Moram ponoviti, nije mi jasno, zašto investicijska banka?
To su volonteri, ili će ponešto koštati?
Nekome je to u interesu.
Inače, ponešto sam malo imao poslovnih odnosa sa njima, uvjek sve u savršenom redu.
To su egzekutori , kazna za neposluh.
Moram ponoviti, nije mi jasno, zašto investicijska banka?
To su volonteri, ili će ponešto koštati?
Nekome je to u interesu.
Inače, ponešto sam malo imao poslovnih odnosa sa njima, uvjek sve u savršenom redu.
To su egzekutori , kazna za neposluh.
TEK SADA su angažirali inv. banku?!
pa kaj niste ovdje pisali bili da je to odavno angažirano i napravljeno
ah očekivanja, očekivanja... što su manja, to je i razočaranje manje
bit ćete više u lockdownu s OPTE nego s koronom na kraju
evo svako malo neki clanak o UG
evo svako malo neki clanak o UG
Hanzamedia zna sta radi
Dali znate kolega datum angažiranja inv. banke?
ne kužim pitanje? pa imate pod obavijesti na ZSE (eho.zse.hr)
Pa nije ni cudo da ne kuzite jer ste doletjeli kao padobranac ovdje. Kolega vas je pitao da li ste sigurni da je investicijska banka tek sad angažirana?
Naime, HT i Zagrebačka banka nisu i ne trebaju objaviti povlaštenu informaciju dok god ne smatraju da je s njome upoznato ajmo to tako reci, previše ljudi. Takvo misljenje im je na upit AZTN dala Hanfa. Pa prema tome mi ne znamo da li je investicijska banka angažirana jučer ili prije tri mjeseca. Možda je proces već daleko otišao dalje, a tek sad saznajemo neke obavijesti koje smo možda trebali saznati davno. Al takav postupak prodaje mora štititi prodavatelj i svi uključeni u prodaju. Dok god oni smatraju da nema opasnosti da povlastene informacije cure van, oni mogu neometano dalje analizirati, pregovarati, pa i sklopiti konačan sporazum odnosno kupoprodajni ugovor. Nadam se da ce ovo razjasniti vase nedoumice glede pitanja kolege.
ne kužim pitanje? pa imate pod obavijesti na ZSE (eho.zse.hr)
Dali Vi znate datum kad je angažirana inv. Banka?
Svi ste chicken.
Mislim da je Deal Done, a izbor banke, od svih banaka na ovom svijetu, da je bio po volji kupcu.
Nekako mi je taj izbor potvrda toga.
Teška Vam srca ovo pišem, ipak mi je reputacija na kocki 🙃
Jer je na burzi kao i u životu sigurno jedino da ništa nije sigurno. Al' ovo je nekako sigurno 🤗
Chickens !!!!
Display MoreSvi ste chicken.
Mislim da je Deal Done, a izbor banke, od svih banaka na ovom svijetu, da je bio po volji kupcu.
Nekako mi je taj izbor potvrda toga.
Teška Vam srca ovo pišem, ipak mi je reputacija na kocki 🙃
Jer je na burzi kao i u životu sigurno jedino da ništa nije sigurno. Al' ovo je nekako sigurno 🤗
Chickens !!!!
Mislim da ste vrlo blizu istini!
Deal je pretpostavljam već negdje
na stolu, a novac će se samo u jednom
trenutku prebaciti s računa na račun/e i
objavit će se ponuda za preuzimanje!
Možda se samo čeka promjena zakona o
elektroničkim medijima, kao klauzula u
ugovoru, bez koje ne mogu preuzeti firmu!
Nemam nikakav info, samo osjećaj za feeling,
koji nekad može biti i krivi.
To je smijeh.
To od milja. Poruka kolegama. Da stvarno mislim da ce sve svima biti dobro.
Jednom 🙃
"U slučaju da u roku od šest mjeseci od utvrđenog početka prodaje dionica ne bude interesa za preuzimanje Optime odnosno ako podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom za vođenje prodaje Optime.
Ukoliko se unatoč svemu navedenome dionice Optime ne uspiju prodati najkasnije do 10. srpnja 2021., odnosno s istekom sedmogodišnjeg razdoblja upravljanja Optimom, kontrola HT nad Optimom automatski prestaje te HT sva upravljačka prava nad Optimom mora prenijeti na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om."
Ajmo malo o činjenicama:
1. HT nije u predviđenom roku uspio prodati OPT i to zato što nije bilo ponuda, ili one nisu bile objektivno prihvatljive.
2. HT i ZABA su angažirale investicijsku banku za prodaju OPTIME.
Pojedinci si utvaraju da će banka sada nastaviti gdje je HT stao i prihvatiti što HT nije imao prihvatiti ili mu je bilo neprihvatljivo. Drugo što je sa onima koji bi se tek sada javili za kupnju. Po meni mora ići novi natječaj, sve ostalo je žali bože za male dioničare, uostalom nepouzdane informacije govore da se UG nije ni javio na natječaj HT-a.
Moraju u Narodne novine objavit natječaj i na oglasnu ploču od općine, inače kao da ga i nema. To je činjenica.
Ajmo malo o činjenicama:
Probajmo malo kako to ovdje neki kažu zdravoseljački.
S obzirom da se ne može imati telekom firmu u npr. Austriji a pružati usluge u Hrvatskoj onda je u tom slučaju Hrvatska kao otok. Dakle, zamisli da na otoku imaš dva prodavača sa štandovima za voće. Oni se bez problema dogovore da napola uvelo voće prodaju po višim cijenama nego na kopnu gdje je veća konkurencija prvoklasnu robu. Ako jednome od njih političari narede da mora prodati dio svojih štandova on će to učiniti što kasnije može. Uz to taj prodavač ima dosta novaca i nije prezadužen (HT, nego još pomaže siromašnom rođaku u Njemačkoj).
Nema tih novaca koji mu mogu platiti izostanak konkurencije i mogućnost diktiranja kvalitete usluga i određivanja cijena. Znači za njega su do zadanog datuma kada mora prodati svoje štandove sve cijene neprihvatljive.
I ono što neki ovdje forsiraju da je netko htio kupiti imao je puno prilika je potpuno promašeno, pa valjda prodavač određuje kada će prodati, a ako ne želi prodati prije zadanog datuma nitko ga ne može prisiliti na to.
Ako podaješ auto ili kuću predaješ li ključeve kada kupac kaže ili kada se ti odlučiš na to?
e ovo je genijalno, logika vam je alan fordovska....
Što se tiče Alan Forda, nemojte ga čitati samo od riječi do riječi, promislite malo, možda izvučete neku bit... Na ovoj temi 90 % članaka govori o UG i Optimi, spominju se cijene od 8 do 20-ak kuna i još kojekakve besmislice. 90 % postova je običan trash, čast iznimkama.
Što se tiče UG i CS, kad budem imao vremena prosurfat ću i vidjeti da li je CS vodio za UG više akvizicija. Jer ako je onda se ovaj put nije javio na natječaj sigurno, a niti neće.
Imam dionice OTP tako da...
Nisam našao podatak je li Credit Suisse vodio kakve akvizicije za United Group ili nije, ali Credit Suisse je savjetovao United Group kada je ona bila akvizirana od strane BC Partners. Vjerujem da je stoga odnos United Group i Credit Suisse više nego dobar.
Ako Credit Suisse raspiše novi tender onda se načekamo jer znamo koliko se dugo telekom prodaje.
Ako pak ne raspiše onda postoji vjerovatno kupac sa kojim se trba samo formalno sprovesti tender kraju.
III.4. Ako se u opisanom postupku prodaje iz točaka III.1. do III.3. izreke ovoga rješenja dionice ne uspiju prodati do isteka najdulje određenog sedmogodišnjeg trajanja koncentracije, tada istekom sedmogodišnjeg trajanja koncentracije Ugovor između HT-a i Zagrebačke banke automatski prestaje, a time i bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime. HT će osigurati obvezu Zagrebačke banke odnosno treće nepovezane osobe na koju budu prenesena upravljačka prava iz HTovih dionica, da tijekom držanja upravljačkih prava nad HT-ovim dionicama Optime ne koristi glasačka prava iz tih dionica.
Kaže se da svaka roba ima svog kupca, Ako se ne proda sa HT-om do 1.7. prodat će se bez njega nakon tog datuma. Najbolje da će se ZABA igrati pružatelja TK usluga.
Ne znam jel nas se ovo tiče, al ovo mi je zapelo za oko..
https://www.index.hr/vijesti/clanak…as/2235288.aspx
"Na nacrt prijedloga ZEM-a tijekom javnog savjetovanja, koje je završilo u ožujku ove godine, upućeno je više od 600 prijedloga i primjedbi medijskih nakladnika i druge zainteresirane javnosti, a ministrica Obuljen Koržinek je izjavila kako je Ministarstvo prihvatilo "veliki dio primjedbi" iz javne rasprave."
MINISTRICA kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je da su prihvatili velik broj primjedbi na nacrt Zakona o elektroničkim medijima te najavila da će nacrt zakona biti sutra na sjednici Vlade koja će ga uputiti u saborsku proceduru na prvo čitanje.