opaaa... blok transakcija 41.050 kom po € 9,00
Čuje se tišina.
opaaa... blok transakcija 41.050 kom po € 9,00
Čuje se tišina.
Zanimljivo na kupnji 1600kom na 9,0Eura a prodaja 1400 na 9,05
Po 9,0Eura ide sve a 9,05 im je puno?
Zanimljivo na kupnji 1600kom na 9,0Eura a prodaja 1400 na 9,05
Po 9,0Eura ide sve a 9,05 im je puno?
razlika je gablec za dvoje
Tko bi rekao, prije 2 tj. bilo je 6 € puno, sad ide ko alva po 9 ..a možda nakon skupštine bude išlo po 13 bez problema 🙄
Dividenda! U iznosu 0.40.
Dividenda! U iznosu 0.40.
- https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…b6c9b396375.pdf
mislite na ovo? ..hmm ..treba to izglasati ..definitivno dobar razlog za otići na skupštinu 👍
ima li netko najnoviju knjigu dioničara? nakon ovih zadnjih velikih transakcija meni nikaj ne štima!
Izgleda da je 10-ti dioničar(FINESA) prodao danas po 10.
ima li netko najnoviju knjigu dioničara? nakon ovih zadnjih velikih transakcija meni nikaj ne štima!
Sta vam ne stima? Izasli su 2 fonda i par manjih a usao je izgleda neki Bugarin
Sta vam ne stima? Izasli su 2 fonda i par manjih a usao je izgleda neki Bugarin
za pravi ćušpajz još nam kinezi fale
nemojte se sprdati sa bugarinom! bome čovjek se ne šali i skuplja i na burzi i van burze brzim tempom! koliko li plača da mi je znati!!!???
Dobro Bugarin je uspio skupiti sa današnjim danom oko 86 00 dionica SNBA tj. oko 9,5% glasačkih prava.
Što dalje, vrlo nejasna situacija. Dobro bumo sutra i prekosutra vidjeli njegove namjere.
6.6. onaj blok od 41050 kom po 9 kad se prvi put javlja Bugarin, a 7.6 izlazi protuprijedlog za dividendu od 0,40.
Nakon toga Bugarin 9.6 prebacuje u vecu brzinu i dize ljestvicu novim blokom od 29073 po 10.
Vjerujem da razvoj dogadjaja nije slučajan i da ce mu - posebno sada, s obzirom na prijedlog dividende - biti stalo da skupi sto vecu količinu
do skupstine.
Zadnji da za skupljanje je 23.06., dakle T+2 je 27.06 kad će uni upisati u SKDD imati pravo na dividendu......ako bude izglasana.
Zao mi je sto nisam ovaj razvoj dogadjaja anticipirao na vrijeme, tako da dosta kasnim s ulaskom.......ali moglo bi iducih 10-tak dana (odnosno, koliko radnih preostaje) biti zanimljivo.
Nekima je očito jako dobro sjelo da su uspjeli izaci po 8,9 ili 10 (za sada), no čini mi se da potencijal za daljni rast - barem do skupstine - jos uvijek postoji.
2M Consulting se jako dobro i na vrijeme pozicionirao po 8E.
Sad ostaje pitanje hoce li jos netko iz Top-10 biti zainteresiran za prodaju i po kojoj cijeni, ili ce mozda čak i dotični 2M Consulting pristati da prepusti svoj udio Sajber Level Ins (Bugarinu) i uz koliku premiju.
Display More6.6. onaj blok od 41050 kom po 9 kad se prvi put javlja Bugarin, a 7.6 izlazi protuprijedlog za dividendu od 0,40.
Nakon toga Bugarin 9.6 prebacuje u vecu brzinu i dize ljestvicu novim blokom od 29073 po 10.
Vjerujem da razvoj dogadjaja nije slučajan i da ce mu - posebno sada, s obzirom na prijedlog dividende - biti stalo da skupi sto vecu količinu
do skupstine.
Zadnji da za skupljanje je 23.06., dakle T+2 je 27.06 kad će uni upisati u SKDD imati pravo na dividendu......ako bude izglasana.
Zao mi je sto nisam ovaj razvoj dogadjaja anticipirao na vrijeme, tako da dosta kasnim s ulaskom.......ali moglo bi iducih 10-tak dana (odnosno, koliko radnih preostaje) biti zanimljivo.
Nekima je očito jako dobro sjelo da su uspjeli izaci po 8,9 ili 10 (za sada), no čini mi se da potencijal za daljni rast - barem do skupstine - jos uvijek postoji.
Sad ostaje pitanje hoce li jos netko iz Top-10 biti zainteresiran za prodaju i po kojoj cijeni, ili ce mozda čak i dotični 2M Consulting pristati da prepusti svoj udio Sajber Level Ins (Bugarinu) i uz koliku premiju.
Bugari po tome već imaju blizu 10% glasova te im je vrlo riskantno daljnje stjecanje bez odobrenja HNB-a bez kojeg ne smiju prijeći taj prag.
Mogu naravno stjecati na druge osobe ali je to poprilično riskantno ukoliko se poveže - predlažem da pročitajte moj post na prethodnoj stranici od 29.5.2023.
Svakako postoji dobra šansa za izglasavanje dividende na GS pa bi bilo dobro da se dođe u što većem broju.
Vjerujem da bi divka povukla dionicu dodatno gore te povećala interes za istu.
Display More6.6. onaj blok od 41050 kom po 9 kad se prvi put javlja Bugarin, a 7.6 izlazi protuprijedlog za dividendu od 0,40.
do skupstine.
zakaj mislite da su kupoprodaje van burze realizirane po cijenama koje ste naveli? u praksi to malo drugačije funkcionira.
Display MoreDisplay More6.6. onaj blok od 41050 kom po 9 kad se prvi put javlja Bugarin, a 7.6 izlazi protuprijedlog za dividendu od 0,40.
do skupstine.
zakaj mislite da su kupoprodaje van burze realizirane po cijenama koje ste naveli? u praksi to malo drugačije funkcionira.
Kakve kupoprodaje van burze ?
Sve sto sam naveo je uredno proslo u blok transakcijama na burzi doticnih dana.
Sve lijepo evidentirano u povijesti trgovanja.
Kakve kupoprodaje van burze ?
Sve sto sam naveo je uredno proslo u blok transakcijama na burzi doticnih dana.
Sve lijepo evidentirano u povijesti trgovanja.
ma kolega je mislio na kokošarenje i tajne dealove kakvi su nama balkanjerosima normalni 😁
Pozivam sve koji ev imaju takva saznanja da ih svakako objave ovdje te da pošalju prijavu HNB-u i HANFA-i.
Bugarin prodao 3 dionice
Bugarin prodao 3 dionice
Da......bas gledam i ja i čudim se.....
A kome je prodao ? Sam sebi ?
Transakcija prema kojoj je "prodao" ta 3 komada se morala odigrati 15.06 (T+2) da bi danas bila vidljiva,
a kao što znate, 15.06 uopce nije bilo transakacija na burzi.......
Stvarno, nisam od njega očekivao takva blesava prebacivanja s racuna na racun i to za cijela 3 komada......i jos sve da to radi prije skupstine.....
Jedino ako je to neki jadan pokusaj koji bi trebao neke obeshrabriti da mu opet uvale par desetina tisuca komada po 10,9 ili jos nize.......
Danas je u 10:17 netko prodao 3 dionice i spustio cijenu sa €11 na €10,20 . To je bila prva transakcija. Uglavnom sve se naštimava,
Sve ovo izgleda , (kako sam i u prethodnom postu napisa ) da kupuju i prodavaju naši Bugari.
Drage kolege, glede otpuštanja te 3 dionice od strane 'bugara' situacija je sljedeća, naime shvatili su da su nesmotreno prešli 'kvalificirani udjel' tj. prag od 10% glasova a da nemaju odobrenje od HNB-a za to stecanje!!!
Pa kad su shvatili, brže-bolje su prodali 3 dionice 😁
Matematika je tu jasna;
ukupan broj dionica 918.972 - broj trezorskih dionica 71.374 = 847.598 broj dionica s pravom glasa ...a 10% od toga je 84.759,8
Bugari su stekli 84.762 pa prodali 3 i sad su na 84.759 što je dlaku ispod 10%
Znači formalno-pravno prešli su kvalificirani udjel od 10% bez odobrenja HNB-a!
Po zakonu HNB im treba oduzeti glasačka prava !!!
Kome nije jasno može pogledati moj post na prethodnoj stranici gdje sam to obrazložio i kopirao isječke iz zakona.
Vidjet ćemo što će glede toga biti na GS-u.
Upm nadao sam se da su pravi igrači a ono ispadoše diletanti i kokošari... bolje bi im bilo bolje da su angažirali IC nego da se ovako blamiraju.
Nama treba ozbiljan kupac koji će ev preuzimanje odraditi po zakonima RH te za to stjecanje platiti fer cijenu.
Moramo inzistirati na poštivanju zakona RH jer je to malim dioničarima jedina obrana od muljaža raznih vrsta.