mislim da polako istice prilika za kupnju...ako govorimo o solidnoj zaradi
jos koji dan ako se uspije zadrzati na ovako niskoj cijeni...
Mislim da ce cijena cijelo vrijeme ostat na ovim razinama sve dok se sluzbeno ne potvrdi koliko ima kupaca.
Oscilirat će cijena paralelno s ostatkom tržišta sve dok insajderi ne dobiju info.
Nemoguće je da burza padne 10% u jednom danu, a da se bez bitnih novih informacija, održi cijena bilo koje dionice.
Jučer je, primjera radi, korf pao 17% u jednom danu. Nemoguće je da takav značajan pad nije privukao nekog tko je u opte. A korf je jedan od brojnih primjera.
S tim da koronavirus kriza ni izdaleka nije gotova, pa nije isključeno da takvih dana u kojima crobex pada 10% ne bude još.
Zainteresirane ponuđače u principu ništa ne sprečava da već sada, po ovim cijenema, kupuju na burzi?
I sto ce postici time? Ti si novi na Optimi, jelda?
Cak i da takvi 'zainteresirani ponudjaci' predju 25% i imaju obvezu dati ponudu za preuzimanje, cijena ce biti tocno onolika koliko HT i ZABA (koji drze, gle cuda 55% paket dionica) odluce... Drugim rijecima, doticni bi samo potrosio brdo para i napravio nista...
Ali da ti odgovorim na pitanje - nista ih ne sprjecava da sada kupuju na burzi... Medjutim, postavlja se pitanje zasto onda nisu kupovali kada se na 1.60kn moglo kupovati ogromne kolicine...
Zanimljivo je kako cijena se stalno vrti oko 6kn i prije ponude i sad, sad ili trziste smatra da je ta cijena sigurna cijena na koju se ne moze izgubit, a zarada je izvjesna ili nesto drugo ali definitivno 6kn je konsenzus neki
Zanimljivo je kako cijena se stalno vrti oko 6kn i prije ponude i sad, sad ili trziste smatra da je ta cijena sigurna cijena na koju se ne moze izgubit, a zarada je izvjesna ili nesto drugo ali definitivno 6kn je konsenzus neki
To je slucaj sa malim dionicarima... Kupac Optime nece kupovati na burzi i ne gleda cijenu na burzi, niti mu je ona na bilokoji nacin relevantna... Trenutna cijena na burzi je takva kakva je ponajvise zbog rasprodaje da se kupe druge dionice koje su na rasprodaji zadnjih par dana... U Optimi ima jako puno malih spekulanata koji ce izgubit novce, i nek im je sa srecom... Puno dionicara iz Top50 je godinama dokupljivalo i njih nista ne dira cekati jos par mjeseci da im se ulozeno vrati sa velikom zaradom...
Cijena je bila oko 8.5kn tamo 31.01. kada je natjecaj za prodaju Optime objavljen... Od tog datuma naovamo klize prema nizim razinama, no vec je nekoliko puta komentirano kako je tu bilo jako puno sumnjivih radnji (neke su prijavljene HANFI), poput naglog rusenja cijene sa velikom kolicinom u zadnjih 10 minuta trgovine, zatim kupnjom po visokoj cijeni i onda namjerno rusenje na nize razine cijene u cemu su sudjelovali 3-4 subjekta, itd... To su situacije kojih ne bi smjelo biti na burzi i koje su podlozne kaznenom gonjenju, no to HANFA treba istraziti...
Mozda najbitnije od svega je cinjenica da je Optima zacementirana na 6kn u trenutku kada svi ostali padaju ko kruske... Dakle, mozemo reci da je sigurna luka...
Temeljem odredbi Zakona o tržištu kapitala i Pravila Burze, OT-Optima Telekom d.d.
obavještava da se odgađa sjednica Nadzornog odbora Društva, koja je bila najavljena za
dan 11.ožujka 2020.
O novom terminu sjednice na kojoj će se raspravljati o godišnjem izvješću Društva
zajedno s konsolidiranim i nekonsolidiranim financijskim izvješćima za 2019 godinu
pravovremeno ćemo izvijestiti.
Temeljem odredbi Zakona o tržištu kapitala i Pravila Burze, OT-Optima Telekom d.d.
obavještava da se odgađa sjednica Nadzornog odbora Društva, koja je bila najavljena za
dan 11.ožujka 2020.
O novom terminu sjednice na kojoj će se raspravljati o godišnjem izvješću Društva
zajedno s konsolidiranim i nekonsolidiranim financijskim izvješćima za 2019 godinu
pravovremeno ćemo izvijestiti.
Vjerovatno im kasni revidirano izvjesce ?
dan 11.ožujka 2020.
pravovremeno ćemo izvijestiti.Vjerovatno im kasni revidirano izvjesce ?
Prije bih rekao da je prevencija koronavirusa... Preporuke su da se sto vise smanje sva dogadjanja u zatvorenim prostorima... Hrpa dogadjanja se otkazala... Zadnje sto sam cuo je da je u Irskoj otkazana proslava St.Patrick's daya...
Razmišljam o ovoj situaciji na burzama u svijetu, nije dobro vrijeme za biti u dionicama, no ovdje smo igrom sudbine ostali u limbu, ni vamo bi tamo rekao bih. Prodati sad pred finale bez obzira na dobitak ili gubitak čini se nerazumno, iako do nekidan nije bilo razumno očekivati rivp po 25 kn. Nekako se nadam da smo ovdje zaštićeni na ovoj cijeni od 6 kn od daljnjeg pada marketa ukoliko se ponovi ponedjeljak, mozda uz malo sreće izadjemo i kao pobjednici za 10ak dana. Ipak je prodaja firme jedinstven događaj na koji nebi smio u prevelikoj mjeri utjecati ovo Corona ludilo.
ne znam da li je ovo bilo stavljeno ali mislim da nije. pisalo se je da je nesto uklonjeno iz registran ali bez linka..
A evo i ovo nesto za optima telekom piše
Vjerovatno im kasni revidirano izvjesce ?
Prije bih rekao da je prevencija koronavirusa... Preporuke su da se sto vise smanje sva dogadjanja u zatvorenim prostorima... Hrpa dogadjanja se otkazala... Zadnje sto sam cuo je da je u Irskoj otkazana proslava St.Patrick's daya...
Ma nema to veze sa Koronavirusom nego je pomicanjem trajanja duljine natječaja otvorena mogućnost da se sjednica i sam natječaj preklapaju. Vjerojatno da bi se izbjeglo bilo kakvo preklapanje bitnih događaja za vrijeme trajanja prijava na natječaj, sjednica je pomaknuta do trenutka kad ponude prispiju i kad budu barem inicijalno evaluirane. Naime, nekoliko članova NO-a su zaposlenici Hrvatkog telekoma i postoji mogućnost da se oni nadju u nekom obliku sukoba interesa pa su rokovi iz tog ili sličnog razloga pomaknuti. IMHO
Kakve su po Vama sanse da se dogodi opet neka odgoda poslije 18.03?
U ovom sveopćem kaosu ne bi me ništa čudilo.
Ovo je kao noćna mora iz koje se nikako probuditi.
Tajming svega toga nije mogao biti zlosretniji
Proživjela sam to već jednom, možda ću morati još jednom.
U najgorem slučaju. Svi su drugi raspleti povoljniji. Ovo je najgori scenarij. Odgoda. U odnosu na ostatak marketa, piece of cake 🙂
Al' ovdje smo svi zaradili.
Rekao bih nikakve. Prema situaciji kakva je danas čini mi se da su HT i ZABA malo zakasnili sa prodajom. Da se prodaja odvila prije ovog pada burzi siguran sam da bi cijena bila barem za par kuna veća.
Danas je slabo, ne trguje se bas a vidi se preko 90000 komada na kupnji.
Mozda netko tu ocekuje realizaciju naloga, tko ce ga znati.
Koliko korona ima veze ili nema sa optimom ne znam. Znam da se uskoro ocekuju ponude.
sada izlaze plasljive rucice i trejderi, prvi jel vide crveno pa neznaju a netko im je rekao za opte, a drugi jel vide priliku negdje drugdje. no ovdje ne igra cijena na burzi ni korona ni nista nikakvu ulogu ovdje se ceka prodaja firme koju zele par drugih. onaj tko ima novaca na ovim cijenama se napunit je lutrija s obzirom da je zavrsetak za tocno tjedan dana. kontam da bi mogle procuriti i informacije ne sluzbene iduci tjedan koliko je ponuda i onda krece stampedo prema gore
Nitko ništa ne zna, a na svijetu je jedino promjena sigurna.
Ovdje svi predmnijevamo.
Imam za svoje mogućnosti povelik broj tih papirića, i nadam se najboljem.
Sve skupa, timing je zlosretan.
A stanje na na tržištu u cjelini je stvarno iracionalno.
Pa i na Optimi.
Rok za predaju ponuda je 18.03, do 20.03 nadam se objavi.
Rekao bih nikakve. Prema situaciji kakva je danas čini mi se da su HT i ZABA malo zakasnili sa prodajom. Da se prodaja odvila prije ovog pada burzi siguran sam da bi cijena bila barem za par kuna veća.
Ne vjerujem da će cijene iz ponuda kao niti konačna prodajna cijena ovisiti previše o stanju na burzi i općenito stanju u svjetskoj ekonomiji.