1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 3, 2023 at 10:33 AM
    • #4,121
    Quote from verdi

meni je neki deda od 92 g rekao da neće biti snijega ove godine. kao on se nešto sjeća prije 50 g da je isto tako bilo, nisam mu baš vjerovao ali... zima će doći kad tad ako te ne ugrize onda te ošine repom. to da si nešto napustio su političke priče. austrija, mađarska, slovenija pa čak dijelom italija su isti plinski sklop. nije za badav u baumgartneru ogromno čvorište. nekad je bilo najveće u evropi.

havi ti ekonomisti su isto kao i mas mediji. služe za zaglupljivanje naroda. ima ekonomista koji imaju šta za reći ali je njima ograničen pristup medijima. neki dan sam gledao jedan prilog gdje se citiraju profesor na madridskom fakultetu i jedan mađarski ekonomist iz credit suisse koje ne vidite u medijima. dovoljno je reći da je ove godine nobelovu nagradi iz ekonomije dobio ben bernacke. za njegovog mandata je pumpan keš u sistem nemilice. i ovo su sad posljedice toga.

ma sve ok, ali crnčiš ga brate, kao da si prošao Igmanski marš ,

pusti ljude neka žive, ulažu i uživaju, mani se austrougarske, Mlade Bosne i povijesnih nepravdi, moj je otac čekao Ruse još '68 pa još nisu stigli,

nastupa nova genaracija,

Milenijalci i Gen Z – Generacije totalno drugačije od drugih, a evo i zašto
    www.poslovni.hr
    Upoznajte generaciju Z: tko su i kako uče? - Portal za škole
    Ako ste učitelj koji je svakodnevno u interakciji s tinejdžerima i poučava ih, zasigurno vam je važno znati kavi su, što vole te što razlikuje njihovu…
    www.skole.hr
    Generacija Z ima drugačija očekivanja od poslodavaca: Evo što im je važno
    Generacija Z nije protiv tradicionalnih profesija, što je jedna od zabluda mnogih. Oni samo žele da tvrtke shvate koji su im prioriteti i zašto, a zatim stvore…
    www.tportal.hr
  • nik07aos
    Student
    Reakcija primljeno
    297
    • January 3, 2023 at 10:38 AM
    • #4,122
    Quote from maratonac

Ovaj verdi još uvijek misli da živi u Srboslaviji. Teško se čovjek miri sa ovim što se događa u Hrvatskoj i sa Hrvatskom. Ne mogu zamisliti da živim u državi koju toliko ne podnosim.

Da li su ti Srboslavci sada s tobom u prostoriji?

Kad se pojavljuju, nakon 7. ili 8. piva?

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • January 3, 2023 at 10:38 AM
    • #4,123

meni nije jasno zašto se vi u opće osvrćete na moje natpise. ja se trudim biti realan. vaši bezvezni komentari su za index, a ne za poslovni forum. bar tamo ima polu pismenih koliko ti bog hoće. čast izuzetcima ima i duhovitih. vi nit ste duhoviti nit...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 3, 2023 at 10:56 AM
    • #4,124
    Quote from verdi

meni nije jasno zašto se vi u opće osvrćete na moje natpise. ja se trudim biti realan. vaši bezvezni komentari su za index, a ne za poslovni forum. bar tamo ima polu pismenih koliko ti bog hoće. čast izuzetcima ima i duhovitih. vi nit ste duhoviti nit...

nitko ne spori da imaš znanje, ali kriza, pa nema nafte, pa sve će propasti, dolazi smak svijeta, pa samo nas rusi mogu spasiti, jbg ti, zvučiš kao neki stari učitelj iz Donjeg Lapca, zatvoren u svojoj "biblioteki" punoj ruske literature i čekaš oslobodioce,

a za ove nove što mene zanimaju i koji danas dolaze na tržište kapitala rekao bih da si kao

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 3, 2023 at 10:56 AM
    • #4,125
    Quote from Moller
    Quote from verdi

meni je neki deda od 92 g rekao da neće biti snijega ove godine. kao on se nešto sjeća prije 50 g da je isto tako bilo, nisam mu baš vjerovao ali... zima će doći kad tad ako te ne ugrize onda te ošine repom. to da si nešto napustio su političke priče. austrija, mađarska, slovenija pa čak dijelom italija su isti plinski sklop. nije za badav u baumgartneru ogromno čvorište. nekad je bilo najveće u evropi.

havi ti ekonomisti su isto kao i mas mediji. služe za zaglupljivanje naroda. ima ekonomista koji imaju šta za reći ali je njima ograničen pristup medijima. neki dan sam gledao jedan prilog gdje se citiraju profesor na madridskom fakultetu i jedan mađarski ekonomist iz credit suisse koje ne vidite u medijima. dovoljno je reći da je ove godine nobelovu nagradi iz ekonomije dobio ben bernacke. za njegovog mandata je pumpan keš u sistem nemilice. i ovo su sad posljedice toga.

ma sve ok, ali crnčiš ga brate, kao da si prošao Igmanski marš ,

pusti ljude neka žive, ulažu i uživaju, mani se austrougarske, Mlade Bosne i povijesnih nepravdi, moj je otac čekao Ruse još '68 pa još nisu stigli,

nastupa nova genaracija,

https://www.poslovni.hr/lifestyle/mile…i-zasto-4296594

https://www.skole.hr/upoznajte-gene…-su-i-kako-uce/

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-vazno-20220110

Display More

točno, ali nova generacija nema pristup asset-ima niti polugama vlasti.

ili, ako ćemo gledati trgovanje na ZSE, ni insajderskim informacijama.

to je sve još uvijek u rukama starijih generacija i tako će i ostati dok sami "sistem" sam sebe ne pojede na način da će neki iz starijih generacija sve "oteti" većini (sjetimo se samo komunizma, a isti efekt može izazvati i nova financijska kriza).

nove generacije se medijski nastoje diskreditirati kao neradnici i glupavi konzumenti, a među njima ima itekako sposobnih ljudi.

dapače, milenijalci su već prošli 3 krize 2001., 2008., 2020., a dosta ih je kod nas rođeno i u Domovinskom ratu.

nisu to baš kilava generacija, samo šta teško dobiva priliku, jer se ovi stariji ne miču, a složili su sistem koji im paše.

recimo, daj da burzu vode milenijalci pa ćeš vidit šta je trgovanje.

neće faliti likvidnosti niti ćeš trebati insajderske da zaradiš, ali naravno da se to neće desiti dok manjini koja ništa ne želi mijenjati ovo odgovara.

zato milenijalaca ni nema na našoj burzi ili sudjeluju marginalno, a oni koji su nešto imovine i stekli gledaju kako da to očuvaju, tj. postaju risk averse.

a to može biti gadan problem ako se nastavi produžavati, jer postoji opasnost da dobiješ generaciju koja će bit prepasivna i neaktivna, a tek dobiješ ekonomsku spiralu smrti 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • January 3, 2023 at 11:01 AM
    • #4,126
    Quote from nik07aos
    Quote from maratonac

Ovaj verdi još uvijek misli da živi u Srboslaviji. Teško se čovjek miri sa ovim što se događa u Hrvatskoj i sa Hrvatskom. Ne mogu zamisliti da živim u državi koju toliko ne podnosim.

Da li su ti Srboslavci sada s tobom u prostoriji?

Kad se pojavljuju, nakon 7. ili 8. piva?

Prije, 80-ih su se pojavljivali na Badnjak ili Božić da vide dal kitiš bor i da te prijave CK. Početkom 90-ih su se povukli u mišju rupu. HDZ je propustio lustrirati takve pa danas imamo ovakve hrvatomrsce kojima su društvene mreže i internet omogućili da pljuju po svemu hrvatskom, koje bole uspjesi Hrvatske, sve omalovažavaju i podcjenjuju i teško se mire da je Hrvatska dio zapadnog civiliziranog svijeta a ne dio one prčije koju smo imali do 1991.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • January 3, 2023 at 11:24 AM
    • #4,127

Stara poslovica kaže nespremnost za preuzimanje rizika najveći je rizik

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 3, 2023 at 11:37 AM
    • #4,128
    Quote from plavi05

točno, ali postoje vremena kad se preuzimanje rizika isplati i vremena kad se radi o čistom hazarderstvu.

mi smo trenutno u ovom drugom.

recimo, ja se jako dobro sjećam generacije koja u djetinjstvu prošla kroz komunizam.

ti su se bojali kredita više od smrti, a da ne spominjem da ih većina nije ulagala ni u strane valute već u yugodinar, jer bi od okoline bili prokazani kao neprijatelji sistema.

na kraju su takvi spašeni zakonom o otkupu stanova, a da su dizali kredite i štedjeli u markama ili dollarima, prošli bi x puta bolje u životu.

povijest se uvijek rimuje, zato od nje treba i učiti 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • January 3, 2023 at 11:41 AM
    • #4,129

Ta frazetina da je povijest učiteljica života je sve manje primjenjiva. To mladi puno bolje razumiju od gerijatrije.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 3, 2023 at 11:44 AM
    • #4,130
    Quote from maratonac

Ta frazetina da je povijest učiteljica života je sve manje primjenjiva. To mladi puno bolje razumiju od gerijatrije.

ovisi koja povijest.

ona ekonomska teško da se igdje kvalitetno podučava, pa čisto sumnjam da je mladima ikad i došla pod ruku 🤷

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • January 3, 2023 at 12:04 PM
    • #4,131
    Quote from st-brajo
    Quote from plavi05

točno, ali postoje vremena kad se preuzimanje rizika isplati i vremena kad se radi o čistom hazarderstvu.

mi smo trenutno u ovom drugom.

recimo, ja se jako dobro sjećam generacije koja u djetinjstvu prošla kroz komunizam.

ti su se bojali kredita više od smrti, a da ne spominjem da ih većina nije ulagala ni u strane valute već u yugodinar, jer bi od okoline bili prokazani kao neprijatelji sistema.

na kraju su takvi spašeni zakonom o otkupu stanova, a da su dizali kredite i štedjeli u markama ili dollarima, prošli bi x puta bolje u životu.

povijest se uvijek rimuje, zato od nje treba i učiti 🤷

Display More

Tko je krenuo stedjet od 1945 pa recimo do 1955 u dolarima ili Njemackoj marci, to je bilo hazarderstvo, jer kak objasnit vladajucim da je njemacka marka bolja od jugo dinara.

Ma hazarderstvo je ok, samo treba gledat sa kojim postotkom imovine idemo u nesto kaj mozda izgleda da je hazarderstvo .

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 3, 2023 at 4:21 PM
    • #4,132

ne mogu vjerovati, evo gledam ugostitelji i trgovci plaču i dižu cijene, bacaju se na koljena i mole Filipovića za oprost, pa jbt, imaju li ti ministranti nekoga u Sloveniji od normalnih ljudi, da malo s njim popričaju kako je to izgledalo kod njih i kakve su cijene sada, oni samo valjda znaju Pahora, ali džabe im on, kada on nema pojma kakve su cijene u kafićima i trgovinama, a gorivo nije točio još od kada ne kosi više travnjak

Trgovci odgovorili vladajućima: Neugodno smo iznenađeni prijetnjama ministra Filipovića
    HUP – Udruga trgovine ne prihvaća da cijeli njihov sektor bude stigmatiziran i pozivaju nadležne da prozovu i kazne pojedince ako je negdje bilo prekršaja.
    www.vecernji.hr
  • Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • January 4, 2023 at 4:34 PM
    • #4,133

Mogu vam reći da ne hebem euro ni 2%, cijeli život mi se vrti oko brojeva i oko iznosa u kunama. Dapače euro me lagano iritira. Domoljublje je u meni jače, nego sam mislio!

A ovaj lov u mutnom od strane trgovaca i povećanje cijena mi je odvratan.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • January 4, 2023 at 4:46 PM
    • #4,134
    Quote from Junius

Mogu vam reći da ne hebem euro ni 2%, cijeli život mi se vrti oko brojeva i oko iznosa u kunama. Dapače euro me lagano iritira. Domoljublje je u meni jače, nego sam mislio!

čuj domoljublje u tebi da je proradilo !? da li ja ovo nešto sanjam ili si ti došao pameti?

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • January 4, 2023 at 5:28 PM
    • #4,135
    Quote from verdi
    Quote from Junius

čuj domoljublje u tebi da je proradilo !? da li ja ovo nešto sanjam ili si ti došao pameti?

Odakle vam ideja da sumnjate u moje domoljublje, od mene nećete čuti ništa, a da nije u interesu ove države. I da novac im naciju, da preduhitrim one koji će krenuti sa onim "pa ti si investitor, kako to itd.". "Slobodan" protok kapitala i roba, nije u koliziji sa nacionalnom državom.

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • January 4, 2023 at 5:56 PM
    • #4,136

Kao domoljub volio sam Hrde, kune, eure i dolare. Ali najviše sam volio one stare njemačke marke iz djetinjstva. Onog orla na 100 DEM. To su mi bile najdraže pare.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • January 4, 2023 at 6:05 PM
    • #4,137

Ovo je 5 mijenjanje valute u 33 godine, to rade neozbiljne države. YUD,YUN, HRD, HRK, EUR

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • January 4, 2023 at 6:22 PM
    • #4,138

Hoćete reći da je našoj državi do zajebancije...do zajebancije joj je bilo dok joj je valuta bila kuna, dakle valuta koju niste mogli zamijeniti nigdje osim u državama bivše juge, valuta za špeceraj a sve vrijedno se iskazivalo u stranoj valuti, valuta zbog koje su mnogi otišli u dužničko ropstvo jer se kredit u istoj nije mogao dići, valuta zbog čije konverzije naši izvoznici su ostvarivali nemale gubitke...uglavnom, zajebana valuta.

Ali i jedna od najjačih u povijesti čovječanstva :)

Files

IMG-5b74728ce542a610e0fac157fa4a969c-V.jpg 158.76 kB – 0 Downloads
  • D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • January 4, 2023 at 9:08 PM
    • #4,139
    Ekonomist o poskupljenjima: Vlada može zamrznuti sve cijene, ali tada nastaje kaos
    PROFESOR međunarodnih ekonomskih odnosa Luka Brkić je u Dnevniku N1 komentirao uvođenje eura i brojna poskupljenja.
    www.index.hr

Ono kad imas vladu, ministarstvo financija, gospodarstva i ostale koji ne kuze osnove ekonomije i funkcioniranja ekonomije, zakon ponude i potraznje…

Genijalci moji od politicara, da ste umjesto sto ste krali i svađali se tko je bio gdje ‘91 i tko je crven, crn,ljubicast.. bar prepustili te bitne stvari ekipi koja kuzi neke osnove, makar platili ekipi iz vana da to odradi i poslozi onda bi nam bilo svejedno jesu cijene malo vece ili ne. Ili da li ce po ljeti dignuti cijene 20-30% vise da poberu vrhnje u sezoni, a van sezone spustiti cijene da građani predahnu i da iscrpis ih.

Da ste jedan trgovacki lanac slozili sa nasim mirovinskim fondovima u jednom manjem postotku, pa dio fondovi od banaka, ostalo na trziste kapitala da investira tko zeli i razvijali ga da prodaje vecinom nase stvari uz uvozne, bilo bi nam svejedno ako su cijene i malo vise jer bi se vracalo u buduce penzije i dobit fondovima i investitorima, kao sto rade Lidl, kaufland, interspar….Naravno u upravi da radi ekipa koja zna posao, a ne po politickom kljucu, pa se mozes i siriti vani ako ima interesa i zarade, kao sto se oni kod nas sire.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • January 5, 2023 at 3:48 PM
    • #4,140

Spominje se Gordon Gekko, a BudFox je bio njegov učenik ^^.

Mislim da se mene pita, ja bi smanjio cijene i privukao goste,

ali pohlepa je izgleda jača. Inače, platio prije dva dana kavu

2.5 Eura, pa kada preračunate to u kune to je otprilike 18.5 kuna.

Rekao konobaru u redu je 20kn, a on odgovorio kiselo hvala :rolleyes: .

Čujem da se sada konobari žale gazdama da im je mala napojnica

otkad su povećali cijene kave, pa im ugostitelji dižu plaće za 100 Eura.

Ma Hrvatistan, ništa drugo :) :thumbup:

Znate li tko je slavni filmski lik kojeg se Plenković prisjetio na Vladi: ‘To je fenomen pohlepe!‘
    ‘Pa nije ovo Gordon Gekko došao u Hrvatsku sada pa da se moramo baviti pohlepom‘, kazao je Plenković na sjednici Vlade
    www.jutarnji.hr

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 3 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt