1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE prodaja - kladionica

• airfire
  • April 15, 2020 at 2:35 PM
  • Zatvoreno
  • Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • January 31, 2021 at 8:09 PM
    • #2,721
    Quote from Junak

Mislim, vec 2 godine pratim krajickom oka tu optimu i napise po forumima i konstantno je samo jedno, a to je ''evo sad ce''. Pa reko, ajde bas da i ja vidim sto i o cemu se tu radi.... Kad stvarno, nitko nista u biti nezna, samo nekakve indikacije postoje i prepricavanja, znaci samo jedna stvar - KLADIONICA. ...

Ali ja samo zdravorazumski trazim odgovore i logicka rjesenje... nisam htio nikoga dovoditi u neugodnosti ispitivanjem, da nebi oni morali preispitivati svoje odluke :/

Ako stvarno već 2 godine pratiš napise po forumima, onda si do sada trebao zaključiti da su tu samo dvije opcije u igri:

1. vjeruješ/nadaš se da će se Optima prodati do srpnja ove godine po uobičajenim vrijednostima od 5 do 7 x EBITDA pa si kupio ili ćeš kupiti dionice,

2. ne vjeruješ da će se Optima prodati do srpnja ove godine, nemaš dionice ili si ih prodao i nećeš ih kupiti,

Znači sve na crno ili sve na crveno, rulet. 8)

• Junak
    Student
    Reakcija primljeno
    252
    • January 31, 2021 at 8:11 PM
    • #2,722

Bok dionicar,

pa iskreno nisam impresioniran. 50 k komada je vrijednosti oko 250 k kuna, sto je za investicijske pojmove vrlo mali iznos, i taj isti spada u malog dionicara. Pa sam imam malo manji iznos u dionicama a za sebe mislim da sam neuk i isto se vodim osjecajem ''ovo bi moglo biti dobro'' vise nego nekakvom tehnickom analitikom i dubinskim snimanjem stanja trzista i firmi

• Junak
    Student
    Reakcija primljeno
    252
    • January 31, 2021 at 8:17 PM
    • #2,723
    Quote from Jubito
    Quote from Junak

Mislim, vec 2 godine pratim krajickom oka tu optimu i napise po forumima i konstantno je samo jedno, a to je ''evo sad ce''. Pa reko, ajde bas da i ja vidim sto i o cemu se tu radi.... Kad stvarno, nitko nista u biti nezna, samo nekakve indikacije postoje i prepricavanja, znaci samo jedna stvar - KLADIONICA. ...

Ali ja samo zdravorazumski trazim odgovore i logicka rjesenje... nisam htio nikoga dovoditi u neugodnosti ispitivanjem, da nebi oni morali preispitivati svoje odluke :/

Ako stvarno već 2 godine pratiš napise po forumima, onda si do sada trebao zaključiti da su tu samo dvije opcije u igri:

1. vjeruješ/nadaš se da će se Optima prodati do srpnja ove godine po uobičajenim vrijednostima od 5 do 7 x EBITDA pa si kupio ili ćeš kupiti dionice,

2. ne vjeruješ da će se Optima prodati do srpnja ove godine, nemaš dionice ili si ih prodao i nećeš ih kupiti,

Znači sve na crno ili sve na crveno, rulet. 8)

Display More

Bok Jubito,

odlican post i ''right on target''. Ono sto ja mislim je apsolutno nebitno, ali, primjetio sam da tipa 99.9 posto ljudi vjeruje u opciju 1, bez ikakvog kritickog/opreznog promisljanja i davajuci opciji 2 apsolutno nikakve sanse da se ostvari.

S tim se ne mogu sloziti kao i sa poplavom optimizma na forumu oko ove stecajuse. Iskreno mislim da je to jedno nalicje balkana i mentaliteta naseg, jednostavnost razmisljanja i iskljucivost prema drugacijem razvoju situacije (a zivimo na balkanu :D ).

Ako se ne ostvare njihova ''strucna '' razmisljanja, temeljena na nicemu, bit ce im netko drugi kriv....

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • January 31, 2021 at 8:21 PM
    • #2,724
    Quote from Junak

Bok dionicar,

pa iskreno nisam impresioniran. 50 k komada je vrijednosti oko 250 k kuna, sto je za investicijske pojmove vrlo mali iznos, i taj isti spada u malog dionicara. Pa sam imam malo manji iznos u dionicama a za sebe mislim da sam neuk i isto se vodim osjecajem ''ovo bi moglo biti dobro'' vise nego nekakvom tehnickom analitikom i dubinskim snimanjem stanja trzista i firmi

Junak bok i tebi. Oprosti.ali prosječan Hrvat u banci nema ni 10k EUR.. dakle osobno smatram da 30k EUR u dionicama za hr prilike i nije mali iznos...

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • January 31, 2021 at 8:25 PM
    • #2,725

Junak, sve što ste napisali stoji. I još ste pritom u plusu na Optimi. Jedino što me muči je zašto ne prodate dionice i uzmete zaradu kad imate tolike dvojbe?

• Junak
    Student
    Reakcija primljeno
    252
    • January 31, 2021 at 8:41 PM
    • #2,726
    Quote from lebowski

Junak, sve što ste napisali stoji. I još ste pritom u plusu na Optimi. Jedino što me muči je zašto ne prodate dionice i uzmete zaradu kad imate tolike dvojbe?

Neznam zasto vas to muci, ali hvala na brizi. Ali ne gledam ni ja u vas novcanik, nemojte ni vi u moj.

ne brine mene, nego ja postvljam zdravorazumska pitanja nebi li dobio vise informacija a sa time i razlog ulaganja u navedenu dionicu. Meni ne trebaju pozitivni pamfleti, nadanja u pozitivan razvoj situacije kao ni dobre i najbolje zelje. Trebaju mi cinjenice, argumenti i razlozi

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • January 31, 2021 at 8:44 PM
    • #2,727
    Quote from Junak

Bok Jubito,

odlican post i ''right on target''. Ono sto ja mislim je apsolutno nebitno, ali, primjetio sam da tipa 99.9 posto ljudi vjeruje u opciju 1, bez ikakvog kritickog/opreznog promisljanja i davajuci opciji 2 apsolutno nikakve sanse da se ostvari.

S tim se ne mogu sloziti kao i sa poplavom optimizma na forumu oko ove stecajuse.

Stvar je u tome da se na bilo kojoj temi najviše okupljaju oni koji su u dionici i koji vjeruju da će se njihova investicija ostvariti, dakle optimisti, što je i logično.

Ja se u pravilu ne javljam niti pratim teme u kojima nemam dionica niti ih mislim kupiti, a tako radi većina ljudi na forumu.

Problem postane kada se jave trolovi koji počnu stvarati svađu, agresivno pljuju po svemu i svakome, temu zagade svojim podrugljivim vrijeđanjem i podjarivanjem, bilo da lože vatru kako nešto vrijedi kao suho zlato ili ne vrijedi pišljiva boba.

• Junak
    Student
    Reakcija primljeno
    252
    • January 31, 2021 at 8:46 PM
    • #2,728
    Quote from Flight

HT će daleko vise uložiti ove godine u mrežu odnosno infrastrukturu. Ajde prouči još jednom i Optimu i HT (a ne bi bilo loše i A1 kao i Tele2 te njihove ulagačke planove) pa kad nešto novo saznaš, onda nas prosvjetli. 😉

Pricao sam o novoj mrezi, ne o servisu postojece (iako vrlo moguce da sam falio cifre)... vidim opet ste se nasli uvrijedeni kolega. Mislim, mogu ja prestati postavljati pitanja na koje ne znate odgovore, ako vam to toliko smeta pa da budete na miru od nemirnih misli? Nije kladionicu lako pogoditi...

• Junak
    Student
    Reakcija primljeno
    252
    • January 31, 2021 at 8:53 PM
    • #2,729
    Quote from Jubito
    Quote from Junak

Bok Jubito,

S tim se ne mogu sloziti kao i sa poplavom optimizma na forumu oko ove stecajuse.

Stvar je u tome da se na bilo kojoj temi najviše okupljaju oni koji su u dionici i koji vjeruju da će se njihova investicija ostvariti, dakle optimisti, što je i logično.

Ja se u pravilu ne javljam niti pratim teme u kojima nemam dionica niti ih mislim kupiti, a tako radi većina ljudi na forumu.

Problem postane kada se jave trolovi koji počnu stvarati svađu, agresivno pljuju po svemu i svakome, temu zagade svojim podrugljivim vrijeđanjem i podjarivanjem, bilo da lože vatru kako nešto vrijedi kao suho zlato ili ne vrijedi pišljiva boba.

Display More

Nije mi to cilj. Ja imam dionice optime, trenutno razmisljam dali da podebljam kupovinu istih (3-6 k eura bi ulozio) e sada, dali je to pametno ili ne, vjerojatno nece nitko saznati jos neko vrijeme. Takoder, rade cu se pripremiti za najgore i ocekivati najbolje nego sanjati nerealne snove i ispast neozbiljan i glup.

dionicar cifre su relativan pojam, npr. meni je to veliki novac, ali nekakvom poduzetniku je to vjerojatno kikiriki. A i na kraju, osrednji auto dode otprilike toliko.

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • January 31, 2021 at 8:57 PM
    • #2,730
    Quote from Junak

Vidim da su neki preduboko usli pa su malo nervozni (ovo se isto dogodilo i sa Atlantskom, isti sindrom, optimizam prsti na sve strane, firma propada). Evo kolega nascar ceka od 2017.... ljudi, vrijeme jednoumlja je zavrsilo, znam da je tesko to prihvatiti, ali je tako

zdravorazumski sam trazio jednostave odgovore, slijedio sam logiku, ali ljudi se nadu uvrijedeni sto ja uopce to pitam,''zasto ja sada propitkujem'', kao sve je jasno ^^

Ovo je vruci krumpir i jako puno ljudi je jako uslo u ovu dionicu sa nekim ocekivanjem visestrukog vracanja investicije kroz kratki rok. Ali stvaranje treceg operatera u ovakvim uvjetima u Hrvatskoj je po meni malo izgledno. Ne samo da je potrebno jako jako puno para za to, vec je potrebno i servisirati dugove Optime, a imajuci u vidu da je HT usao u investicijski ciklus koji ce samo ove godine uloziti ogroman novac (mislim da je cifra oko 400 m k.) u mrezu.... hmmm, neznam gdje se optima tu uklapa u pricu

ne znam što vam nije jasno. ako znate čitati onda ste pročitali odgovor u mom postu zašto je produženo upravljanje Optimom i da kada kupujete bilo koju dionicu preuzimate rizik gubitka na istoj. može sutra biti smak svijeta, pa se i u tom slučaju Optima neće prodati. vama ne trebaju odgovori na postaljena pitanja, vama je dosadno pa trolate po forumu.

što se tiče mojeg ulaganja u Optimu, bilo bi dobro da su mi sva druga ulaganja bila upola tako dobra,

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • January 31, 2021 at 9:01 PM
    • #2,731
    Quote from Junak

Nije mi to cilj. Ja imam dionice optime, trenutno razmisljam dali da podebljam kupovinu istih (3-6 k eura bi ulozio) e sada, dali je to pametno ili ne, vjerojatno nece nitko saznati jos neko vrijeme. Takoder, rade cu se pripremiti za najgore i ocekivati najbolje nego sanjati nerealne snove i ispast neozbiljan i glup.

Problem kod ovakvog načina razmišljanja je da dionice sada nećeš kupiti jer si (s pravom) oprezan i očekuješ najgore, a ako se dogodi najbolje, nećeš stići kupiti jer će cijena vrlo brzo biti previsoka.

Vidjeti ćemo kako će se stvari odigrati idući tjedan, hoće li se održati oko 6, hoće li propasti prema 5 ili će se nastaviti lagano penjati prema 6,50.

Ne možeš tu biti pametan ili nepametan, tu se ništa ne zna, što si i sam dobro zaključio.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • January 31, 2021 at 9:03 PM
    • #2,732
    Quote from Junak
    Quote from lebowski

Neznam zasto vas to muci, ali hvala na brizi. Ali ne gledam ni ja u vas novcanik, nemojte ni vi u moj.

ne brine mene, nego ja postvljam zdravorazumska pitanja nebi li dobio vise informacija a sa time i razlog ulaganja u navedenu dionicu. Meni ne trebaju pozitivni pamfleti, nadanja u pozitivan razvoj situacije kao ni dobre i najbolje zelje. Trebaju mi cinjenice, argumenti i razlozi

Ako ih niste uspjeli pronaći u prethodnih 200 stranica, teško ćete ih pronaći u ovih 200 koje započinjete

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • January 31, 2021 at 9:21 PM
    • #2,733
    Quote from Junak

Vidim da su neki preduboko usli pa su malo nervozni (ovo se isto dogodilo i sa Atlantskom, isti sindrom, optimizam prsti na sve strane, firma propada). Evo kolega nascar ceka od 2017.... ljudi, vrijeme jednoumlja je zavrsilo, znam da je tesko to prihvatiti, ali je tako

zdravorazumski sam trazio jednostave odgovore, slijedio sam logiku, ali ljudi se nadu uvrijedeni sto ja uopce to pitam,''zasto ja sada propitkujem'', kao sve je jasno ^^

Ovo je vruci krumpir i jako puno ljudi je jako uslo u ovu dionicu sa nekim ocekivanjem visestrukog vracanja investicije kroz kratki rok. Ali stvaranje treceg operatera u ovakvim uvjetima u Hrvatskoj je po meni malo izgledno. Ne samo da je potrebno jako jako puno para za to, vec je potrebno i servisirati dugove Optime, a imajuci u vidu da je HT usao u investicijski ciklus koji ce samo ove godine uloziti ogroman novac (mislim da je cifra oko 400 m k.) u mrezu.... hmmm, neznam gdje se optima tu uklapa u pricu

Ajde čovjek malo ohladi... Svatko ima pravo doći i reći svoje mišljenje i reći : ekipa ja mislim da se to neće prodati ili bilo što. .

Ali tu se vidi tvoj lepršavi rafinirani provokatorsko podhebavački stil.... Isti onaj stil koji se kao korov raširio po onom forumu..

Postaviš svjesno mamac pitanje, pa se netko uvijek uhvati, pa ga doziraš, pa onda smanjiš tempo, pa okreneš pilu naopako, pa se odjednom slažeš, a u biti ti se hebe za Optimu ili nemaš kinte za to nego se malo naslađuješ

I sad mjenjaš taktike, lijo mala..

A takvi kao ti su razhebali onaj forum i sad opet kružite kao strvinari tu di se ljudi normalno razgovaraju, nadopunjuju

i dijele znanje i iskustva..

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • January 31, 2021 at 10:10 PM
    • #2,734

Kolega Junak , saberite se i dogovorite sami sa sobom što u stvari želite i tražite od ulagača u Opte.

Kolegi dionicar odgovarate:

Pa sam imam malo manji iznos u dionicama a za sebe mislim da sam neuk i isto se vodim osjecajem ''ovo bi moglo biti dobro'' vise nego nekakvom tehnickom analitikom i dubinskim snimanjem stanja trzista i firmi

Kolegi@ lebowski odgovarate:

Meni ne trebaju pozitivni pamfleti, nadanja u pozitivan razvoj situacije kao ni dobre i najbolje zelje. Trebaju mi cinjenice, argumenti i razlozi.

jer s ovakvim kontradiktornim izjavama ispadate neozbiljni kameleon ili još gore, provokator

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • January 31, 2021 at 10:14 PM
    • #2,735

Ledica ne razumijem Vas što želite reći..

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • February 1, 2021 at 8:49 AM
    • #2,736
    Quote from Junak

Ne trolam, ali ako nije realno zasto se to dogodilo vec jednom (ili 2 puta)? Jedino cega me je strah u biti su ovakvi ruzicasti pogledi, i to jos na balkanu. Kao da nemamo dovoljno primjera za oprez.... a o navodnoj prodaji zakljucujete po vasim nadanjima da se nece dogoditi produzenje samog upravljanja (iako tu opciju treba uzeti na razmatranje), iako o tome ni govora trenutno nema...

P.s. imam dionice Optime i vec sam zaradio na njima...

ako si vec zaradio, libo te milokliz. Riješi je se sad na 6 ako si ušao nisko i ako imaš xx 000 kom. I mirno spavaš jer si zatvorio temu. Najjednostavnije.

• LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • February 1, 2021 at 9:03 AM
    • #2,737

Prošli tjedan počeli na 5.3 i završili na 6.

Ovaj tjedan? :)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 1, 2021 at 9:05 AM
    • #2,738

Da li je onaj kapitalac sa 56 tisuća komada izvan razine nastupa prve blokade ?
    Misli li on ozbiljno, ili se samo šepiri ?

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • February 1, 2021 at 9:05 AM
    • #2,739

ovaj tjedan ide na 8..

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • February 1, 2021 at 9:11 AM
    • #2,740
    Quote from prdekalo

sad ce se jedno vrime skupljat oko 5.90..i ta razina ce se mislim brzo potrosit i onda nova ljestvica..po mome 6.30 do 6.50

Quote from zlocesti

Da li je onaj kapitalac sa 56 tisuća komada izvan razine nastupa prve blokade ?
    Misli li on ozbiljno, ili se samo šepiri ?

šepiri se.... misli da je frajer...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 2:13 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 2:13 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago