Hoćemo li dočekati ikad nekakvo izvješće ove kompanije ili za njih ne vrijede obveze izvještavanja?
Čini mi se da oni koji trguju na progresu imaju obvezu izvještavanja samo dva puta godišnje, a ne svaki kvartal, malo prekopaj na zse da li je tako.
Hoćemo li dočekati ikad nekakvo izvješće ove kompanije ili za njih ne vrijede obveze izvještavanja?
Čini mi se da oni koji trguju na progresu imaju obvezu izvještavanja samo dva puta godišnje, a ne svaki kvartal, malo prekopaj na zse da li je tako.
Neto dobit 14,4 mil kn.
Hvala, pronašao sam sad preko sudskog registra GFI. Iz kojeg razloga ga nisu objavili i na stranicama burze poput svih ostalih mi stvarno nije jasno...
Edit: ako slučajno zanima još kojeg entuzijasta, evo izvješća u privitku
Ukratko to bi bilo:
Neto dobit 1,912 mil eura
P/E 3,4
EPS 11,49 Eura
BVPS 125,36 Eura
ROE 9,16%
P/B 0,31
Dug/kapital cca 39%
Trzisna kapitalizacija 6,5 mil eura
Trenutna cijena dionice 39 Eura
a dividenda minimum 1,2Eura ili 3% a mozda se vecinski oraspolozi pa nas iznenadi sa 2 Eura ili 5%.
Super poslovanje i firma.
Užasna dionica.
Čamim u njoj već 10 godina ili koliko već. Pogubio sam pojam o vremenu.
Više bih zaradio od kamata na tekućem
Dividenda će biti u iznosu od 1,35 EUR odnosno malo preko 10 kuna, poziv na GS u prilogu. Trebalo bi biti neoporezivo?
Dividenda će biti u iznosu od 1,35 EUR odnosno malo preko 10 kuna, poziv na GS u prilogu. Trebalo bi biti neoporezivo?
Neoporezivo, to je iz dobiti iz 2007 godine.
Najveci strucnjaci u sjemenarstvu EU ce posjetiti Bc Institut. Mozda koji strucnjak odluci kupiti koju dionicu .
Prodaja soje prosle godine je rasla 20% u odnosu na prethodnu a kako se vidi sve se vise trazi NonGMO sjeme kojeg BC institut i proizvodi.
Ako vrijeme bude povoljno bit ce ova godina jos uspjesnija od prethodne.
Je li kome sjela dividenda?
Nije, 20.07. je zadnji dan
Ukoliko se ne varam, isplata je tek za 2 dana (20.07).
Ukoliko se ne varam, isplata je tek za 2 dana (20.07).
ipak isplačeno. Upravo dobio obavijest.
Hvala kolega, stiglo je i meni u međuvremenu.
Užasna dionica.
Prozvali ste dionicu i malo se nešto pokrenulo po pitanju cijene, evo nas na srednjoj 46 eura, doduše uz slabu likvidnost. S dobrim meduizvješćem u desetom mjesecu razina 50+ eura je sasvim dostižna negdje do kraja godine. Ima li netko kakve podatke o poslovanju u ovoj godini? Guglao sam malo, ali nije dalo puno meda...
Užasna dionica.
Prozvali ste dionicu i malo se nešto pokrenulo po pitanju cijene, evo nas na srednjoj 46 eura, doduše uz slabu likvidnost. S dobrim meduizvješćem u desetom mjesecu razina 50+ eura je sasvim dostižna negdje do kraja godine. Ima li netko kakve podatke o poslovanju u ovoj godini? Guglao sam malo, ali nije dalo puno meda...
Ova godina će biti vrlo dobra, radi rasta cijene proizvoda. Izazov ostaje organski rast, upitna i neizvjesna 2024. No čekamo u žbunju dok ih konačno netko ne kupi. Tada će 100€ biti malo, opet će se neki lupati po glavi.
Mislim da ove godine BC ima najbolju soju i da ce im prodaja sa ovim rezultatima jos vise rasti.
Apsolutni maksimalni prinos soje po hektaru je bio 6tona(neznam sortu) u Madjarskoj. Sa ovom sortom mogao bi BC imati najbolji prinos u Europi .
Inace prinos soje jako tesko prelazi 5 tona a mi imamo 5,4t.
Malo novih vijesti 10/2023
Evo polugodišnjeg:
Vrlo dobro, očekivano. Neki će naći zamjerki (ima ih manjih), no generalno odlična udavača.
S polugodišnjom dobiti mogu isplatiti praktički sve obveze društva (kratkoročne i dugoročne), a ista iznos više nego polovica tržišne kapitalizacije, treba li što dodati? Jedino što ja zamjeram je likvidnost dionice, ali to nema veze s FI
S polugodišnjom dobiti mogu isplatiti praktički sve obveze društva (kratkoročne i dugoročne), a ista iznos više nego polovica tržišne kapitalizacije, treba li što dodati? Jedino što ja zamjeram je likvidnost dionice, ali to nema veze s FI
Tako je već duže, no čeka se "otključavanje"
Ovdje je samo pitanje tko može čekati, ja mogu i hoću.