1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Turističke dionice i perspektive

• Aruce
  • February 28, 2020 at 12:11 PM
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 28, 2021 at 9:59 PM
    Quote from Marin83

Jbg svi su preokupirani brodarima, a neki kupuju u tišini. Da mi je 5 milijuna kuna na brokerskom, sa samim ZSE-om bi živio kao bubreg u loju i još malo poviše toga...ne bih više u životu ništa radio, osim toga...

S obzirom da sve znas brzo ces na zse doc do 5mil pa onda mozes sa zse i radit sta si zamislio ;)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 28, 2021 at 10:28 PM

Hm.

Kolo sreće se okreće, a vrč ide na vodu dok se ne razbije

A novac se ne broji dok su karte još na stolu.

U Bullu smo naravno svi genijalni investitori, po naravi bulla.

Dok ne dođe Brundo.

No, tema su turisti. Čudno je to sa turistima. Sliči na akumulaciju :/

Imam turiste. :S

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • August 28, 2021 at 11:38 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Jbg svi su preokupirani brodarima, a neki kupuju u tišini. Da mi je 5 milijuna kuna na brokerskom, sa samim ZSE-om bi živio kao bubreg u loju i još malo poviše toga...ne bih više u životu ništa radio, osim toga...

S obzirom da sve znas brzo ces na zse doc do 5mil pa onda mozes sa zse i radit sta si zamislio ;)

A šta sam krivo rekao?! Što god imaš više novca na brokerskom, lakše je manevrirat. Ovako imaš 3-4 jaja max , a e mora se ni iz jednog izleć pilić.

Quote from zlocesti

Hm.

Kolo sreće se okreće, a vrč ide na vodu dok se ne razbije

A novac se ne broji dok su karte još na stolu.

U Bullu smo naravno svi genijalni investitori, po naravi bulla.

Dok ne dođe Brundo.

No, tema su turisti. Čudno je to sa turistima. Sliči na akumulaciju :/

Imam turiste. :S

Display More

U zadnjih 12 mjeseci ste mogli jako stradati u više dionica i pun njih je stradalo(samo šute),a kao u bullu smo jelte. Zar ste već zaboravili ATPL prošle jeseni, VIRO, DLKV, JDPL prošli mjesec, PTKM, DDJH, OPTIM-a, VLEN, VIS, TPNG itd...ovo sam naveo samo dinice koje su ljonsile 30 i više posto u vrlo kratko vremenu.

Edited once, last by Marin83: Merged a post created by Marin83 into this post. (August 28, 2021 at 11:41 PM).

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • August 28, 2021 at 11:54 PM

Isprika za tipfelere.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 29, 2021 at 8:32 PM

evo, ja predviđam novi bull market na turistima :S

Veljko Ostojić: Spustimo se na zemlju, 11 najvećih turističkih komapnija u gubitku su od 1 480 000 000 kn
    Posljedice krize osjećat će se narednih godina
    dalmatinskiportal.hr

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • August 29, 2021 at 9:04 PM

U prilog turizmu, a pogotovo ovom ovdje, ide, da se ne lazemo, globalno zatopljenje. Sto vise toplih dana to ce biti dulja sezona, i vise ljudi ce doci tu blizu gdje je toplo nego negdje dalje. Nema tu velike filozofije.

Takodjer, svakako sto prije treba zavrsiti autocestu A7, od Rijeke do Otocca. Na taj nacin skracuje se znacajno put do Dalmacije svima zapadno od osovine Rijeka-Munchen, a i onda time rasterecuje pravac do i od Bosiljeva.

I naposlijetku, dugorocno, jako ce pomoci tehnologija, tj. inicijative s 4-dnevnim radnim tjednom, home office varijante i sl. Ako se to rasiri na 20ak ili vise % svih zaposlenih u Austriji i okolici sezona ce trajati cijelu godinu, barem u nekom intenzitetu, vikendima, i popravljati sadasnje minuse u Q1 i Q4.

To je globalno, a poduzetnici dalje neka se prilagode zahtjevima gostiju.

Sve u svemu, dugorocno, mislim da ce biti dobro.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• Batka
    Student
    Reakcija primljeno
    191
    • August 30, 2021 at 6:14 AM
    Quote from st-brajo

https://dalmatinskiportal.hr/turizam/veljko…0-000-kn/108252

Sada kad smo se naslušali vijesti o rekordima, treba pripremiti javno mnijenje na potrebu dodatnih državnih potpora za očuvanje tog rekordnog turizma.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • August 30, 2021 at 7:43 AM
    Quote from 5. Element

U prilog turizmu, a pogotovo ovom ovdje, ide, da se ne lazemo, globalno zatopljenje. Sto vise toplih dana to ce biti dulja sezona, i vise ljudi ce doci tu blizu gdje je toplo nego negdje dalje. Nema tu velike filozofije.

Takodjer, svakako sto prije treba zavrsiti autocestu A7, od Rijeke do Otocca. Na taj nacin skracuje se znacajno put do Dalmacije svima zapadno od osovine Rijeka-Munchen, a i onda time rasterecuje pravac do i od Bosiljeva.

I naposlijetku, dugorocno, jako ce pomoci tehnologija, tj. inicijative s 4-dnevnim radnim tjednom, home office varijante i sl. Ako se to rasiri na 20ak ili vise % svih zaposlenih u Austriji i okolici sezona ce trajati cijelu godinu, barem u nekom intenzitetu, vikendima, i popravljati sadasnje minuse u Q1 i Q4.

Neće se sezona produžiti ako bude toplo u desetom mjesecu niti zato što će Hans raditi od kuće, nego ako i samo ako se ljudima ponudi nešto osim "sunce, more, plaža" i "tko to more platit"?

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • August 30, 2021 at 7:45 AM
    Quote from mikromakrto
    Quote from 5. Element

Neće se sezona produžiti ako bude toplo u desetom mjesecu niti zato što će Hans raditi od kuće, nego ako i samo ako se ljudima ponudi nešto osim "sunce, more, plaža" i "tko to more platit"?

Display More

Na to sam i mislio pod ono da poduzetnici nesto naprave. Ali toplo vrijeme ce pomoci, nema dileme.

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • August 30, 2021 at 11:31 AM
    Quote from st-brajo

https://dalmatinskiportal.hr/turizam/veljko…0-000-kn/108252

Malo je simplicistički podvući trenutno stanje u cijelom tom marketu pod dug od prošle godine, recimo ILRA se tržila i po 150 kuna, a imala je vrlo korektnu 2020. godinu - otprilike break even

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • August 30, 2021 at 4:05 PM

TIJEKOM proteklog vikenda na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) zabilježen je promet od 734.637 vozila i naplaćena cestarina od 40.5 milijuna kuna bez PDV-a, što je povećanje prometa od 42 posto u odnosu na lani te cestarine za 52 posto, priopćili su iz HAC-a.

U odnosu na 2019. godinu u usporedivom vikendu zabilježen je promet od 777.654 vozila te je naplaćena cestarina u iznosu od 43 milijuna kuna bez PDV-a. Tako je ovogodišnji promet vozila manji za pet, a iznos naplaćene cestarine za šest posto.

Sezona i dalje jaše.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 30, 2021 at 10:03 PM

Vijest da će Hrvatska i prema najnovijoj koronakarti Europe početak rujna dočekati u »narančastom« najviše je razveselila turističke djelatnike koji, nakon odličnog kolovoza, očekuju i nastavak dobrih turističkih rezultata i u rujnu.

Kvarner ima velika očekivanja od posezone
    RIJEKA – Vijest da će Hrvatska i prema najnovijoj koronakarti Europe početak rujna dočekati u »narančastom« najviše je razveselila turističke djelatnike koji,…
    www.seebiz.eu

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 31, 2021 at 7:48 PM
    Ministrica turizma: Krajem kolovoza smo na 60% od sezone 2019. To je jako dobro
    MINISTRICA turizma i sporta Nikolina Brnjac obišla je nove objekte u sklopu Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić Gradu, ocijenivši to dobrim primjerom razvoja…
    www.index.hr

Meni to nije dobro, šmrcko

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • August 31, 2021 at 8:22 PM
    Quote from mikromakrto
    Quote from 5. Element

Display More

Uvijek me zanimalo koje to druge sadržaje? Sve ostalo ima kod kuće. Kockarnice, bazene, bordele, golf terene, japanske, indijske, kineske restorane... Jedino nema kod kuće toplo more, čak i sunce u njemačkoj predobro grije u kolovozu.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • August 31, 2021 at 8:24 PM

U 8 mjeseci dosegnuto je 60% CIJELE 2019., a ne u identičnih 8 mjeseci iz 2019... Malo uspoređuje kruške i jabuke, al dobro

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 31, 2021 at 8:25 PM

Prošle nedjelje (krajem kolovoza) u turizmu su prošli rezultati od 60 posto iz CIJELE 2019. i mislim da za sada s time možemo biti itekako zadovoljni. I najave za rujan i listopad su izuzetno dobre, tako da nastavljamo dalje posezonu, a vidi se i dalje veliko zanimanje turista za dolazak u Hrvatsku. Moramo i dalje biti odgovorni, pridržavati se mjera i sve nastavljamo i dalje", kazala je ministrica na pitanje novinara nakon obilaska i sastanka u Naftalanu.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • August 31, 2021 at 8:29 PM
    Quote from Hrx84
    Quote from mikromakrto

Uvijek me zanimalo koje to druge sadržaje? Sve ostalo ima kod kuće. Kockarnice, bazene, bordele, golf terene, japanske, indijske, kineske restorane... Jedino nema kod kuće toplo more, čak i sunce u njemačkoj predobro grije u kolovozu.

Bas to. Nema bordela.

• Batka
    Student
    Reakcija primljeno
    191
    • August 31, 2021 at 8:50 PM

60% čega? Noćenja? Dolazaka? Novaca od smještaja? Novaca od pdv-a? Naplaćenih cestarina? Svi ti podaci o postocima iz medija su glupost jer se obično ne definira jasno što se uspoređuje. Vjerujem da se ljudi koji se imalo ozbiljno bave investiranjem na te natpise i ne obaziru.

Npr. ja osobno imam puno bolje rezultate of 2019 jer sam otvorio novu kuću za najam, i te se brojke negdje zbrajaju ali nemaju veze s ničim osim što su meni bitne za povrat investicije.

Po informacijama koje imam iz hotelskih kuća, za očekivati je da će financijski rezultat (prihodi) biti na 70-80% onih iz 2019, s time da će većina imati prosječnu bolju cijenu po jedinici. Dobra je bila sezona, dobar je i booking za post-sezonu, ali ipak je teško u potpunosti nadoknaditi slabije popunjenosti u prvih 6 mjeseci i one kapacitete koji se obično van sezone pune grupama.

Ovogodišnji 8. mjesec je po meni maksimum koji naša obala može podnijeti. Za veći broj gostiju naprosto nemamo infrastrukture, a i biti u takvoj gužvi se teško više može nazivati odmorom. Ja sam nakon 10 dana Dalmacije pobjegao u Liku, i to mi je vjerojatno zadnji 8. mjesec da sam odlučio biti na obali. Imalo bi smisla ulaganja preusmjeriti u dodatne sadržaje i poboljšanje kvalitete, ali nažalost imam osjećaj da će zarada opet završiti u dodatnoj apartmanizaciji / betonizaciji i brojanju sve većeg broja noćenja u špici sezone.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • August 31, 2021 at 9:02 PM
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ro/2300885.aspx

Meni to nije dobro, šmrcko

Samo su zaboravili reći da su cijene noćenja skoro 50% veće ,nego 2019.

U Hrvatskoj, prošle godine Austrijancima trećoj najpopularnijoj turističkoj destinaciji, ovog kolovoza u prosjeku ćete platiti 173 eura (hotel) i 153 eura (apartman) za jedno noćenje – 27 i 61 posto više nego 2019. godine, navodi portal Check24.

Usporedbe cijena: Apartmani u Hrvatskoj puno skuplji nego prije
    Broj turista u Hrvatskoj ove godine je znatno veći nego u prethodnoj godini, no i dalje nije dosegnuo razinu iz rekordne 2019. godine. No, čini se da cijene…
    kroativ.at

Kolegice stavrno ste loši u logičkom zaključivanju. Kolovoz 2021 je po turističkim prihodima, bolji nego kolovoz 2019.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 31, 2021 at 9:09 PM

Mogu ja biti loša u logičkom zaključivanju, al' me pogled na monitor ne demantira.

Cijenovno bez pomaka

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 11:54 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. Blister

June 5, 2025 at 11:54 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 5, 2025 at 10:08 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. sitnariba

June 5, 2025 at 10:08 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• SPAN (SPAN d.d.)

Blister June 5, 2025 at 11:54 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

sitnariba June 5, 2025 at 10:08 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt