Gledam cijeli dan se spominje neki novinar Brkić i nije mi jasno koji je to.
Otvorim članak kad ono Tomić 🤣🤣
Uglavnom pouzdano znam da Tomić barata dobrim informacijama iz TK svijeta, tj. nije tip koji bezveze lupeta.
Uglavnom pouzdano znam da Tomić barata dobrim informacijama iz TK svijeta, tj. nije tip koji bezveze lupeta.
Nakon što je istekao rok u kojem HT nije prodao mladenku, jer nije bilo ponuda ili nisu bile prihvatljive, natječaj koji je bio prethodno raspisan više nema nikakve veze sa daljnjim postupkom prodaje, jer prodaju dalje vodi investicijska banka prema svojem "know-how", a ne prema pravilima na natječaju.
Hoću reći, u postupku prodaje koji vodi Credit Suisse se teoretski mogu pojaviti sasvim deseti igrači sa sasvim desetim kombinacijama, neovisno o prethodnom natječaju,
Kolega Jubito, vi ovo znadete i sigurni ste da je tako ili je to samo rezultat vašeg logičnog razmišljanja ?
Natječaj vise nema nikakve veze s daljnjim postupkom prodaje ?
Možda da, možda ne.
A Švicarci hodaju s torbom dokumentacije po svijetu i traže potencijalne kupce povlačeći ih za rukav ?
Nebi im bilo lakše onda raspisati novi natječaj pa da se zainteresirani kupci sami jave?
HT- u je svaka ponuda bila neprihvatljiva jer kupuju vrijeme, to smo davno ustvrdili.
Moguće je da su Švicarci nastavili pregovore s potencijalnim kupcima koji su poslali ponudu na natječaj do posljednjeg dana roka do 16 h po srednje europskom vremenu.
Ili nisu.
U stvari ne znamo.
Možemo samo nagađati.
Ali saznat ćemo.
Nadam se uskoro.
Da ja sam to zeznuo. Naravno da je Tomić. Znam jednog Brkića koji je radio u novinama, pa sam pomijesao... mea culpa..
Nemoj se ljutiti, al mislim da si zabuca malo. BC partneri su UG, to je isto. Nitko se nije bunio zbog “produžetaka”. A tko bi se trebao buniti? Ovo je privatna prodaja i prodavatelj ako je ishodio suglasnost AZTN da pomakne rok onda on odlučuje koliko će je produljiti i koga će ubaciti. Ne vodi prodaju AZTN nego HT.
Generalno mislim da se puno ljudi vrti u krug i da svatko ima neku svoju teoriju, a ja mislim da ih je većina pogrešna. Interes postoji, proces traje, nadajmo se da će se uspješno okončati. I to je sve o čemu treba voditi računa.
Zasto bi se ljutio? Nisam te spomenuo u poruci da bi se ljutio. Spomenuo sam te da procitam tvoje cijenjeno misljenje na moje buncanje, ali se ono svelo na - "nadajmo se da će se uspješno okončati".
Kako se ono kaze - "Nada umire poslijednja!"
Ma to je poštapalica i nisam napisao da buncaš, nego da bucaš (od zabucati)... pitaj st-braju što to znači.
Ja ne komentiram hoće li nešto ili neće jer ne gledam na dno kafene šalice, niti komentiram cijene i ubuduće ako želiš nešto prokomentirati baš sa mnom onda se lijepo javiš na privat pa napišeš komentar. Ja ti ne znam ništa o Optimi, niti HT-u, niti ikoga tko tamo radi, ja se služim isključivo vlastitom procjenom i elementarnom logikom. Slušam i gledam i to je otprilike to. I to je dovoljno.
A Švicarci hodaju s torbom dokumentacije po svijetu i traže potencijalne kupce povlačeći ih za rukav ?
Nebi im bilo lakše onda raspisati novi natječaj pa da se zainteresirani kupci sami jave?
HT- u je svaka ponuda bila neprihvatljiva jer kupuju vrijeme, to smo davno ustvrdili.
Osobno i dalje mislim da buncam, ali nije li odluka ZaBe o rosadi nadzornog odbora bio signal da kupac postoji? Credit Suisse kao dugogodisnji suradnik BC Partnersa, kao i UGa, nije odabran samo radi toga da budemo kao Svicarska (TM by KGK). Naravno to ne znaci da je sve operativno dogovoreno s kupcem ili da su potpisani ugovori, ali nekakva naznaka da su pregovori na gornjem nivou odradjeni.
Rekao bi da ringispil nije jos gotov, i da nas ceka jos koja vrtnja. Tu se potpuno slazem sa Jubijem oko konkretne mogucnosti da mali dionicari nece vidjeti lovu ove godine, no cini mi se da su obrisi transakcije zacrtani. Sto potvrdjuje i recenica iz izvjesca HTa.
Ja se ne slazem. Ne postoji nikakav razlog da se transakcija odugovlači mjesecima. Ako HT prestaje sa konsolidacijom Optime s koncem lipnja to znaci da prodaja ide prije krajnjeg propisanog roka, a to znaci i ponuda. Obzirom da regulator nadgleda proces i da se postupa po njegovoj odluci jasno je da se neće čekati dodatna odobrenja. Moguće su žalbe u procesu (ali samo u smislu usklađenosti s odlukom AZTN, obzirom da je prodaja privatna, “privatnici” odlučuju o svemu sto je u granicama i prema izrijeku odluke), al to neće utjecati na samu kupoprodaju. Pored toga, nedavno je AZTN komentirao da se cijeli proces odvija u zadanim rokovima, sto znaci da su rokovi bitan element postupanja po odluci.
A i te nekakve teze kako je netko nekome dugogodišnji partner. Investicijska banka je svakome partner kome ona napravi uslugu i za to uzme novce.
To ne znači da prodaja ide. Obveze konsolidacije su propisane člankom 23. Zakona o računovodstvu, 250.b ZTD-a, te standardima MSFI 3, 10 i HSFI2.
Prestanak obveze izrade konsolidiranog izvještaja mogu proizaći i iz sljedećih iznimki definiranim u navedenim dokumentima, a koje su ovdje primjenjive:
- snažna dugoročna ograničenja bitno ometaju matično društvo u upravljanju društvom (odluke AZTN-a)
- izuzeće od konsolidacije jer se udjeli u ovisnom društvu drže radi prodaje, odnosno kada ne postoji namjera dugoročnog držanja i upravljanja ovisnim društvom (priželjkivani scenarij)
To znaci upravo ono sto sam ja prethodno napisao. A sve ostalo je ovdje da razvodnjava priču i podrzava neizvjesnost.
danas još ni jedna transakcija. i onda će narod reći: hebo nas tuđman, kriv nam plenković, sveti petar još više, a za sve je krivo elementarno neznanje.
neki stalno kupuju
OPTE | KOPSEJAK KREŠIMIR | 803 | 0.00% | 641,447 |
Začudno je koliko je tržište tromo i neefikasno.
Ili trgujemo po Pavlovljevom refleksu ?
Tele 2 otišao za 400 milijuna eura. 220 equity, 180 dug. Tako kažu ljudi koji nešto više od prosječnog forumaša znaju o tome.
Opte ima cca 80 milijuna eura duga... ? Koliko to ostavlja prostora za equity ? Čak i da ode za pola ukupnog iznosa.
I još uvijek smo predmet poruge na forumu
I 2. mjesec nam prošao. HT kaze u izvještaju da ce konsolidirati Optimu samo do kraja 6. mjeseca.
Ulazimo u finiš, iščekujemo, vremena je sve manje, AZTNovi rokovi se približavaju.
Jako zanimljivih par mjeseci pred nama, a obavijest o prodaji moze doci potpuno nenadano...mozda vec 1.3., tko zna..
I 2. mjesec nam prošao. HT kaze u izvještaju da ce konsolidirati Optimu samo do kraja 6. mjeseca.
Ulazimo u finiš, iščekujemo, vremena je sve manje, AZTNovi rokovi se približavaju.
Jako zanimljivih par mjeseci pred nama, a obavijest o prodaji moze doci potpuno nenadano...mozda vec 1.3., tko zna..
To se vidi i iz današnje trgovine. Svi se samo guraju da kupe.
To samo ima veze s pravilima knjigovodstva, jer gube upravljacka prava pa s tim vise ne mogu konsolidirat optimu kao do sada, ali s druge strane prihodi i utjecaj optime na HT-ov prihod i dobit ce ostat samo u drugacijem obliku prikazani doduse realnijem za dionicare HT-a
Ne gube s koncem lipnja upravljačka prava. Neće ništa ostati jer je vise neće voditi niti jednom metodom.
Ne gube s koncem lipnja upravljačka prava. Neće ništa ostati jer je vise neće voditi niti jednom metodom.
ako marćane bure više ne osuše tu tintu na ugovoru, onda k vragu sve.
kolegica zlocesti jedva čeka da više prestane sama sebi propisivati terapiju
To samo ima veze s pravilima knjigovodstva, jer gube upravljacka prava pa s tim vise ne mogu konsolidirat optimu kao do sada, ali s druge strane prihodi i utjecaj optime na HT-ov prihod i dobit ce ostat samo u drugacijem obliku prikazani doduse realnijem za dionicare HT-a
Tko će upravljati s Optimom nakon srpnja?
HT više ne smije jer gube upravljačka prava. Znači li to da će Zaba upravljati?
Ne gube s koncem lipnja upravljačka prava.
Gube 10. srpnja 2021 po tome onda pri prikazivanju financijskog izvjestaja za 3Q optima vise ne treba biti konsolidirana znaci da je zadnji dan konsolidacije u 2Q financijskog izvjestaja znaci zadnji dan je 30.6.2021
Neće ništa ostati jer je vise neće voditi niti jednom metodom.
Ne nego ce prihode i rashode koje ht koje ostvaruje s Optimom izbrisat, nece jer sad su se takvi odnosi konsolidirali prikazujuci dio prihoda i rashoda od optime kao dio HT, a od 3Q ce biti prikazani bas kao prihod i rashod HT-a prema optimi
Ne gube s koncem lipnja upravljačka prava.
Gube 10. srpnja 2021 po tome onda pri prikazivanju financijskog izvjestaja za 3Q optima vise ne treba biti konsolidirana znaci da je zadnji dan konsolidacije u 2Q financijskog izvjestaja znaci zadnji dan je 30.6.2021
Neće ništa ostati jer je vise neće voditi niti jednom metodom.
Ne nego ce prihode i rashode koje ht koje ostvaruje s Optimom izbrisat, nece jer sad su se takvi odnosi konsolidirali prikazujuci dio prihoda i rashoda od optime kao dio HT, a od 3Q ce biti prikazani bas kao prihod i rashod HT-a prema optimi
Da, al ne vise kao povezane osobe nad kojom HT ostvaruje apsolutnu kontrolu i konsolidira ih u izvješće. Konsolidacija može prestati u bilo kojem trenutku, a ne nuzno na zadnji datum kvartala. Tehnički se to tako prilagodi radi obveza izvješćivanja.
Ne iskazuje HT odnos sa A1 ili Telemachom, pa vise neće ni sa Optimom u kojoj ima manjinski interes. To će samo biti manjinski interes iskazan metodom udjela. Al jasno je zašto konsolidacija prestaje, jer prestaje i kontrola, a kontrola prestaje najvjerojatnije radi prodaje.