CIni mi se da od fondova dobar dio s kojima mozemo trgovat ima UCITS u nazivu fonda, pa je zgodno kod goglanja upisat UCITS kao dio kljucne rijeci ?
-
-
-
Eto, wti je pao na 74$, nevjerojatna cijena u doba ove čudnovate "energetske krize"
-
Kako se sad naviknut kad dizel padne ispod 10 kn 🫣… prakticno ce sve cijene morat spustit svi koji su dizali unatrag ove godine 🤔
-
Kako se sad naviknut kad dizel padne ispod 10 kn 🫣… prakticno ce sve cijene morat spustit svi koji su dizali unatrag ove godine 🤔
. . . Jedva čekaju 🙄
-
. . . Jedva čekaju 🙄
kmečavci već kmeče, čim je malo po njihovoj guzici, a oklen su kupili generalsku tvrtku, isto valjd aod gubitaka, što se mene tiče, neka im mama slobodno toči na njihovim pumpama, sada je posve jasno da je Sanadera trebalo strijeljati, najjeftinije i najpoštenije obzirom što je napravio
Petrol: Tužimo Vladu RH zbog zamrzavanja cijena i privremeno zatvaramo benzinske postajeNa današnjoj skupštini dioničara slovenskog Petrola dioničarima je predstavljeno na koji je način i u kojem obimu je nastala šteta društvu i grupi Petrol…lidermedia.hr -
danas malo gledam, nisu im pumpe zatvorene radi prosvjeda, ali uglavnom nikoga nema, znao sam i sam tankati samo generalsko gorivo, ali više jok, samo Shell ili kod malih, ili u krajnjoj putnoj nuždi Ina
Petrol Filipoviću: Nismo u plusu nego na gubitku, a usporedba sa Slovenijom ne stojiLJUBLJANA - Iz uprave Grupe Petrol odgovorili su u četvrtak na jučerašnje izjave ministra gospodarstva Davora Filipovića, istaknuvši da je Petrol koji posluje…seebiz.eu -
Gledao sam futurese na crude oil vezane za daleku budućnost, tamo 2028-2032 ili iza. Uglavnom su na razini 53-63$.
CLG28.NYM
Izgleda mi to nevjerojatno nisko. Zamisli prvo dolar iz tih vremena, očekuje se da bude izgubio barem pola sadašnje vrijednosti. A osim toga navodno smanjuje se količina jeftino dostupne nafte.
Je li vam to čudno? Ili nešto krivo gledam
-
A cuj buduci da ce se nafta sve manje i manje koristiti, nije cudo.
Ako naprave baterije koje sada iskacu iz pasteta da su amejzing bez litija i povecanog kapaciteta, uz smanjenje cijena baterija na neku normalniju cijenu, mozemo se definitivno pozdraviti sa sadasnjim nacinom voznje.
Iako ja mislim da ce to biti hibridi koji ce zavladati, kombinacija klasike sa sigurnost, domet i brzinu, a baterije za cca 100-150km koje prakticno pokrivaju 95% potrebe vecine vozaca, jer ces sa tima pokriti vecinu svakodnevne voznje. Win-win situacija, servisi i distributivna mreza i dalje imaju posla oko odrzavanja, a potrosnja, jbga, tko zivi u kucama ce se voziti free, na solare tko ih bude stavio, ostali kako se snađu…
-
Nafta se sljedećih desetak godina može koristiti samo više, nikako manje.
Još uvijek ima dosta mjesta koja kasne sa industrijalizacijom (vidi Afrika i Azija).
Neće tako brzo sve stići prebaciti na struju i baterije.
-
Evo..peak demand oko 2035-2040.god
-
-
Nafta se sljedećih desetak godina može koristiti samo više, nikako manje.
Još uvijek ima dosta mjesta koja kasne sa industrijalizacijom (vidi Afrika i Azija).
Neće tako brzo sve stići prebaciti na struju i baterije.
Je samo za koristit tu naftu moraš imat $$$$, a poznato je da su afrikanci puni ko brod da troše tu naftu .
A crtati se može svašta
-
Najbitniji commodity, a jos nemamo njegov topic koliko vidim.
Evo malo naftnih zanimljivosti
-
Nekako mi se čini da gledamo H na WTI za neko vrijeme. Lagani short za sada.
-
ne bih se baš usudio kladiti!
-
Da. Nakon zatvaranja ne izgleda tako.
Ja sam se ipak okladio. -
izgleda je i Putinu dosta rata, pa želi malo odobrovoljiti neprijatelje
Rusija ipak ukida zabranu izvoza dizela koja je uzburkala globalna tržištaRusija je dopustila povratak pomorskom izvozu dizela samo nekoliko tjedana nakon uvođenja zabrane koja je uzburkala globalna tržišta i odlučila naći drugačiji…lidermedia.hr -
Izvstan osvt na trenutni razvoj
What to Expect from the OPEC+ Meeting? Will the Oil Futures Curve Shift into Backwardation?
What to Expect from the OPEC+ Meeting? Will the Oil Futures Curve Shift into Backwardation?It’s a complex dilemma for Saudi Arabia. Earlier this month, some observers, including politicians and media outlets, interpreted any OPEC+ cuts as an act of…anasalhajjieoa.substack.com -
Angola has said it is leaving the Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC), after exits from Ecuador in 2020 and Qatar in 2019.
Angola, which joined OPEC in 2007, produces about 1.1 million barrels per day, compared with 28 million bpd for the whole group.
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti
September 18, 2020 at 8:28 PM - Tržišta kapitala - USA