tko je zapad i zašto bi on vodio brigu o demokraciji u rusiji, indiji ili bilo gdje drugdje kad nije u stanju provesti iste stvari u svojim državama. duboka država nameće svoje kandidate u barem tri sloja tako da se glas demosa ne može probiti na površinu. to je privid demokracije koji je najbolje objasnila analena sa svojom izjavom da će oni provoditi neke politike bez obzira na mišljenje njemačkih birača. ako ćemo uspoređivati samo tehničku stranu izbora oni u rusiji su sf za američke. transparentniji, jasniji i čistiji. nema prevara sa dopisnim glasovima, migrantima, uređajima za brojenje i td. svatko sa malo razuma može uočiti da su američki izbori čista lakrdija.
-
-
-
u rusiji cak slobodno i transparentno mozes skocit kroz prozor za razliku od pokvarenog zapada gdje ti je to zabranjeno i uvijek te netko sprijeci prije nego izvedes takvo nesto prije izbora
u toj rusiji tece samo med i mlijeko zato si ti sigurno i preselio u rusiju, a ne u neku zapadnu zemlju jer je rusija bogom dana zemlja slobode mira i prosperiteta.
al slazem se s prvim dijelom tvojeg izlaganja. sto bi zapad bio kriv za ista u rusiji i vodit brigu sto ce i kako biti tamo.. pa nisam ni ja nista kriv sto je moj susjed kriminalac i pijanac. sto bi ga ja trebao preodgajat ?
-
Samo je za susjeda bolje imati vrijednog i poštenog čovjeka nego kriminalca, a uspoređivati demokraciju na Zapadu i Rusiji je smiješno. Diktator Putin je 20 godina na vlasti, a u SAD predsjednik možeš biti samo 2 mandata, a kod nas primjerice diktator Plenković želi treći mandat i nitko ga u tome neće spriječiti jer ima iza sabe korumprane birače
-
I još jedna jako bitna stvar: nema obnove ekonomskih i političkih odnosa s Rusijom dok god ne prizna krivnju, plati odštetu i trajno se i potpuno javno odrekne imperijalističke politike. Englezi su nešto slično formulirali, ali ovo mora postati glavni kamen svake politike prema tom dijelu svijeta. Idući potezi u tom smjeru trebali bi biti prekid diplomatskih odnosa i povlačenje priznanja Rusije kao države. Jer to drzava i nije. To je skup primitivnih razbojnika s nuklearnim oružjem. Takvi divljaci nemaju sto traziti za diplomatskim stolom.
Biden je jako dobro napravio što odbija razgovarati s Putinom.
A Zapad nije nimalo kriv što je 20 godina davao punu legitimnost Putinovom vlasti u Rusiji i nisu primijetili da se radi o okrutnom diktatoru. Što je Zapad učinio za razvoj demokratskih institucija u Rusiji u zadnjih 30 godina?
Slazem se.
Nisam govorio o uzrocima, ili barem dijelu uzroka.
Vec o tome sto treba raditi u buducnosti.
Ali imate poantu.
-
u rusiji cak slobodno i transparentno mozes skocit kroz prozor za razliku od pokvarenog zapada gdje ti je to zabranjeno i uvijek te netko sprijeci prije nego izvedes takvo nesto prije izbora
u toj rusiji tece samo med i mlijeko zato si ti sigurno i preselio u rusiju, a ne u neku zapadnu zemlju jer je rusija bogom dana zemlja slobode mira i prosperiteta.
al slazem se s prvim dijelom tvojeg izlaganja. sto bi zapad bio kriv za ista u rusiji i vodit brigu sto ce i kako biti tamo.. pa nisam ni ja nista kriv sto je moj susjed kriminalac i pijanac. sto bi ga ja trebao preodgajat ?
imaju oni i zabavne igre, tipa rulet, te jedan od najljekovitijih čajeva na svijetu, jednostavno liječi sve i dijele ga džabe
-
srećom pa u americi nikada nisu ubili svog predsjednika. sve je to ista banda sa istoka ili zapada ali barem malo neke forme i suštine bi valjalo sačuvati. uz današnje tehničke mogućnosti lažiranje izbore je vrijeđanje zdravog razuma birača. ovakav politički sistem je potrošen. i sam winston churchill je rekao: kad popričate sa prosječnim biračom 5 minuta shvatit će te zašto je demokracija promašen sistem.
-
srećom pa u americi nikada nisu ubili svog predsjednika. sve je to ista banda sa istoka ili zapada ali barem malo neke forme i suštine bi valjalo sačuvati. uz današnje tehničke mogućnosti lažiranje izbore je vrijeđanje zdravog razuma birača. ovakav politički sistem je potrošen. i sam winston churchill je rekao: kad popričate sa prosječnim biračom 5 minuta shvatit će te zašto je demokracija promašen sistem.
Da, zato je bolje da bude kao u sjevernoj koreji, rusiji…. gdje ekipa zauzme drzavu pa se mos hebat 🤣🤣🤣🤣
Jos nisi otisao u te demokracije zivjet 🤔
-
mi smo već živjeli u takvoj državi kao rusija ili sjeverna koreja
-
naš primjer nije baš reprezentativan. ja se ne sjećam da sam živio u s. koreji. u mnogo aspekata smo sada na gorem nivou nego onda. nisam volio onaj sistem ali ovaj je siguran put u katastrofu.
-
naš primjer nije baš reprezentativan. ja se ne sjećam da sam živio u s. koreji. u mnogo aspekata smo sada na gorem nivou nego onda. nisam volio onaj sistem ali ovaj je siguran put u katastrofu.
nije li nas upravo "onaj(Titov) put" doveo do ovog puta koji nas vodi u katastrofu?
-
-
nije li nas upravo "onaj(Titov) put" doveo do ovog puta koji nas vodi u katastrofu?
ne, nije..."titov" put, mislim na industijalizaciju, odnosno proizvodnju roba i dobara većeg indexa dodadane vrijednosti po mogućnosti iz vlastitih resursa te edukaciju i gospodarsko/socijalne standarde nas svakako nije vodio u "katastrofu"...upravo suprotno, u katastrofu su nas vode/ile pohlepne "janjičarsko-graševinske" strukture koje su se nametnule u post titovski prostor i to bez obzira na političko, vjersko ili nacionalno opredjeljenje kao i ne/obrazovanost...nikada nije bilo više "rusije" u RH i susjednim prostorima nego što je ima danas a to svakako nije titova ostavština...zna se čija je...
-
mi smo već živjeli u takvoj državi kao rusija ili sjeverna koreja
Definitivno nije, ali skretanje sa tog puta definitivno je!
-
Da nije bilo "janjičarsko-graševinske" strukture kako kaže barbosa ne bi bilo niti Hrvatske nego bi se sada mi iz Yu zajedno sa Rusijom i Srbijom borila za opstanak srbskoruskog sveta.
Te" progresivne industrijske struje " koje su donosile dodanu vrijednost u Titovom dobu i sami vidimo kako su završile. Ne zaboravimo da su te iste progresivne snage one koji su ima stajali na putu ostrvarenja materijalnih snova jednostavno fizički istrijebili. Fizička istrebljenja su prikazali kao borbu protiv nacista i ustaša i inih pa su maniru današnje Rusije proglasili " denacifikaciju " Hrvatske i poubijali i denacificirali Zagreb i Hrvatsku većinom od ljudi koji sa ustašama veze nisu imali.
To je bila većina " denacificiranih " građana. Po tome su se uselili u njihovu imovinu i ukrali njihovu imovinu tvrdeći da s radilo o neprijateljima države ili nacisitima. Krađa i oduzimanje imovine bila je prikazana kao u antifašistička borba tj " denacifikacija " .
Modus operandi bio je posve isti kao i današnji u ruskoj denacifikaciji Ukrajine.
Tako da mi smo ovaj " svet " već vidjeli i doživjeli. I ponavljam da je po " progresivnim " Titovim kadrovima i nikada mi Hrvatske vidjeli ne bi.
-
Da nije bilo "janjičarsko-graševinske" strukture kako kaže barbosa ne bi bilo niti Hrvatske nego bi se sada mi iz Yu zajedno sa Rusijom i Srbijom borili za opstanak srbskoruskog sveta.
Te" progresivne industrijske struje " koje su donosile dodanu vrijednost u Titovom dobu i sami vidimo kako su završile. Ne zaboravimo da su te iste progresivne snage one koje su imale stajale na putu ostrvarenja materijalnih snova jednostavno fizički istrijebili. Fizička istrebljenja prikazana su kao borbu protiv nacista i ustaša i onih koji su danas u Rusiji proglasili " denacifikaciju " Hrvatske i poubijali i denacificirali Zagreb i Hrvatsku većinom od ljudi koji s ustašima nisu imali veze.
To je bila većina " denacificiranih " građana. Po tome su se uselili u njihovu imovinu i ukrali njihovu imovinu tvrdeći da se radilo o neprijateljima države ili nacistima. Krađa i oduzimanje imovine bila je prikazana kao u antifašističkoj borbi tj. " denacifikacija " .
Modus operandi bio je posve isti kao i današnji u ruskoj denacifikaciji Ukrajine.
Tako da smo ovaj " svijet " već vidjeli i doživjeli. Ponavljam da je po " progresivnim " Titovim kadrovima i nikada mi Hrvatske vidjeli ne bi.
Rat uvijek znači suspenziju ustava i zakona, a onda nastaje kaos ubijanja, uništavanja imovine i otimačina kojima su skloni mnogi ljudi bez obzira na političku opredijeljenost, nacionalnost, vjeroispovijest. Tako ni dio našeg hrvatskog naroda nije imun na ovu bolest.
-
Da nije bilo "janjičarsko-graševinske" strukture kako kaže barbosa ne bi bilo niti Hrvatske nego bi se sada mi iz Yu zajedno sa Rusijom i Srbijom borili za opstanak srbskoruskog sveta.
Te" progresivne industrijske struje " koje su donosile dodanu vrijednost u Titovom dobu i sami vidimo kako su završile. Ne zaboravimo da su te iste progresivne snage one koje su imale stajale na putu ostrvarenja materijalnih snova jednostavno fizički istrijebili. Fizička istrebljenja prikazana su kao borbu protiv nacista i ustaša i onih koji su danas u Rusiji proglasili " denacifikaciju " Hrvatske i poubijali i denacificirali Zagreb i Hrvatsku većinom od ljudi koji s ustašima nisu imali veze.
To je bila većina " denacificiranih " građana. Po tome su se uselili u njihovu imovinu i ukrali njihovu imovinu tvrdeći da se radilo o neprijateljima države ili nacistima. Krađa i oduzimanje imovine bila je prikazana kao u antifašističkoj borbi tj. " denacifikacija " .
Tako da smo ovaj " svijet " već vidjeli i doživjeli. Ponavljam da je po " progresivnim " Titovim kadrovima i nikada mi Hrvatske vidjeli ne bi.
Rat uvijek znači suspenziju ustava i zakona, a onda nastaje kaos ubijanja, uništavanja imovine i otimačina kojima su skloni mnogi ljudi bez obzira na političku opredijeljenost, nacionalnost, vjeroispovijest. Tako ni dio našeg hrvatskog naroda nije imun na ovu bolest.
Rata više nije bilo. Otimačlina imovine s masovnim ubojstvima događala se 1945 i tijekom 1946. Iste " progresivne " strukture nastavile su raspolagati s istom totalitarističko komunističkom ideologijom i 1945 i 1946 stečenom imovinom. A s njom raspolažu i danas. Njima sigurno Hrvatska nije bila na prvom mjestu nego samo kako sačuvati "stečeno. " Ujedno, strah od saznanja o zločinima koje su činile, a sve pod krinkom " denacifikacije, deustašizacije " i slično bila je i dalje je prisutna,
Hhrvatska je mala Rusijica.
-
kad je bilo više otimačine, poslije 45.te ili 91.e?
-
Rata više nije bilo. Otimačlina imovine s masovnim ubojstvima događala se 1945 i tijekom 1946. Iste " progresivne " strukture nastavile su raspolagati s istom totalitarističko komunističkom ideologijom i 1945 i 1946 stečenom imovinom. A s njom raspolažu i danas. Njima sigurno Hrvatska nije bila na prvom mjestu nego samo kako sačuvati "stečeno. " Ujedno, strah od saznanja o zločinima koje su činile, a sve pod krinkom " denacifikacije, deustašizacije " i slično bila je i dalje je prisutna,
Hajde priznaj, tvoji su korijeni ustaški, i da se prekine ova besmislena diskusija!
-
Hajde priznaj, tvoji su korijeni ustaški, i da se prekine ova besmislena diskusija!
obzirom da sam živa recimo da su mi korijeni malo drugačiji
-
obzirom da sam živa recimo da su mi korijeni malo drugačiji
Ajde, ajde, ujaka oko mene ko u priči! Crvenih ni za lijek, nešto tu ne štima!
-
kad je bilo više otimačine, poslije 45.te ili 91.e?
da je '45 bilo izobilje kao '91 ne bi se ni partija osramotila ne boj se, naravno da je '91 bilo više mrsa, a metode sofisticiranije
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun