Turističke dionice i perspektive
-
-
-
Prihod od turizma prošli tjedan u posezoni bolji od usporedivog tjedna u 2019.
Ova sezona je bila jedna od najboljih u hrvatskoj povijesti
i u prihodima od smještaja i hrane zaostaje (za sada) samo
6.13% od rekordne 2019. godine., dok je sveukupan broj
izdanih fiskaliziranih računa veći za 5,93% u odnosu na 2019.
"The value of last week’s taxable invoices in Croatia (27th Sep – 3rd Oct 2021) increased by 24.52% YoY, reaching HRK 4.09bn.
According to the latest announcement published by the Tax Administration of the Republic of Croatia, the value of the last week’s taxable invoices (27th Sep – 3rd Oct 2021) was up by 24.52% YoY or HRK 806.3m. Compared to the same period in 2019, the value of taxable invoices was up 7.43%.
The value of taxable invoices in wholesale and trade in the same period increased by 12.41% YoY, while compared to the same period in 2019, it was up by 7.16%.
Meanwhile, the value of taxable invoices from accommodation and food services recorded solid growth of 95.43%, amounting to HRK 520.62m. It was up by 5.46% compared to the same period in 2019 (or HRK 26.94m).
When observing longer period tracked for pandemic purposes (24th Feb – 3rd Oct 2021), we notice that the value of taxable invoices in wholesale and retail trade increased by 17.64% YoY, while compared to the same period in 2019 it was up by 5.93%.
We note that the accommodation and food services activities in Croatia are still flourishing and are up by 76.33% (or HRK 8.99bn) comparing to the same period in 2020. However, compared to the same period in 2019, the value is still down 6.13%."
Value Of Last Week’s Taxable Invoices Up 24.52 YoY | InterCapitalThe value of last week’s taxable invoices in Croatia (27th Sep – 3rd Oct 2021) increased by 24.52% YoY, reaching HRK 4.09bn.inter.capital -
Evo šanse i za Dubrovnik da popravi rezultate u sudačkoj nadoknadi tj. posezoni
"Dapače, putni aranžman u Hrvatsku sa smještajem na razini tri
zvjezdice u Dubrovniku ispada čak 350 funti jeftiniji nego slično
putovanje u Maltu, a jeftinije je i od sličnih aranžmana u ostalim
analiziranim mediteranskim destinacijama.
Analiza Whicha usredotočila se na cjenovno pristupačne aranžmane
koji uključuju letove iz Londona te smještaj s doručkom, a pregledavali
su ponude na razini tri, četiri i pet zvjezdica za obitelj s četiri članova te
touroperatere koji imaju fleksibilne uvjete u odnosu na pandemiju - uglavnom TUI i Jet2.
Putovanje u Dubrovnik, za kojeg navode da u ovo doba godine ima prosječne
temperature od 19 stupnjeva Celzijevih, košta 485 funti za smještaj u hotelu
s tri zvjezdice, no Which navodi da je Dubrovnik ispao najjeftiniji i na razini pet
zvjezdica pa takav aranžman stoji 520 funti po osobi."Udruga za zaštitu potrošača Britancima preporučuje Hrvatsku za odmor: ‘Najjeftiniji su‘Hrvatska ispada najjeftiniji odabir između pet mediteranskih destinacijawww.jutarnji.hr -
Stigli podaci o iznosu fiskaliziranih računa Porezne uprave za rujan, rezultati su zapanjujući
Prema podacima o iznosu fiskaliziranih računa Porezne uprave, a koje je prvi objavio Poslovni dnevnik,
hrvatski ugostitelji imali su najbolji rujan u povijesti. Hrvatski kafići i restorani tako su u rujnu uprihodovali
oko 1,9 milijardi kuna, što je 70-ak posto više nego u istom mjesecu prošle godine, ali i 200-injak milijuna
kuna više nego u rujnu pretpandemijske 2019. godine.
Jednako rekordni rujanski rezultat zabilježen je i u segmentu iznajmljivanja smještaja, što ukazuje da je
jaka turistička postsezona ključni razlog iza tako velikih iznosa na fiskaliziranim računima.
Stigli podaci o iznosu fiskaliziranih računa Porezne uprave za rujan, rezultati su zapanjujućiNa razini cijele 2021. godine ugostiteljstvo još nije dosegnulo predpandemijsku 2019.novac.jutarnji.hr -
NIKAD BOLJI LISTOPAD! Rovinj i dalje ruši turističke rekorde iz 2019. godine
I u listopadu cca. 12% više gostiju u odnosu na 2019. godinu. Od početka godine do jucer ostvareno je 87% noćenja u odnosu na 2019. godinu za isto razdoblje.
NIKAD BOLJI LISTOPAD! Rovinj i dalje ruši turističke rekorde iz 2019. godineKako navode iz brojnih turističkih destinacija u Hrvatskoj, iz turističkih ureda i zajednica pa tako i iz Ministarstva turizma i sporta, ovogodišnja turist...istrain.hr -
Ako se može suditi po objavljenom FI za ARNT očekuje nas brutalan kvartal za turiste, 175 milijuna kuna čiste dobiti u Q3 na krilima "izvrsne sezone u Hrvatskoj".
-
ova izvješća sve bolje od boljeg. Sva su nevjerojatna.
-
ova izvješća sve bolje od boljeg. Sva su nevjerojatna.
vansezonu pokrili covid naknadama, a onda nahrlili turisti u neograničenom broju, svi su puni love, moglo bi biti dividendi, ali mislim da će ih većina oprezno čuvati gotovinu za prebroditi zimu
-
ovo je nevjerojatno... od jučer sam si krenuo jedan turistički portfelj slagati... MAIS, PLAG, RIVP... možda dodam još neke. Sljedeća godina je godina turističkih dionica.
-
RIVP rasturila. Ludi kvartal.
-
-
sve je to na konto covida, tj. na konto Marića, zato je on ulupao 35mlrd. u sustav, love na sve strane, a dionice skoro besplatne, kažem vam da to sve treba drastično gore ili ćemo jedino mi na burzi popuš.....titi zaradu
-
sve je to na konto covida, tj. na konto Marića, zato je on ulupao 35mlrd. u sustav, love na sve strane, a dionice skoro besplatne, kažem vam da to sve treba drastično gore ili ćemo jedino mi na burzi popuš.....titi zaradu
baš. a ima netko da izračuna, kad već na brodarima imamo svakodnevno koliko je porasla vrijendost brodovlja, pa da netko i ovdje izračuna s obzirom na porast cijena kvadrata na Jadranu, kako bi se to trebalo odraziti na cijenu turističkih dijonica.
-
Nikako.
Turisti ostvaruju prihode rentanjem te imovine
E da su neki nekretninski fond koji onda tu imovinu daje na upravljanje, to bi bilo opcija
Tako je nešto svojevremeno Bakić predlagao na RIVP
-
Prava katastrofa dogodila se na Bečkoj burzi nakon što je austrijska vlada jučer najavila uvođenje lockdowna https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…i-foto-20211120
Znači, opet diskontne cijene idući tjedan. Štednju na brokerski i u šoping. Što se mora, nije teško. 😁
Ne očekujem veliki pad turističkih dionica na Hr burzi, jer mi nemamo skijaški turizam a Korona se pokazala kao zimska bolest koja se ljeti povuče i pusti nas da odradimo dobru ljetnu sezonu😀
-
Znači, opet diskontne cijene idući tjedan. Štednju na brokerski i u šoping. Što se mora, nije teško. 😁
Ne očekujem veliki pad turističkih dionica na Hr burzi, jer mi nemamo skijaški turizam a Korona se pokazala kao zimska bolest koja se ljeti povuče i pusti nas da odradimo dobru ljetnu sezonu😀
Slažem se što ste napisali za koronu, a i da, nema previše smisla da cijene padnu. A sad, hoće li pasti, ne znam... inercijom, tipujem da hoće.
Sad već možemo s velikom sigurnošću reći da će iduća tur. sezona biti odlična. Ono što me malo brine su ovi razni prosvjedi i neredi za koje se ne zna kako će završiti.
-
Slažem se što ste napisali za koronu, a i da, nema previše smisla da cijene padnu. A sad, hoće li pasti, ne znam... inercijom, tipujem da hoće.
Sad već možemo s velikom sigurnošću reći da će iduća tur. sezona biti odlična. Ono što me malo brine su ovi razni prosvjedi i neredi za koje se ne zna kako će završiti.
Više bi te trebalo brinuti usporavanje rasta BDP u 3Q globalno, usprkos upucanih tisuća milijardi dolara i eura u ekonomiji, tako mršavi rast...mi ćemo biti dobri u 3Q, ali mi uvik kvartal dva kasnije dobijemo po gubici...a naši turisti ne vidim zašto bi opleli, listopad je bio super, tako da će minusi u 4Q biti minimalni.
U Hrvatskoj u listopadu 200 posto više turista nego lani, u odnosu na 2019. smo na 60 posto
-
*Marin83, neka se naredne sezone otvore španjolska, grčka, turska i druge destinacije koje su danas epidemiološki u bitno povoljnijoj predispoziciji nego mi i tih 200% više turista će se brzo korigirati u neke realnije vrijednosti...
-
Broj noćenja u hotelskom smještaju:
-listopad 2020/ 2021................244.469/1.069.086
-studeni 2020/2021.................113.304/321.802
-prosinac 2020/2021................74.540/316.209
------------------------------------------------------------------------
Mogli bi turisti lipo izneneadit u Fi za 4Q i imati minorne gubitke.
-
ne vidim posebnu temu za jednu od miljenica mirovinskih fondova, pa evo stavljam ovdi i prepuštam na daljnju obradu
Ilirija i Biograd u borbi za zemljište od 25 milijuna eura: Vrhovni sud ukinuo presude u korist Ilirije! Ključan dokument nestao na Općinskom sudu!Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je reviziju Grada Biograda i ukinuo drugostupanjsku i prvostupanjsku presudu kojom se hotelijerskoj kući Ilirija iz…zadarski.slobodnadalmacija.hr -
Za mene neočekivano slab promet na RIVP ovih dana....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun