Ako je "on the safe side" manovar Hta bio proračunat s ciljem da se osigura a usput i raščisti knjiga dioničara i da se odigra završni čin opere jeftinog dokupa onda svaka čast ekipici na uspjehu...
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Ufff, šta bi sad bilo dobro imati jednog odvjetnika iz EU ili, nedajbože US, pa da se poigra s ovim našim diletantima pred nekom EU institucijom...
Bah, pusti snovi...
-
Ja jos ne mogu vjerovati kakav raplet jer nemoguce mi je da nitko ne zeli kupiti optimu, a iskazivao se interes. Ili da je bilo, a ht ocijenio kao neprihvatljivo i radije predao prodaju inv. banci. Ne nalazim logicno objasnjenje...
-
Ja bi rekla da je HT davno odustao od prodaje optime i to onda kada je zajam od 200 miliona kuna prebacio iz kratkorocne u dugorocne dugove optime. Ako je vec tada znao da nema kupca, zasto je HT cekao do zadnjeg dana da angazira investicijsku banku ?
-
... jer nemoguce mi je da nitko ne zeli kupiti optimu, a iskazivao se interes.
Objektivno gledajući, tko je javno iskazao interes?
Svi smo temeljili zaključke s osnova medijskih nagađanja, ne medijskih informacija, nego nagađanja!
Meni je također bilo nemoguće da Optima ne nađe kupca, jer su se prodala i puno veća sranja, ali eto, izgleda da nema kupca.
-
Ako bude i nadalje vladala omerta onda 28 kolovoza na glavnoj skupštini Opte treba napravit veliku galamu, mislim da ima sasvim dovoljno ljudstva za to.
-
Ajde ne ludujte
Možda je HT tražio 20 kn po papiru, nije da ti neću prodati, al' ću učiniti sve da ne možeš kupiti..
VIP se žalio u doba pripajanja H1 jer je želio kupiti Opte, a Agencija je pogodovala HT-u
Ne znamo što je bilo, šmrcko
-
Ako je vec tada znao da nema kupca, zasto je HT cekao do zadnjeg dana da angazira investicijsku banku ?
A zašto ne bi ?
Pa HT sve radi zadnji dan i zadnji sat, bilo je za očekivati da će i ovo odigrati zadnji dan.
Ja sam cijelo vrijeme pisao upravo to - da je po Rješenju 31.07. krajnji rok kada je HT dužan obavijestiti Povjerenika u slučaju da nema prihvatljivih ponuda ili zaiteresiranih ponuditelja, a ne krajnji rok da prodaju Optimu kako su mnogi tumačili.
HT je odigrao kurvanjski, ali u skladu sa Rješenjem AZTN-a.
Nadam se da su i u AZTN sada svjesni da njihovo rješenje ima puno šupljina koje HT vješto koristi.
Ne znam da li to smiju, ali bi trebali izmjeniti svoje Rješenje u pogledu krajnjeg roka za prodaju dionica Optima telekoma u vlasništvu HT-a.
-
Meni se čini da HT ništa ne gubi, već dobiva angažiranjem investicijske banke. Investicijska banka ima više iskusta u prodaji i postići će bolju cijenu te će dobro odraditi proces prodaje. HT je ispoštovao odluku AZTN-a jer je morao angažirati investicijsku banku, ako sumnja da će prodaju uspjeti dovršiti s ponudama i uvjetima koje trenutno ima na stolu. Također HT dobiva na vremenu angažiranjem investicijske banke.
Može biti da ima interesa i da su dane neobvezujuće ponude, ali da proces prodaje nije došao jednostavno do faze (zbog kratkog roka i COVID-19 situacije) gdje HT sa sigurnošću može tvrditi kako ima kupca. Bez obvezujućih ponuda kupci mogu ucjenjivati HT i ne dati obvezujuću ponudu, a HT bi se pritom našao u neobranom grožđu jer je bio obvezan angažirati investicijsku banku ako nije do 31. 7. postao siguran da će Optimu prodati jednom od ponuđača. Ne znam kako bi HT mogao biti siguran u to, osim ako već nije dobio obvezujuću ponudu.
-
... jer nemoguce mi je da nitko ne zeli kupiti optimu, a iskazivao se interes.
Objektivno gledajući, tko je javno iskazao interes?
Svi smo temeljili zaključke s osnova medijskih nagađanja, ne medijskih informacija, nego nagađanja!
Meni je također bilo nemoguće da Optima ne nađe kupca, jer su se prodala i puno veća sranja, ali eto, izgleda da nema kupca.
Bilo je kupaca, a bilo je i “kupaca”. Cini se da niti jedan nije bio dovoljno dobar da kupi.
-
-
Monitoring objektivne prihvatljivosti ili neprihvatljivosti ponude trebao bi biti pod ingerencijom AZTN -a.
Objektivno neprihvatljive ponude smatrale bi se one koje ne udovoljavaju svim uvjetima traženim u pozivu za podnosenje ponuda ( natječaju ) , a ima ih podosta i to precizno navedenih , plus one ponude koje su cijenom ispod procijenjene vrijednosti dionice od strane ovlaštenog procijenitelja ( 7,45 čini mi se , nisam vise sigurna )
Sve ostalo sto je HT - u neprihvatljivo je subjektivno jer mogu tvrditi da im je neprihvatljivo i 15 kn za dionicu .
Proizlazi da ako su imali ponudu koja je zadovoljavala sve uvjete iz natječaja plus cijena u razini procjene ili viša , trebali su do 31.7. odabrati kupca , u suprotnom za prodaju se treba angažirati investicijska banka .
To mi se čini logično , međutim da li je to tako nije sigurno jer su zakonske odredbe općenite i AZTN ima puno prostora za dogovore i usuglašavanja s HT -om kao prodavateljem.
-
Meni se čini da HT ništa ne gubi, već dobiva angažiranjem investicijske banke. Investicijska banka ima više iskusta u prodaji i postići će bolju cijenu te će dobro odraditi proces prodaje. HT je ispoštovao odluku AZTN-a jer je morao investicijsku banku ako sumnja da će prodaju uspjeti dovršiti sa ponudama i uvjetima koje trenutno ima na stolu. Također HT dobiva na vremenu.
Može biti da ima interesa i da su dane neobvezujuće ponude, ali da proces prodaje nije došao jednostavno do faze (zbog kratkog roka i COVID-19 situacije) gdje HT sa sigurnošču može tvrditi kako ima kupca. Bez obvezujućih ponuda kupci mogu ucjenjivati HT i ne dati obvezujuću ponudu, a HT bi se pritom našao u neobranom grožđu jer je bio obvezan angažirti investicijsku banku ako nije do 31. 7. postao siguran da će Optimu prodati jednom od ponuđača. Ne znam kako bi HT mogao biti siguran u to, osim ako već nije dobio obvezujuću ponudu.
DuLac je u pravu.
Konačno na tragu
Za svaku ponudu koja do 31.07 nije postala obvezujuća jednako je kao da nema ponuda...
Idemo dakle dalje.
-
Monitoring objektivne prihvatljivosti ili neprihvatljivosti ponude trebao bi biti pod ingerencijom AZTN -a.
Netočno, AZTN nema veze sa procesom prodaje, tj. nema nikakvog utjecaja da procjenjuje objektivnost ili neobjektivnost ponude, to su i sam napisali više puta, samo neki očigledno ne čitaju što piše, nego čitaju što bi željeli da piše.
-
Ma to je sve pricam ti pricu.
Da je ikada bilo zelje za transparentnoscu i da se posao odradi kako treba sve je moralo biti pod lupom javnosti. Dionicari imaju pravo znati, ili ako nemaju bi morali imati pravo znati, za svaki detalj postupka u svakom trenutku. Tko je dao ponude, kolike su itd.itd. A ne da moramo slati mailove i doslovce se prijetiti ljudima iz AZTN da daju podatak da li HT predao papire za natjecaj ili nije.
Trebalo je biti napravljeno da potencijalni kupci pogledaju papire iz nekog data room, dodju jedan dan na drazbu, licitiraju i kraj fucking hebene price!! Zasto ne bi moglo biti tako? Koja je razlika izmedju prodaje telekoma i krave na placu? Nema je!! Samo su ovdje veca gospoda pa im treba vise papirnatog prostora za muljazu.
-
Al ovo nije privatizacija nego dva vodeća dionicara prodaju svoje udjele (ustvari jedan uz ime obojice). Kako će oni to provesti, to je njihov izbor. Jer očito odluka AZTN da prodaja mora biti, fer, nediskrimatorna i prema najboljim praksama ne stoji ili su to bile najbolje prakse... Mi smo do ponude za preuzimanje nažalost, samo promatrači.
-
Proizlazi da ako su imali ponudu koja je zadovoljavala sve uvjete iz natječaja plus cijena u razini procjene ili viša , trebali su do 31.7. odabrati kupca , u suprotnom za prodaju se treba angažirati investicijska banka .
Netočno, nigdje ih se u rješenju ne obvezuje na tako nešto.
Obvezalo ih se samo da u roku 6 mjeseci pokušaju naći zainteresirane kupce i prihvatljive ponude.
HT-u očigledno to nije pošlo za rukom, a možda namjerno nisu uložili previše truda da nađu kupca.
Problem u cijeloj toj priči sa investicijskom bankom jest taj da u nitko ne zna kako izgleda i koliko traje taj postupak i u ovom trenutku više nitko ne može reći da uopće postoji zainteresirani kupcac ili nekakva ponuda.
-
Netočno, AZTN nema veze sa procesom prodaje, tj. nema nikakvog utjecaja da procjenjuje objektivnost ili neobjektivnost ponude, to su i sam napisali više puta, samo neki očigledno ne čitaju što piše, nego čitaju što bi željeli da piše.
Pa nije li AZTN svojim Rješenjem naložio angažiranje investicijske banke nakon 31.7. ukoliko do tada ne bude ponuda ili one budu objektivno neprihvatljive ?
Pa tko onda ima pravo ocijeniti da li je ponuda bila objektivno neprihvatljiva ?
Možda HT ? Pa njemu je bas svaka ponuda i objektivno i subjektivno neprihvatljiva .
-
Pa nije li AZTN svojim Rješenjem naložio angažiranje investicijske banke nakon 31.7. ukoliko do tada ne bude ponuda ili one budu objektivno neprihvatljive ?
Pa tko onda ima pravo ocijeniti da li je ponuda bila objektivno neprihvatljiva ?
Možda HT ? Pa njemu je bas svaka ponuda i objektivno i subjektivno neprihvatljiva .
Investicijska banka će prodati Optimu svakako bolje nego što bi to sam HT odradio. Angažiranjem investicijske banke HT dobiva na vremenu i ostaje potpuno čist pred AZTN-om i zakonom jer je odradio sve po naputcima.
-
Točno, samo šugavi HT može ocijeniti da li mu je ponuda prihvatljiva ili nije.
Imao sam neki loš feeling kada sam čitao tekst natječaja i kada sam pročitao:
"Prodavatelj se ne obvezuje prihvatiti bilo koju ponudu koja je poslana kao odgovor na ovaj Poziv te pridržava pravo organizirati natječajni postupak na drugačiji način. Prodavatelj pridržava pravo izmijeniti bilo koji aspekt ovog Poziva u bilo koje vrijeme tijekom trajanja postupka.
Ponuđači mogu biti pozvani u uži krug i/ili mogu biti odbijeni u bilo kojem trenutku i/ili od njih može biti zatraženo da pojasne ili ponovno predaju svoje ponude, bez bilo koje obveze za Prodavatelja da navede bilo koje razloge vezano bilo koje odbijanje ili za bilo koju drugu odluku koju Prodavatelj donese vezano za ovaj Poziv."
Ali sam se cijelo vrijeme nadao da će u HT-u biti razumni pa će se potruditi sami prodati nešto što ionako moraju prodati.
No to je sada manji problem. Puno je veći problem što sada postoji realna mogućnost da nema kupca niti ponude.
-
Investicijska banka će prodati Optimu svakako bolje nego što bi to sam HT odradio. Angažiranjem investicijske banke HT dobiva na vremenu i ostaje potpuno čist pred AZTN-om i zakonom jer je odradio sve po naputcima.
Kako znaš da će investicijska banka to bolje prodati?
Koja investicijska banka?
Kako ide taj postupak, hoće li objavti novi natječaj?
Znaš li neku tvrtku koju je prodavala investicijska banka, kako je to prošlo i koliko je trajalo?
Kome će prodati, postoji li uopće kupac ?
Pitanja se odjednom gomilaju nakon famoznog 31.07.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin