Možda da novinar istraži HANFU pa da zatvorimo krug povjerenja u institucije.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Pa realno novinari su bolji kontrolori od svih institucija, sad HNB, prije Žalac, pa redom…. Tek kad oni objave neke stvari institucije ciji je to posao pocnu nesto radit, do tada ceprkaju nos i prave se da rade nesto..
-
Telemach/United grupa postavlja svoj Nadzorni odbor na Glavnoj skupštini 22.2.2022. godine. Iz toga se može iščitati da je kraj ove sage na vidiku.
-
Bez "stupanja u posjed" nema novog no-a.
-
Bez "stupanja u posjed" nema novog no-a.
Upravo tako.Nego to onda i znači da neće proći godina dana od kad je obavljena ona zanimljiva transakcija po 6,7 kn? 26.2.2021 je bila vidljiva promjena.To bi značilo da je 23.2. realizirana?
A to onda hipotetski znači da ako je Telemach bio kupac i ako se to dokaže, da ide ponuda po minimum 6,7 kn ?
Ili to ne vrijedi ako je transakcija bila obavljena van burze ili je svejedno?
-
Kolega Machor..hoće li stići ovaj mazohist do 22.2. poprodavat sve ili će na žalost morati po većoj cijeni ...
-
Kolega Machor..hoće li stići ovaj mazohist do 22.2. poprodavat sve ili će na žalost morati po većoj cijeni ...
Kolega #Kadisibil91,
moje očekivanje je da će UG morati ponuditi cijenu (minimalno) 6,7 kn po dionici; ili neće prikupiti potreban % dionica.
Bez obzira na čudan aranžman s mazohistom/gubitnikom.
-
Kolega #Kadisibil91,
moje očekivanje je da će UG morati ponuditi cijenu (minimalno) 6,7 kn po dionici; ili neće prikupiti potreban % dionica.
Ako im se ne žuri toliko,mislim prvo ide manja ponuda pa onda kada cijena padne mogu
skupljati i kasnije ponuditi više.I to će biti vrlo teško prikupiti ako govorimo o 95%.
-
Kolega #Kadisibil91,
Ako im se ne žuri toliko,mislim prvo ide manja ponuda pa onda kada cijena padne mogu
skupljati i kasnije ponuditi više.I to će biti vrlo teško prikupiti ako govorimo o 95%.
Kako im se ne zuri kada već pričaju i javno o potpunoj integraciji optime u telemach..
-
Kako im se ne zuri kada već pričaju i javno o potpunoj integraciji optime u telemach..
Je.Čak budući član N.o. kaže "jako brzu integraciju" .
Će da vidimo🤨
Ježina: Spremni smo provesti jako brzu integraciju Optime u Telemach | ICT BusinessStupanjem na snagu novog Zakona početkom listopada i s ukidanjem ranije zabrane, ostvarena je jedna od pretpostavki za preuzimanje Optima telekoma, a nakon što…www.ictbusiness.info -
-
Je vidmo kako im se zuri zadnjih godinu i više 😂😂
-
Ludo im se žuri da odriješe kesu zato i kokošare sa ovim preloptavanjem papira. Samo mi pogled na knjigu govori da se svaki dan sve više češu kako nisu uspjeli otrest niti par postotaka iz drhtavih ručica. Toliko muke nizašta, još im tu i tamo neki mali drznici skupljaju.
-
UG je izgleda nabavila pare:
- i za širenje
- i za velike igrače
- i za nas male.
Evo linka: https://www.spglobal.com/marketintellig…ng-in-singapore
Dio teksta:
United Group's debt goes out to 2028, with the group having last been in the high-yield market in July 2021 with a €300 million offering of seven-year (non-call three) notes to support its acquisition of Croatian operator Optima Telekom. Those 4.625% notes are this morning quoted in a 99.105/99.8 market for a 4.84% bid yield, according to Tradeweb quotes.
Molim one koji su više upućeni da pronađu podatke i iskalkuliraju:
- ako su rekli uložiti 150 mil. EUR u širenje (je li to točna brojka?)
- i ostane 150 mil. EUR za ZABU, HT, dugove i za nas male, koliko onda ostane za ponudu po dionici?
To je sigurno više od 6,7 kn po dionici. A zašto bi A1, PT DRVO, fondovi i neki malo jači igrači dali ovo ispod nominale (1o kn),
ako znaju da mamica ima novca!? Ja ne bih!!
- ima li još nešto što trebaju platiti iz tih 300 mil. EUR...?
-
- i za širenje
- i za velike igrače
- i za nas male.
Dio teksta:
United Group's debt goes out to 2028, with the group having last been in the high-yield market in July 2021 with a €300 million offering of seven-year (non-call three) notes to support its acquisition of Croatian operator Optima Telekom. Those 4.625% notes are this morning quoted in a 99.105/99.8 market for a 4.84% bid yield, according to Tradeweb quotes.
- i ostane 150 mil. EUR za ZABU, HT, dugove i za nas male, koliko onda ostane za ponudu po dionici?
To je sigurno više od 6,7 kn po dionici. A zašto bi A1, PT DRVO, fondovi i neki malo jači igrači dali ovo ispod nominale (1o kn),
mislim da nito nece dat vise para nego moraju...oni koji imaju su uvijek i najskrtiji i ne razbacuju se s novcima ako ne treba
i meni je cudno da su neki koji imaju jos poprilicno dionica sigurno u minusu gledajuci tromjesecni prosjek
da li imaju ili su imali kristalnu kuglu pokazat ce uskoro vrijeme
-
Ljudi moji, pa nitko od velikih nikada nije išao u minus pa neće ni ovi. To znači da će ponuda biti veća od ovih trenutno cijena na burzi. Koliko veća, e to ćemo uskoro vidjeti.
-
- i za širenje
- i za velike igrače
- i za nas male.
Dio teksta:
Mislim da je pravi link ovaj
United Group ratings confirmed for €980M acquisition bond dealRatings are confirmed at B from S&P Global Ratings and B2 by Moody's.www.spglobal.com -
Sjeća li se netko situacije kada je Mol usred one krize 2008 ponudio 2800 kn za dionicu Ine? Do tog trena dionica je duugo tavorila na nekih bijednih 900-tinjak kn. I svi koji su mislili da je to dobra cijena su je prihvatili (uključujući i mene ). Međutim oni malo mudriji i iskusniji su pričekali - cijena je došla i do nemalih 4 - 4500 (ako se ne varam). Možda bi i ovdje bilo mudro pričekati da prođe prva ponuda koja vrlo vjerojatno neće biti ni lipu iznad onoga što mora biti. Ako ne ostvare cilj onda će sljedeće ponude morati biti izdašnije. Jer natjerati nas da prodamo na silu - ne mogu barem dok ne dobiju 95% udjela u vlasništvu.
Svakodnevne psihološke igre sa rušenjem cijene vjerojatno su dio kalkulacije gdje se svjesno prodaje s gubitkom kako bi se pohvatalo one koji nemaju živaca čekati, a s druge strane - moglo se lijepo trgovati (i zaraditi) na brodarima i opet vratiti ovdje nazad dok ovdje vlak stoji u stanici i čeka zeleno. Očito stvar tajminga, iskustva i sreće.
Oslanjanje na poštenje, zakone, propise, regulatore i prizivanje bogova u pomoć - nikada nije pomoglo malim igračima tako da je ispravljanje krive Drine na ovoj burzi u ovakvom društveno političkom okruženju čisti gubitak vremena i energije te Don Kihotovski naivno jer uglavnom nema baš nikakvog učinka. U tom smislu ono što nas ne ubije to nas ojača jer naučimo svoje lekcije.
Stoga je itekako korisno ukazivati na nepravilnosti pa iako to realno ništa ne mijenja - uvijek možemo mijenjat sebe, učiti iz primjera i postati mudriji kako se ponašati u ovakvim okolnostima jer je čitav život zapravo igra preživljavanja u kojoj najbolje uspjevaju oni koji se najbolje znaju prilagoditi situaciji i onome što život baci pred nas.
-
Zanimljivi su ovi linkovi. UG grupa izdaje obveznice sa kamatom od 4,6 %, povratom od 7 godina i počekom od 3 godine. Znači da će za 7 godina na optimi zaraditi više nego duplo.
A jako je zanimljiv i komentar kako je UG firma kojoj je DUG / EBITDA oko 5 do 5,5.
A Optimu su cijelu, cijeli EV, zamislili platiti 5,5 EBITDA. Ako usporedimo kako UG sam sebe vrednuje i kako sam posluje tada je Optimu cijelu platio kao da je samo dug, bez jedne jedine lipe kapitala. Prejeftino.
Tu se dobro vidi kako fime posliju s dugom i zarađuju na njemu. Na taj način se izvlači novac iz firme te zaobilaze porezi.
S obzirom gdje su došli, tj u zemlju u kojoj caruje krivosuđe i lopovluk, a u vladajućih i nije baš i nekakvo razumijevanje okoline i nepoznatih situacija dobro smo mi i prošli. Nekakve mrvice ćemo dobiti. Valjda.
-
Oslanjanje na poštenje, zakone, propise, regulatore i prizivanje bogova u pomoć - nikada nije pomoglo malim igračima tako da je ispravljanje krive Drine na ovoj burzi u ovakvom društveno političkom okruženju čisti gubitak vremena i energije te Don Kihotovski naivno jer uglavnom nema baš nikakvog učinka. U tom smislu ono što nas ne ubije to nas ojača jer naučimo svoje lekcije.
Stoga je itekako korisno ukazivati na nepravilnosti pa iako to realno ništa ne mijenja - uvijek možemo mijenjat sebe, učiti iz primjera i postati mudriji kako se ponašati u ovakvim okolnostima jer je čitav život zapravo igra preživljavanja u kojoj najbolje uspjevaju oni koji se najbolje znaju prilagoditi situaciji i onome što život baci pred nas.
Još sam na faksu naučio da je naše tržište kapitala uglavnom poligon za insajedrsko trgovanje dionicama. Nema tu nikakve hipoteze efikasnog tržišta. Nema ni tržišta, ruku na srce. Lijepo je vidjeti da u HNB-u to znaju i cijene.
Pročitajte više na: https://express.24sata.hr/ekonomix/vukov…-za-kradu-25570 - express.24sata.hr -
A koji je rok da oni iznesu ponudu?
Rokovi:
najkasnije u roku….
- 30 dana od dana nastanka obveze za zahtjev Hanfi za ponudu za preuzimanje dionica od malih dioničara
- 14 dana da Hanfa rješenjem odobri ponudu
- 7 dana nakon rješenja Hanfe da ponuditelj objavi ponudu
- 28 dana trajanje ponude za preuzimanje
-14 dana od završetka ponude da izvrše isplatu dionicara
Najdulje vrijeme za “ pare na sunce” je 95 dana ukoliko će sve ići na zadnje dane rokova, a naravno može i brže i prije ako postoji volja.
Da li je sudac već označio početak 4. četvrtine i počelo je otkucavanje ili smo još u svlačionici?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner