1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • May 24, 2022 at 10:22 AM
    • #2,941
    Quote from D_artagnan
    Quote from havi

Nazalost, Zakon o policiji nije dobar, policajci se "boje" postupati zbog nedorecenog zakona i nebrige vladajucih ( nebitno dal je hdz ili sdp na vlasti ) .

Bilo je slucajeva da policija opravda postupanje a u privatnoj parnici mup ili policajac izgubi spor na sudu zbog navedenog dogadjaja i dobije otkaz.

Da je normalna zemlja, prilikom ovog postupanja sa tim klosarima bi bilo na desetke lomova kostiju ruka , noga , gleznjeva a sve se da bez problema upakirat u "ciscenje i razne poluge" i budalama nebi palo na pamet dugo vremena uopce ici na utakmice.

Ovako su policajci odradili postupanje ofrlje ali bolje nisu ni mogli.

Plus bas me zanima kazna koju ce dobit huligani.

Englezi su to fino rijesili

Display More

Je, da, samo nista nije crno bijelo. Ne zanima me nogomet, ali se nebi volio naci u blizini kad su takve situacije.

Nego kako se rijesava odlazak na WC recimo u takvim sticenim i pracenim kolonama. Recimo da moras otic na wc, a nemzes na odmoriste autom ili BUSOM 🤔

Display More

Samo radi usporedbe, bio sam 1987.godine na utakmicama. Eurolige u Jazinama sa 5 tisuća gledatelja u prvom redu moga sam za vrijeme igre dodirivati igrače i tako ih bodriti, nakon utakmica išli smo na parket parati mrežice i nosili ih kući, nitko nije ni mislio o vodi ili WC jer se nisi mogao pomaknuti s mjesta i sve je prolazilo bez incidenta, a na Sabonisov srednji prst prema istočnoj tribini uzvratili smo sa USA toliko o tom vremenu kada nismo znali da postoji Litva i da je Žalgiris nije ruski klub a bože moj sve je to bio SSSR

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • May 24, 2022 at 12:07 PM
    • #2,942
    Quote from plavi05
    Quote from tollway

po ovome napisanome nekako mi djeluje kao da "opravdavate" napad ničim izazvanih pijanih i napušenih dalmoša na hrvatsku policiju!? neka se spomenu imenom i prezimenom da se vidi čiji su to mezimci! sigurno rade za minimalac pa se vikendom idu iživljavati i trošiti višak energije!

Nasilje nema opravdanja ma što god bio razlog, a najgore od svega je to što je ovo bio organiziran i planiran napad na policiju što bi i pravosuđe trebalo uzeti u obzir.

Kolega, nanovo ste u krivu. Nasilje itekako ima opravdanja kad je zakonito. Čitavi koncept države je baziran na monopolu fizičke sile koji ona ima na svojem teritoriju. Znači li taj 'monopol' da ne postoje unutar države neke grupe i organizacije koje su također u stanju provesti nasilje? Naravno da ne. Bilo bi iluzorno tako nešto očekivati jer po samoj prirodi stvari i životnoj logici država ne može biti prisutna baš svugdje i u svakome trenutku. No ono što je bitno za taj monopol fizičke sile jest da ne postoji grupa, organizacija i sl. koja je u stanju oduprijeti se državi. Država mora biti u stanju sve slomiti. Naravno, primjena sile mora biti adekvatna, kao i sankcije. Koliko se smatra 'adekvatnim' je već političko-pravno pitanje i ovisi o režimu koji država ima. Recimo ti koji napadaju policiju su zadivljeni Hitlerovim režimom. Oni ni ne znaju što priželjkuju jer bi u takvome režimu zatvori i koncentracijski logori bili ispunjeni upravo takvim budalama.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 30, 2022 at 10:22 PM
    • #2,943

Nego sto kaze Orban, domacim gorivo 10 kn, strancima 13-14-15…. 😂😂😂

Ako su pametni Mađari, svi bi kupili nekoliko karnistera od 20L i fino natankas auto, prebacis u karnistere pa prodas turistima i tako N put dnevno, zarada cista 20-30-40% kakva zse, kakvi bakraci 🤣🤣🤣🤣 kod nas bi zaradio vise nego od apartmana i normalno posla 🤣🤣🤣

Ili ce im dati bonove da mozes kupit samo jedan tank goriva mjesecno po toj cijeni?

U biti to bi bilo super rjesenje i za nas da svatko dobije 1 tank mjesecno po vozilu po tako nizoj cijeni, da se ublazi ovaj naftni šok 🤔

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 30, 2022 at 10:51 PM
    • #2,944

sve je to opet neka demagogija. proizvođačka cijena nafe jako malo utječe na krajnju tržišnu cijenu. ne trebam valjda govoriti da postoje i dugoročni ugovori koji se ne mjenjaju iz dana u dan ali i da nije tako opet je to minimalni utjecaj. to je državna pljačka vlastitog stanovništva pod krinkom vanrednih situacija ( koje i jesu baš radi toga izazvane). evo npr. ovo sa tzv. ukrainskom pšenicom. do prije mj. dana na svjetskom tržištu je nedostajalo 12 M tona iste da bi se dostigao prošlogodišnji izvoz ukraine. on u opće ne ide u afriku pa evropa roni krokodilske suze što će naša crna braća tamo gladovati. nema veze što su ih stoljećima ubijali ko muhe. francuska ima sasvim dovoljno pšenice da tamo uleti. problem je u tome što kompanije neće više to dobijati džabalesku pa prebaciti na obradu u npr. poljsku pa nam prodavati barilla makarane sa 1000% marže. znaći džaba pšenica + tuđi rad i njima pare u džep. e sad pšenica nije više 200 već 440 a bit će 700 $ po toni pa ti nabij maržu. još je drastičniji primjer kave. proizvođačima sirovina od godine do godine između 5 i 10 milijardi $ za crkavanje po suncu a sam nestle višestruko više. o ostalim u tom lancu do krajnjeg potrošača ne trebam ni govoriti. koliki je sveobuhvatni biznis koji se vrti oko šalice kave? više stotina milijardi $ na godinu. ovakvom načinu poslovanja mora doći kraj i to će nam prizvođaći energije prvi pokazati. tko hoće da kupuje po 200$ za barel može tko neće ne mora. viška za razbacivanje i onako nema.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • May 30, 2022 at 11:50 PM
    • #2,945
    Quote from D_artagnan

Ako su pametni Mađari, svi bi kupili nekoliko karnistera od 20L i fino natankas auto, prebacis u karnistere pa prodas turistima i tako N put dnevno, zarada cista 20-30-40% kakva zse, kakvi bakraci 🤣🤣🤣🤣 kod nas bi zaradio vise nego od apartmana i normalno posla 🤣🤣🤣

Ili ce im dati bonove da mozes kupit samo jedan tank goriva mjesecno po toj cijeni?

U biti to bi bilo super rjesenje i za nas da svatko dobije 1 tank mjesecno po vozilu po tako nizoj cijeni, da se ublazi ovaj naftni šok 🤔

Nisam kolega uz sav napor shvatila poantu ove šverc trgovine koju predlažete , a čak sam preksinoć uspjela nakon poduzeg truda moga supruga dokučiti zašto je dosuđeno zaleđe Madriđanima 😁što sigurno implicira da mi mozak nije zahrđao .

Dakle, ako bi Mađar prodavao turistima gorivo nabavljeno po povlaštenoj cijeni nebi ništa zaradio, a ako bi htio zaraditi morao bi im prodavati po cijeni po kakvoj turisti kupuju na benzinskim pumpama na legalan način. Pa zašto bi onda kupovali gorivo od švercera i izlagali se riziku da budu uhvaćeni i kažnjeni.?

Možda bi se mogli naći negdje između, u sredini povlaštene i pune cijene litre goriva, ali zarada u tom slučaju nebi bila vrijedna truda.

Inače, živim vrlo blizu granice, ali zadnji put sam je prelazila prije otprilike 25 godina, toliko o mojoj ljubavi prema Mađarima i mađarskim proizvodima.😁

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • May 31, 2022 at 11:28 AM
    • #2,946
    Quote from D_artagnan

jedna poznanica, mađarica, je išla svojima u mađarsku prije dva tjedna...gorivo je bilo 9kn i mogla je natočiti samo 10 l pošto je auto imao zg tablice...ne znam kako je to regulirano za mađare ali neko ograničenje svakako imaju

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 31, 2022 at 1:54 PM
    • #2,947

A to ima smisla jedino da se na registraciju vozila veze neki vaucer i da se skenira kao kovid potvrda da se iskoristi za jedno tankanje na benzinskoj … recimo 50l mjesecno. To odrade cas posla sad kad sav sistem imaju od korone.

To bi bilo OK i super opcija da se smanji udar na građane.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 31, 2022 at 2:08 PM
    • #2,948

ako bi ja dobro kužio ove Ugare, vi trebate za službeni put u Ugarsku ili za proputovanje kroz istu nositi sa sobom kanistere s gorivom u gepeku :/

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 31, 2022 at 2:47 PM
    • #2,949

kako se vremena mjenjaju. ja se sjećam da smo u onoj propaloj državi za litru mentola, cezara, vinjaka, bilo čega (moš misliti liker od jaja je dobro išao. tko to normalan pije? ) mogli natočiti pun rezervoar bez i jedne forinte. sused je povećao rezervoar od mercedesa 200 i samo toči pišta baći. dobro nam ide. bit će nam još i bolje.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • May 31, 2022 at 2:57 PM
    • #2,950
    Quote from Moller

ako bi ja dobro kužio ove Ugare, vi trebate za službeni put u Ugarsku ili za proputovanje kroz istu nositi sa sobom kanistere s gorivom u gepeku :/

Ja ne znam jer ne odlazim u šopinge preko granice, ali mislim da su stranci imali ta ograničenja samo kad su točili po povlaštenoj nižoj cijeni , a sad je niža cijena rezervirana samo za domaće stanovništvo dok stranci po visoj odnosno realnoj cijeni toče gorivo bez ograničenja. To bi jedino bilo logično, smatram i pravično jer zašto bi njihova drzava subvencionirala prekogranične šoping turiste?

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 31, 2022 at 3:12 PM
    • #2,951
    Quote from Ledica
    Quote from Moller

Ja ne znam jer ne odlazim u šopinge preko granice, ali mislim da su stranci imali ta ograničenja samo kad su točili po povlaštenoj nižoj cijeni , a sad je niža cijena rezervirana samo za domaće stanovništvo dok stranci po visoj odnosno realnoj cijeni toče gorivo bez ograničenja. To bi jedino bilo logično, smatram i pravično jer zašto bi njihova drzava subvencionirala prekogranične šoping turiste?

Pa neznam šta ti je tu logično i pravično, onda možemo i mi preko sezone dignuti na 20kn za strance, a našim spustiti na 8.

Više će država zaradit jer je stranaca puno više od nas, a mi kao građani HR proći super.

Orban izvodi gluposti. Zašto se ograničiti samo na gorivo, onda može sve tako od autoceste, smještaja, restorana, trajekta ....

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • May 31, 2022 at 3:30 PM
    • #2,952

Logično je kolega D_artagnan jer Mađarska osim s RH graniči još sa 6 država čiji državljani imaju više cijene goriva, a znamo da velik broj građana ima vremena i volje skoknut preko granice na jeftinije tankanje , pa nije Orban humanitarac da financira susjedima jeftiniju vožnju. Ograničenje količine goriva za strance ili turiste bili je loše rjesenje, ovo je sada OK, plati punu cijenu i toči koliko hoces, a niža subvencionirana cijena vrijedi samo za domaće stanovništvo .

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 31, 2022 at 3:35 PM
    • #2,953
    Quote from Ledica

Logično je kolega D_artagnan jer Mađarska osim s RH graniči još sa 6 država čiji državljani imaju više cijene goriva, a znamo da velik broj građana ima vremena i volje skočiti preko granice na jeftinije tankanje , pa nije Orban humanitarac da financira susjedima jeftinu vožnju. Ograničenje količine goriva za strance ili turiste bile su loše riješenje, ovo je sada OK, plati punu cijenu i toči koliko hoces, a niža subvencionirana cijena vrijedi samo za domaće stanovništvo .

sada će mu kolega Dodik uvesti cijene ćevapa za strance 10KM velika , a domaći po 5KM mala porcija

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 31, 2022 at 3:39 PM
    • #2,954

Pa naravno da subvencionirana cijena vrijedi za domaće. Zato svi u EU trebaju analogno tome dignuti isto cijene autoputa, goriva, trajekta i svega za 50% pa ubacit subvenicionirano za domaće. On je pametan, svi ostali blesavi X/

Opet nije niš napravio, jer će bez beda oni u pograničnom mjestu naći nekog svog mađara da im sredi domaće cijene. Šverc ima da procvjeta samo tako.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 31, 2022 at 3:40 PM
    • #2,955

samo za 3 nacije

Files

285045054_10221171294848171_8782824675611244618_n.jpg 34.26 kB – 0 Downloads
  • D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 31, 2022 at 3:42 PM
    • #2,956

Znači austrijanci ništa ni ostali koji su na proputovanju ^^ . Ma lik izvodi cirkus i podriva temelje EU. Al dobro, sve se to u konačnici vrati kao bumerang.

Sve mi se čini da će ovi koji rade na benzinskim napravit kuću u par mjeseci :D . Tko će kontrolirat jesi prodao domaćem, austrijancu ili slovencu :/

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 31, 2022 at 3:48 PM
    • #2,957
    Quote from D_artagnan

Znači austrijanci ništa ni ostali koji su na proputovanju ^^ . Ma lik izvodi cirkus i podriva temelje EU. Al dobro, sve se to u konačnici vrati kao bumerang.

Sve mi se čini da će ovi koji rade na benzinskim napraviti kuću u par mjeseci :D. Tko će kontrolirat jesi prodao domaćem, austrijancu ili slovencu :/

pa kolega u smjeni, kao u Ini, svašta

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 31, 2022 at 4:59 PM
    • #2,958

ja u mađarsko poštenje nikad nisam ni vjerovao ali ima kamera i trista drugih čuda tehnike. šverc nafte je za odabrane, a mali igrači mogu samo da nahebu. neke stvari ni u hr nisu moguće bez posljedica, a kamo li u mađarskoj.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 31, 2022 at 6:00 PM
    • #2,959
    Ministarstvo gospodarstva odustalo od ‘najbržeg prsta‘: U zadnji čas poništen poziv vrijedan 141 milijun kuna
    Obavijest kaže da će se za novoosnovana poduzeća promijeniti modalitet, ali detalja nema
    novac.jutarnji.hr

Koji cirkus ovo sa najbrzim prstom 😒. Pa otvorite natjecaj 10 dana i podijelite iznos na sve koji zadovoljavaju uvjete. Ako im dodjeljena potpora ovisno o broji prijava odgovara super, ako ne, nek se izjasne i ostatak se podjeli preostalima.

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • May 31, 2022 at 8:40 PM
    • #2,960

Potpore, subvencije služe za političko namirivanje, a porezne olakšice su pravedne za sve ravnopravno, zašto nema pobune zbog političkih manipulacije, valjda zbog niske kulture hrvatskog naroda

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      495k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      451
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 4 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt