da Igh nece biti napucan na 700kn kao Atpl..pa kad padne na 300kn svi ce htjeti unutra..a u naravi tu je iskrcaj..realno najvise volumena na 100kn.
Pa i Tehnika je akumulirana na 30kn pa lansirana na 350kn. I sad je na 120kn a prodaje na kapaljke jer nema tko prodavati.
Boze koliko ti gluposti možeš napisati u ovako kratkom odlomku. Kad je cijena rasla prije koju godinu vodio se interni rat za kontrolu nad firmom.... nakon “primirja” nije vise bilo potrebe za značajnijom kupnjom dionica. Sad takve aktivnosti vise nema i cijena je podložna dnevnim kretanjima i događajima.
Vani koliko vidim unatoč rastu indeksa bulk brodari značajnije ne rastu. Pa valjda shodno tome ne rastu značajnije ni ovdje.
Ja pricam gluposti? Zarada ove godine 83.000 kn.
A Vaša?
-
apropo, sveukupno ili samo u jednoj dionici?
-
ova država je kao neki narkić sustavno se samouništava.HDZ 62 mandata🤬.ali ima tu neke pravde neka na jesen jedu što su skuhali.
-
ova država je kao neki narkić sustavno se samouništava.HDZ 62 mandata🤬.ali ima tu neke pravde neka na jesen jedu što su skuhali.
mislim da su imaoci nelikvidinih dionica trebali glasati za Katarinu Perović da ona to preraspodjeli potrebitima kako bi ušli u režim kontinuirane trgovine
-
mislim da su imaoci nelikvidinih dionica trebali glasati za Katarinu Perović da ona to preraspodjeli potrebitima kako bi ušli u režim kontinuirane trgovine
Budeš vidio kad na jesen zafali love pa ce 12%kapitalne prebaciti na 25%.
-
dotad se svi stignemo ukeširati i uložiti u nešto što će biti porezno povlašteno
-
dotad se svi stignemo ukeširati i uložiti u nešto što će biti porezno povlašteno
prebacit u zlato
-
Izbori su dali očekivani rezultat. S obzirom na okolnosti je nerealno očekivati neki drugačiji ishod s glasačima i stranakama na dispoziciji.
Sve u svemu SDP može odahnuti jer ne mora s najgorim liderom ikada vaditi vruće krumpire vođenja ovakve države i sad ga ima šansu zamjenit za boljeg, a HDZ s trenutno najboljim liderom kojeg ima (boljeg nemaju) se zbog okolnosti u kojima jesmo ne može bahatiti kao nekada.
Drugim riječima tko god da je na vlasti imao bi problem kako ga riješiti jer su margine za uspjeh vrlo male. Naravno neki zaista sposoban premijer bi mogao tu napraviti puno toga, ali takvoga još nismo na ovim prostorima vidjeli. I to je naša realnost s kojom moramo naučiti živjeti.
Oni koji su tražili promjene u trećim opcijama su ih dobili jer su ipak ovi što dolaze donekle bolje opcije od onih prije, ali realnog efekta za jače promjene nema. Realne pozicije moći osim u tragovima nisu promijenjene.
Ipak promjena će sasvim sigurno biti jer je ovima na poziciji moći jasno da sljedeću priliku neće imati. Kako će u tome proći burza? Nisam previše optimističan, ali ne bi trebalo biti lošije nego je - može li uopće biti gore od ovoga? Uvijek može ali ne previše.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti