1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 293
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 2, 2021 at 3:07 PM
    • #1,861
    Quote from BSOD

Porezna se u takvim ili sličnim dopisima nikada ne obraća osobi nego "poreznom obvezniku". Ali da si je ekipa dala truda, to je. 😊

Nikako da nađem način kako da ih motiviram da si daju truda kada je posao u pitanju :) Kada su spačke u pitanju, tu su uvijek revni :)

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • April 2, 2021 at 3:23 PM
    • #1,862
    Quote from mitkko

Ne znam kako je vama prošao 1. april, ali mene je skoro srčani strefio. Kolege na poslu su mi ga dobro uvalili.

Dođem jučer na posao i na stolu me dočeka pošta koju tajnica (kažem tajnica iako je muško, imam mušku tajnicu - tajnika :) ) uvijek preuzme, otvori, sortira, i ako je nešto za mene osobno, ostavi mi na stolu. Otvorim i vidim da se radi o nekakvom rješenju porezne uprave! Pogledam o čemu se radi, i imam šta za vidjeti - utvrđen mi je porezni dug od više od 450.000 kn! I to za neke zaostatke od 2014-2017. godine, od toga je 70.000 kamata. Spominje se i nekakav reprogram - kakav sad crni reprogram!?!

Ne kužim ništa - kakvi sad zaostaci? vrtim si u glavi šta sam radio tih godina da sam skupio toliki dug? Ništa mi nije jasno. Zanimljivo je da je dug na moje ime, ne na firmu, znam da na firmi nemam duga. Ali opet, imam tri firme, obrt, nešto sam radio i na ime... tko zna o čemu se tu radi. Papir uredno presavijen kao da je tek izvađen iz koverte, u zaglavlju hrvatski grb i podaci porezne, u podnožju pečat i potpis, čak je i u onoj dolje rubrici "dostaviti" uredno zaokruženo moje ime!?! Ništa ne sumnjam, niti mi pada na pamet da trebam nešto sumnjati, sve izgleda "legit".

Vrtim si da mi nisu možda zaračunali porez na dohodak od nekih stanova što sam prije par godina prodao, možda je od kripta, možda neki porez na kapitalnu dobit, možda su u šumi...!?! Onda sjednem i ponovo pročitam pa vidim da se spominje i porez na dohodak, i porez na dobit i porez od nesamostalnog rada. Iako mi je bilo neobično kako meni kao fizičkoj osobi mogu zaračunati nekakav porez na dobit, i dalje ništa ne sumnjam nego si mislim da su nešto u poreznoj zbrljali, ali će me svejedno ovršiti pa ću na sudu se morati sljedećih nekoliko godina s njima natezati da to isprave. Aga te tuži, aga ti sudi, tako to ide, nemaš se u ovakvim slučajevima kome žaliti. Prvo plati pa se onda tuži. I već mi je muka.

I uglavnom, odem ja do kopirke, skeniram dokument i planiram ga poslati svom računovođi da nazove nekoga u poreznu da vidim o čemu se točno radi. Natočim si neku žesticu da me malo trgne i u sebi proklinjem ovu hebenu državu, birokrate, pravnu nesigurnost... Mislim si - šta uopće išta pokušavam raditi legalno, trebam fušariti nešto na crno, nikome ništa ne prijavljivati, šta se uopće trudim ikoga zapošljavati, ništa i nitko mi ne treba, sam sebi mogu zaraditi za dostojan život, sve ću rastepsti i poslati ih sve u k..ac.

Kada sam se malo smirio, zovem tajnicu da vidim kada je to došlo, da znam u kojem roku moram reagirati. I tako tajnica dođe, a dođe s njim i jedan drugi kolega i nešto se cerekaju. Mislim si, lako se vama zahebavat, nemate pojma sa kakvim se ja sve vjetrenjačama borim. Nisam ga stigao još ništa pitati oko ovoga, a oni meni kažu - "jel znaš ti koji je danas dan?" Ja si mislim - "ljudi, nije mi sada do zahebancije, imam posla", i pitam ga kada je ovo došlo. On mi kaže - "danas je prvi april". Ja sada očekujem da će mi ispričati neku anegdotu kako su na nekom portalu pročitali neku zezanciju itd., i u sebi pi.dim. Kažem da me ne zanima koji je danas dan i opet pitam kada je ovo došlo. Oni se i dalje cerekaju i opet kažu "pa danas ti je prvi april". Ja sada zastanem, gledam njih, gledam ovaj hebeni papir kojeg držim u rukama, gledam njih, oni se cerekaju...

I eto, tako su mi ga fino spakovali :)

Fino su se potrudili, našli su nekakvo porezno rješenje na netu kao template, uzeli photoshop, stavili moje ime, izmijenili datume, čak su se potrudili da kemijskom olovkom sami potpišu ravnatelja porezne i zaokruže moje ime u dnu papira da se kao meni dostavlja. Papir su uredno onako profi savinuli kao da je svježe izašao iz koverte. Ništa se nije kužilo da je nešto skenirano, baš su se potrudili.

Eto, to vam je bio moj stresni ovogodišnji 1. april.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Mitkko da imaš žensku tajnicu to se sigurno ne bi tako dogodilo. ;)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 2, 2021 at 5:25 PM
    • #1,863
    Quote from mitkko

Nikako da nađem način kako da ih motiviram da si daju truda kada je posao u pitanju :) Kada su spačke u pitanju, tu su uvijek revni :)

stari, tko će tebe pratit?

čovječe, ti se ne gasiš :S

Quote from fajrvol

slažem se.

ta bi bila još revnija pa bi "iskopirala" kaznu za prekršaj, jer nema za "rudnik" ekološku dozvolu i dopuštenje neke agencije za "mlaćenje prazne slame" :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

Edited once, last by st-brajo: Merged a post created by st-brajo into this post. (April 2, 2021 at 5:28 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 2, 2021 at 5:50 PM
    • #1,864
    Quote from fajrvol
    Quote from mitkko

Ne znam kako je vama prošao 1. april, ali mene je skoro srčani strefio. Kolege na poslu su mi ga dobro uvalili.

Dođem jučer na posao i na stolu me dočeka pošta koju tajnica (kažem tajnica iako je muško, imam mušku tajnicu - tajnika :) ) uvijek preuzme, otvori, sortira, i ako je nešto za mene osobno, ostavi mi na stolu. Otvorim i vidim da se radi o nekakvom rješenju porezne uprave! Pogledam o čemu se radi, i imam šta za vidjeti - utvrđen mi je porezni dug od više od 450.000 kn! I to za neke zaostatke od 2014-2017. godine, od toga je 70.000 kamata. Spominje se i nekakav reprogram - kakav sad crni reprogram!?!

Ne kužim ništa - kakvi sad zaostaci? vrtim si u glavi šta sam radio tih godina da sam skupio toliki dug? Ništa mi nije jasno. Zanimljivo je da je dug na moje ime, ne na firmu, znam da na firmi nemam duga. Ali opet, imam tri firme, obrt, nešto sam radio i na ime... tko zna o čemu se tu radi. Papir uredno presavijen kao da je tek izvađen iz koverte, u zaglavlju hrvatski grb i podaci porezne, u podnožju pečat i potpis, čak je i u onoj dolje rubrici "dostaviti" uredno zaokruženo moje ime!?! Ništa ne sumnjam, niti mi pada na pamet da trebam nešto sumnjati, sve izgleda "legit".

Vrtim si da mi nisu možda zaračunali porez na dohodak od nekih stanova što sam prije par godina prodao, možda je od kripta, možda neki porez na kapitalnu dobit, možda su u šumi...!?! Onda sjednem i ponovo pročitam pa vidim da se spominje i porez na dohodak, i porez na dobit i porez od nesamostalnog rada. Iako mi je bilo neobično kako meni kao fizičkoj osobi mogu zaračunati nekakav porez na dobit, i dalje ništa ne sumnjam nego si mislim da su nešto u poreznoj zbrljali, ali će me svejedno ovršiti pa ću na sudu se morati sljedećih nekoliko godina s njima natezati da to isprave. Aga te tuži, aga ti sudi, tako to ide, nemaš se u ovakvim slučajevima kome žaliti. Prvo plati pa se onda tuži. I već mi je muka.

I uglavnom, odem ja do kopirke, skeniram dokument i planiram ga poslati svom računovođi da nazove nekoga u poreznu da vidim o čemu se točno radi. Natočim si neku žesticu da me malo trgne i u sebi proklinjem ovu hebenu državu, birokrate, pravnu nesigurnost... Mislim si - šta uopće išta pokušavam raditi legalno, trebam fušariti nešto na crno, nikome ništa ne prijavljivati, šta se uopće trudim ikoga zapošljavati, ništa i nitko mi ne treba, sam sebi mogu zaraditi za dostojan život, sve ću rastepsti i poslati ih sve u k..ac.

Kada sam se malo smirio, zovem tajnicu da vidim kada je to došlo, da znam u kojem roku moram reagirati. I tako tajnica dođe, a dođe s njim i jedan drugi kolega i nešto se cerekaju. Mislim si, lako se vama zahebavat, nemate pojma sa kakvim se ja sve vjetrenjačama borim. Nisam ga stigao još ništa pitati oko ovoga, a oni meni kažu - "jel znaš ti koji je danas dan?" Ja si mislim - "ljudi, nije mi sada do zahebancije, imam posla", i pitam ga kada je ovo došlo. On mi kaže - "danas je prvi april". Ja sada očekujem da će mi ispričati neku anegdotu kako su na nekom portalu pročitali neku zezanciju itd., i u sebi pi.dim. Kažem da me ne zanima koji je danas dan i opet pitam kada je ovo došlo. Oni se i dalje cerekaju i opet kažu "pa danas ti je prvi april". Ja sada zastanem, gledam njih, gledam ovaj hebeni papir kojeg držim u rukama, gledam njih, oni se cerekaju...

Fino su se potrudili, našli su nekakvo porezno rješenje na netu kao template, uzeli photoshop, stavili moje ime, izmijenili datume, čak su se potrudili da kemijskom olovkom sami potpišu ravnatelja porezne i zaokruže moje ime u dnu papira da se kao meni dostavlja. Papir su uredno onako profi savinuli kao da je svježe izašao iz koverte. Ništa se nije kužilo da je nešto skenirano, baš su se potrudili.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Display More

Razmisljao sam i o toj varijanti, ali bojim se da bi me dekoncentrirala ;), lako mi odluta paznja. 8)

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • April 3, 2021 at 1:31 AM
    • #1,865

mitkko Vi ste puni ko brod. Barem po pisanju . Sve se bojim koliko težite 😆😉

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • April 3, 2021 at 9:27 AM
    • #1,866
    Quote from mitkko

Display More

Iako je ovo bila šala, razumijem preznojavanje.

Ovo nažalost i nisu samo šale. Ovrse te pogrešno, uzmu lovu, pa ih ti tuži. Placaj sudske pristojbe i čekaj da oni nešto rješavaju 2 godine, pa porezna uloži žalbu...

Ova država je stvarno zaslužila da radiš na crno i još tražiš socijalnu pomoć kao nezaposleni! Bez imalo srama.

Nije ironija.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 3, 2021 at 10:02 AM
    • #1,867
    Quote from dionicar

mitkko Vi ste puni ko brod. Barem po pisanju . Sve se bojim koliko težite 😆😉

Ma nije to baš tako. Svatko može otvoriti firmu. Borba je to svakodnevna.

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • April 3, 2021 at 8:40 PM
    • #1,868

Tajnica bi vjerojatno samo rekla da je trudna i ovaj dug prema PU bi bio melem :)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 10, 2021 at 2:44 PM
    • #1,869

haha, dečki mitkko  jack_zg

evo nešto nešto za vas dvojicu.

reći ću samo, genijalno :D

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• jack_zg
    Student
    Reakcija primljeno
    95
    • April 11, 2021 at 8:08 AM
    • #1,870
    Quote from st-brajo

haha, dečki mitkko  jack_zg

evo nešto nešto za vas dvojicu.

reći ću samo, genijalno :D

A Snyder???

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 11, 2021 at 1:55 PM
    • #1,871
    Quote from jack_zg

A Snyder???

on s autorom ovog uradka drži Eurodollar University, a ja uredno pohađam nastavu 8)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 14, 2021 at 5:21 PM
    • #1,872

Zapljena 575 kilograma kokaina u Pločama među najvećima u hrvatskoj povijesti

Z.M. likes this (ubacite svog omiljenog šmrkavca :S)

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • April 14, 2021 at 6:26 PM
    • #1,873
    Quote from st-brajo

Z.M. likes this (ubacite svog omiljenog šmrkavca

omiljeni sportaši, političari, cajke radodajke, novinari, glumci, odvjetnici, brokeri, seljoberi krkani sa lovom, zlatna mladež i starež

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • April 14, 2021 at 7:27 PM
    • #1,874
    Quote from nemo
    Quote from st-brajo

Z.M. likes this (ubacite svog omiljenog šmrkavca

omiljeni sportaši, političari, cajke radodajke, novinari, glumci, odvjetnici, brokeri, seljoberi krkani sa lovom, zlatna mladež i starež

gradonačelnici, selonačelnici, načelnici, čelnici... 8)

pecunia non olet

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 14, 2021 at 8:05 PM
    • #1,875

evo, dodajemo nova jela u ponudu, da "bijeli prah" ne padne na prazan stomak :S

https://slobodnadalmacija.hr/split/kerum-gr…rastiku-1091255

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 15, 2021 at 9:41 AM
    • #1,876
    Quote from st-brajo

Z.M. likes this (ubacite svog omiljenog šmrkavca :S)

nema nam precjednika već danima, da nije u njega kakva kriza nastupila

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • April 15, 2021 at 7:43 PM
    • #1,877

možda traži kupca!!???

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 20, 2021 at 3:59 PM
    • #1,878

evo nešto za sve ljubitelje Dogecoina i ostale kriptaše

sretan 4/20 svima! 😁

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • April 21, 2021 at 8:59 AM
    • #1,879

https://slobodnadalmacija.hr/sport/strani-n…prihode-1092780

Po ovome ispada da bi super liga bila korektnija i poštenija od trenutnog ustroja uefa liga, pa mi nije jasno zašto ovoliko "zgražanja" i prosvjedi protiv iste. A najglasniji su "poštenjaline" iz uefe i fife

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • April 21, 2021 at 11:40 AM
    • #1,880

Najglasniji su bili Bayern, Dortmund i PSG, pa onda bivši engleski igrači (Neville, Carra), pa engleski navijači (Chelsea).

Daleko od toga da je FIFA/UEFA poštena, al ovo je bio glas naroda...

• 1
    • 93
    • 94
    • 95
    • 293

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 13, 2025 at 7:21 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 13, 2025 at 7:21 PM
    1. MDKA (Medika d.d.) 835

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 13, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      835
      Pregleda
      308k
      835
    3. vodoinstalater

June 13, 2025 at 7:08 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 13, 2025 at 3:37 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. Sheki

June 13, 2025 at 3:37 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • June 13, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. All

June 13, 2025 at 3:30 PM
    1. IG (ING-GRAD d.d.) 91

• Confused 1
      • Avx
      • February 20, 2025 at 4:08 PM
      • Dionice
      • Avx
      • June 12, 2025 at 11:59 AM
    2. Odgovora
      91
      Pregleda
      33k
      91
    3. All

June 12, 2025 at 11:59 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 13, 2025 at 7:21 PM
  • MDKA (Medika d.d.)

vodoinstalater June 13, 2025 at 7:08 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Sheki June 13, 2025 at 3:37 PM
  • Što smo danas tržili

All June 13, 2025 at 3:30 PM
  • IG (ING-GRAD d.d.)

All June 12, 2025 at 11:59 AM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

C-man June 12, 2025 at 10:41 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Bokyklc June 11, 2025 at 3:02 PM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)

MihoMato June 11, 2025 at 2:48 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

abc1 June 11, 2025 at 2:04 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

mikromakrto June 11, 2025 at 12:26 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 7 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt