Vidjet cete sto je kradja kad se smanji temeljni kapital za iznos prenesenog gubitka, spoje dionice 100 u 1 i nakon toga izda 50 mil novih. A mali dionicari padnu na 0.2%.
Kao na Dalekovodu.
Vidjet cete sto je kradja kad se smanji temeljni kapital za iznos prenesenog gubitka, spoje dionice 100 u 1 i nakon toga izda 50 mil novih. A mali dionicari padnu na 0.2%.
Kao na Dalekovodu.
Display MoreMa daj, toliko se ima?
A zašto nitko od tih 5% ne dolazi na skupštinu? Kladim se da na posljednjoj skupštini nije bilo vise od 5 dionicara. U tih 5 uključujem i dva vodeća.
Svi bi samo pobrali novce i svi su na kraju pametni, i znaju koliko to vrijedi. I uvijek su drugi krivi trala la…. Sretno vam bilo ubuduće, al sa takvim mindsetom, rezoniranjem, ocekivanjima i ponašanjem, budite sretni da sačuvate ovo sto imate.
Dolazenje ili nedolazenje na skupstinu ne mijenja cinjenicu da u zemljama ( koje nisu ova mocvara cije procese upravljaju na ustrb lokalaca tj Indijanaca ) equity bi vredio 500 miliona kuna.
Nista se ne bi promijenilo. A kradja je kradja.
Dobro se informirajte o kome se radi i tko je to vec prije napravio i opet ce.
BTW lredstava sa zabom nije srusila cijenu nego nastimavanje prosijeka.
Kako se ne bi promijenilo da se pojavilo 15, 20 ili 30% manjinskih dionicara ili jedan s punomoćima? Bi vidjela kako bi odmah u Zabi i HT-u drugačije adresirali prodaju i bili susretljiviji u komunikaciji. To ne znaci da da bi se cijena ili uvjeti njihove kupoprodaje bitno izmijenili al postojala bi još jedna interesna skupina koja bi pokušala štititi vlastite interese. A ne da ih štite, Zaba i HT. To je kao da lisici povjerite piliće na brigu i čuvanje.
Manjinski su i sami krivi za svoj polozaj jer ne poduzimaju ništa da zaštite svoje interese i vlastita ulaganja.
Display MoreDolazenje ili nedolazenje na skupstinu ne mijenja cinjenicu da u zemljama ( koje nisu ova mocvara cije procese upravljaju na ustrb lokalaca tj Indijanaca ) equity bi vredio 500 miliona kuna.
Nista se ne bi promijenilo. A kradja je kradja.
Dobro se informirajte o kome se radi i tko je to vec prije napravio i opet ce.
BTW lredstava sa zabom nije srusila cijenu nego nastimavanje prosijeka.
Kako se ne bi promijenilo da se pojavilo 15, 20 ili 30% manjinskih dionicara ili jedan s punomoćima? Bi vidjela kako bi odmah u Zabi i HT-u drugačije adresirali prodaju i bili susretljiviji u komunikaciji. To ne znaci da da bi se cijena ili uvjeti njihove kupoprodaje bitno izmijenili al postojala bi još jedna interesna skupina koja bi pokušala štititi vlastite interese. A ne da ih štite, Zaba i HT. To je kao da lisici povjerite piliće na brigu i čuvanje.
Manjinski su i sami krivi za svoj polozaj jer ne poduzimaju ništa da zaštite svoje interese i vlastita ulaganja.
Ovo svi trebaju shvatiti i shvatiti da imate posla sa lopovima koji ce na svaki nacin pokusati ukrasti jer ne postoji nikakve drzave ( hanfe, zakoni, dorh, AZTN to jednostavno ne postoji ) koja ce vas zastiti od lopovluka. Ovdje imate upadljivi javni cin koji po defaultu trebao aktivirati DORH i Hanfu kako se trgovalo povlastenim informacijama koje imaju utjecaj na cijenu u ponudi i na taj nacin nas pokralo.
Ali ne, nego se krivnja svaljuje na male dionjcare jer ne idu na skupatinu. Opet logicka pogreska i marketing vi ste krovo sto je zaba sa ht prodala svoja potrazivanja pa clanovi nadtora prodali svoje dionice po vecpj cijeni, a malima se namjerno urusilo za 1,5 ili vise kuna manje od povlastene cijene i na taj nacin uz krivicno djelo vas pokralo. To je ucinjeno da jadni i siromasni UG ne plati koliko je fer cijena. Vjerojatno niti ta " uslugica " nije prosla besplatno.
To je trebalo, da se radi o normalnoj drzavi, aktivirati DORH, a ne na male dionicare upirati prstom.
Opet ponavljam dobro se raspitajte koje je drustvo iza toga. Neki od njih niti ne razumiju da su kriminalci. Niti ne razumiju da su npr ukrali nekim ljudima nekoliko stotina tisuća kuna.
I kaj sad? 🐡
Hoćemo se samosažalijevat ili navaliti dopisima na Hanfu, medije, portale.... Netko će već imate hrabrosti napisati kako su mrski okupatori prodali Srbinu trećeg Hrvatskog telekom operatera za najmizerniju cijenu na svijetu, sebe debelo naplatili i kriminalno oštetili na tisuće malih dioničara.
Točno to Laudator .
Nadalje.. zašto sad onaj novinar koji uje pisao neslužbeno se doznaje da su zainteresirani A1, ug i 1 fond, ne napiše članak dioničari Opte ošišani ... Transakcija obavljena osjetno manje nego za koliko uobičajeno idu takve transakcije..
Na LinkedIn portalu je jedan zaposlenik telemacha baš sherao post o kupnji optime od strane telemaha i još napisao još malo i kao sve usluge dostupne. Ja si mislim... Dal' da komentiram ilo ne.. "da, a dioničari optime ošišani, priznaje kako ste to postigli.. i da ne spominjem AH i KK.. "
Btw. KK Van ima LinkedIn pa ga ispitajte 😄😉
Malo o peradima... da li je netko predlozio da stavimo sva jaja u jedan koš sa cijenom od 9 kn po jajetu?
Možda netko ima bolji prijedlog cijene. Ja bi se rado udružija kao bi dobija vise za trud kokošiju. Imam cca. 44.000 jaja za prodati, ako to ista znaci.
Kako dati doprinos temi?
Evo vidim puno nezadovoljnih s prodajnom vrijednošću Optima telekoma. Vidim i predpostavljam da su se neki očito prvi puta sreli s nečim što nema veze sa poštenim procesom prodaje ili preuzimanja-otimanja!
Svi koji su prošli barem djelom neke od prošlih preuzimanja, stečaja ili drugih malverzacija na to su već naviknuti-imuni!
Ja se uvijek Badela sjetim i zakonodavca i trakavica kad na kraju ekipa nije dala ponudu i svi su zažmirili a zna se da su zajedno djelovali... vlast je rekla nisu!
Sada smo ovdje na OPTE imali kako tko veća, velika ili nebulozna očekivanja. Istina je po mojem mišljenju negdje na sredini trebala biti, ali nije.
Ugovor-sporazum ili što to već postoji ima i nedorečenosti jer se velikim djelom oslanja na "gotovu" stvar da će ZEM imati izmjena u pogledu "vertikalne integracije", mora li tome tako biti pitam se ja, ili je to dakle opet nešto prije reda ispod stola dogovoreno.
Mnogi ujedno ovdje često spominju inicijale AH i KK? Dakle to su neke osobe koje su njima bitne, a vezano uz ovu ponudu AG za kupnju OT.
Možda mi u ovoj našoj državi i imamo neko sudstvo, pa za one koji eventualno znaju ili mogu dokazati, bilo bi dobro da pokrenu istragu ili eventualno privatnu tužbu za "naštimavanje" tromjesečnog prosjeka. Dakle ako netko misli i zna i može to dokazati zašto to ne učini?
Ne šaljite samo upite na HANF-u, jer to nema smisla, to je bez veze "OUR" i taj je mene svojedobno nešto pitao, ma zamislim se ja zar je to moguće koja gluparija od upita za ne sjećam se cca. 1000 dionica nečega.
Ujedno kad već neki spominju HANFA-a, ne šaljite tamo jer je sada tamo taj vaš KK, i od toga ništa ne bude. A tko zna možda se tamo i tako utopio?
Sve u svemu idemo dalje, neki i dalje na ZSE a neki možda i ne! Ali tako je i prije bilo!
Dragi moji forumaši, ako niste skužili evo ja ću vam reći. Sva naklapanja, sva gledanjau Fi, fudamente kako neki lijepo to znaju nazvati, u glaf ili grah vam je bez veze... možete malo uložiti, malo dobiti ili izgubiti, ali veliki novac se vrti na info, info od politike, od kompanije, poznanstva u visokim krugovima itd....
U Hrvatskoj kada ides u bilo kakav biznis je kao kada izvodis pesa koji je obozavani mucni ljubimac van, a on jede slinavu maramicu. Tako je u Hrvatskoj i sa dionicama i poslovima, sa bilo cim. Necija tuđa slinava maramica.
Neciji su racuni optimalno manje ili vise anemicni
Neko moje mišljenje je da Optima kao firma ne vrijedi pišljiva boba, kupac kupuje isključivo udio tržišta koje Optima ima, jer mu je to jednostavnije od postepenog osvajanja tržišnog udjela, sa brojnim akcijama i paketima koje proizvode isključio gubitak, bar sljedeće 2-3 godine. Uostalom desetak dana prije objave ove vijesti iz Optime su agresivno zvali sve redom, produživajući ugovore i bezobrazno pokušavajući uvaliti još barem nešto u paket, da dignu cijenu.
U Hrvatskoj kada ides u bilo kakav biznis je kao kada izvodis pesa koji je obozavani mucni ljubimac van, a on jede slinavu maramicu. Tako je u Hrvatskoj i sa dionicama i poslovima, sa bilo cim. Necija tuđa slinava maramica.
Neciji su racuni optimalno manje ili vise anemicni
Neko moje mišljenje je da Optima kao firma ne vrijedi pišljiva boba, kupac kupuje isključivo udio tržišta koje Optima ima, jer mu je to jednostavnije od postepenog osvajanja tržišnog udjela, sa brojnim akcijama i paketima koje proizvode isključio gubitak, bar sljedeće 2-3 godine. Uostalom desetak dana prije objave ove vijesti iz Optime su agresivno zvali sve redom, produživajući ugovore i bezobrazno pokušavajući uvaliti još barem nešto u paket, da dignu cijenu.
Narocito je bezvrijedna firma kada vidis da A1 treba samo za grad slavonski brod i postavljanje optike vrijeme od 2020 do 2023. Telemach bi uspio izgradii optiku i bazne stanice po cijeloj dalmaciji i istri - za 10 ili mozda 15 godina. Dobro smo mi i prosli sa cijenom kod takvih razmisljanja :).
Narocito je bezvrijedna firma kada vidis da A1 treba samo za grad slavonski brod i postavljanje optike vrijeme od 2020 do 2023. Telemach bi uspio izgradii optiku i bazne stanice po cijeloj dalmaciji i istri - za 10 ili mozda 15 godina. Dobro smo mi i prosli sa cijenom kod takvih razmisljanja :).
Vrijedi sada kada je prodaju očišćene bilance(bez dugova), ako sam dobro povata?! Samo ne razumijem kako mislite da to ostali mali dioničare neće osjetit.
Bdw.... Ima li HPB namjeru da proda svojih 6.1% dionica?
Vrijedi sada kada je prodaju očišćene bilance(bez dugova), ako sam dobro povata?!
Korupciji i lopovluku kod nas nema kraja.
Ne bih se cudio da ne prodaju na javnoj ponudi i onda budu razvodnjeni. I da se naravno tome cude kao pura dreku. A zapravo dobiju lovu u dzep.
Nema milosti prema njima. Svi su lopovi dok se dokaze suprotno.
Vrijedi sada kada je prodaju očišćene bilance(bez dugova), ako sam dobro povata?!
Ne bih se cudio da ne prodaju na javnoj ponudi i onda budu razvodnjeni. I da se naravno tome cude kao pura dreku. A zapravo dobiju lovu u dzep.
Mene zanima jedno, ako se firma prodaje bez duga?! Malo su mi nejasni termini, zakukuljeni, zamumuljeni...Što misle trenutačni dioničari tko će srazmjerno udjelu snositi plaćanje duga??? Meni ovo baca na dokapitalizaciju, koja se tako formalno ne zove, da bi je mali dioničari lakše probavili.
2028 izlaze krediti zabe, nakon te godine optima ima 80 miliona kuna godisnje neto dobiti. Equity optime po normalnim valuacijama vrijedi najmanje 500 miliona kuna. Ovo je jednostavno receno pljačka bilo bi dobro da shvatite TKO vas je opljčkao.
Do 2028. najvjerojatnije OPTE vise ne bi ni postojala...
Display MoreQuote from tollway
na kraju konca (ako je kraj!?)... kakvu je tu imala ulogu švicarska inv banka? osim da je izabrana da vodi prodaju, kasnije nigdje nisam ništa pročitao vezano za njih i prodaju optime.
Dobro pitanje da li je to kraj i o ulozi švicarske investicijske banke. Ja sam obvezu angažiranja drugog subjekta za vođenje prodaje shvatila kao kaznu HT-u jer nije do 31.7.2020. prodao svoj i Zabin udjel Opte prema raspisanom tenderu.
Ako je izgubio pravo voditi proces prodaje onda je formalno izgubio i pravo utjecati na vođenje procesa prodaje od strane švicarske banke.
Zaba također formalno nije mogla utjecati ni na izbor kupca ni na kupoprodajnu cijenu.
Da li je i u stvarnosti to tako bilo čisto sumnjam. Ispada da je cijeli proces obična FARSA pod patronatom AZTN -a.
Taj ugovor koji je zaključen s UG- om u stvari više djeluje kao predugovor ili sporazum, a ne kupoprodaja.
Da li je Zaba zadovoljna cijenom po kojoj su Švicarci prodali njenih 37% dionica Optime ?
I kakva je to prodaja pod odgodnim uvjetima ?
Je li Optima sada prodana ili nije?
Od ponedjeljka Zaba upravlja Optimom koja je u petak prodana, ali nije prodana.
Kako upravljati firmom koja je prodana, a ipak još nije, a možda neće ni biti?
S obzirom da je u priopćenjima računat tromjesečni prosjek od 9.7. tri mjeseca u rikverc, onda znaci smatraju da je 9.7. trenutak prodaje odnosno kupnje Optime kao i trenutak od kojeg počinje teći rok od 30 dana da kupac koji je prema kupoprodajnom ugovoru izvršio preuzimanje preko 25% društva OT zatraži od Hanfe odobrenje za obveznu javnu ponudu za otkup dionica od malih dioničara ?
Da li će i kako će reagirati Hanfa na ovo preuzimanje koje je i nije preuzimanje?
Da li bi bilo svrsishodno i nužno da se AZTN oglasi nekakvim priopćenjem i objasni javnosti i ostalim manjinskim vlasnicima dionica da li je Optima prodana ili nije, da li je događaj od petka u skladu s njenim rješenjima kojima regulira postupak prodaje ?
Što vise razmisljam i analiziram pitanja se samo množe, jedno pitanje povlači pet novih, a sve bez suvislih odgovora, ma neda mi se više mada sam trenutno sama na moru i jako puno vremena imam između kupanja.
Mislim da se mučite sa ovim pitanjima.
Odgovore mali dioničari nažalost nisu ni dužni znati.
Mi ne znamo detalje i klauzule ugovora. Ja znam da bi bilo super da ih znamo ali to je ugovor između kupcani prodavača a ne malih.
Mali će doći na red, naravno ako se ugovor realizira pa će biti obvezujuća ponuda.
Uloga Švicarake banke, službeno po aztnu je jasno, angažirana je ako ht sam ne proda. Nigdje nije rečeno koje inpute i kakva je sprega bila ht-a i inv banke. To je opet među njima. Pa ne misle oni o malima u tom trenutku i taj njihov ugovor o angažiranju nisu dužni ni dati na znanje niti ne znam što.
Ono što je tražio aztn do su morali napraviti, ostalo je sve iza zatvorenih vrata.
Da li je zaba sretna? Nećemo znati službeno niti će objaviti.
A na kraju, da je prodano za 10kn jel bi pitali na forumu jel zaba sretna??
Tender, neko je zadovoljan neko nije. Ja nisam ali nečemo dobiti odgovore na masu pitanja. Mislim ja bi ih rado znao ali ih niko ne obvezuje da se objave. Ne moraju.
Ugovori u telekomu su gotovo svi uvjetovani, regulator nakon ponude mora dati odobrenje, pa je slična situacija i ovdje plus izglasavanje zakona.
Mali zakonski čekaju obveznu ponudu do koje može i nemora doći. Izgledno je da bude. U toj ponudi bude konkretna cijena i to je sve - za male.
Mi na forumu sigurno imamo preko 5% vlasništva, kad bi se mogli organizirati i onda čekati bolju ponudu.
Ja imam cca 60 000 komada, ali ne mislim prodati po 5,36 i čekati ću koliko treba dok ne izvučem cijenu koja je po mojoj procjeni fer
Hoćete mi objasniti koja je vaša fer cijena, zanima me jer vidim da je BVPS 15 lipa, dakle više se niti ne radi o kunama, već lipama ?! Znate što većina ljudi radi sa 15 lipa, ostavi ih na pultu.
Također me zanima vaše mišljenje, jel dioničari svojim udjelom odgovaraju za dugove društva ili vlasnici duga odgovaraju vlasnicima dionica za njihovu fer vrijednost?!
Mi na forumu sigurno imamo preko 5% vlasništva, kad bi se mogli organizirati i onda čekati bolju ponudu.
Ja imam cca 60 000 komada, ali ne mislim prodati po 5,36 i čekati ću koliko treba dok ne izvučem cijenu koja je po mojoj procjeni fer
Hoćete mi objasniti koja je vaša fer cijena, zanima me jer vidim da je BVPS 15 lipa, dakle više se niti ne radi o kunama, već lipama ?! Znate što većina ljudi radi sa 15 lipa, ostavi ih na pultu.
Također me zanima vaše mišljenje, jel dioničari svojim udjelom odgovaraju za dugove društva ili vlasnici duga odgovaraju vlasnicima dionica za njihovu fer vrijednost?!
Ne zanimaju me BVPS i te knjigovodstvene fore već multiple u regiji za koje su prodavani telekomi.
Samo sam izračunao da oprema, optika i imovina vrijede cca 700 milja kn, pa mi molim te objasni kako onda cca 170 000 korisnika na ovome malom tržištu vrijedi 0 kn?
Moja fer cijena je 9 kn😁
Kolega Sheriff , pitanja se gomilaju zbog bezočne netransparentnosti postupka jer točno je da Zaba i HT imaju zajedno 54%, ali netko ima i ostalih 46%.
Sve je naočigled jasno, ali kad zagrebete dublje ispod površine puno je tu nedorečenog pa čak i kontradiktornog.
Evo npr. AZTN je u svom rješenju ustvrdila da ako se do 10.7. Opte ne proda Ugovor između Zabe i HT-a automatski se raskida, a upravljanje Optimom prelazi na Zabu.
Ali Optima se navodno prodala. A Zaba će ipak od ponedjeljka upravljati Optimom. Ili neće ? A tko će ?
I ne mučim se s pitanjima, ubijam dosadu i vježbam mozak😂
Kolege.. evo našeg super novinara...
https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…-optima-telekom
E sad. ..
"100 posto udjela u Optima Telekomu, bez duga ili novca u bilanci (eng. enterprise value), u iznosu od HRK 639 milijuna što predstavlja 5 x dobit prije kamata, poreza i amortizacije prije jednokratnih stavaka i nakon najmova (EBITDA) u 2020. godini. Samo da nema zabune - Enterprise Value nije kupoprodajna cijena, već vrijednost kompanije odnosno sadašnja vrijednost slobodnih novčanih tokova."..
Ovo.. samo da nema zabune.. što to znači .?? EV nije kupoprodajni cijena. ....
2028 izlaze krediti zabe, nakon te godine optima ima 80 miliona kuna godisnje neto dobiti. Equity optime po normalnim valuacijama vrijedi najmanje 500 miliona kuna. Ovo je jednostavno receno pljačka bilo bi dobro da shvatite TKO vas je opljčkao.
Do 2028. najvjerojatnije OPTE vise ne bi ni postojala...
Kao ni unicredito
Mene zanima jedno, ako se firma prodaje bez duga?! Malo su mi nejasni termini, zakukuljeni, zamumuljeni...Što misle trenutačni dioničari tko će srazmjerno udjelu snositi plaćanje duga??? Meni ovo baca na dokapitalizaciju, koja se tako formalno ne zove, da bi je mali dioničari lakše probavili.
i meni se tako čini
Nisam baš u ovoj priči, molim da mi netko pojasni gdje se ovdje desila pljačka. Koliko ja kužim, kupac je ponudio koliko je ponudio, zaba i ht su pristali na tu cijenu, svi ostali mogu, a ne moraju pristat na ponuđenu cijenu. Ovako ovlaš, ne izgleda mi zasad kao nekakva zavjera u cilju nasanjkavanja malih. Možda nešto krivo kontam. Tko smatra da vrijedi više, ne mora pristat na ponudu.