1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • June 28, 2023 at 10:32 AM
    • #4,881
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

obzirom da sam živa recimo da su mi korijeni malo drugačiji :)

Ajde, ajde, ujaka oko mene ko u priči! Crvenih ni za lijek, nešto tu ne štima! ^^

Ovo je pravi primjer totalitarističko komunističke propagande. To je projekcija. Npr Rusi danas tvrde da su ukrajinci nacisti, a oni su silom napali njihovu zemlju protjerali 8 miliona ljudi, a sve pod izlikom da ih netko napada ili su nacisti. Tako su i Titovi oslobodioci oslobodili Zagre - VEĆINOM OD OBIČNIH GRAĐANA..I dalje se prave da NE RAZUMIJU DA SU UBILI OBIČNE GRAĐANE, Ne ustaše nego obične građane.

Kada ih se podeti na tom tada se brane , jednako kao Rusi danas da si ti USTAŠA ! . Jer i dalje tvrde da su denacificirali Hrvatsku, a onoi poubjali stotine tisuća ljudi s namjerom krađe i nacinalne zamjene stanovništva. To i dana traje : ti mu kažeš da je bio totalitarista, a on tebi tvrdi da si Ustađša. A o Ustašama misliš još gore nego on. Zato što misliš da je on sličan ustašama, samo ima drugačiji predznak. Ista, ali baš ista stvar se u prezentaciji svojih zlih ciljeva služi Rusija danas.

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • June 28, 2023 at 10:45 AM
    • #4,882
    Quote from Moller
    Quote from verdi

kad je bilo više otimačine, poslije 45.te ili 91.e?

da je '45 bilo izobilje kao '91 ne bi se ni partija osramotila ne boj se, naravno da je '91 bilo više mrsa, a metode sofisticiranije

Da je Baba bila Deda......... :P

Quote from renchi
    Quote from Milijarder

Ajde, ajde, ujaka oko mene ko u priči! Crvenih ni za lijek, nešto tu ne štima! ^^

Ovo je pravi primjer totalitarističko komunističke propagande. To je projekcija. Npr Rusi danas tvrde da su ukrajinci nacisti, a oni su silom napali njihovu zemlju protjerali 8 miliona ljudi, a sve pod izlikom da ih netko napada ili su nacisti. Tako su i Titovi oslobodioci oslobodili Zagre - VEĆINOM OD OBIČNIH GRAĐANA..I dalje se prave da NE RAZUMIJU DA SU UBILI OBIČNE GRAĐANE, Ne ustaše nego obične građane.

Kada ih se podeti na tom tada se brane , jednako kao Rusi danas da si ti USTAŠA ! . Jer i dalje tvrde da su denacificirali Hrvatsku, a onoi poubjali stotine tisuća ljudi s namjerom krađe i nacinalne zamjene stanovništva. To i dana traje : ti mu kažeš da je bio totalitarista, a on tebi tvrdi da si Ustađša. A o Ustašama misliš još gore nego on. Zato što misliš da je on sličan ustašama, samo ima drugačiji predznak. Ista, ali baš ista stvar se u prezentaciji svojih zlih ciljeva služi Rusija danas.

Krivo, Crveni su poubijali milijarde ljudi, a ujaci... pa ni jednog (osim što su se i SS-ovci, najveći njemački krvoloci, i sami zgražali nad metodama nježnih ujaka, četnika, belogardejaca i balija) 8o

Edited once, last by Milijarder: Merged a post created by Milijarder into this post. (June 28, 2023 at 10:50 AM).

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • June 28, 2023 at 10:51 AM
    • #4,883

Idemo opet. Vrlo slično kao i prethodni post, ali sa usporedbom s današnjim događanjima u Ukrajini. Možda bude jasnije:

Ovo je pravi primjer totalitarističko komunističke propagande. To je projekcija. Npr Rusi danas tvrde da su ukrajinci nacisti, a oni su silom napali njihovu zemlju protjerali 8 miliona ljudi, izvršili zločine, a sve pod izlikom da ih netko napada ili da ti koji Ruse napadaju su nacisti. Tako su i Titovi oslobodioci oslobodili Zagreb - VEĆINOM SU GA OSLOBODILI OD OBIČNIH GRAĐANA. I dalje se prave, kao i Rusi danas, da NE RAZUMIJU DA SU UBILI OBIČNE GRAĐANE, Ne ustaše, nego obične građane. Ne naciste, nego obične Ukrajince / Hrvate koje žele opljačkati i domoći se njihove imovine.

Kada ih se podsjeti na to ! tada se brane , jednako kao Rusi danas, da si ti USTAŠA / nacista i trebaš biti denacificiran ! Primjer imate u gornjim postovima. Naravno da se radi o nelogičnim stvarima, jer ako nekome kažeš da je bio totalitasistički masovni ubojica to ne znači da braniš drugog masovnog ubojicu. Ali se s tom propagandom i dan dans služe sljednici totalitatističko komunističkih ideologija, kao i Rusija u tekućem ratu.

I dalje totalitasisti tvrde da su denacificirali Hrvatsku, a oni su poubjali stotine tisuća nevinih ljudi ljudi s namjerom krađe i nacionalne zamjene stanovništva. Većina pravih Ustaša je pobjegla i nikada nije vidjela optuženičku klupu. Podsjeća li vas to na nešto ?

To i danas traje : današnjem Rusu / hrvatskom totalitarističkom sljedniku / kažeš da je bio totalitarista, a on tebi tvrdi da si ti Ustaša / Banderovac, nacista i s tim opravdava svoja zlodjela.

A ti koji mu na to ukazuješ o Ustašama misliš još gore nego on. Ali isto tako misliš da je on - komunistički totalitarista vrlo sličan ustašama, samo ima drugačiji predznak.

Na isti način se u prezentaciji svojih zlih ciljeva služi Rusija danas.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • June 28, 2023 at 10:53 AM
    • #4,884

da bi se u opće krenulo pravilno razmišljati o povjesti treba imati na umu da su sve ideologije koje lome koplja na ovim prostorima zapravo uvezene i nama samima imputirane. i onda lokalni luđaci zagrizu udicu ko mutavi i naprave belaj. i samim nijemcima je nacizam podmetnut samo što su ga oni pedantno digli na puno veći nivo. a znate li gdje je to izmišljeno? ko je ova žena na slici? umrla je nedavno.

Files

ocXvooffs9rNUs148cGK5z1sGdwhPd48F9EyBdhNwHTtQq0Xrf9mfPMkPqjuFSBPU7PJrVkSTKl77K5X4oqML19U.jpg 179.1 kB – 0 Downloads
  • Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • June 28, 2023 at 10:55 AM
    • #4,885
    Quote from renchi

Idemo opet. Vrlo slično kao i prethodni post, ali sa usporedbom s današnjim događanjima u Ukrajini. Možda bude jasnije:

Ovo je pravi primjer totalitarističko komunističke propagande. To je projekcija. Npr Rusi danas tvrde da su ukrajinci nacisti, a oni su silom napali njihovu zemlju protjerali 8 miliona ljudi, izvršili zločine, a sve pod izlikom da ih netko napada ili da ti koji Ruse napadaju su nacisti. Tako su i Titovi oslobodioci oslobodili Zagreb - VEĆINOM SU GA OSLOBODILI OD OBIČNIH GRAĐANA. I dalje se prave, kao i Rusi danas, da NE RAZUMIJU DA SU UBILI OBIČNE GRAĐANE, Ne ustaše, nego obične građane. Ne naciste, nego obične Ukrajince koje žele opljačkati i domoći se njihove imovine.

Kada ih se podsjeti na to ! tada se brane , jednako kao Rusi danas, da si ti USTAŠA ! .

Jer i dalje tvrde da su denacificirali Hrvatsku, a oni poubjali stotine tisuća ljudi s namjerom krađe i nacionalne zamjene stanovništva. Podsjeća li vas to na nešto ?

To i danas traje : današnjem Rusu / hrvatskom totalitarističkom sljedniku / kažeš da je bio totalitarista, a on tebi tvrdi da si ti Ustaša / Banderovac, nacista.

A ti koji mu na to ukazuješ o Ustašama misliš još gore nego on. Zato što misliš da je on vrlo sličan ustašama, samo ima drugačiji predznak.

Display More

Boli glava od ovoga lamentiranja u prazno, odoh se okupat i na pivicu kasnije! Ugodan dan svima, a posebno tebi!

Jedino, zapitaj samu sebe, što si toliko zapela za ovo!? :)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • June 28, 2023 at 10:59 AM
    • #4,886
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

Ovo je pravi primjer totalitarističko komunističke propagande. To je projekcija. Npr Rusi danas tvrde da su ukrajinci nacisti, a oni su silom napali njihovu zemlju protjerali 8 miliona ljudi, izvršili zločine, a sve pod izlikom da ih netko napada ili da ti koji Ruse napadaju su nacisti. Tako su i Titovi oslobodioci oslobodili Zagreb - VEĆINOM SU GA OSLOBODILI OD OBIČNIH GRAĐANA. I dalje se prave, kao i Rusi danas, da NE RAZUMIJU DA SU UBILI OBIČNE GRAĐANE, Ne ustaše, nego obične građane. Ne naciste, nego obične Ukrajince koje žele opljačkati i domoći se njihove imovine.

Kada ih se podsjeti na to ! tada se brane , jednako kao Rusi danas, da si ti USTAŠA ! .

Jer i dalje tvrde da su denacificirali Hrvatsku, a oni poubjali stotine tisuća ljudi s namjerom krađe i nacionalne zamjene stanovništva. Podsjeća li vas to na nešto ?

To i danas traje : današnjem Rusu / hrvatskom totalitarističkom sljedniku / kažeš da je bio totalitarista, a on tebi tvrdi da si ti Ustaša / Banderovac, nacista.

A ti koji mu na to ukazuješ o Ustašama misliš još gore nego on. Zato što misliš da je on vrlo sličan ustašama, samo ima drugačiji predznak.

Display More

Boli glava od ovoga lamentiranja u prazno, odoh se okupat i na pivicu kasnije! Ugodan dan svima, a posebno tebi!

Display More

Sa svojom glorifikacijom rusofilnih diktatora i prije i sada izazivate mi kognitivnu disonacu. Opravdavanje i omalovažavanje zločina na način da se pravdate drugim zločinima znači da se slažete s njima. Ne vjerujem da ne razumijete jer se slabije snalazite u nepoznatoj situaciji.

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • June 28, 2023 at 11:07 AM
    • #4,887
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

idete mi na jetra sa svojom glorifikacijom rusofilnih diktatora i prije i sada .

Renchi, prekodrinska "braća" bi rekla da si "falila ceo futbal".

Kada sam ja spomenuo Ruse i Ukrajince?

Pričao sam isključivo o našima, crvenim i crnim!

• discover
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    434
    • June 28, 2023 at 11:10 AM
    • #4,888

evo zanimljivog popisa

https://www.forum.hr/showpost.php?p=58518129&postcount=2044

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • June 28, 2023 at 11:18 AM
    • #4,889
    Quote from discover
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

idete mi na jetra sa svojom glorifikacijom rusofilnih diktatora i prije i sada .

Opravdavanje i omalovažavanje zločina na način da se pravdate drugim zločinima znači da se slažete s njima.

Izgleda da vi ipak ne razumijete. Dakle Rusi i Ukrajinci su samo sadašnji primjer tako da lakše shvatite o čemu se radi .

A totalitaristi bilo kojeg crnog ili crvenog predznaka su ISTI ! Svima im je zajednički cilj, a to je MOĆ tj kontrola nad ljudima i stjecanje materijalne koristi. Koriste ideologiju koja je crvena ili crvena da bi vladali i otimali. Obično to čine silom, zločinačkim metodama, a koriste razne metode za racionalizaciju tj " opravdavanje " svojih zločina.

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • June 28, 2023 at 11:42 AM
    • #4,890
    Quote from renchi
    Quote from discover
    Quote from Milijarder

Opravdavanje i omalovažavanje zločina na način da se pravdate drugim zločinima znači da se slažete s njima.

Izgleda da vi ipak ne razumijete. Dakle Rusi i Ukrajinci su samo sadašnji primjer tako da lakše shvatite o čemu se radi .

A totalitaristi bilo kojeg crnog ili crvenog predznaka su ISTI ! Svima im je zajednički cilj, a to je MOĆ tj kontrola nad ljudima i stjecanje materijalne koristi. Koriste ideologiju koja je crvena ili crvena da bi vladali i otimali. Obično to čine silom, zločinačkim metodama, a koriste razne metode za racionalizaciju tj " opravdavanje " svojih zločina.

Kuc kuc, "anybody home?", kada sam ja spominjao Ruse i Ukrajince? ^^ ^^ ^^

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • June 28, 2023 at 11:47 AM
    • #4,891
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

Ja ih spominjem, ja ih spominjem, da bi shvatili. Dajem vam primjer da shvatite. Ako nekome nešto spominješ ne znači da misliš da je on to spomenuo. Razgovor je međusobna razmjena misli i informacija 2 sugovornika, a ne totalitarističko predavanje. Niste vi nešto morali spomenuti, a da to bude dio razgovora. Razumijete li ?

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • June 28, 2023 at 11:57 AM
    • #4,892
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

Ja ih spominjem, ja ih spominjem, da bi shvatili. Dajem vam primjer da shvatite. Ako nekome nešto spominješ ne znači da misliš da je on to spomenuo. Razgovor je međusobna razmjena misli i informacija 2 sugovornika, a ne totalitarističko predavanje. Niste vi nešto morali spomenuti, a da to bude dio razgovora. Razumijete li ?

Mislim da je vrijeme obratiti se profesionalcima! Razumijete li?:)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • June 28, 2023 at 12:07 PM
    • #4,893
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

Profesionalcima :)))) A što bi mi trebali, profesionalci, po vama, objasniti ?

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • June 28, 2023 at 12:15 PM
    • #4,894
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

Sve u svakom pogledu, ili barem osobi koja vas dovede, zbog daljnjeg postupanja. :)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • June 28, 2023 at 12:22 PM
    • #4,895
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

Sve u svakom pogledu, ili barem osobi koja vas dovede, zbog daljnjeg postupanja. :)

OK. Prije toga pročitajte sve što se napisali, a i vaš poslijednii post. Ali s razumijevanjem, molim :) A tako i Rusi danas koriste idstu retoriku. Tvrde da su Ukrajinci nacisti, te failed state, te glupi i neškolovani. A oni su pametni, dobrotvori, školovani i pametni.

retorika kojom se služite je vrlo slična.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • June 28, 2023 at 1:12 PM
    • #4,896
    Quote from discover

evo zanimljivog popisa

https://www.forum.hr/showpost.php?p=58518129&postcount=2

Poučan popis

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • June 28, 2023 at 3:11 PM
    • #4,897
    Quote from Milijarder

Krivo, Crveni su poubijali milijarde ljudi, a ujaci...

Pa pobili su jedno 100 milijuna ljudi, što direktno, što indirektno, još barem toliko protjerali kao neprijatelje naroda. Naravno svima je uzeta imovina i razdijeljena među šumskim banditima. Gdje god su se pojavili u svijetu, imali su isti modus operandi, a to je osvajanje vlasti oružjem i ubijanjem. i kasnije pljačkom "klasnih neprijatelja". Naravno na njihovu ekspanziju je kriva Amerika. :D

Prikaz kako su se crveni banditi širili i pljačkali sve redom:

History of Communism Every Year
    Music: Soviet Anthem 1944-1991Sources (see their channels):Emperor TigerstarThe HistoryOllie ByeThe GilliamsK Ashcraft (He did not make the video but he reup...
    youtu.be
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 28, 2023 at 3:38 PM
    • #4,898
    Quote from verdi

da bi se u opće krenulo pravilno razmišljati o povjesti treba imati na umu da su sve ideologije koje lome koplja na ovim prostorima zapravo uvezene i nama samima imputirane. i onda lokalni luđaci zagrizu udicu ko mutavi i naprave belaj. i samim nijemcima je nacizam podmetnut samo što su ga oni pedantno digli na puno veći nivo. a znate li gdje je to izmišljeno? ko je ova žena na slici? umrla je nedavno.

viš ti viš, ona se već tada brijala ispod pazuha (što je vidljivo) a možda .......... :/

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • June 28, 2023 at 4:46 PM
    • #4,899
    Quote from Junius
    Quote from Milijarder

Krivo, Crveni su poubijali milijarde ljudi, a ujaci...

Pa pobili su jedno 100 milijuna ljudi, što direktno, što indirektno, još barem toliko protjerali kao neprijatelje naroda. Naravno svima je uzeta imovina i razdijeljena među šumskim banditima. Gdje god su se pojavili u svijetu, imali su isti modus operandi, a to je osvajanje vlasti oružjem i ubijanjem. i kasnije pljačkom "klasnih neprijatelja". Naravno na njihovu ekspanziju je kriva Amerika. :D

Prikaz kako su se crveni banditi širili i pljačkali sve redom:

https://youtu.be/kK7SpPxN0ek?t=30

Sjašio Kurta da uzjaše Murta. Pa udarili po " wirtue signaling " tko je manji Kurta, zapravo, Murta. Psihopatske ideologije koje imaju veliku prodju u Regionu. Mislim da su se cak i Rusi osvijestili u stavu prema "antifašistu " Staljinu. Ili su na dobrom putu. Slicna im je racionalizacija ciljeva kao Staljinova, KGB...ista skola

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • June 28, 2023 at 10:38 PM
    • #4,900

Ne kuzim, kako mozes imati zdravstveno ako ne placas osiguranje, bilo kroz placu il po nekoj drugoj osnovi??

HZZO za jedan dan ukida zdravstveno ljudima koji im se nisu osobno javili
    JOŠ SAMO sutra svi građani koji su na HZZO-u osigurani kao nezaposlene osobe i nisu u evidenciji Zavoda za zapošljavanje mogu se osobno javiti.
    www.index.hr

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 6, 2025 at 9:12 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      487k
      1.2k
    3. bjane

June 6, 2025 at 9:12 PM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bjane June 6, 2025 at 9:12 PM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt