Možemo i mi plaćati jeftino gorivo, samo neka Država odustane od trošarina na naftu, ali neće, odakle bi plaćali uhljebe i kupovali glasove?
-
-
-
5 godina?
"Mate Rimac za Financial Times: Projekt robotaksija možda neće biti spreman još pet godina"
Mate Rimac za Financial Times: Projekt robotaksija možda neće biti spreman još pet godina, ali će postati veći od svega što smo radiliRimac Grupa prikupila je 500 milijuna eura u novom investicijskom krugu, čime je tržišna vrijednost kompanije premašila dvije milijarde eura. Ključni novi…www.tportal.hrNije li ono nedavno govorio da je to već gotova stvar? Ne mogu naći post na forumu.
Rimac na ulice Zagreba 2024. godine dovodi taksi bez vozačaZagreb bi već 2024. godine mogao na ulicama imati taksije bez vozača. Ako se to realizira Zagreb bi bio prvi grad na svijetu u kojem će biti dostupna usluga…www.5g.hr -
5 godina?
"Mate Rimac za Financial Times: Projekt robotaksija možda neće biti spreman još pet godina"
Nije li ono nedavno govorio da je to već gotova stvar? Ne mogu naći post na forumu.
jbg, preteklo ga
saće on neverom njih stići, ovi su uplatili za struju
-
ne znam šta ti osjetiš na vlastitoj koži ali to nije relevantno. temperature se u kontinuitetu mjere od 17.st. i ništa vanredno se ne događa. to pokazuju svi modeli koje tumače kako tko hoće. ili ko koga plaća. uz ovakvu medijsku situaciju nitko normalan ne može doći do izražaja. direktor nasa-e (aloooo direktor nase-e) je rekao da se svijet okane tih budalaština sa co2 jer to nema veze sa mozgom. ali nemože on to javno nigdje da prezentira jer ga odma isključe. onda su naučnici išli pisati svim značajnim političarima da je to besmislica i opet ništa. jer kad izleti enalena berbok sa svojim fix idejama onda je to značajna vijest. žena blage veze nema. na nju se neki dan u komšiluku nadovezala brnabićka o 4. industrijskoj revoluciji i alternativnim energentima. kad su to saslušali odma su se tri energetska stručnjaka u bg od očaja bacila sa nebodera (karikiram). politički sistem zapada je otišao u slijepu ulicu i koristeći te anomalije netko je postavio poslušnike i sexualne devijante da to tumače narodu. sreća i bog pa su pravi gospodari novca postojeću duboku državu pustili niz vodu i sad uspostavljaju novu. proces je u toku pa kako ko se snađe. na izborima u 11. mj. u americi ćemo gledati totalan fijasko demokrata, odlazak bajdena, njegovog sina i sve te bolesne ekipe. naravno da će oni biti krivi za sve. okrene se novi list i idemo dalje.
-
Pa toplije je, nemozes reci da nije, da nemaju topove na skijalistima zadnjih 5-10 godina pola skijalista nebi radilo. Kise imas na refule, nema je mjesec, dva i onda se istrese u dan dva za taj mjesec, dva.
Istina je da je i prije bilo svasta, od izrazito toplih perioda do hladnih, ali nisi imao toliko zagađenja nikad u zraku.
-
molim ne mješati lokalna zagađenja sa klimom. to je stvarni utjecaj ljudskih djelatnosti dok je klima vana naših ingerencija. a sad toplo hladno sve je to već viđeno i ne odskače od prijašnjih modela. i severina je vidjela snijeg u maju. ja isto tamo negdje 85. ili 86. puno bi nam korisnije bilo da novac ulažemo u smanjenje zagađena svih oblika nego da pokušavamo utjecati na sunčevo ili kozmičko zračenje.
-
Ima dobra emisija Na rubu znanosti sa švedskim profesorom dr. Golbergom, koji objašnjava fenomen globalnog zatopljenja. Ono se događa, ali je Sunce uzrok, a ne emisija CO². Mi danas u atmosferi imamo tako malenu koncentraciju CO², da su velike biljke doslovno na rubu preživljavanja. I već je dosta dugo tako. One goleme biljke iz doba dinosaura danas uopće ne bi mogle postojati, a ni većina dinosaura jer je danas i kisika puno manje u atmosferi.. A ako je (međunarodnoj) politici tako jako stalo do atmosfere pa što ne krenu sa golemim projektima sadnje šuma? Kroz par desetljeća bismo riješili većinu problema. Ali ne zanima njih to... Kad god upalimo vijesti, brzo vidimo koji su interesi, što je točno u fokusu...
-
sav postojeći co2 se kroz sadašnje postojeće biljke izvrti za nekih 6-7 godina. ja o ovome prije godinu dana nisam znao ništa ali kad već nešto stalno lažu ne budi lijen malo se i educiram. što se tiče nafte prošao bi barem jedan ispit na blef u savskoj na rudarskom.
-
sav postojeći co2 se kroz sadašnje postojeće biljke izvrti za nekih 6-7 godina. ja o ovome prije godinu dana nisam znao ništa ali kad već nešto stalno lažu ne budi lijen malo se i educiram. što se tiče nafte prošao bi barem jedan ispit na blef u savskoj na rudarskom.
Ovo 6-7 godina je pretjerano. Ali znamo kad je CO² bio rekordno nizak - tijekom ledenih doba. Mi imamo relativno stabilnu klimu na Zemlji zadnjih 11.000 godina...
Ledeno doba, jednom kad dođe, dosta snizi i temperaturu i razine CO². Zadnji put je bilo oko 280ppm toga u atmosferi, a sad je valjda 410ppm. Ne znam koja je granica preživljavanja velikog drveća. 250 možda...
-
nije problem samo u tome.. već priča mi i prijatelj da je pobjegao glavom bez obzira.. spuštaju / brzinu promet koju ugovoriš a para koju plaćaš je ista..
-
-
Ja sam prešla na T-Com
Skupo ko' kuga, al' dok se tržište ne liberalizira tamo negdje 2060., tako je kako je.
-
Kako nije livelarizirano ? Ja praktički isti na HTu ali iskon.
-
Ja sam prešla na T-Com
Skupo ko' kuga, al' dok se tržište ne liberalizira tamo negdje 2060., tako je kako je.
ajde još jednom da ponovim, sada valjda neće utjecati na cijenu dijonice
sve sam telekome prošao, A 1 je Ajnc A 1 i dok je tako ja ih ne mijenjam već nekoliko godina, svi ostali povremno bljesnu i kada sklopiš ugovor misle da su te vjenčali do kraja života pa se krenu mangupirati
ako imate dijonice HTeja onda je opravdano da pristajete da vas gule, moraju od nekuda dividendu vam dati, to je nešto kao ŠKZ, samofinanciranje
-
Kako nije livelarizirano ? Ja praktički isti na HTu ali iskon.
Dionki, autocorrect?
Ugledaj se na Mollera, njegov kompjukter mijenja moje citirane postove kako god mu se sprdne taj dan.
sve sam telekome prošao, A 1 je Ajnc A 1 i dok je tako ja ih ne mijenjam već nekoliko godina, svi ostali povremno bljesnu i kada sklopiš ugovor misle da su te vjenčali do kraja života pa se krenu mangupirati
Kod Aeinza sam imao najvece susrete sa kompletnim moronima ikada. Bilo je toga i kod HT i kod Optime i kod Bneta, ali ovi iz Vipneta su uvijek zaposljavali i placali najgore i najmanje za nikakvo znanje i jos manju inteligenciju. Jedini posteni zagrebacki ISP bio je Vodatel. Nazalost, progutan od Metroneta a onda pozderan od u to vrijeme gladnog Aeinza.
Cak i BTnet, a sad Taormina, takozvani "Fly by Night" ISP ima bolju podrsku nego Aeinz. A to puno govori.
No i dalje ne kuzim kakve veze ima ova filozofija sa vise nepostojecom Optimom kojoj je Budfox zadnjom porukom lijepo podigao nadgrobni spomenik.
-
to ti je ka KlubLA, ne pijemo više, ali se nalazimo da malo pričamo
-
to ti je ka KlubLA, ne pijemo više, ali se nalazimo da malo pričamo
Bilo bi bolje da vise pijemo a manje pricamo. Nisu vise ni klubovi sto su nekad bili..
-
… jos da docekamo prve baterije u vecoj produkciji, i klasicne nove automobile sa benzinom i dizelom mozemo poslati u povijest lagano
Zato sad nabrijavanje cijena svih energenata ocito
-
Problem je proizvodnja struje, ali to bi se moglo riješiti i brže nego što mislimo. Nedavno je ispod radara prošlo veliko otkriće na polju nuklearne fuzije..jedno od većih u ovome stoljeću, koje bi kroz petnaestak godina moglo promijeniti kompletnu energetsku sliku svijeta. Neograničena, jeftina i čista struja za sve.
Novo otkriće moglo bi utjecati na projekt stvaranja ‘umjetnog Sunca‘: ‘Dobit ćemo puno više energije nego što smo mislili...‘Gradnja ITER-a počela je 2006. godine, a završetak se očekuje krajem 2025. godinewww.jutarnji.hr -
To je trenutno sve u fazi "moglo bi".
-
nije u fazi "moglo bi ", vec je u fazi "biti će " , jer na tome se ozbiljno radi godinama ,velik je novac uložen od usa,eu itd . Mozda vec u ovom desetljeću
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun