Ovaj Dinamo me podsjeca na mog Ajduka.
Dali je trajno ili privremeno vidit ćemo.
Ovaj Dinamo me podsjeca na mog Ajduka.
Dali je trajno ili privremeno vidit ćemo.
Evo jedan odličan i nadasve humorističan osvrt na hr turizam, potaknut ovim medijskim katastrofičnim napisima ,usudio bih se reći negativne kampanje protiv hr
https://www.7dnevno.hr/vijesti/holjev…stocnoeuropska/
Evo jedan odličan i nadasve humorističan osvrt na hr turizam, potaknut ovim medijskim katastrofičnim napisima ,usudio bih se reći negativne kampanje protiv hr
Marcel Holjevac moj stari kolega sa ex net.hr foruma...
I t r
Sta Slovenci imaju toliko vise vozila po svojim cestama da toliko vise km zarade od nasih ili su nasi samo nesposobni 😏 malo koristiti mozak i omoguciti vise voznje svima po autocestama i pri tom zaraditi puno vise i manje potrositi na ovaj novi sustav 🤔
Jel radio netko proracun koliko se potencijalno moze zaraditi od vinjeta, a koliko od novog “pravednije” sistema po km… ali da je radilo neko neovisno tijelo, koje koristi vec vinjete🙃
Sta Slovenci imaju toliko vise vozila po svojim cestama da toliko vise km zarade od nasih ili su nasi samo nesposobni 😏 malo koristiti mozak i omoguciti vise voznje svima po autocestama i pri tom zaraditi puno vise i manje potrositi na ovaj novi sustav 🤔
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…o-satu-15368575
Jel radio netko proracun koliko se potencijalno moze zaraditi od vinjeta, a koliko od novog “pravednije” sistema po km… ali da je radilo neko neovisno tijelo, koje koristi vec vinjete🙃
I opet nisu maknuli glavne troškove u procesu naplate ...
"Trećina bi trebala u mirovinu, a ostali radnici na naplatnim kućicama, prema Kasunićevim riječima, ne bi trebali postati višak, nego dobiti nova zaduženja,"
ja sam gotovo siguran da uvedu vinjete, da bi vecina ljudi imala godisnje vinjete po defaultu
mogli bi uvesti razne popuste za mlade ljude, umirovljenike, studentde, itd...
i onda kada bi dosao na tehnicki pregled, svi bi automatski ljepili vinjetu za godinu dana jer bi im tako bilo najlakse
ovako dosta ljudi voze starim cestama jer im ne pada na pamet placat preskupe ceste
Mislim da je prosle godine u RH registrirano vise od 1,8 miliona osobih vozila.
U 2022 god je prihod od cestarina bio cca 430 miliona eura.
RH godisnje posjeti cca 14-15 miliona stranaca ( ne mogu nac podatak s koliko vozila)
A u predpotopnom clanku pise da je u Rh uslo vozila:
Znači od tih 15 mil stranaca po 20e bi se nakupilo 300 mil. samo jednom da uđu u HR na 7 dana, brdo ih bude više od 7 dana ili dođu više puta..
Nek naši kupe vinjetu za 50% reg. osobnih vozila.... plus kamioni, autobusi...
ja sam gotovo siguran da uvedu vinjete, da bi vecina ljudi imala godisnje vinjete po defaultu
mogli bi uvesti razne popuste za mlade ljude, umirovljenike, studentde, itd...
i onda kada bi dosao na tehnicki pregled, svi bi automatski ljepili vinjetu za godinu dana jer bi im tako bilo najlakse
ovako dosta ljudi voze starim cestama jer im ne pada na pamet placat preskupe ceste
po defaultu, da.... osobno idem 2-3 puta godišnje u rijeku/istru, i obično jednom do splita. ne pada mi na pamet voziti se autocestom. osim ondje gdje moram. ne zbog visine cestarine i zbog enormnih cijena na odmorištima. naprosto, kad idem nikamo mi se ne žuri, stanem ondje gdje mi se sviđa. pogotovo na cesti od karlovca prema splitu. i po nekoliko puta. ljepote oko tebe koliko ti srce želi.
Hmmm a ova godina izrazito kisovita, hidrocentrale rade sve tuta forca??? Pa sta nebi trebala onda pojeftinit struja 🫣🫣🫣🫣
Nego ne prica se vise nista o plinu za 1 cent 😏 sto su neki omastili brk posteno 🤔. Novinari na GO, ili dobili €€€€ 🤣🤣🤣
kiša nema nikakve veze sa tim. sadašnju cijenu možemo zahvaliti samo snažnom padu privredne aktivnosti u evropi. nedavno se je macron izlanuo da će fr do 2027. zatvoriti sve svoje nuklearke. znaš šta to znači? to je ogroman udio u njihovoj proizvodnji. da se kojim slučajem ne bi predomislili pomoći će im ovi u africi, preciznije u nigeru od kud dobavljaju uran. praćenjem tržišta urana još jednostavnije nego sa tržištem nafte može se sagledati budući razvoj događaja. za evropu nema pozitivnog scenarija.
Znači ipak seliš u Afriku , nisi li nekako bio za Rusiju više navijao
Znači sad kiša nema veze za veću produkciju struje, a prošle godine je imala veze jer nije bilo puno oborina pa hidrocentrale su malo radile te praktično jeftine struje pa se moralo koristit plin, ugljen i svašta nešto što je skupo.
Sad ćeš još reći i da ova struja sa solara što imaš na kući ako imaš panele, ti nije free
S obzirom da me određenih forumaš sa Poslovnog stalno proziva da sam pogubio ozbiljne novce na ARNT, a zapravo dotični je priznao da ima masu ARNT prosjek 315kn, pa je ljut na sve oko sebe...
Čisto da svoj obraz operem:
Nerealizirana dobit na ARNT( ono što mi je dionica ostalo)
Realizirana dobit na ARNT(ono što sam prodao)
Dividenda ARNT
Dakle očito je iz aviona da ni na jednoj dionici ARNT nisam ostvario gubitak, nerealizirani dobitak cca 5200 €, realizirani dobitak 4200 €, prihod od dividende 1585 eura. total cca 11000 €. dobiti na ARNT.
HPB mu neću stavljat jer bi mu došlo slabo, s obzirom da mi čini 44,4% portfelja.
Dakle za cca 1 mil. Vozila preko vikenda zaradili malo vise od 6 mil. €… 🤔🙃
Slovenci za isti broj vozila x16 eura naplate naplate bar 16mil. € ako su sve osobna vozila, ako nema kampera, kombija, prikolica, jaoooooo 🤣🤣🤣🤣
Hebate pa nama je super u drzavi tko sve donosi odluke, al kako se kaze, kakav narod takva vlast 💪
I uz ovakav bahatluk i dalje ce ekipa glasat isto 🤟👌
uvijek je originale najbolje kupiti u uličnim trgovinicama i to još popust dobiješ onako sa 500€ na 70€
Puno ugodniji biznis dilat kopirani Dijor nego iščekivat potez Igora B. ili Borg kraljice ...
"Divljanje birokrata otelo se kontroli, pogledajte što rade pod krinkom pomoći Ukrajini..."
Ovdje ima svega. Skoro mi je nevjerojatno da je takav članak u mainstream mediju. Kao da je s nekog portala s ljudima gušterima.
Svaka čast G.D.!
"Divljanje birokrata otelo se kontroli, pogledajte što rade pod krinkom pomoći Ukrajini..."
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…rajini-15369275
Ovdje ima svega. Skoro mi je nevjerojatno da je takav članak u mainstream mediju. Kao da je s nekog portala s ljudima gušterima.
Svaka čast G.D.!
Upisat se u stranku , nemat pojma o biznisu i onda takvi vode drzave.
Vise o biznisu zna cigo koji skuplja zeljezo nego pola politicara na svijetu.