1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • frank8
    Student
    Reakcija primljeno
    83
    • August 11, 2023 at 1:08 PM
    • #5,041
    Quote from st-brajo
    Quote from frank8

Imam 5 poznanika koji su u jednoj od banaka, nije HPB, orocili od po 100k EUR do 1,0m EUR, najvisa kamata 3.5% i to za jednog od 1,0m EUR razbijeno na 10 osoba po 100.000 EUR, radi "sigurnosti".

I nije 'drlog' banka.

Dogovoris sastanak, dobijes povlastenu ktu... to se zove trziste. Ne treba gledati cijenike.

samo me zanima je li Erste u pitanju?

Cuj ovoga iznad. Ja govorim ono sto znam sa 100%-tnom sigurnoscu.

Nije Erste.

Za njih nisam ni cuo da su davali vise stope. Jedina prica u vezi njih je bilo nagovaranje klijenata na kupnju obveznice.

Ono sto znam je da vise stope daju i da su podlozni dogovorima - ZABA i Kentbank. HPB daje, ali na jako duge rokove (3-4 godine). Ako imas lovu dogovori sastanak s direktorom centra tamo gdje zivis...

A tko sumnja - ima brojeve telefona po webu, zovi, pitaj i vidjet ces tko je u pravu. A dijelom mi je i zao za ovu info zbog ovog lika iznad, no vjerujem da isti nece profitirati od iste 🙃

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • August 11, 2023 at 2:49 PM
    • #5,042

Otkrio danas da se može blokirat postove članova iiiiii život mi je puno ljepši . :saint:

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 16, 2023 at 1:46 PM
    • #5,043
    Quote from dionicar
    Quote from mikromakrto

Jesu to opet blokirali sami sebe da mogu isplatiti plaće? Kakav jad i bijeda od firme, ne znam koji bi inženjer, osim nekoga friško s faksa, želio tamo raditi.

U situaciji u kojoj se takvi ljudi traže svijećom u podne, raditi u ovakvom IGHu je sadomazohizam.

No danas sam mišljenja da više ni čisti početnik neće pristati za manje od 1000 EUR neto ( ugovoreno u bruto 1 )....

Pa nije valjda da se uopće bilo gdje u toj industriji priča o bilo kakvm tome sličnim brojevima, ne danas nego bar 5 godina. Ne mogu vjerovati da bi netko u Hrvatskoj išao na fakultet, zaposlio se negdje kao inženjer, za bilo što ovome sličnom. To je prosječna plaća u RH, to je su brojevi koji dolaze u obizr u pričama o radnicima u proizvodnji, gradilištu, početnicima tamo,.

U mojoj industriji (IT) još prije više od 10 godina kad sam se ja zapošljavao početničke plaće za studente direktno s faksa su bile nešto više od toga (uz obećanja brzog rasta na godišnjoj razini, jer bez obećanja te vrste niti tada tu nitko te plaće ne bi prihvaćao).

• pikolito
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    300
    • August 16, 2023 at 1:56 PM
    • #5,044
    Quote from Lynx
    Quote from dionicar

No danas sam mišljenja da više ni čisti početnik neće pristati za manje od 1000 EUR neto ( ugovoreno u bruto 1 )....

Pa nije valjda da se uopće bilo gdje u toj industriji priča o bilo kakvm tome sličnim brojevima, ne danas nego bar 5 godina. Ne mogu vjerovati da bi netko u Hrvatskoj išao na fakultet, zaposlio se negdje kao inženjer, za bilo što ovome sličnom. To je prosječna plaća u RH, to je su brojevi koji dolaze u obizr u pričama o radnicima u proizvodnji, gradilištu, početnicima tamo,.

U mojoj industriji (IT) još prije više od 10 godina kad sam se ja zapošljavao početničke plaće za studente direktno s faksa su bile nešto više od toga (uz obećanja brzog rasta na godišnjoj razini, jer bez obećanja te vrste niti tada tu nitko te plaće ne bi prihvaćao).

moram te opovrgnuti, bila je 2015., sasvim slučajno sam znao dečka koji je završio fer, tada je radio u fini (.NET developer) za 7000kn. ovo naprosto nije istina, stojim iza svoje tvrdnje

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 16, 2023 at 2:04 PM
    • #5,045
    Quote from pikolito
    Quote from Lynx

moram te opovrgnuti, bila je 2015., sasvim slučajno sam znao dečka koji je završio fer, tada je radio u fini (.NET developer) za 7000kn. ovo naprosto nije istina, stojim iza svoje tvrdnje

Ma naravno nikad nisu sve firme iste. FINA niti nije specijalizirana softverska firma, i još k tome je državna (ovdje je privatni sektor glavni). Pa i dan danas čak i na ZSE imamo primjere čudnijih situacija po ovom pitanju (kad sam čitao SPAN izvješće nije bi bilo baš jasno kakve su im to plaće, što točno SPAN radi, koga zapošljava, i tamo sve dosta nisko izgleda).

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • August 16, 2023 at 2:36 PM
    • #5,046
    Quote from Lynx
    Quote from dionicar

kolega niste u pravu... Lynx

jednostavno su u građevinskom sektoru plaže manje...

imate i sluzbeni izvjestaj grada zagreba... pogledajte prosjecnu palacu u IT sektoru ili telekomunikacijama i u građevini. mislim pod građevinu tehnicka zanimanja a ne radnik na gradilistu. zato i je toliko nepalaca i indijaca kao radnika na gradilsitima....

nazalost je to tako. ja sam realno rekao stanje.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 16, 2023 at 2:42 PM
    • #5,047

Ma znam ja dionicar da su u ovom sektoru plaće manje, samo se zgražam nad tim tužnim stanjem. Nije lako biti mladi student u ovom polju kad te ovakvo tržište rada dočeka poslije faksa, i to danas kada u Hrvatskoj nema nezaposlenosti, sve raste, oni da dožive ovakvo nešto. Bolje im onda da sele u inozemstvo.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • August 16, 2023 at 2:54 PM
    • #5,048
    Quote from Lynx

Ma znam ja dionicar da su u ovom sektoru plaće manje, samo se zgražam nad tim tužnim stanjem. Nije lako biti mladi student u ovom polju kad te ovakvo tržište rada dočeka poslije faksa, i to danas kada u Hrvatskoj nema nezaposlenosti, sve raste, oni da dožive ovakvo nešto. Bolje im onda da sele u inozemstvo.

mislim ja pricam o situaciji o IGH...

e sada.. naravno da je na terenu bolaj placa... ono ako ste nadzor sa strucnimispitom.. i slicno... s time nakon faxa odmah ne mozete biti nadzor...

pcoetne place su po meni 800 - 1200 EUR ovisi kako u kojoj firmi.. u IGH naravno da su manje.. zato im i mladi inzenjer odlaze... skupe nesto staza i iskustva i idu dalje .

sto se tice proslosti firme.. naravno da je IGH zario i palio 1995 - 2010. kada su isli infrastrukturni projketi u HR i slicno i u doba Jure Radica i politike. da ne pisem dalje ;) :)) :)

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • August 17, 2023 at 12:33 AM
    • #5,049

keramičar se ne mrda bez 10€ kvadrat. moj prijatelj sad daje početniku podopolagaču samo da ima interesa za učiti start 1500€. radi se malo više ali i para ima više. koliko se ja sjećam građevinski fax u zg je bilo jako teško završiti ( ako se nešto u međuvremenu nije promjenilo) tko god je to završio i radi za manje od 2000€ treba se zamisliti gdje je pogriješio.

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • August 17, 2023 at 1:37 AM
    • #5,050
    Quote from verdi

keramičar se ne mrda bez 10€ kvadrat. moj prijatelj sad daje početniku podopolagaču samo da ima interesa za učiti start 1500€. radi se malo više ali i para ima više. koliko se ja sjećam građevinski fax u zg je bilo jako teško završiti ( ako se nešto u međuvremenu nije promjenilo) tko god je to završio i radi za manje od 2000€ treba se zamisliti gdje je pogriješio.

Keramičar bio nekada 10, sada od 15 pa naviše, i to se moraš naručiti kao kod doktora.

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • August 17, 2023 at 6:26 AM
    • #5,051
    Quote from tento
    Quote from verdi

Keramičar bio nekada 10, sada od 15 pa naviše, i to se moraš naručiti kao kod doktora.

Tražite majstore? Provjerili smo koliko koštaju najtraženije usluge i što je najviše poskupjelo
    Pored cijena hrane, najveća poskupljenja u razdoblju povišene inflacije zabilježile su obrtničke usluge. Cijene su podigli gotovo svi obrtnici, a prednjačili…
    www.tportal.hr
  • barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • August 17, 2023 at 10:24 AM
    • #5,052
    Quote from tento
    Quote from tento

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…o-foto-20230817

ovo na portalu su aktualne cijene, pridodao bi majstorska dnevnica 100+ eur, pomočni 70 eur ALI na tržištu je toliko NEkompetentnih i priučenih "majstora" koji uopče ne poznaju moderne tehnike i materijale da je angažiranje takovih čisti gubitak novaca i vremena i potrebno se dobro interesirati i angažirati u smislu projekta radova, materijala i pripreme...kada ti dođe i kaže da je zanat izučio u njemačkoj i izvadi mobitel i pokazuje fotke povučene sa neta i govori "vo sam ti ja radio...i ovo, i vo i vo...i odmah traži avans u kešu i bez pred/računa, bjež od toga koliko te noge noseX/ ...

meni je lik uređivao pročelje, krpanje i farbanje unaprijed definiranom silikonskom samoperivom fasadnom bojom i nešto kasnije sam nešto dorađivao špalete i stoga obljepio pik traku i kod uklanjanja, traka mi povuče sloj boje sa fasade i u razgovoru sa tehnologom ustanovimo da je kreten na podlogu stavio akrilnu impregnaciju(jeftinije) umjesto silikonsku a silikon na akril uopče ne drži i sada traje dok traje a kada se počne ljuštiti, minivoš i sve skinuti pa iz početka, skela 15x8m, dozvole, svu boju skinuti sa minivošom, sve dobro izbrusiti, učvrstiti podlogu, izgletati i ponovno obojati...biti će dobro ako neću morati sve rabicirati sa 2x flex. ljepilo :cursing:

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • August 17, 2023 at 10:42 AM
    • #5,053
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from tento

ovo na portalu su aktualne cijene, pridodao bi majstorska dnevnica 100+ eur, pomočni 70 eur ALI na tržištu je toliko NEkompetentnih i priučenih "majstora" koji uopče ne poznaju moderne tehnike i materijale da je angažiranje takovih čisti gubitak novaca i vremena i potrebno se dobro interesirati i angažirati u smislu projekta radova, materijala i pripreme...kada ti dođe i kaže da je zanat izučio u njemačkoj i izvadi mobitel i pokazuje fotke povučene sa neta i govori "vo sam ti ja radio...i ovo, i vo i vo...i odmah traži avans u kešu i bez pred/računa, bjež od toga koliko te noge noseX/ ...

meni je lik uređivao pročelje, krpanje i farbanje unaprijed definiranom silikonskom samoperivom fasadnom bojom i nešto kasnije sam nešto dorađivao špalete i stoga obljepio pik traku i kod uklanjanja, traka mi povuče sloj boje sa fasade i u razgovoru sa tehnologom ustanovimo da je kreten na podlogu stavio akrilnu impregnaciju(jeftinije) umjesto silikonsku a silikon na akril uopče ne drži i sada traje dok traje a kada se počne ljuštiti, minivoš i sve skinuti pa iz početka, skela 15x8m, dozvole, svu boju skinuti sa minivošom, sve dobro izbrusiti, učvrstiti podlogu, izgletati i ponovno obojati...biti će dobro ako neću morati sve rabicirati sa 2x flex. ljepilo :cursing:

Ohoho, dobro te udesio, i na kraju pojeo vuk magare, nikom ništa!

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • August 17, 2023 at 10:57 AM
    • #5,054
    Nikada u povijesti jedna zemlja svojim građanima nije uprihodila ovoliko bogatstvo u 6 mjeseci!
    Hrvatsku bi mogli izdržavati 20 godina
    www.jutarnji.hr

i t r .

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 17, 2023 at 10:59 AM
    • #5,055
    Quote from tento
    Quote from barbosa 2.0

sam se udesio,

osnovno u suradnji s bilo kojom vrstom "majstora" je osobni nadzor izvođenja radova, po mogućnosti jednom dnevno, a po potrebi i nekoliko puta, ovisno o vrsti izvođenih radova,

pored toga, ambalaža određenog materijala obično bude na gradilištu, pa je iz toga moguće vidjeti s čim "majstor" dela, osim ako ne koristi kakve rinfuzne premaze i svoju padelu,

problem je također što se u građevini jako brzo napreduje, pa tako oni što su prošle sezone lopatali na miješalici, ove su već solidni, ako ne i vrhunski majstori, kada se sami predstavljaju klijentu,

još ako su malo kreativniji da im netko to i papirnato podrži za primjerenu naknadu, kud ćeš veće sreće, cijena rada se odmah udvostruči pri pogađanju posla

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • August 17, 2023 at 11:02 AM
    • #5,056
    Quote from tento

a zipa, ja se još kakti kužim u bauštelu... na kraj pameti mi nije bilo da na takvoj jednoj banalnosti popljugam...ma stari moj, imaš li ti škole, imaš li ti certifikate da si osposobljen za predmetne sisteme, imaš li tvrtku, reference i jamčiš za izvedene radove...sve na papir i predračun i račun o jamstvo i još na uvid na rgfi fina da se vidi bilanca i eventualne blokade pa da vidiš kako 90% tih padobranaca odmah u startu otpadne.

*Moller,Junius... ma bio sam sa njima cijelo vrijeme, lako je sad na kraju pametovati, meni je impregnacija-impregnacija ali on je to trebao znati, ne ja, on je "majstor" i za to je plačen, ne ja :cursing: inaće su dobro odradili sve ostalo ali što to vrijedi kada su zasrali na takvoj gluposti od 50eur na vrijednosti posla 6k eur...to je ono, učiš dok si živ i škola košta

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • August 17, 2023 at 11:03 AM
    • #5,057
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from tento

Ovo ti samo govori da prije bilo kakve nove radnje( skupljeg ulaganja) treba dobro sve sam proučit materiju i sve redovito nadgledat.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 17, 2023 at 11:07 AM
    • #5,058
    Quote from Junius
    Quote from barbosa 2.0

Ovo ti samo govori da prije bilo kakve nove radnje( skupljeg ulaganja) treba dobro sve sam proučit materiju i sve redovito nadgledat.

nije loše pojesti i malo koštica iz jabuka :)

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • August 17, 2023 at 11:13 AM
    • #5,059
    Quote from Moller
    Quote from Junius

nije loše pojesti i malo koštica iz jabuka :)

Ako jedeš koštice do 40 ili 50 godina, što si radio do tada. :(Pitanje je retoričko i ne odnosi se na nikoga od kolega. Koštice se jedu u 20-tima i ranim 30-tima i to samo ako imaš oca koji nema veze sa životom.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • August 17, 2023 at 12:15 PM
    • #5,060

ja kad angažiram građevinskog majstora materijal isljučivo nabavljam sam. samim time mogu se cijenjkati pri kupnji i ostvariti rabat kao i taj majstor. on ne treba da se sa tim opterećuje već samo navuče radno odjelo i razmaše se po gradilištu. plaćanje ruku je etapno po završetku određenih radova. kad mi dođe sa forom da mu dam pola love u startu za materijal smijem se par minuta. ako nešto ne odrade i obećaju da će ponovno doći barem 50% su šanse da ih više nikad nećeš ni vidjeti.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt