Samo treba stati u red da se sada ispucaju ovi s baterijama, sta su ulozili u razvoj i pogone.
-
-
-
Samo treba stati u red da se sada ispucaju ovi s baterijama, sta su ulozili u razvoj i pogone.
Zbog cega da se ispucaju? Pa tusu komplementarne stvari. Jedno bez drugoga ne ide bas da se max iskoristi potencijal
-
Zbog cega da se ispucaju? Pa tusu komplementarne stvari. Jedno bez drugoga ne ide bas da se max iskoristi potencijal
Točno. Problem s EV-imaje kako proizvesti svu tu struju, a da to bude isplativo. Tome treba dodati da je tehnologija tih baterija dosta prljava.
Ovo novo otkriće na polju fuzije je golema stvar. Htio sam studirati fiziku, ali me život odveo u drugome smjeru... Svejedno i dalje pratim znanost i usudim se reći da je ovo veliko otkriće. Nema puno po vijestima jer je naša generalna populacija po pitanju toga kao da gluhome muziku objašnjavaš.
-
A prljava…. I more drugih stvari koje se rade danas i koje koristimo su “prljave” i u proizvodnji i u naknadnoj eksplataciji, pa iz se necemo odreci.
-
to ti je ka KlubLA, ne pijemo više, ali se nalazimo da malo pričamo
Bilo bi bolje da više pijemo a manje pričamo. Nisu vise ni klubovi sto su nekad bili..
ovo nije za birtiju, al dobro je, živjeli
Kutjevo - Vinarija 1232Najbolji proizvođač graševine, vrhunskih vina, ledenih berbi i pjenušaca sa preko 30 nagrada i priznanja.www.kutjevo.com -
ovo je valjda već deseta slučajna havarija na energetskim postrojenjima. kud baš sad kad je najpotrebnije. šta se tu sve radi...
Eksplozija u LNG terminalu u SAD-u: opskrba EU upitna | Geopolitika NewsSvaki dan Freeport LNG ukapljuje oko 60 milijuna kubnih metara – 18% američkog LNG izvoza u 2022. Njegovo zatvaranje može utjecati na svjetsko tržište,…www.geopolitika.news -
ovo je valjda već deseta slučajna havarija na energetskim postrojenjima. kud baš sad kad je najpotrebnije. šta se tu sve radi...
KGB? Vlad svoju mrežu gradi preko 20 godina. Najmanje vjerojatni su sve njegovi.. Sjetite se samo manekenke Anne (udate) Chapman. A to je samo koje su otkrili..
-
sumnjam da je anna. onda bi gorjelo pola terminala. ima tu raznih interesenata. vidiš tko od toga ima koristi i sve je odmah jasnije. inače se ta taktika zove: konstruktivna destrukcija. cijenu energenata stalno držati na višem nivou. plaćaš više cijenu benzina u odnosu na cijenu automobila. tko šta prizvodi znamo. cijene se dižu psihološki (nepotrebna bjesomučna kupnja) ili logističkim problemima ("slučajno izazvanima"). udio energenata u inflaciji je blizu 50% i sankcije uvedene rusiji su tamo odmah izazvale inflaciju cca 20% onda je to počelo padati i što je najgore prelilo se na ostatak svijeta. i sad smo svi u hebenoj inflaciji koja istovremeno poništava njihovu. na jesen kad do izražaja dođe hrana, umjetna gnojiva i td. koju apsolutno svi moramo koristiti to će biti još izraženije. znači njima se rat isplati. oni se bogate na njemu. ajd netko i pogine ali za to je i plaćen. mogao je u kamionu ili na građevini poginuti i ništa nebi dobili njegovi. čija je ovo taktika ratnog bogaćenja? pa američka. da li su oni i rusi u dogovoru zaključite sami. jedino što je za sad sigurno da je evropa po stoti put pogriješila.
-
Europa je od suverene vladarice Svijeta u pola stoljeća postala Američki otirač, a to je i danas. A to je poslala isključivo svojom krivnjom pokoljem 100 milijuna svojih stanovnika u 20-om stoljeću. Good ridance.
-
Ionako će do kraja stoljeća žute rase biti glavne. Amerika, EU, Rusija...nebitno je...
Kina će biti THE shot caller. Vežite pojaseve.
-
-
Ionako će do kraja stoljeća žute rase biti glavne. Amerika, EU, Rusija...nebitno je...
Gdje vidite Juznu Ameriku ?
Argentina, recimo ?
-
Gdje vidite Juznu Ameriku ?
Argentina, recimo ?
Južna hemisfera neće nikad biti od najjačeg značenja, osim ako dođe do globalnog sukoba i nuklearne zime, ali notorno je da su šanse za to jako male.
Južna Amerika će najvjerojatnije ostati pod utjecajem SADa i Europe, tj. utjecajem bijelaca.
Australija će biti druga priča i bit će jako orijentirani na Kinu i ostale Azijate. Oni imaju samo 6% teritorija u obradivim površinama, ali je to u biti ogroman teritorij i Australija bez nekih problema može hraniti do tri puta veću populaciju od trenutne i još izvoziti hranu. Mislim da ako budu prijatelji Kini, da će i Kina biti prijatelj njima. Nadam se da neće nasjedati na podvale nutcase likova po State Departmentu.
-
jedino je šteta što mi nikada od te bijele supremacije nismo imali nikakve koristi ali ćemo sad trpjeti ogromnu štetu. onako iz solidarnosti i iz vlastite gluposti ćemo i mi ovako mršavi uskočiti u kazan gdje se debeli evropski krmci kuhaju u vlastitom salu. možda i griješim. ne znam. ako pratimo te energetske tokove koji su ključ za razumijevanje ostalih stvari ne mogu a da ne primjetim slučaj mađarske i naftovoda te srbije i plinovoda. ako tome dodamo i onaj novi nuklearni blok u mađarskoj svašta je moguće. kroz uran je još lakše nego kroz naftu pratiti povezanost super sila. zašto si tu ne zavrću ventile? hm hm...
evo samo jedan primjer evropskog licemjerja. šesti paket sankcija. ako stvarno hoćeš naštetiti rusiji onda im zavrneš naftovod jer je on tu već 40tak godina (kako koji) i nafta od tud nema brzu alternativu stići na odredište. neee ti im zavrneš tankere. tanker ide kud hoće. može i na mjesec jbte. tko je vlasnik onog plinovoda što ide kroz ukrainu? nisu ni rusi ni ukrainci. danas smo na temi dry bulk saznali da 1/4 flote atpl plovi prema mrskoj rusiji. znači gospari su pragmatični. budimo i mi. što reče onaj englez evo rata i dobre prilike da zaradimo koju ne smijemo nikako propustiti.
-
rekao sam da je netko prokužio da je Putin dobra mušterija,
Tri EU članice pune džepove Putinu: Prevoze nikad veće količine ruske nafte, sve je legalno!Ruska vlada je na putu da ove godine primi dosad neviđen priljev gotovine od 250 milijardi dolarawww.jutarnji.hrkada se malo nakupi milijardica, on će sve češće osjećati slabost i vrtoglavicu od svjetskog ringišpila kapitala, goriva i oružja
NAGLO MU POZLILO Putinu pružena Hitna medicinska pomoć - Otvoreno.hrRuskom predsjedniku Vladimiru Putinu je ranije ovoga tjedna pružena hitna medicinska pomoć jer se iznenada razbolio, prenosi Net.hr. Navodno je Putinu pozlilo…otvoreno.hr -
australija je ista priča kao i ovi drugi anglosaksonci. aukcus. to je njihov svijet. povukli su sad kini crvenu crtu na solomonskom otočju. to je samo 2000km od australije i 6000km od amerike. skoro pa ispred nosa. ali kad rusi kažu nešto za ukrainu onda je to druga priča. pravo na lgtb slobode i demokracija blablabla.
nemojmo podcjenjivati j. ameriku posebno ne brazil. njihova valuta je naviše rasla u odnosu na dolar. bdp, ljudski i ini resursi i td. ovaj sadašnji predsjednik ili kandidat za budućeg je obećao da će se ako on pobjedi zauzeti za zajednočku valutu sud (jug). to samo znači da oni shvaćaju buduću monetarnu reformu. po jednoj teoriji kraj dolarskog sustava i monetarna reforma će zapravo biti završetak dekolonizacije započete još 60tih godina prošlog st.
-
Vrata paklena neće pobjediti... p atko niti kršćenstvo NEĆE biti pobijeđeno
jedino je šteta što mi nikada od te bijele supremacije nismo imali nikakve koristi ali ćemo sad trpjeti ogromnu štetu. onako iz solidarnosti i iz vlastite gluposti ćemo i mi ovako mršavi uskočiti u kazan gdje se debeli evropski krmci kuhaju u vlastitom salu. možda i griješim. ne znam. ako pratimo te energetske tokove koji su ključ za razumijevanje ostalih stvari ne mogu a da ne primjetim slučaj mađarske i naftovoda te srbije i plinovoda. ako tome dodamo i onaj novi nuklearni blok u mađarskoj svašta je moguće. kroz uran je još lakše nego kroz naftu pratiti povezanost super sila. zašto si tu ne zavrću ventile? hm hm...
evo samo jedan primjer evropskog licemjerja. šesti paket sankcija. ako stvarno hoćeš naštetiti rusiji onda im zavrneš naftovod jer je on tu već 40tak godina (kako koji) i nafta od tud nema brzu alternativu stići na odredište. neee ti im zavrneš tankere. tanker ide kud hoće. može i na mjesec jbte. tko je vlasnik onog plinovoda što ide kroz ukrainu? nisu ni rusi ni ukrainci. danas smo na temi dry bulk saznali da 1/4 flote atpl plovi prema mrskoj rusiji. znači gospari su pragmatični. budimo i mi. što reče onaj englez evo rata i dobre prilike da zaradimo koju ne smijemo nikako propustiti.
Čije bijela supremacija? toga u kršćanstvu nema osim onih koji su se izdvojili ali bi baštilili kršćanstvo
-
nisam baš upućen u njihova vjerska uvjerenja. u većini vjera postoji i neka rupa u zakonu tipa da se moraš braniti ako si napadnut. eee sad tko tu koga napada, a tko se brani opet ovisi iz kojeg rova gledaš. ja sam zapravo totalno pogrešan sugovornik što se tiče tih vjerskih tema. koliko znam i rusi i ukrainci su krišćani i sad ih čečeni nešto kao razvađaju. situacija je dosta konfuzna.
-
Zanimljivo kako se vjere ne uhvate baš u tim sredinama i nacijama u kojima nastanu. Kršćanstvo je nastalo među Židovima, ali se nije baš uhvatilo ni među njima ni ostalim Semitima. Više na Jafetite pa se širilo svijetom i na ostale narode kroz misionarski rat, ali i mačem.
Budizam je nastao u Indiji, ali nije se baš tamo uhvatio, nego gore ovo po Indokini i Tibet. U Indiji uglavnom hinduizam i ima muslimana.
Zanimljivo kako Arapi kad vide Europljanina kažu 'aaa dimi'..aludirajući na kršćanina, iako lik realno može biti bilo što. Oni krsćanstvo povezuju s bijelcima i to povijesno i ima smisla. Pogle samo pape kroz povijest...
-
A ne kažu bezveze da je najteže biti prorok u svom selu...
Osobno sam mišljenja da će Europa i za 100 i za 200 i za 500 godina i dalje biti klimatski, društveno i gospodarski najugodnije mjesto za život na ovoj našoj planetici. Kao što je to već par tisuća godina. U povijesti je bilo puno carstava koja su se uzdizala, jurišala na Europu pa nestajala, ali Europa je vječna. Od Perzijanaca, Mongola, Maura, Turaka, svi su oni prijetili poraziti europske narode, ali nisu se baš proslavili.
Žalosno je samo što se dogodio srednji vijek koji je zaustavio, pa i unazad unazadio, cijeli kontinent par stoljeća.
-
A ne kažu bezveze da je najteže biti prorok u svom selu...
Osobno sam mišljenja da će Europa i za 100 i za 200 i za 500 godina i dalje biti klimatski, društveno i gospodarski najugodnije mjesto za život na ovoj našoj planetici. Kao što je to već par tisuća godina. U povijesti je bilo puno carstava koja su se uzdizala, jurišala na Europu pa nestajala, ali Europa je vječna. Od Perzijanaca, Mongola, Maura, Turaka, svi su oni prijetili poraziti europske narode, ali nisu se baš proslavili.
Žalosno je samo što se dogodio srednji vijek koji je zaustavio, pa i unazad unazadio, cijeli kontinent par stoljeća.
um caruje…. Snaga klade valja… zasad
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k