Nema potrebe, pročitaj zadnje tri stranice, piše isto kao na prvih 358...
Te ovoliko korisnika, te ZEM, te natječaj, te banka, te srpanj, te lipanj, te grčki telekom, te američki vlasnici, te duopol, te AZTN, te ZABA, te HT...
Te ovoliko korisnika, te ZEM, te natječaj, te banka, te srpanj, te lipanj, te grčki telekom, te američki vlasnici, te duopol, te AZTN, te ZABA, te HT...
Nek je i taj GEM uspio napokon, oo ne GEM vec ZEM
što je ovo? +4%? ajde krećemo se...
što je ovo? +4%? ajde krećemo se...
A kud ćemo? Gotovo za danas, a ask nestao kao da ga obrisalo mokrom krpom!
Hoće HANFA pisat Askerima kud su nestali tako naglo?
Čestitke kupcu na 5.78 kn. Vikend akcija
Razmišljam i ja da se pridružim klubu optimista. Može li mi netko od Vas sa iskustvom reći koja je ovdje najgore situacija koja se može dogoditi.
Koliko ja to vidim najgore što se može dogoditi je da ide po prosjeku na kraju i da sam ako sad kupim na nekoj cca nuli?
Nekako mi izgleda ovdje reward velik i da se može zaraditi na brzinu, a downside praktički ne postoji?
Da se ne proda do nama ocekivanig roka i da ht izgubi upravljanje. Cijena bi otisla drasticno nize i ne zna se koji bi onda prosjek bio. Dakle i ovdje mozete izgubiti puno, ali i dobiti puno. Na vama je da odredite da li vam je to prihvatljivo ili ne
Da se ne proda do nama ocekivanig roka i da ht izgubi upravljanje. Cijena bi otisla drasticno nize i ne zna se koji bi onda prosjek bio. Dakle i ovdje mozete izgubiti puno, ali i dobiti puno. Na vama je da odredite da li vam je to prihvatljivo ili ne
Reci mu i da je ovo trenutno vise klub pesimista nego optimista. Optimiste smo zgubili negdje po putu.
Razmišljam i ja da se pridružim klubu optimista. Može li mi netko od Vas sa iskustvom reći koja je ovdje najgore situacija koja se može dogoditi.
Koliko ja to vidim najgore što se može dogoditi je da ide po prosjeku na kraju i da sam ako sad kupim na nekoj cca nuli?
Nekako mi izgleda ovdje reward velik i da se može zaraditi na brzinu, a downside praktički ne postoji?
Da se ne proda nemojte ni zamišljati, cijena bi tada otišla možda i ispod kune.
Ovo je dionica samo za hrabre.
evo neugodno mi je vise citat gluposti, tko sa imalo razumijevanja cita broj korisnika a posebno onaj rezidencijalni dio, onda se jednostavnom logikom moze prilicno precizno procjeniti da na 300 tisuca posebnih jedinica usluga vecina korisnika ipak koristi 3 usluge u paketu (tel, internet i tv) odnosno manji dio neke duo pakete, a zanemariv broj ima onih sa jednom uslugom.
Nastavak ove pretpostavke daje defenzivnih 100 tisuca pojedinacnih korisnika (kada bi apsolutno svi koristili 3io pakete) ali posto ima i nesto ovih sa duo paketima ajmo reci da je rezidencijalnih 120-130 tisuca i jos na to ide cca 20-30 tis. poslovnih, dakle sveukupno cca. 150 tisuca. Nek je trio paket nerezidencijalnih 200 kn/mj na klasicni ugovor od 2godine to daje 4800kn, poslovnjaci trose u svojim paketima sigurno i 1,5 puta vise, jednostavno zbog broja usera u organizaciji, pa mozemo slobodno racunati a opet ostati dovoljno konzervativni sa 150tis usera x 5000hrk = 750 mil kuna prihoda u dvogodisnjem ugovornom periodu ili 10,7 prihoda po dionici....Ovi prihodi upadaju u gabarite prijavljenih FI poslovnih prihoda na godisnjoj razini i prikazuju velicinu marketa kojeg pokriva optima, iliti pocetnu tocku kontrole za eventualnog kupca.
Da se ne proda nemojte ni zamišljati, cijena bi tada otišla možda i ispod kune.
Ovo je dionica samo za hrabre.👍
Ajd da si napisao ispod 4 ili 3 kune.... al ispod jedne. A gle, možda je HT pošalje u stečaj. Oni se i inače ponašaju vrlo iracionalno.
Optimizam je zdravlje duse, i ima nas optimista jos po nekim rupama 🤣
Meni je drago da se “Lassie” nakon epopeje po bespućima svjetskih burzi ovdje ponovno vratio... 😉
Meni je drago da se “Lassie” nakon epopeje po bespućima svjetskih burzi ovdje ponovno vratio...
ja sam u optimi 3-4 godine i bit cu do kraja, makar otisla na kunu. Ali istog trena kada novci sjednu na racun, pola ide na stan, a ostalo na usa trziste (dakle i dalje racunam na 10kn i vise) . Zse je vise nije ni bara nego kaljuza, a ova tema je toliko prozvakana da svakih 10 dana procitam zadnju stranu i sve znam o cemu se raspravlja.
Reci mu i da je ovo trenutno vise klub pesimista nego optimista. Optimiste smo zgubili negdje po putu.
ako nam je zloćka nestala sa teme.....
Opte sam prepustila u ruke Boga od Burze.
Eno me u redu na Mediki
al ga
Opte sam prepustila u ruke Boga od Burze.
Eno me u redu na Mediki
sve je ok dok se ne molimo Borgu od burze
Kada se podvuče crta nakon ovih 550 stranica napisanog i očekivanog.Znači od 0 kn do 20 prosjek je 10 kn.Znači na sadašnju cijenu od pišljivih 6 kn to je zarada skoro 67% u 40 ak dana koliko je još preostalo.Nije loše.To je blizu tih 10,87 kn i svi zadovoljni jer iznad toga nitko nije ulazio zadnjih godina.
U odnosu na sve lošija izvješća i stanje Optime iz kvartala u kvartal, moj je trenutni izračun:
7 x EBITDA (127.600.000) = 893.200.000,00
893.200.000,00 - neto dug (423.825.000,00) = 469.375.000,00= 6,75 kn/dionici
893.200.000,00 - 2/3 duga (282.550.000,00) = 8,79 kn/dionici
Ne želim niti razmišljati da bi se prodala ispod 7 x EBITDA jer bi to bila katastrofa nakon dvije godine čekanja.
Naravno, nakon Q2 će situacija biti još gora.
Dakle nije baš bajno, spreman sam na mogućnost da sam pojeo g...no i sve što želim je da to što prije završi.
Display MoreKada se podvuče crta nakon ovih 550 stranica napisanog i očekivanog.Znači od 0 kn do 20 prosjek je 10 kn.Znači na sadašnju cijenu od pišljivih 6 kn to je zarada skoro 67% u 40 ak dana koliko je još preostalo.Nije loše.To je blizu tih 10,87 kn i svi zadovoljni jer iznad toga nitko nije ulazio zadnjih godina.
U odnosu na sve lošija izvješća i stanje Optime iz kvartala u kvartal, moj je trenutni izračun:
7 x EBITDA (127.600.000) = 893.200.000,00
893.200.000,00 - neto dug (423.825.000,00) = 469.375.000,00= 6,75 kn/dionici
893.200.000,00 - 2/3 duga (282.550.000,00) = 8,79 kn/dionici
Ne želim niti razmišljati da bi se prodala ispod 7 x EBITDA jer bi to bila katastrofa nakon dvije godine čekanja.
Naravno, nakon Q2 će situacija biti još gora.
Dakle nije baš bajno, spreman sam na mogućnost da sam pojeo g...no i sve što želim je da to što prije završi.
Gledam sad da je onaj Vivacom otisao njima za 6.5 ev/ebitda. Zasto mislis da nece manje od 7?
Ne drukam, nego smo zelim cuti misljenje.
Gledam sad da je onaj Vivacom otisao njima za 6.5 ev/ebitda. Zasto mislis da nece manje od 7?
Nisam napisao da neće nego da se nadam da neće.
A razlog je jednostavan,
6,5 x EBITDA (127.600.000) = 829.400.000,00
829.400.000,00 - neto dug (423.825.000,00) = 405.575.000,00 = 5,83 kn/dionici
829.400.000,00 - 2/3 duga (282.550.000,00) = 7,87 kn/dionici
Display MoreGledam sad da je onaj Vivacom otisao njima za 6.5 ev/ebitda. Zasto mislis da nece manje od 7?
Nisam napisao da neće nego da se nadam da neće.
A razlog je jednostavan,
6,5 x EBITDA (127.600.000) = 829.400.000,00
829.400.000,00 - neto dug (423.825.000,00) = 405.575.000,00 = 5,83 kn/dionici
829.400.000,00 - 2/3 duga (282.550.000,00) = 7,87 kn/dionici
misliš da ONI tako računaju ili će presuditi tržište nakon nekakve, možebitne, bilo kakve granične cijene? pitam za frenda.