1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 4, 2023 at 11:19 AM
    • #5,221
    Quote from Moller

da, ali sve kako bi nama bilo bolje, a mi smo i dalje nezahvalni, jer ne razumijemo da mi u stvari sve bolje živimo iako je situacija puno lošija nego prije i sve to zahvaljujući našemu dobrom čoviku i njegovoj bulumenti iz prvog ešalona

ne brini se.

bude ovo nastavio tko god da dođe.

ionako svi se političari samo znaju zaduživat i rasprodavat "didovinu".

btw., vidiš da se ekipa već "naoštrila" na HEP, šta bi, u trenutku kad se zna da struja budućnost, bilo ravno veleizdaji.

prvo neka zaživi, pa ćemo onda komentirat 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • October 4, 2023 at 12:42 PM
    • #5,222

Najčudnija je dio koji govori o državnoj garanciji da se imovina neće smanjivati, ili da negativni prinos podmiruje država odnosno svi mi, pa ako Fortenova ili HEP budu negativno poslovala i dionica bude padala ostali građani će plaćati budućim umirovljenicima ako im se mirovina smanji. Ovi naši političari nemogu se odmaknuti od socijalizma i okrenuti tržištu

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • October 4, 2023 at 1:00 PM
    • #5,223

hep treba transparentno staviti na burzu samo građanima hr uz zabranu prodaje 2 godine. njegov vrijednost je lupam bez veze polovica hr duga što je dovoljno da se država ispetlja iz duga i napravi nekakvu rekonstrukciju javnih poduzeća. sve ostalo ostavlja otškrinuta vrata da strani bezvrijedni novac pokupuje našu stvarnu imovinu. životno iskustvo mi govori da će izabrati najgoru opciju.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • October 4, 2023 at 1:20 PM
    • #5,224

sta nije plenki prosle godine pustal probne balone tipa ˇ"ako treba prodacemo HEP (jeftino i to opet madjarima) da bi otkupio INU(skupo)" ?

mislim da bi to "NEW BORG" sa Dalickom na celu bez problema rijeso (u svoju korist)

a ako se vratimo malo unatrag pa jos je 2018 minstar Pavić spomenjao kako da mazne nase mirovine i imao je plan ..startupi

dajmo sve rimcu i sve ce postat ruzicasto....vidimo kako je rimac do sad prodao cak nijednu neveru . da je dobio sitnicu od 200milja eur aza robotaksije LVL5 koji naravni nikada...naglasak na NIKAD nece postojat jer trenutno ni lvl4 ne vozi kak spada a vrte se od 2-3

Više od 100 milijuna kuna iz drugog mirovinskog stupa uložit će se u startupove?
    Ovaj potez ministra Marka Pavića i za europske je prilike revolucionaran, ali i rizičan
    novac.jutarnji.hr

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • October 4, 2023 at 1:39 PM
    • #5,225

malo me izbacilo u editu pa morma stavit i nastavak

Horvat: Novac kojim upravljaju OMF-ovi mora biti generator rasta BDP-a
    Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat istaknuo je danas da likvidna sredstva kojima upravljaju obvezni mirovinski fondovi (OMF) moraju biti…
    vlada.gov.hr
    Ministar Pavić sudjelovao na sastanku u tvrtki “Rimac Automobili
    U pratnji predsjednika Vlade mr.sc. Andreja Plenkovića, ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je danas na sastanku o automobilskoj…
    mrosp.gov.hr

rimac automobili ce dobit najveci dio kolaca jer su oni ipak nas najpoznatiji proizvodjaci MAGLE

Rimac gotovo sasvim rasprodao seriju automobila Concept One
    Rimac Automobili su gotovo rasprodali limitiranu seriju od osam primjeraka Concept_Onea. Iz tvrtke su danas izvijestili da su samo dva primjerka ovog…
    n1info.hr

naravno da se u FI od 2015 do danas nigdje ne vidi prodaja ijednog auta.

onda je Mate par godina kasnije rasprodao i cijelu seriju C2 - 150 komada

Otišlo skoro 150 komada: Mate Rimac slavi, rasprodao C_Two
    Iz Rimac Automobila potvrdili su da je njihova serija od 150 komada električnog automobila C-Two koji je predstavljen u Ženevi prije samo tri tjedna praktički…
    dnevnik.hr

naravno da je od tada do danas u FI prodaja auta bila 0 . mozda je prodao koji retrovizor iz c2 al cijeli auto sigurno nije .bar tako kaze FI

i sad dolazimo do NEVERE. nju nisu odma komplet rasprodali al 50 komada kazu da je otislo iz šusa:

Rimac Grupa: Prodali smo već 50 Nevera. Bugatti Mistrali? Rasprodani na neviđeno po 5.000.000 eura - Novi list
    Početna cijena Rimac Nevere je dva milijuna eura i već ih je prodano 50, proizvodna hala kampusa u Kerestincu proradit će do kraja godine, a svih 99 Bugatti…
    www.novilist.hr

i naravno da to nikad u FI necemo vidjet

al ima i logicno objasnjenje za te izjave od naseg Mate i rimac grupe. valjda su mislili na ove nevere igracke kad su spominjali prodaju

Rasprodana mala Rimac Nevera
    www.poslovni.hr

eto tu ce zavrsiti nase penzije. a Matu Mamic vec zove da mu se pridruzi na eskurziji po BiH

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • October 4, 2023 at 1:50 PM
    • #5,226
    Quote from verdi

hep treba transparentno staviti na burzu samo građanima hr uz zabranu prodaje 2 godine. njegov vrijednost je lupam bez veze polovica hr duga što je dovoljno da se država ispetlja iz duga i napravi nekakvu rekonstrukciju javnih poduzeća. sve ostalo ostavlja otškrinuta vrata da strani bezvrijedni novac pokupuje našu stvarnu imovinu. životno iskustvo mi govori da će izabrati najgoru opciju.

Pitanje je koliko politika ima autonomiju. Valjda je jasno kao dan da je na djelu potpuno razvlaštenje jer se Hrvatima jednostavno neće dozvoliti da bude svoj na svome. Nisu se nadali da ćemo stvoriti državu. Sad kad nam je to dragi Bog poslal moraju nam oteti. Na iste adrese po konzulatcije su išli i oni koji su došli 18 i, 45 na vlast i ovi danas.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • October 4, 2023 at 2:01 PM
    • #5,227

kolega pogodili ste u suštinu problema. SUVERENITET. narodskim jezikom rečeno plenkija za uho dovuku u brisel i tamo ga išamaraju. dok ovog kr.tena iz komšiluka cipelare do tamo i onda još neke sado mazo metode primjenjuju na njemu. pošto ni jedan nema trunke poštenja, karaktera i samo poštovanja narodi su taoci tih politika.

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • October 4, 2023 at 2:53 PM
    • #5,228

Ljudi koji su potrebni za politiku u Hrvatskoj se moraju dugo pripremati.. ljudi koji su potrebni za politiku u Srbiji se nemoraju dugo pripremati. Tamo ima takvih koliko hoćeš.. njima je ta svjetska politika dala placet da rješavaju ovaj prostor, oni su to prihvatili i sad su igrači i Istoka ( zbog pravoslavlja) I zapada jer ih trebaju jer se ovdje geostrateski nalazi ulaz na istok. A Hrvati su katolički narod i tu je jako teško probiti i nametnuti te " zapadne" ideje. Ali bizant odrađuju sve..

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • October 4, 2023 at 3:02 PM
    • #5,229

eee sad si ti otišao predaleko. nema to veze ni sa katoličanstvom, pravoslavljem, bizantom i td. već sa ucijenjenim liderima i ostatkom političke bolumente. kad su postavljeni na vlast svašta su gazdama obećali, onda su ih ovi još uhvatili u bezbrojnoj korupciji, a neke bome i u dilanju vutre i belinđe pa i ubojstavima.

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • October 4, 2023 at 3:31 PM
    • #5,230
    Quote from emil

malo me izbacilo u editu pa morma stavit i nastavak

https://vlada.gov.hr/vijesti/horvat…sta-bdp-a/26741

https://mrosp.gov.hr/vijesti/minist…automobili/5654

rimac automobili ce dobit najveci dio kolaca jer su oni ipak nas najpoznatiji proizvodjaci MAGLE

https://n1info.hr/biznis/a32070-…ka-conceptonea/

naravno da se u FI od 2015 do danas nigdje ne vidi prodaja ijednog auta.

onda je Mate par godina kasnije rasprodao i cijelu seriju C2 - 150 komada

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…o---511910.html

naravno da je od tada do danas u FI prodaja auta bila 0 . mozda je prodao koji retrovizor iz c2 al cijeli auto sigurno nije .bar tako kaze FI

i sad dolazimo do NEVERE. nju nisu odma komplet rasprodali al 50 komada kazu da je otislo iz šusa:

https://www.novilist.hr/ostalo/auto-mo…5-000-000-eura/

i naravno da to nikad u FI necemo vidjet

al ima i logicno objasnjenje za te izjave od naseg Mate i rimac grupe. valjda su mislili na ove nevere igracke kad su spominjali prodaju

https://www.poslovni.hr/kompanije/rasp…-nevera-4395065

eto tu ce zavrsiti nase penzije. a Matu Mamic vec zove da mu se pridruzi na eskurziji po BiH

Display More

A gdje su završile Matine električne bicikle i mali dioničari

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • October 4, 2023 at 4:00 PM
    • #5,231
    Quote from plavi05

pa posle tokenizacije koja je bila na rubu legalnosti pritisnut ocito prijetnjom tuzbama mate je reko da ce vratit ulozen novac dionicarima. naravno nikakve penale kamate ili nesto. dal je vratio ne znam. neki dan je greyp otisao u povijest . valjda je to mate htio skinut s vrata jer je tu lako mogao dobit neku tuzbu za prevaru. njemacki regulator ga je malo nagazio.

vise o dokapitalizaciji greypa i muljanje s kriptovalutama imate ovdje : https://rimac.home.blog/

i ovdje : https://www.netokracija.com/porsche-greyp-neufund-eto-186037

i ovdje: https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…p-foto-20210824

greyp je mrtav al zato Porsche otvara tvornicu el.bicikla . Mate i dalje radi kampus na drzavno-gradskom zemljistu kojeg placa cak 1lipu po m2.

ovo 1lipa sam zaokruzio na vise jer Mate placa manje od te lipe po kvadratu. ipak je on ZNA SE

e da se barem ja zovem Mate pa da mogu dobit na 69 godina drzavno zemljiste za 1lipu kvadrat. a nakon toga jos koji bespovratni poticaj da nesto probam napravit a ako ne napravim nikome nista... al hebiga ne zovem se ja Mate i tako mi je kako mi je. Za mene drzava umjesto poticaja ima novi porez.

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • October 4, 2023 at 4:01 PM
    • #5,232
    Quote from plavi05

Nije to Porsche kupio? Za male ne znam .... Vjerojatno sad prde u baritonu.

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • October 4, 2023 at 4:32 PM
    • #5,233
    Quote from verdi

eee sad si ti otišao predaleko. nema to veze ni sa katoličanstvom, pravoslavljem, bizantom i td. već sa ucijenjenim liderima i ostatkom političke bolumente. kad su postavljeni na vlast svašta su gazdama obećali, onda su ih ovi još uhvatili u bezbrojnoj korupciji, a neke bome i u dilanju vutre i belinđe pa i ubojstavima.

Ako želite nametnuti neki novi "svjetski poredak" prva stvar koju morate napraviti je morate rušiti vjeru. Pa tek onda granice i valutu. Znači ide se prvo na svjetonazor. Nisu partizani ubijali normalno ,to su bila ritualna ubojstva tipa pečenje svećenika na ražnju.. vezanje nekoliko ljudi žicom i nad jamom prvom pucaš u koljeno kada padne da sve potegne sa sobom..ili rudnik Barbarin rov u sloveniji gdje su ljude žive uveli unutra i zazidali ih sa puno pregrada. morate razumjeti kakve ljude morate skupiti i tko takvim ljudima mora dati takve instrukcije... i koliko duboko neki centar moći mora osmisliti varijantu da pošalje u smrt oko pola milijuna ljudi iz jako malog naroda. To nisu slučajni potezi. Narod koji ima cjelokupnu povijest,svjetonazor,odgoj,kulturu isključivo i najuže vezano uz Katoličku Crkvu se jedino na takav brutalan način može poništavati. Ili pogledajte kako se rušila Kršćanska Europa. Maasoni koji su proveli fransusku revoluciju su tamo slične stvari radili. Austrougarska je imala projekt stvaranja kršćanskog bedema sjever-jug. Ja sam recimo duboko uvjeren da rat Rusija -Ukrajina ima za jean od top 3 cilja rušenje pravoslavlja odnosno kršćanstva...

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • October 4, 2023 at 4:38 PM
    • #5,234

kako tema onako spontano zavrsi na partizanima -ustasama-cetnicima.

nisi se ni okrenuo a eto vec si vezan bodljikavom zicom nad nekom jazovkom ...

al nema veze usko je povezano s ulaganjem.... u lopate i zilet zicu ...

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • October 4, 2023 at 4:56 PM
    • #5,235
    Quote from emil

Najbolje je zaboraviti prošlost i okrenuti se budućnosti. daj mi moj burek sad i danas bitno da je meni dobro. Poštovani gospodine u Hrvatskoj ima više ljudi pod zemljom nego živih koji su časno poginuli da bi mi imali danas državu. Tu činjenicu više nebi trebalo ponavaljati jer narod koj zaboravlja svoju prošlost osuđen ju je ponavljati. Znači sa ne ponavljanjem istine bez osude bilo koga unaprijed šeljete u smrt neke ljude u budućnosti. a kakvi su ti susjedi nebi se čudio bližoj budućnosti

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • October 4, 2023 at 5:08 PM
    • #5,236
    Quote from bbkk0000
    Quote from emil

Najbolje je zaboraviti prošlost i okrenuti se budućnosti. daj mi moj burek sad i danas bitno da je meni dobro. Poštovani gospodine u Hrvatskoj ima više ljudi pod zemljom nego onih koji su časno poginuli da bi mi imali današnju državu. Tu činjenicu više ne bi trebalo ponavljati jer narod koji zaboravlja svoju prošlost osuđen je ponavljati. Znači sa ne ponavljanjem istine bez osude bilo koga unaprijed želite u smrt neke ljude u budućnosti. a kakvi su ti susjedi nebi se čudio bližoj budućnosti

Jeste li vi promislili da agenda koju zagovarate: podjele nacionalne, katoličko, pravoslavne, muslimanske, ateistički itd zapravo cilj kineske dominacije, zavadi, podijeli pa ćeš lakše ovladati prostorom

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • October 4, 2023 at 5:09 PM
    • #5,237
    Quote from plavi05
    Quote from bbkk0000

Najbolje je zaboraviti prošlost i okrenuti se budućnosti. daj mi moj burek sad i danas bitno da je meni dobro. Poštovani gospodine u Hrvatskoj ima više ljudi pod zemljom nego onih koji su časno poginuli da bi mi imali današnju državu. Tu činjenicu više ne bi trebalo ponavljati jer narod koji zaboravlja svoju prošlost osuđen je ponavljati. Znači sa ne ponavljanjem istine bez osude bilo koga unaprijed želite u smrt neke ljude u budućnosti. a kakvi su ti susjedi nebi se čudio bližoj budućnosti

Jeste li vi promislili da agenda koju zagovarate: podjele nacionalne, katoličko, pravoslavne, muslimanske, ateistički itd zapravo cilj kineske dominacije, zavadi, podijeli pa ćeš lakše ovladati prostorom

ne . mislim da je vaša konstrukcija zapravo pila naopako

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • October 4, 2023 at 5:58 PM
    • #5,238

Ovo sranje u Veneciji je bilo električno.

Venice tourist bus plunge leaves 21 dead
    Children are among the victims after a bus fell from an overpass and caught fire.
    www.bbc.com

Malo ću si razmislit o Leafu.

BTW, pred 2 godine smo se vozili tim busom iz kampa. :(

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • October 4, 2023 at 7:40 PM
    • #5,239

Rat pripada povijesti i okrenimo se budućnosti svi zajedno

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 5, 2023 at 8:52 AM
    • #5,240
    Quote from KultLicnosti

"Rat pripada povijesti i okrenimo se budućnosti svi zajedno."

nažalost, "rat" tek počinje.

mi smo se populacijski i politički vratili ravno na 1939.

i ponovno imamo izbor.

preraspodjela, otimačina i centralno planiranje ili puštanje realne ekonomije s "lanca".

ja se nadam da ćemo ovaj put, ipak odabrati drukčije, baš zato šta smo, za razliku od 1939., demografski totalno devastirani 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 6, 2025 at 9:09 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 6, 2025 at 9:09 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 5 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt