1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Nekretnine

Nekretnine opcenito u HR

• sasab
  • May 11, 2020 at 3:21 PM
  • D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • September 8, 2021 at 11:26 AM

Pa šta je u tome loše? Ako možeš to prodati ? Bolje da to odrade naši ljudi nego da stranci pokupuju apartmane, terene, naprave objekte pa onda sami koriste i rentaju.

Samo treba nove generacije obrazovati da im to bude dodatni pasivni prihod.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 8, 2021 at 11:44 AM

Loše je to što se bolje živi od rente, nego od rada

Pa se pitam , tko će jedan dana išta raditi

Liječiti ćemo se preko googla, a drugo mišljenje ćemo tražiti na yahoo :S

Požare će gasiti valjda samo tko mora, ili ćemo sami

Sve skupa, nije da ćemo imati samoodrživost.

Vjerojatno ćemo živeći taj hrvatski san morati uvoziti radnu snagu, kao i sav odavno uljuđeni svijet

A u stvari, divno je imati nekretninu. Iduće najbolje, ili bolje od toga je dovoljno kapitala i dovoljno umješnosti za trgovanje na burzi.

Ili i trgujemo dok ne zaradimo dovoljno za nekretninu :S

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 8, 2021 at 11:48 AM
    Quote from zlocesti

Polako, ali sigurno.. pretvaramo se u zemlju rentijera, koje svojim radom opslužuje vojska kuhara i konobara.

Liječe nas, gase požare i održavaju red i mir samo oni koji u ovoj generaciji nisu uspjeli postati rentijeri, što je san svakog hrvatskog građanina.

Američki san na hrvatski način.

Neka nam Bog pomogne !

ja sam davno napisao da mi na jugu trebamo biti "odmaralište" za cijelu EU, oni nama neka sve proizvode, a mi im onda prodamo odmor kada se dobro narade, da ne mogu ni stajati na nogama, uzmemo im pare za dva mjeseca i svi dalje sretni živimo cijelu godinu, oni rade, mi trošimo i gradimo još smještaja za iduće godine

malo se zbog klimatskih promjena stvari pomiču prema sjeveru, tako da bi uskoro mogli švabe preuzeti i turizam, a mi bi mogli prodavati pijesak

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • September 8, 2021 at 11:49 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from barbosa 2.0

ima!

Šta to znači ima? Kolika investicija? I koji neki cca godisnji povrat u % na tu investiciju?

kolega, pitanje ti je jako široko i traži i široki odgovor a to je pak tema za drugačiji oblik komunikacije od ovoga na forumu...uglavnom moja iskustva se slažu sa odgovorima kol. tollway i mitkko, odnosno osnovna prednost ulaganja u kontinentalni turizam(zg okolica) je cijelogodišnja sezona a popunjenost zavisi od atraktivnosti nekretnine i tvoga angažmana.

što se investicije i cijena najma tiće, velika je razlika da li već imaš teren, vikendicu, imanje ili moraš sve iz početka, da li imaš vještine i znanja da si sam nešto odradiš i koja je ciljana kategorija opremljenosti nekretnine kao i klijentele a cijena varira od 300tinjak kuna dnevno za neki osrednji smještaj u kući cca 60etak m2 pa do par100 eur za kvalitetno uređene i opremljene tradicionalne kao i modernije, pogotovo drvene kuće za 2+ obitelji, također ovisi i o klijenteli, da li je to samo za dovesti prijateljicu ili za odmor da se makneš od gradskog muvinga ili, što bi ja izbjegavao, momačke večeri, rođendani i sl. tj. veća okupljanja sa neizostavnom velikom konzumacijom alkohola.

u svakome slučaju, veći je roe u kontinentalnom turizmu nego u sezonskom jadranskom turizmu jer ti sezona traje cijelu godinu i popunjenost je nerijetko i 200+ dana ali naravno, kao i svaki posao, treba to znati odraditi, nije to samo oglasiti na njuškalu i sada će "tutisti" navaliti.

• abbadon
    Student
    Reakcija primljeno
    144
    • September 8, 2021 at 11:52 AM
    Quote from zlocesti

Vjerojatno ćemo živeći taj hrvatski san morati uvoziti radnu snagu, kao i sav odavno uljuđeni svijet

A u stvari, divno je imati nekretninu. Iduće najbolje, ili bolje od toga je dovoljno kapitala i dovoljno umješnosti za trgovanje na burzi.

Display More

ne postoji u toj situaciji dobro ni loše, sve je stvar osobne percepcije, trenutno je takva situacija da se bolje živi od rente nego od rada i to je tako. ako si pametan naučiš jednu jednostavnu jednadžbu koja glase novac=sloboda, i naučiš plivati s piranjama ako ne, radiš i daješ državi skoro 50 posto svega.... svatko tko hoće može, pa tko se snađe, snašao se.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • September 8, 2021 at 12:00 PM
    Quote from Moller

ja sam davno napisao da mi na jugu trebamo biti "odmaralište" za cijelu EU, oni nama neka sve proizvode, a mi im onda prodamo odmor kada se dobro narade, da ne mogu ni stajati na nogama, uzmemo im pare za dva mjeseca i svi dalje sretni živimo cijelu godinu, oni rade, mi trošimo i gradimo još smještaja za iduće godine

izgleda da nam je mile iz hladnog piva bio vizionar.... to će biti taj dan!

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 8, 2021 at 12:11 PM
    Quote from abbadon
    Quote from zlocesti

Display More

ne postoji u toj situaciji dobro ni loše, sve je stvar osobne percepcije, trenutno je takva situacija da se bolje živi od rente nego od rada i to je tako. ako si pametan naučiš jednu jednostavnu jednadžbu koja glase novac=sloboda, i naučiš plivati s piranjama ako ne, radiš i daješ državi skoro 50 posto svega.... svatko tko hoće može, pa tko se snađe, snašao se.

Display More

100% ste u pravu, da je Tahi uzimao 50% i danas bi mu pokoljenja vladala iz dvoraca Z'bregov

Quote from tollway
    Quote from Moller

izgleda da nam je mile iz hladnog piva bio vizionar.... to će biti taj dan!

ženu je već ubacio, mogao bi on postati ministar turizma, barem mu glava tako djeluje da ima reference

Edited once, last by Moller: Merged a post created by Moller into this post. (September 8, 2021 at 12:12 PM).

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • September 8, 2021 at 12:21 PM
    Quote from zlocesti

Display More

Ja danas radim i ulažem, da bih sutra mogao živjeti od rente/dividende.

Jer sutra neću moći raditi; zbog starosti, bolesti, ljenosti...

Suštinski, nema razlike između ulaganja u dionice ili nekretnine; i jedni i drugi očekuju da im vrijednost imovine raste, i jedni i drugi žele rentu/dividendu, i jedni i drugi će je prodati pošto-poto ako zagusti.

Samo netko ima digitalni zapis u SKDDu, a netko ZK izvadak

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • September 8, 2021 at 12:32 PM
    Quote from zlocesti

Display More

Mislim da ti samo krivo razmišljaš, jednog dana ćemo biti mrtvi to je sigurno.. a ostalo, uvijek će biti tko će gasit požar, biti liječnik.... ako ne netko rođen u HR, doći će netko drugi,

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • September 8, 2021 at 12:54 PM
    Quote from mikromakrto
    Quote from zlocesti

Display More

Ja danas radim i ulažem, da bih sutra mogao živjeti od rente/dividende.

Jer sutra neću moći raditi; zbog starosti, bolesti, ljenosti...

Suštinski, nema razlike između ulaganja u dionice ili nekretnine; i jedni i drugi očekuju da im vrijednost imovine raste, i jedni i drugi žele rentu/dividendu, i jedni i drugi će je prodati pošto-poto ako zagusti.

Samo netko ima digitalni zapis u SKDDu, a netko ZK izvadak

Display More

Sve točno.

Samo što ulaganjem u nekretnine dižu cijene i nama ostalima kojim je nekretnina prostor življenja.

Danas moram dobro preplatiti životni porostor jer netko sprema novce u beton.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 8, 2021 at 1:18 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from zlocesti

Display More

Mislim da ti samo krivo razmišljaš, jednog dana ćemo biti mrtvi to je sigurno.. a ostalo, uvijek će biti tko će gasit požar, biti liječnik.... ako ne netko rođen u HR, doći će netko drugi,

Display More

neki dan gledam malo onu seriju U proizvodnji, između ostaloga prikaže jednu regiju u Indiji i kako uzgajaju i beru čili papričice, ono, čisti ručni rad, puno žena (djecu su valjda posakrivali radi potrebe snimanja) a onda kaže da se na tržnici trguje 3000t dnevno, za naše pojmove i za zamisliti puno, a za obrati, ma tko, dalmatinci, slavonci, zagorci, ma bi da nije bevande, rakije i gemišta, držimo se mi rente i što nas briga tko će raditi :D

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • September 16, 2021 at 3:04 PM

danas sam nakon x godina bio u nz. u centru sigeta...,ajme koliko je to tamo propalo...sjećam se ne tako davno kada se išlo u johnny na biljar, na pizzu i x drugih sadržaja a danas je to šaka jada, zatvoreno, oronulo, jedno 10etak prostora, sve izlozi sivi od dugotrajne zatvorenosti, sve na najam i prodaju, jedino onaj prvi lokal na čošku kod av dubrovnik, bipe , konzuma i suda ok popunjen a sve ostalo onak-nikak...fakat neugodno iznenađenje?(

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • October 1, 2021 at 1:49 PM

Kakve lopine!

"Jedan je glumio direktora, a drugi glavnog inžinjera"

Jedan je glumio direktora, a drugi glavnog inžinjera: Mladići u Zagrebu prevarili troje kupaca stanova za čak 630 tisuća kuna
    Zagrebačka policija prijavila je 20-godišnjaka i 21-godišnjaka koje sumnjiče da su trima kupcima prodali neizgrađene stanove čime su ih prevarili za 630.000…
    www.tportal.hr

Svašta prolazi na ovakvom tržištu. :(

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • October 1, 2021 at 1:53 PM
    Quote from etoimene

Kakve lopine!

"Jedan je glumio direktora, a drugi glavnog inžinjera"

https://www.tportal.hr/crna-kronika/c…a-kuna-20211001

Svašta prolazi na ovakvom tržištu. :(

Nagledao sam se takvih kojima je skupo dati 100 eura da im netko pogleda papire odnosno što kupuju i je li sve u redu. Na kraju često najskuplje prođu. Meanwhile isti iznos mi vodoinstalater uzme za instaliranje dvije špine u manje od sat vremena 🤷‍♂️

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 9, 2021 at 9:23 AM

hitno, hitno, požurite!

nema smisla da Evergrande bude jedini balon koji puca.

zadužite se na 30 godina i samo navalite.

još malo, pa nestalo :S

Divljanje cijena u građevini izaziva opasnu lančanu reakciju: Mislite li kupiti stan, bolje je da požurite
    www.poslovni.hr

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • October 9, 2021 at 9:27 AM

Da, prije kad im je kontejner bio 1.600 $ nije bilo potrebe za spuštanjem cijene jer je prijevoz bio skoro đaba ^^

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • October 9, 2021 at 2:08 PM
    Quote from st-brajo

hitno, hitno, požurite!

https://www.poslovni.hr/nekretnine/cij…ol-dana-4308421

Meni gospođa koja radi s građevinskim materijalom kaže da je armarura počela padati.Al će neki lupati glavom u zid.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 9, 2021 at 2:14 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from st-brajo

hitno, hitno, požurite!

https://www.poslovni.hr/nekretnine/cij…ol-dana-4308421

Meni gospođa koja radi s građevinskim materijalom kaže da je armarura počela padati.Al će neki lupati glavom u zid.

Display More

Cijena željeza je brzo pala, kako je bila i narasla. Za armaturu ne znam,

ali mislim da su nekretnine trenutno u balonu. Možda griješim, ne bi bilo

prvi put :)

Iron Ore PRICE Today | Iron Ore Spot Price Chart | Live Price of Iron Ore per Ounce | Markets Insider
    Iron Ore Price: Get all information on the Price of Iron Ore including News, Charts and Realtime Quotes.
    markets.businessinsider.com

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • October 11, 2021 at 11:27 PM

Centar Zagreba se prazni, stranci kupuju na obali, a Hrvati stanove od 50-ak kvadrata

"Već nam petinu kupoprodaje čine stranci. Oni čine većinu kupaca nekretnina u priobalju, što je utjecalo i na povećanje cijena, ali samo nekretnina na Jadranu", kazao nam je Ranilović.

Eto ga konačno smo svoji na svome nakon 1000 godina. :*

Neka zato barem "developeri" zgrću bogatstvo preko leđa bauštelca bosanca i korumpirane lokalne vlasti. :love:

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Mladen Milicic
    Student
    Reakcija primljeno
    118
    • October 11, 2021 at 11:40 PM
    Quote from KultLicnosti

Centar Zagreba se prazni, stranci kupuju na obali, a Hrvati stanove od 50-ak kvadrata

"Već nam petinu kupoprodaje čine stranci. Oni čine većinu kupaca nekretnina u priobalju, što je utjecalo i na povećanje cijena, ali samo nekretnina na Jadranu", kazao nam je Ranilović.

Eto ga konačno smo svoji na svome nakon 1000 godina. :*

Neka zato barem "developeri" zgrću bogatstvo preko leđa bauštelca bosanca i korumpirane lokalne vlasti. :love:

Gospodin Ranilović ima djelomično točne podatke obzirom da je interes i kupnja nekretnina na obali u puno većem obimu nego što je to trenutno evidentirano.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 6, 2025 at 9:12 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      487k
      1.2k
    3. bjane

June 6, 2025 at 9:12 PM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bjane June 6, 2025 at 9:12 PM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Porez na nekretnine

911 Replies, 2 years ago
  • Nekretnine opcenito u HR

904 Replies, 5 years ago
  • Porez na iznajmljivanje nekretnina

100 Replies, 2 years ago
  • Iznajmljivanje nekretnina

26 Replies, A year ago