1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • Miron
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • July 11, 2021 at 11:48 AM
    • #8,521
    Quote from Headhunter

Samo infrastruktura i oprema vrijedi plaćeni iznos, pa po tome ispada kako im je 170 000 korisnika darovano kao bonus.

Ovu cijenu za Optimu bi postigla i baba sa placa.

Nije im darovano nego su to pomno razradili i isto tako odigrali, a što tu iza kulisa zapravo ima nećemo nikada saznati.

Da li je A.H. prodala slučajno po toj cijeni?

Da li je K.K. slučajno prodavao?

Pa naravno sve slučajno.

Edited once, last by Miron: Merged a post created by Miron into this post. (July 11, 2021 at 11:52 AM).

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • July 11, 2021 at 11:56 AM
    • #8,522
    Quote from Miron
    Quote from Headhunter

Samo infrastruktura i oprema vrijedi plaćeni iznos, pa po tome ispada kako im je 170 000 korisnika darovano kao bonus.

Ovu cijenu za Optimu bi postigla i baba sa placa.

Nije im darovano nego su to pomno razradili i isto tako odigrali, a što tu iza kulisa zapravo ima nećemo nikada saznati.

Pa naravno sve slučajno.

Display More

Kupac od AH mora biti Telemach ili netko povezan sa njim, jer ne vidim da bi netko bacio milijune kuna u vodu sto sa tom kupnjom definitivno je.

• PortugalAT
    Početnik
    Reakcija primljeno
    60
    • July 11, 2021 at 11:57 AM
    • #8,523

Sutra bi se trebali udruziti i svi maknuti prodajne naloge..... sutra treba kupiti dionica za cc 500 kn samo da podignemo cijenu , pa da vidimo tko ce sutra stopati cijenu'......

Tko je to, tko to radi danima....

Lako je moguče da od sutra netko počne kupovati i cuvati dionice za buduceg vlasnika....kao što se radilo i prije na drugim dionicama...to obicno rade brokerske kuće INT.......,a i drugi.Kupovala se tako Pliva, Ina, Jamnica.... Tu bi oni mogli kupovati i za puno više od tih 5.5-6 kn. To se mora skupiti puno dionica jer UG nece uspijeti dobiti 75 posto dionica po ovim cijenama. Siguran sam da A1 i Rajfica nece dati po tojcijeni, a buducem kupcu nije u interesu da mu žestoki konkurent sijedi na skupštinama i sve zna o posloanju i planovima i uvijek se protivi...

Biti ce tu i drugih.

Mislim da je ovo ok pocetna cijena za nas male dionicare i da ce nas buduci vlasnik nagraditi sa premijom od cc 20-30 posto.Jer HT i ZABA su nagradili

sebe sami u ovih zadnjih 7 godina i njima cijena koju su dobili po dionici nije toliko bitna....

Biti ce jako zanimljivo iducih par mjeseci....biti ce tu isto malo KRAŠA

• Markogt
    Početnik
    Reakcija primljeno
    2
    • July 11, 2021 at 11:57 AM
    • #8,524

Ok, ali je činjenica da nitko drugi nije htio više platiti....ili? Hoće li biti žalbi, prigovora na prodajni proces?

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 11, 2021 at 12:06 PM
    • #8,525
    Quote from Headhunter
    Quote from Miron

Pa naravno sve slučajno.

Kupac od AH mora biti Telemach ili netko povezan sa njim, jer ne vidim da bi netko bacio milijune kuna u vodu sto sa tom kupnjom definitivno je.

A jel ti misliš da je nakon preuzimanja Kraša, Marica kad je prodavala mimo burze, ugovorom, dobila isti iznos novaca koji su Pivci nudili u javnoj ponudi?

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • July 11, 2021 at 12:10 PM
    • #8,526

Kolega Flight je ovdje plasirao ideju da će UG kupiti i Hanza Mediu i s time povezivao prodaju odnosno otpuštanje dionica AH.

Ništa od toga za sada ne vidimo.

Samo se nadam da će se onaj gospon koji je došao kao pojačanje u Hanfu malo zainteresirati gdje su nestale ili kod koga su završile dionice AH jer Hanfi je to i posao ili bi barem trebao biti.

Ispitivanje većih transakcija pola godine prije prodaje pogotovo ako osobe koje su izvršile transakcije imaju neku poveznicu sa prodavateljima,kupcima ili firmom koja se prodaje.

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • July 11, 2021 at 12:25 PM
    • #8,527

Mi na forumu sigurno imamo preko 5% vlasništva, kad bi se mogli organizirati i onda čekati bolju ponudu.

Ja imam cca 60 000 komada, ali ne mislim prodati po 5,36 i čekati ću koliko treba dok ne izvučem cijenu koja je po mojoj procjeni fer

• alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • July 11, 2021 at 12:27 PM
    • #8,528

AH i KK su sporedne teme za male dioničare.

Važno je da je multiplikator prodaje prenizak i da se inače koliko se ja sjećam nije od te cifre odbijao dug.

Znači ako su napisali 639 mil kn, onda bi to trebao biti minimum za male dioničare, a što su se oni međusobno dogovorili, da li će UG postati klijent ZABA, pa će dobiti jeftinije Optimu ili nešto slično to je njihova stvar.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 11, 2021 at 12:31 PM
    • #8,529

to bi trebalo dorhu prijaviti...dovoljno bi bilo doznati ime.kupca dionica AH, onda DORH niti ne treba

A izmedju kstalog mislite li da PWC ne zna procijeniti vrijednost neke firme ? Obo je jednostavno kriminal. Pomnozite broj svojih dionica sa 2 kune i shvatiti ce te koliko ste orobljeni.

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • July 11, 2021 at 12:31 PM
    • #8,530
    Quote from alfa

AH i KK su sporedne teme za male dioničare.

Važno je da je multiplikator prodaje prenizak i da se inače koliko se ja sjećam nije od te cifre odbijao dug.

Znači ako su napisali 639 mil kn, onda bi to trebao biti minimum za male dioničare, a što su se oni međusobno dogovorili, da li će UG postati klijent ZABA, pa će dobiti jeftinije Optimu ili nešto slično to je njihova stvar.

Po tome onda malim dioničarima ide javna ponuda po 9 kn/dionica?

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • July 11, 2021 at 12:51 PM
    • #8,531
    Quote from renchi

to bi trebalo dorhu prijaviti...dovoljno bi bilo doznati ime.kupca dionica AH, onda DORH niti ne treba

A izmedju kstalog mislite li da PWC ne zna procijeniti vrijednost neke firme ? Obo je jednostavno kriminal. Pomnozite broj svojih dionica sa 2 kune i shvatiti ce te koliko ste orobljeni.

Nažalost, nikada i ništa mi nećemo saznati niti će itko išta istražiti i otkriti.

Previše je u našoj jadnoj drzavi legalnih načina, sve u skladu s propisima i unutar zakonskih okvira, za vrhunski kriminal i muljaže, vještih stručnjaka koji znaju nelegalno i nemoralno pretvoriti u zakonito.

Nije ovo bio posao s malim bebama, perfidni manipulatori su u pitanju.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • July 11, 2021 at 1:18 PM
    • #8,532

Za delist ne treba 75% svih dionica nego 75% na skusptini.

A za moguce razvodnjenje imamo recentni primjer Dalekovoda.

Nema tu kruva za male vise.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 11, 2021 at 1:26 PM
    • #8,533

2028 izlaze krediti zabe, nakon te godine optima ima 80 miliona kuna godisnje neto dobiti. Equity optime po normalnim valuacijama vrijedi najmanje 500 miliona kuna. Ovo je jednostavno receno pljačka bilo bi dobro da shvatite TKO vas je opljčkao.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 11, 2021 at 2:04 PM
    • #8,534
    Quote from Ledica

Kolega Flight je ovdje plasirao ideju da će UG kupiti i Hanza Mediu i s time povezivao prodaju odnosno otpuštanje dionica AH.

Samo se nadam da će se onaj gospon koji je došao kao pojačanje u Hanfu malo zainteresirati gdje su nestale ili kod koga su završile dionice AH jer Hanfi je to i posao ili bi barem trebao biti.

Ispitivanje većih transakcija pola godine prije prodaje pogotovo ako osobe koje su izvršile transakcije imaju neku poveznicu sa prodavateljima,kupcima ili firmom koja se prodaje.

Ja nisam ništa sugerirao nego sam naveo ruomour. I naglasio da je to rumour. Ne možeš vlastite investicijske promašaje i pogrešne procjene uvijek adresirati na nekog trećeg. Najcesece smo svi sami najveći krivci za vlastita ulaganja. Barem ja to tako vidim u ovom konkretnom slucaju.

Veliki su mogli još ohoho obezvrijediti manjinske. Nisu. Netko će reci da je sve to pljačka, ja mislim da nije. To je privatna prodaja koja je korektno odrađena, a zašto su prodavatelji prodali po toj i takvoj cijeni to treba pitati njih za pojašnjenje. Mali mogu pristati na ponuđenu cijenu ili ne moraju, to je njihov izbor i njihova odluka. U svakom slucaju dobili su određenu premiju na manjinski paket, to u hrvatskom slucaju nije nikad bilo pravilo, već iznimka. Totalni kuriozitet.

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • July 11, 2021 at 2:10 PM
    • #8,535
    Quote from Flight

Ja nisam ništa sugerirao nego sam naveo ruomour. I naglasio da je to rumour.

Ono sto nitko ne spominje, jer smo se vrtili u krug glupostima prije prodaje, je da je ZEM nekoliko puta vazniji za UG ukoliko ima u planu preuzeti Hanzu nego sto mu je trebao (ili treba) za Optimu.

Optima se mogla (a i je) prodati bez novog ZEMa, UG je taj problem zaobisao unaprijed. Hanza se ne moze kupiti bez navedenog.

No tu smo i dalje u domeni rekla kazala.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 11, 2021 at 2:24 PM
    • #8,536
    Quote from Flight
    Quote from Ledica

Ja nisam ništa sugerirao nego sam naveo ruomour. I naglasio da je to rumour. Ne možeš vlastite investicijske promašaje i pogrešne procjene uvijek adresirati na nekog trećeg. Najcesece smo svi sami najveći krivci za vlastita ulaganja. Barem ja to tako vidim u ovom konkretnom slucaju.

Flight nemojte se ljutiti,ali to jednostavno nije istina. Kada ulazete kao investitor u nesto tada procjenjujete koliko to nesto vrijedi na trzistu.

Postoji faktor nesigurnosti u svakom ulaganju, samo procjeniti koliki je impakt faktora lopovluka i kradje je tesko. U Hrvatskoj, naravno, postoji jednadžba EV, ali taj se rezultat na kraju mnozi sa faktorom rizik drzave ( u hrvatskoj je to kradja ). I ne govorite da je to uvijek i svuda tako, jer nije. Nije cak u Srbiji, Bugarskoj.

Nesto sto svuda na svijetu vrijedi vise kod nas vrijedi manje. Kako je moguce da nesto cemu je equity oko 500 miluona kuna i da je nesto sto je od neovisnog procjenitelja procijenjeno za 7,xx kuna se proda za 5,xx kuna ?

Valuacije ne stimaju. Cijena je za Indijance.

Srbija i ostale zemlje EU, ali i okruzenja ocito nisu Indijanci.

U zemlji kakva je Hrvatska tocno nam je trebala ovakva kriminalna popudbina.🐷 informirajte se svi u kakvoj su vezi UG, Agrokor, Rimac, Podravka, Dalekovod...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 11, 2021 at 2:38 PM
    • #8,537
    Quote from Headhunter

Mi na forumu sigurno imamo preko 5% vlasništva, kad bi se mogli organizirati i onda čekati bolju ponudu.

Ja imam cca 60 000 komada, ali ne mislim prodati po 5,36 i čekati ću koliko treba dok ne izvučem cijenu koja je po mojoj procjeni fer

Ma daj, toliko se ima?

A zašto nitko od tih 5% ne dolazi na skupštinu? Kladim se da na posljednjoj skupštini nije bilo vise od 5 dionicara. U tih 5 uključujem i dva vodeća.

Svi bi samo pobrali novce i svi su na kraju pametni, i znaju koliko to vrijedi. I uvijek su drugi krivi trala la…. Sretno vam bilo ubuduće, al sa takvim mindsetom, rezoniranjem, ocekivanjima i ponašanjem, budite sretni da sačuvate ovo sto imate.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • July 11, 2021 at 3:01 PM
    • #8,538
    Quote from Headhunter

Ja pak sada zadnju nadu polažem u onog , kako se zove... Srećko ili Krešo iz top 10, sigurno je jako nezadovoljan i razočaran jer je uspio manje od četvrtine dionica uvaliti po boljoj cijeni.

Očekujem od njega nekakvu akciju, još nemam pojma u kom smjeru će ići, ali vjerujem da će ići.8)

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 11, 2021 at 3:05 PM
    • #8,539

Jedino gdje su manjinske izigrali je sazivanje skupštine i predlaganje novog NO koji bi trebao imenovati novu upravu. To je bio signal da će se deal odugovlačiti i da Zaba ima čak i namjeru upravljati Optimom odnosno postaviti svoju upravu. I tad je cijena krenula dolje jer je svakome tko imalo razumije situaciju bilo jasno da se priča neće još uvijek završiti, a Optima prodati. To je bilo fingiranje koje je očito upalilo i tada je krenula korekcija cijene. To je možda nemoralno, ali nije protuzakonito. Jer da Zaba nije predložila NO i izglasala ga, to bi napravio trgovački sud, po sili zakona, a to je malo teze iskontrolirati.

I opet, kada je Zaba predložila sve clanove NO nitko od manjinskih nije predlozio ili barem natuknuo da bi bilo dobro predložiti nekog svog u NO. Pa manjinski imaju 45% kompanije. Opet ništa, niente, nada, nichts, nothing….

Ljudi morate brinuti vise o vlastitim investicijama. Svima nam je drago kad zaradimo, al zarada ne pada s neba. Investiranje nije samo proces već i odgovoran i složen posao. Pogotovo u RH i na brdovitom Balkanu.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 11, 2021 at 3:07 PM
    • #8,540
    Quote from Flight
    Quote from Headhunter

Ma daj, toliko se ima?

A zašto nitko od tih 5% ne dolazi na skupštinu? Kladim se da na posljednjoj skupštini nije bilo vise od 5 dionicara. U tih 5 uključujem i dva vodeća.

Svi bi samo pobrali novce i svi su na kraju pametni, i znaju koliko to vrijedi. I uvijek su drugi krivi trala la…. Sretno vam bilo ubuduće, al sa takvim mindsetom, rezoniranjem, ocekivanjima i ponašanjem, budite sretni da sačuvate ovo sto imate.

Dolazenje ili nedolazenje na skupstinu ne mijenja cinjenicu da u zemljama ( koje nisu ova mocvara cije procese upravljaju na ustrb lokalaca tj Indijanaca ) equity bi vredio 500 miliona kuna.

Nista se ne bi promijenilo. A kradja je kradja.

Dobro se informirajte o kome se radi i tko je to vec prije napravio i opet ce.

BTW lredstava sa zabom nije srusila cijenu nego nastimavanje prosijeka.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 7 gostiju