1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • August 9, 2020 at 12:35 AM
    • #3,981
    Quote from Jubito
    Quote from du_Lac

Investicijska banka će prodati Optimu svakako bolje nego što bi to sam HT odradio. Angažiranjem investicijske banke HT dobiva na vremenu i ostaje potpuno čist pred AZTN-om i zakonom jer je odradio sve po naputcima.

Kako znaš da će investicijska banka to bolje prodati?

Koja investicijska banka?

Kako ide taj postupak, hoće li objavti novi natječaj?

Znaš li neku tvrtku koju je prodavala investicijska banka, kako je to prošlo i koliko je trajalo?

Kome će prodati, postoji li uopće kupac ?

Pitanja se odjednom gomilaju nakon famoznog 31.07.

Display More

Upravo tako.

Ht se pozvao na najbolje prakse, citira neki zakon, namjerno vodi prodaju netransparentno pod krinkom da se radi profesionalno, ali nisu duzni ista o tome rdci. Aztn mu je omogucio da ponude koje ht-u nisu po volji (OBJEKTIVNO ha ha ha) ne mora prihvatiti. Pa sto to znaci pobogu? Autogol...

Ht je prisiljen prodati a ne prodaje mu se. I vidimo kako je to zavrsilo.

Investicijska banka moze totalno drugaciji pristup prodaji imati. Zasto bi sad investicijska banka išta tajila ili drzala netransparentno, moze totalno drugaciji model prodaje biti. Ali o tome nemamo pojma niti je aztn pripremio ikakve detalje i okvire kako sada dalje.

Ht je odigrao, bome odigrao da iz kamena i krv iscjedi. Vidi se da aztn nije na nivou ovo odraditi niti moderirati.

Slabost aztn-a se prelila trenutno i na opte sentiment.

Mogli su hakom više zatražiti da sudjeluje, jer nemogu oni pokrivat kaufland, petrokemije i telekome.

Ako je ht zavlacio, jer mu tako pase, onda mu je aztn držao ljestve. Jer sto f00cking znaci kad aztn napise objektivno neprihvatljive?? Gdje pise sto je to?

Zasto u javnost pusta takvu rijec kad nije izdefinirao sto to znaci i na koji nacin se to određuje.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 9, 2020 at 1:37 AM
    • #3,982

Mislim da je bitno razluciti sta tocno znaci proces prodaje jedni misle da to znaci da ima kupca s kojim se dogovara prodaja dok drugi misle da proces prodaje znaci cijeli ovaj postupak koji se vodi s ciljem prodaje od pocetka natjecaja pa sve ovo do kraja s investicijskom bankom meni se cini da se oni na to zadnje referiraju kao na proces prodaje i naravno u ovisnoscu kako tko misli sta znaci taj proces prodaje tako sve poruke koji oni daju moze krivo interpretirati ovisno koji konteks upotrebi

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • August 9, 2020 at 7:34 AM
    • #3,983
    Quote from Jubito
    Quote from Ledica

Znaci da 31. 7 . moraju izvijestiti AZTN da imaju objektivno prihvatljivu ponudu / ponude te tada imaju pravo nastaviti postupak odabira najpovoljnije ponude.

Ako do 31.7. nemaju objektivno prihvatljivu ponudu / ponude opet o toj činjenici trebaju izvijestiti AZTN i angažirati banku .

Kako god okrenete , 31.7. netko će se oglasiti.

Neće !

Kolega hugh ,veliki respekt prema kolegi Jubito jer je mnogo truda uložio na ovoj temi u proučavanje i stručne analize , ali stvari su ipak krenule u pravcu koji sam ja predvidjela i ovaj njegov odriješit “ neće “ bio mi je okidač za presing na AZTN da izađe s informacijom kakva je situacija nakon 31.7. i da li je HT ispoštovao svoju obvezu nametnutu od strane AZTN -a za angažiranje investicijske banke kojoj će pripasti mandat za daljnje vođenje postupka prodaje .

Zbog toga su bili prisiljeni dopuniti svoje prvotno priopćenje .

Za kaos i stampedo koji je nastao na Opte ne osjećam se krivom jer angažiranje investicijske banke je nepobitna činjenica koja bi izašla ionako na vidjelo prije ili kasnije .

Dobra stvar u svemu ovome je da institucije ipak rade svoj posao , loše je što ih na to treba natjerati i prisiliti .

Edited 2 times, last by Ledica (August 9, 2020 at 7:46 AM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 9, 2020 at 7:58 AM
    • #3,984

U laži su kratken noge.

Sramotno je da se nekoga mora prisiljavati da odradi svoj posao korektno

Aztn mi se sve manje čini respektabilnom insitucijom. Zbog dvije objave u tri dana, a druga je objavljena pred kraj radnog vremena, u petak

Dobra je praksa da se izvješća, obavijesti i sve što je cjenovno osjetljivo objavljuje tek po zatvaranju burze.

Bilo je ipak za malo vjerovati da će se kompanija prodati, odnosno da će biti podnesena obvezujuća ponuda u tako kratko vrijeme

Pa je angažman investicijske banke samo slijed događaja propisan unaprijed, i nakon svih nedoumica mislim da je to dobra vijest, na koju je tržište katastrofično reagiralo. Neki su bacali papire, drugi su požurili na bid, a većina se bavila nečim drugim. Da li im je na koncu srećom sve to promaklo ?

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • August 9, 2020 at 9:48 AM
    • #3,985

Kad niste u dionici onda stvari gledate drugim očima, jer u prirodi čovjeka je da bude optimist.

Bilo je milijun znakova da nece dobro proći a evo ovdje neki od njih.

- ht daje oglas zadnji dan i to takav da oni kao prodavač mogu sve a kupac može samo pare donijeti .

- atzn je krajnje neozbiljno a možda i namjerno dopustio takav oglas koji mijenja pri samom kraju razdoblja.

- u dionici odavno nema fondova, a to su ljudi koji ipak imaju inside info ma koliko mi mislili drukčije.

- iz dionice su izišli neki veliki igrači kad je dionica bila na vrhuncu, Tuđman i Tokic (u čijem NO sjedi grubisic) ovo je bio opasan signal koji sam i ja ignorirao opijen velikim ciframa

- nedavno su jos 3 velika dioničara rasprodali portfelj, tad sam i ja svoje rjesio kad se cjena vratila na 6 kn

- kopesjak je mene koštao love, mislio sam da on nesto zna. Da njega nije bilo nikad nebi ušao po drugi put u dionicu , ovako sam izgubio 50k kn . Svaka škola se placa

HTu nije u interesu da se optima proda, sjetimo se samo sto je VIP napisao prilikom produženja upravljanja prosli put. "Optima ce ostati samo prazna ljuštura kad HTovo upravljanje završi "

I opet se vidim neki tjese da ce sad investicijska banka prodati bolje, ja vam to gledam kao prodaju of strane stecajnog upravitelja .

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 9, 2020 at 9:59 AM
    • #3,986

Poštovani mr Cash. nitko Vas nije koštao love, kao ni nas druge, osim što smo platili cijenu vlastite pohlepe , slabog prosuđivanja i nemarnog postupanja

Tim više što se bili u saznanju svega nabrojanog.

To se odnosi na svako trgovanje, ne samo na ovo

Svaka se škola plaća, pa i plesna.

Unatoč svim pokušajima opstrukcije držim da će se Optima na koncu prodati, ako zbog ničeg drugog onda zbog nadzora nekakve europske komisje koja nadzire koncentraciju telekomunikacija. Duopol na našem tržištu je valjda svima dojadio. Plaćamo puno, dobijamo malo

Zašto smo zamislili da će to ići glatko, u roku odmah ?

I zašto smo zamislil da će ići po cijeni koja bi nam se svidjela ?

I naravno da je ovo rizična investicija....... iako je na našem tržištu sve rizično- Pevec, Agrokor, Slobodna Dalmacija, Vaba, Badel. ma ne stane u jedan red

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • August 9, 2020 at 10:09 AM
    • #3,987

Kolega mr. Cash cijenim Vaše mišljenje i ne zaboravljam velikodušnost u dijeljenju inf iz knjige dioničara... Sad ste iznijeli nekoliko crtica s kojima se možemo više ili manje slagati ovisno iz kojeg kuta gledamo ali definitivno vaše teze imaju nekakvo uporište.

Ne pišete bezveze, međutim ono što mene nekako začuđuje u vašem postu a i u desecima drugih od kolega, nigdje se ne spominje najveći pojedinačni dioničar ZABA.... Pa što su oni? Veselo DVD društvo koje slučajno ima neke dionice pa će ih prodat za pijaču?? Nitko ne spominje ZABU... ZABA će tek tako dopustit da netko kompromitira stotine miliona čistog casha?!

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • August 9, 2020 at 10:15 AM
    • #3,988
    Quote from Mrcash

Kad niste u dionici onda stvari gledate drugim očima, jer u prirodi čovjeka je da bude optimist.

Bilo je milijun znakova da nece dobro proći a evo ovdje neki od njih.

- ht daje oglas zadnji dan i to takav da oni kao prodavač mogu sve a kupac može samo pare donijeti .

- atzn je krajnje neozbiljno a možda i namjerno dopustio takav oglas koji mijenja pri samom kraju razdoblja.

- u dionici odavno nema fondova, a to su ljudi koji ipak imaju inside info ma koliko mi mislili drukčije.

- iz dionice su izišli neki veliki igrači kad je dionica bila na vrhuncu, Tuđman i Tokic (u čijem NO sjedi grubisic) ovo je bio opasan signal koji sam i ja ignorirao opijen velikim ciframa

- nedavno su jos 3 velika dioničara rasprodali portfelj, tad sam i ja svoje rjesio kad se cjena vratila na 6 kn

- kopesjak je mene koštao love, mislio sam da on nesto zna. Da njega nije bilo nikad nebi ušao po drugi put u dionicu , ovako sam izgubio 50k kn . Svaka škola se placa

HTu nije u interesu da se optima proda, sjetimo se samo sto je VIP napisao prilikom produženja upravljanja prosli put. "Optima ce ostati samo prazna ljuštura kad HTovo upravljanje završi "

I opet se vidim neki tjese da ce sad investicijska banka prodati bolje, ja vam to gledam kao prodaju of strane stecajnog upravitelja .

Display More

Žao mi je što ste toliki novac izgubili.

Velika većina svega što ste napisali je točna.

I slažem se da čovjek različito gleda na papir, ovisno o tome ima li ga ili ne.

No postoji treća opcija, a to je vaša. Kada je novac već izgubljen. Stoga niti Vi ne možete biti objektivni.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • August 9, 2020 at 10:21 AM
    • #3,989

Nisu mi uopće jasni prodavači koji na razini poluinformacije prodaju u debelom minusu, a navedenu poluinformaciju protumače kao stečaj.

Zar im onda nije pametnije tu investiciju pretvoriti u dugoročnu i prodati novom vlasniku. Kod većine investitora na forumu primjetan je sentiment sve i odmah pa po mogućnosti u istom danu a iza petka biti u dionici niti u ludilu.

Tako novce samo Neo može zaraditi, a za nas ostale smrtnike je da čekamo kraj i ugasimo gledalice:)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 9, 2020 at 10:26 AM
    • #3,990

Kada već brijimo dioničare, ajmo se spomenuti i gospođe Hanžeković

Da li je ona još uvijek član nadzornog odbora Optime ?

Jer još uvijek posjeduje svih dva milijuna komada papira, i nije nikada prodala niti jedan

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • August 9, 2020 at 10:32 AM
    • #3,991
    Quote from zlocesti

Jer još uvijek posjeduje svih dva milijuna komada papira, i nije nikada prodala niti jedan

Je dotična gospođa je članica NO ali koliko imam čuti ne dolazi osobno na sjednice već šalje zamjenicu.

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • August 9, 2020 at 10:43 AM
    • #3,992
    Quote from Headhunter

Nisu mi uopće jasni prodavači koji na razini poluinformacije prodaju u debelom minusu, a navedenu poluinformaciju protumače kao stečaj.

Zar im onda nije pametnije tu investiciju pretvoriti u dugoročnu i prodati novom vlasniku. Kod većine investitora na forumu primjetan je sentiment sve i odmah pa po mogućnosti u istom danu a iza petka biti u dionici niti u ludilu.

Strah je vrag ! X/

Odoh ja na more, malo se ofriškat. Danas prži nemilo.

Bit će što bude, još uvijek nije smak svijeta. Trebati će malo duže čekati da se Optima proda, jer se mora prodati, a cijena vjerojatno neće biti onako visoka kako smo očekivali i priželjkivali. Sad bi i 7-8 kn bilo sasvim prihvatljivo. Pristao bih i na 6,50 :saint:

Kako god, ako ste u dionici pišite AZTN, HANF-i, Vladi RH, Ministarstvu kulture i medija, radite pritisak, pišite medijima i novinarima ako ih poznajete, pomozite si sami pa će vam i Bog pomoći, nemate što izgubiti.

Imamo pravo biti točno i potpuno informirani, imamo pravo znati što se to događa sa našom imovinom !

Do sada su nas vukli za nos i otfikarili nas na svaki upit, jer kao to su velike tajne i cijenovno osjetljive informacije pa oni, Bogu do ramena, ne smiju ništa reći nama buhama, jer kao oni su svi veliki profeesionalci, jelte, sve rade profesionalno i konspirativno. X(

A kad tamo - nema nikakve informacije, niti nam imaju što reći o prodajnom procesu, jer se prodajni proces niti ne vodi, niti ima kupca, niti ponuda !

Ispada da je prikrivanje informacija zapravo bila cijenovno osjetljiva informacija, a definitivno smo povučeni za nos i dovedeni u zabludu. <X

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • August 9, 2020 at 10:44 AM
    • #3,993
    Quote from Headhunter
    Quote from zlocesti

Je dotična gospođa je članica NO ali koliko imam čuti ne dolazi osobno na sjednice već šalje zamjenicu.

Ima stotinjak zaposlenika , a uključuje se samo kad je nešto jako važno , onda stvar uzima kao prava gazdarica u svoje ruke .

Takvo je moje iskustvo s OU Hanžeković i još da dodam , sposobna je , stručna , oštra , grize .....

Dobro je što je u top 10 , rekla bih odlično .

• naim
    Guest
    • August 9, 2020 at 10:55 AM
    • #3,994

Koje se ovdje gluposti pišu.... dakle, ovo je bilo prvo poluvrijeme prodaje. Utakmica u njemu nije odlučena.... slijedi drugo poluvrijeme. Da li će biti produžetaka ćemo vidjeti.

Optima će se prodati u ovoj ili onoj varijanti. Kladim se da će strpljivi dobro naplatiti svoje strpljenje.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • August 9, 2020 at 11:01 AM
    • #3,995

- sigurno nece obavjestavati forumasku zajedicu u kojoj fazi je prodaja

-ht i zaba nisu za to da se optima dionice prodaju za kiki riki

- ako je ponuda bila na razink EV/EBITDA 5 tada je nezadovoljavajuca, ako je ponude bilo

- nitko ne zeli prodavati nesto podcijenjeno za vrijeme corone

- nije mi jasno tko je prodao sve silne donice u petak, ali i tko je kupio sve silne dionice u petak

- kaze se kada pada na velikom volumenu to kupuju veliki investitori, kada raste na velikom volumenu veliki izlaze

• naim
    Guest
    • August 9, 2020 at 11:01 AM
    • #3,996
    Quote from Jubito
    Quote from Headhunter

Strah je vrag ! X/

Odoh ja na more, malo se ofriškat. Danas prži nemilo.

Bit će što bude, još uvijek nije smak svijeta. Trebati će malo duže čekati da se Optima proda, jer se mora prodati, a cijena vjerojatno neće biti onako visoka kako smo očekivali i priželjkivali. Sad bi i 7-8 kn bilo sasvim prihvatljivo. Pristao bih i na 6,50 :saint:

Kako god, ako ste u dionici pišite AZTN, HANF-i, Vladi RH, Ministarstvu kulture i medija, radite pritisak, pišite medijima i novinarima ako ih poznajete, pomozite si sami pa će vam i Bog pomoći, nemate što izgubiti.

Imamo pravo biti točno i potpuno informirani, imamo pravo znati što se to događa sa našom imovinom !

Do sada su nas vukli za nos i otfikarili nas na svaki upit, jer kao to su velike tajne i cijenovno osjetljive informacije pa oni, Bogu do ramena, ne smiju ništa reći nama buhama, jer kao oni su svi veliki profeesionalci, jelte, sve rade profesionalno i konspirativno. X(

A kad tamo - nema nikakve informacije, niti nam imaju što reći o prodajnom procesu, jer se prodajni proces niti ne vodi, niti ima kupca, niti ponuda !

Ispada da je prikrivanje informacija zapravo bila cijenovno osjetljiva informacija, a definitivno smo povučeni za nos i dovedeni u zabludu. <X

Display More

Ti si totalno prolupao.... a vidim da imaš i hrpu sljedbenika i istomišljenika. Nemaš ti nikakvih posebnih prava jer ne prodajes ti dionice. Shvati da je to privatna prodaja i da o privatnoj prodaji odlučuje prodavatelj. Osim uobičajenih zakonskih zaštita, nemaš nikakve posebne zaštite. Ni ti, ni ja, ni bilo tko. Kad to osvjestis i počneš razmisljati da si ti netko too je naslonjen na cijeli posao, a ne dio njega, bit će ti lakše i lakše ćeš dočekati konačno rješenje. Sve ostalo je stalno ponavljanje već poznatih stvari.

Bez uvrede.

• Miron
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • August 9, 2020 at 11:03 AM
    • #3,997

Da li se tu radi o Europskoj investicijskoj banci? Da li netko zna nešto više o tome?

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • August 9, 2020 at 11:03 AM
    • #3,998
    Quote from naim

Koje se ovdje gluposti pišu.... dakle, ovo je bilo prvo poluvrijeme prodaje. Utakmica u njemu nije odlučena.... slijedi drugo poluvrijeme. Da li će biti produžetaka ćemo vidjeti.

Optima će se prodati u ovoj ili onoj varijanti. Kladim se da će strpljivi dobro naplatiti svoje strpljenje.

Nekako razmišljam slično, vjerujem da nam sudac na poluvremenu nudi da popravimo pozicije, da uvedemo nove igrače-novce i na kraju pobjedimo:!:

• Denis7
    Početnik
    Reakcija primljeno
    3
    • August 9, 2020 at 11:53 AM
    • #3,999

I dalje svi zaboravljaju na činjenicu:šta je napravio UG sa kupnjom tele 2 ako ne kupi i optimu.

Odgovor:ništa

Ima tu i jačih igrača od Ht koji se isto nešto pitaju.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • August 9, 2020 at 12:59 PM
    • #4,000

Evo stari citat HTa kada su im produljili koncentraciju. Motiv je jasan, drzati cim duze. Krivo sam procijenio da ce biti brze to rijeseno.

Apsolutno sve upucuje na max odugovlacenje. Jer zasto ne imati 4-5 kvartala opte pod kontrolom i dug koji opte vracaim nego to prodati prije roka. Nista ne bi dobili osim ako nije bila masna ponuda, a ocito nije.

HT: To je dobro za stabilizaciju tržišta i potvrda HT-ovog liderstva

"Rješenjem AZTN-a HT-u je zapravo produljeno upravljanje Optimom do ljeta 2021. ili za dodatne tri godine, čemu se priključuje i tvrtka H1 Telekom koja je rješenjem AZTN-a pripojena Optimi i postaju zapravo jedna tvrtka Optima. Odobrenje tog pripajanja i produljenje upravljanja Optimom smo zatražili s ciljem da zaštitimo naša (HT-ova) potraživanja i u Optimi i u H1, a koja su zajedno oko 200 milijuna kuna, što je velik iznosa za HT i predstavlja više od 20 posto godišnje dobiti", naglasio je za Hinu stariji potpredsjednik HT-a Siniša Đuranović.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE