Vidim da smo daleko odmaki od jučer, prvo smo mozgali ima li ponuda ili nema, a sad je bar koncenzus kako ponuda ima i kako je upravo započela druga faza prodaje. Masallah.
Slušajte kolegu iknowa, moglo bi ovo biti gotovo i prije nego očekujemo.
Vidim da smo daleko odmaki od jučer, prvo smo mozgali ima li ponuda ili nema, a sad je bar koncenzus kako ponuda ima i kako je upravo započela druga faza prodaje. Masallah.
Slušajte kolegu iknowa, moglo bi ovo biti gotovo i prije nego očekujemo.
To sto se mi usuglasujemo, to ne znaci nista, tako smo i zadnji puta pa je pala odgoda i promjena uvjeta i dan danas ne znamo (sa nekom pouzdanom sigurnoscu) zasto se to dogodilo.
Volio bih da je sve po planu, ali puno toga nam je pokvarilo plan zadnjih tjedana/dana. Da se razumijemo, imam opte ali sam nekako oprezan, barem sto se tice da cemo brzo saznati sto i kako. Ali ipak vjerujem u pozitivan rezulatat utakmice, ma kolko god ona imala produzetaka..
tko je dugo u u opte i tko vjeruje u cijelu pricu tako mu je svejedno da li je to za mjesec, dva ili sest. meni je korona i produljenje doslo kao naruceno jer sam nadokupio jos 30% na koje nisam racunao. druga je stvar sto bi volio dobiti lovu cim cim prije da uletim u druge, ali kako ide s burzom mozda i bolje da me sacuvaju od spaljivanja dobitka : )
Moje razmišljanje je da je stigla barem jedna ponuda a HT u svojoj objavi nije htio biti određeniji da se ne bi dizao tromjesečni prosjek cijena. Mislim da se i HT želi riješit Optime kad je već u takvoj situaciji da to mora prodat ne gledajući max. realnu cijenu. Što znači da bi mogli biti i neugodno iznenađeni niskom cijenom. E sad, da li se javila samo jedna zainteresirana strana ili više njih koji bi mogli nabildat cijenu to ćemo vidjet.
Imam dionice Optime i želio bi što veću cijenu sa dvije znamenke a ona druga da nije nula, ali što će biti...
Kad smo već kod H.A., da li je moguće da je ona kupoprodajnim ugovorom ovjerenim kod javnog bilježnika prije mjesec-dva-tri... prodala sve svoje dionice ali još nije izvršila prijenos na novog vlasnika jer su se tako dogovorili, te će to učiniti kod konačne prodaje Optime?
Je li to moguće tako izvesti?
Unaprijed se ispričavam ako je ovo potpuna glupost.
Otkud ova konstrukcija?
Kad se već nabacujemo konstrukcijama, evo jedna druga koja mi je pala na pamet. Stižu ponude od A1 i UG, AZTN na nečiju inicijativu traži da se izmjene uvjeti natječaja tako da i netelekomi sudjeluju, javlja se neki tamo fond sa besramnom ponudom i to uzima. Odluka je finalna. Optima stagnira, tržišni udjeli sačuvani, a UG mora počinjati od nule ako hoće graditi priču u RH. ZABA-u baš briga, svi u plusu osim UG-a i potrošača, a forma ispoštovana. Recimo. Jel to moguće ili je potpuna glupost?
Kolega korona sto se tice fondova nisu bas ulazili ni pokazali se nekim kupcima, samo pojedini jaci investitori. A sto se tice objave ne zna nitko koliko je pristiglo ponuda i kad to pogledate ima smisla jer ako ja znam da sam jedini ponudac ici cu na sto manju cijenu na kojoj imam produ ali ako ja ne znam koliko je u redu iza men ima da se isprsim najvise koliko mogu, pa ako ne uspijem sa mojim maksimumom kupit, to je to, znaci drzanje u tajnosti nam garantira najbolju ponudu i ne treba navaljivati, 7 mj je blizu
Potpuno se slažem. Nadam se samo da će ZABA utjecati na HT da izabere dobru (najbolje) ponudu s novčane strane, jer tako mi, mali dioničari, najviše profitiramo. S obzirom da HT nema prevelik vlasnički udio u Optimi, mogli bi igrati na strategiju gdje bi manje zaradili, ali bi imali lakšeg konkurenta na tržištu poslije. Ipak smatram da će pod pritiskom AZTN-a i ZABA-e HT stvarno izabrati i cijenovno najbolju ponudu. Tajnost postupka, kako je kolega airfire obrazložio, daje bolje mogućnosti pregovaranja i postizanja boljih uvjeta prodaje. Premda je cjenovno osjetljiva informacija, ona toliko moće utjecati na postupak prodaje, pregovore i cijenu da je zaista bolje da je HT ne objavljuje.
Moje razmišljanje je da je stigla barem jedna ponuda a HT u svojoj objavi nije htio biti određeniji da se ne bi dizao tromjesečni prosjek cijena. Mislim da se i HT želi riješit Optime kad je već u takvoj situaciji da to mora prodat ne gledajući max. realnu cijenu. Što znači da bi mogli biti i neugodno iznenađeni niskom cijenom. E sad, da li se javila samo jedna zainteresirana strana ili više njih koji bi mogli nabildat cijenu to ćemo vidjet.
Imam dionice Optime i želio bi što veću cijenu sa dvije znamenke a ona druga da nije nula, ali što će biti...
Nema smisla..... Ht je možda igrao igru sa A1 i RBA, (sjećamo se onih njihovih iskrcavanja) ... Možda su cijelo vrijeme držali cijenu pod kontrolom i imali neke interne dogovore oko budućeg duopola koji vrijedi više dugoročno od bilo koje postignute cijene dionice , ali ako je UG u igri, onda to sve pada u vodu jer je UG financijski i logistički superioran, gigant..... I sad ako ht mora teoretski prodati svoju kožu i otvoriti put trećem operateru ili prepustiti A1, sasvim svejedno ukoliko su dvije ponude, a trebaju biti,onda će to napraviti skupo...Nema smisla da to napravi jeftino... Može se dogoditi da maksimalno otegnu ali neće nekog puštati u svoje dvorište za bagatelu i reći izvolite gospodo, jaćajte, ugrožavate našu poziciju..
ZABA ovoj priči je opet jedna posebna velika cjelina...
Da Aztn nije položio stvari da se otvori put i trećem operateru i da se ta slika o tržišnoj ravnopravnosti ne šalje u Europu, svašta bi tu bilo...
Na kraju ce zaba i HT prodat po preko 10 kn... a nakon toga ce ekipa napraviti ponudu po 3 mjesecnom prosjeku i dati 7-8, kn 😒 ... ili i ostalima mora ponuditi isti iznos kao HTu?
Kad smo već kod H.A., da li je moguće da je ona kupoprodajnim ugovorom ovjerenim kod javnog bilježnika prije mjesec-dva-tri... prodala sve svoje dionice ali još nije izvršila prijenos na novog vlasnika jer su se tako dogovorili, te će to učiniti kod konačne prodaje Optime?
Je li to moguće tako izvesti?
Unaprijed se ispričavam ako je ovo potpuna glupost.
Otkud ova konstrukcija?
Kad se već nabacujemo konstrukcijama, evo jedna druga koja mi je pala na pamet. Stižu ponude od A1 i UG, AZTN na nečiju inicijativu traži da se izmjene uvjeti natječaja tako da i netelekomi sudjeluju, javlja se neki tamo fond sa besramnom ponudom i to uzima. Odluka je finalna. Optima stagnira, tržišni udjeli sačuvani, a UG mora počinjati od nule ako hoće graditi priču u RH. ZABA-u baš briga, svi u plusu osim UG-a i potrošača, a forma ispoštovana. Recimo. Jel to moguće ili je potpuna glupost?
Sve je moguće , i ja imam neke svoje konstrukcije i kombinacije na umu , ali u njima za razliku od vaše konstrukcije pobjeđuje HT-u poželjan konkurent.....znamo tko je to.
Na kraju ce zaba i HT prodat po preko 10 kn... a nakon toga ce ekipa napraviti ponudu po 3 mjesecnom prosjeku i dati 7-8, kn 😒 ... ili i ostalima mora ponuditi isti iznos kao HTu?
Ostalima mora ponuditi najmanje isti iznos , to je bar sigurno. Može i više u drugom ili trećem krugu ponude ukoliko želi povećati svoj udio do 95% , a nakon toga ima upravo na istiskivanje malih dioničara po nekakvoj fer vrijednosti.
Zagreb, 20. ožujka 2020.
Završen postupak podnošenja ponuda za stjecanje dionica OT-Optima Telekom d.d.
Društvo OT-Optima Telekom d.d., Zagreb, Bani 75/a (dalje: OT-Optima Telekom), izvješćuje
javnost da je Hrvatski Telekom d.d. (dalje: HT) javno objavio da je dana 18. ožujka 2020.
godine u 16.00 sati završen postupak podnošenja ponuda sukladno Pozivu na podnošenje
ponuda za stjecanje dionica društva OT-OPTIMA TELEKOM d.d.
Tekst je dostupan i na internetskoj stranici HT-a https://www.t.ht.hr/odnosi-s-investitorima
http://www.aztn.hr/priopcenje-vez…od-strane-ht-a/
AZTN ne treba, niti smije objaviti informaciju o pristiglim ponudama. Sva pitanja vezana uz cijenu i trgovanja dionicama dioničkih društava nije u nadležnosti AZTN-a.
Zadaća je AZTN-a da održi ili ojača kompetitivnu strukturu tržišta primjenjujući propise o zaštiti tržišnog natjecanja.
To u konkretnom slučaju znači da će AZTN, nakon što ga prodavatelj izvijesti o odabranom kupcu i nakon što Povjerenik dostavi mišljenje o navedenom, prije svega provjeriti ispunjava li kupac uvjete utvrđene mjerama iz rješenja AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji HT/OT.
AZTN će zatim procijeniti je li odabrani kupac prihvatljiv AZTN-u sa stajališta propisa o zaštiti tržišnog natjecanja. Konkretno, AZTN mora ocijeniti hoće li prodaja OT-a tom konkretnom kupcu imati značajan negativni učinak na tržišno natjecanje na mjerodavnim tržištima zahvaćenim tom koncentracijom, osobito ako bi provedbom te koncentracije bio stvoren novi entitet, koji bi na mjerodavnim tržištima bio u vladajućem položaju ili bi ojačao svoj već postojeći vladajući položaj.
Daj prouci zakone prije nego bubnes ovakvu glupost... Ponudjac mora ponuditi svim dionicarima cijenu po kojoj otkupljuje od HT+ZABA, a ukoliko je ta cijena niza od tromjesecnog ponderiranog prosjeka na burzi, onda po tom prosjeku...
U igri su ozbiljni igraći , koji vide ogroman porast svih mogućih prometa na mrežama , fixnim i mobilnim ,
tako da im je u interesu da što prije zakljuće kupnju , bez odugovlaćenja . Očekujem brzi rasplet , povoljan ,
Znaci jesmo konačno smozgali ima li zainteresiranih ili nema? Ili još ima ne vjernih Toma, ocu rec nepismenih ?
Ili će mo još koji dan mozga dok nam cijena ne ode pa poslje kunut majku i državu?
A sto recimo sprijecava HT da proda svoj dio u Optimi VIP-u po kunu po dionici iako je UG ponudio 10 kn po dionici? AZTN nema veze s tim kako ce se natjecaj odigrati, njihovo je samo da se Optima makne od HTa zbog koncentracije - HT bira kupca koji odgovara AZTN-ovim uvjetima, lova je sekundarna u time, nista ih ne obvezuje da biraju najboljeg ponudjaca...
A sto recimo sprijecava HT da proda svoj dio u Optimi VIP-u po kunu po dionici iako je UG ponudio 10 kn po dionici? AZTN nema veze s tim kako ce se natjecaj odigrati, njihovo je samo da se Optima makne od HTa zbog koncentracije - HT bira kupca koji odgovara AZTN-ovim uvjetima, lova je sekundarna u time, nista ih ne obvezuje da biraju najboljeg ponudjaca...
Zaba sa vecinskim paketom
Stana nemoj odlaziti jer tvoji postovi su odlični za razliku od ogromne kolicine drugih....
Mnogima ne odgovara da se Optima proda za dobre novce....a i tu na forumu su mnogi sumljivi ljudi...pitam se da li su oni i radnici ovih sudionika....
Pitam se i di je Lulu? Zar je izbačena sa foruma? Ona je inače pisala odlične postove...
pa nek daju htu kunu, ali i zaba mora pristati. nama onda ide po prosjeku
AZTN bi dobio takvu prodaju jer nije poštovana odredba o prednosti novog igrača na tržištu. Aztn ovdje vjerojatno sudjeluje u svim fazama i odobrava ih, iako ne direktno no iz očitanja današnjeg je evidentno da povjerenik izvjesatava aztn o samom procesu (što sam dans prvi puta pročitao). Povjerenik će obavijestiti aztn i o tome kako su tekli pregovori pretpostavljam, zašto je netko ispao i slično. Mislim da ne postoji apsolutno nikakva mogućnost manipulacije cijenom i ponudama, ukoliko su u igri i A1 I UG.
S druge strane, da je jučer objavljeno ko je sve u igri, Cjena danas nebi bila gdje je zar ne? Na kraju nemira ništa niti biti od prodaje iz milijon razloga pa Otuda ona odredba o prikrivanju povlaštene informacije, dakle sve to ima smisla i radi tržišta i radi pregovora zainteresiranih strana koji su u tijeku.
Samo strpljenja i malo vjere. Joa jednom ponavljam, kamo sreće da sam prije godinu dana vjerovao da će prodaja ići svojim tijekom i doći do kraja, sad bi bio bogat čovjek i na ovim cijenama... Nažalost oklijevati sam puno puta, ulazio i izlazio zadovoljavajući se Mrvica dok nisam shvatio da će se prodaja stvarno desiti. I sad smo tu, zadnja krivi a prije cilja, Ford vs Ferrari, ja navijam za forda a vi?