1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • August 7, 2020 at 2:35 PM
    • #3,781
    Quote from hugh

e da, hrvatska zbilja......umjesto dionice godine bit će pušiona godine......

ma nikakva pušiona godine! pogotovo tko je ušao po 2 kn ili 3 kn

ali ulazili su mnogi preko 6 kn (ili dokupljivali) a onako trejderski ste se vezivali za datum 31.7.

hebo vas 31.7.

nije ovo egzaktna znanost, ovo je burza!

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • August 7, 2020 at 2:37 PM
    • #3,782
    Quote from accountant
    Quote from hugh

ali ulazili su mnogi preko 6 kn (ili dokupljivali) a onako trejderski ste se vezivali za datum 31.7.

hebo vas 31.7.

Meni svejedno ali upravo o tome i pričam jel puno je "štafete" preuzeto kasnije

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 7, 2020 at 2:38 PM
    • #3,783
    Quote from vladimir

HT mora prodat svoj udio.!

Neki zvučni telecomi ne stoje u redu da bi kupili Optimu.!

UG koji se stalno spominje je po meni zapravo jedini pravi kandidat iz nekoliko razloga:

1. poslovanje im je geografski orjentirano na balkan i malo šire

2. UG nema para da kupi HT ali mogu si priuštiti manje operatere. To im je i poslovna politika koja ima za cilj stvorit konkurentnost pomoću puno malih operatera na velikom geografskom području.

3. UG da bi opstao na tržištu i financijski pokrio svoje akvizicije MORA se širiti i stvarati nove izvore novca.

4. 200 000 korisnika u optimi su bitni al možda je još bitnija optika za budući 5g za koji je bitno da se razvuče na velike udaljenosti i pokrije veliko područje. Nekoliko tornjeva 5gea eliminira potrebu za kućnim instalacijama.

Display More

Ne sumnjivo da treba prodat, UG je stalno do sada bio pod ogranicenjem zakona da kupi optimu pa je pitanje koja je njegova strategija s obzirom na ogranicenja po zakonu do sad smo samo nagadali s obzirom na nase vidjenje koliko je optima potrebna tele2, ali zapravo ne znamo koja je strategija UG, a1 je nedavno izjavio da smanjuje u narednom periodu novac za investicije da li je ta odluka utjecala na velicinu ponude za optimu ne znamo isto tako ne znamo da li je due dilligence pokazao nesto sta ne znamo po pitanju vrijednosti pa se postavlja pitanje da li postoji razlog zbog cega su ponude bile nezaadovoljavajuce ili ih uopce nije bilo da se sada angazira investicijska banka, s druge strane postavlja se pitanje da li je ht odbio ponude iz neke svoje strategije u svakom slucaju sada se aktivira dosta novih pitanja bez pravih odgovora jer nitko ne izlazi s nicim da mozemo nesto zakljucit i sad kako se postavit prema ovoj prodaji i vrijednosti ?

• bumbar
    Student
    Reakcija primljeno
    68
    • August 7, 2020 at 2:38 PM
    • #3,784
    Quote from accountant
    Quote from hugh

hebo vas 31.7.

kako nije pušiona kad su promašili zaradu zbog koje i jesmo tu?

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • August 7, 2020 at 2:42 PM
    • #3,785
    Quote from hugh
    Quote from accountant

hebo vas 31.7.

Meni svejedno ali upravo o tome i pričam jel puno je "štafete" preuzeto kasnije

sad još jednom pitajte kolegu Naima i slične: za što su se vezivali u procjenama da će OPTE biti prodana i po koliko?

za BROJ KORISNIKA, samo to! a fundamente, dug HT-u i pad broja korisnika kao i pad prihoda u najunosnijim kategorijama... zaboravili!

ja ponavljam, dug HT-u je ovdje najveća prepreka jer je izgledno da bez pretvaranja HT-ovog potraživanja (dobavljač) u zajam (a da bi se prikazalo fol održivo poslovanje) optima ne funkcionira!

• barbosa
    Guest
    • August 7, 2020 at 2:42 PM
    • #3,786
    Quote from vladimir

u principu, i ne mora...ovo priopćenje je očiti dokaz tome?(

također, sugerirao bi imaocima da ne podlegnu momentumu i riješavaju poziciju sa gubitkom nego da puste da se stvar malo ohladi...nije se baš ništa dogodilo ili promjenilo, neki će ispasti i kolo sreće će se uskoro ponovno zavrtiti...pa opet ...pa opet...tako to ide

Edited once, last by barbosa (August 7, 2020 at 2:47 PM).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 7, 2020 at 2:44 PM
    • #3,787
    Quote from accountant
    Quote from hugh

hebo vas 31.7.

ovdje ste u pravu ste.

svi smo se ovdje malo oženili za papire.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • August 7, 2020 at 2:49 PM
    • #3,788

ovo je katastrofa za zse... zao mi je svih unutra, al trebalo je biti oprezniji ... ja sam svw prodao po 6 prije mjesec dana sa gubitkom od 30 posto al nisam htio ovdje stvarati los sentiment ..

• sasab
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • August 7, 2020 at 2:50 PM
    • #3,789

Ko zna koji su razlozi nezadovoljstva HT-a

Mozda je i bolje da Inv. banka to prodaje, moze ici brze a po kojoj cijeni sam bog zna.

Ovo je bolno za gledat, uffff

• LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • August 7, 2020 at 2:53 PM
    • #3,790

Koliko vidim radi se o tome da je proces prodaje isao presporo i nije se stigao obaviti unutar 6 mjeseci. Prema AZTNovom rjesenju, HT mora angazirati investicijsku banku, a sam proces prodaje se nastavlja.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • August 7, 2020 at 2:54 PM
    • #3,791

nije mi drago ovo što događa sa opte, iako sam svoju preostalu siču prodao u ponedjeljak. nismo naučili na krašu, nismo naučili na lrh... s druge strane mi je drago zbog svih oni pametnjalovića koji su tu pisali basne o velikom interesu, sigurnoj stvari, cijeni 10,12,15..... sve gotovo do jeseni sa parama u džepu i sl. valjda su sada naučili na gorak način. pri nas se veli da škola peneze košta.

ne velim da prodaje neće biti, možda se opet vratim. i da neće biti i dobra cijena. ali na burzi ništa nije sigurno dok ne prodaš!

• naim
    Guest
    • August 7, 2020 at 2:55 PM
    • #3,792

I meni to tako zvuci. Očito su Corona i spora regulacija ucinili svoje. Rokovi su zadani prije vise godina, a ni HT-u se očito nije žurilo da uzme novce.... A sto sad.... do neke nove runde i ponude.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 7, 2020 at 2:55 PM
    • #3,793
    Quote from barbosa
    Quote from vladimir

u principu, i ne mora...ovo priopćenje je očiti dokaz tome?(

također, sugerirao bi imaocima da ne podlegnu momentumu i riješavaju poziciju sa gubitkom nego da puste da se stvar malo ohladi...nije se baš ništa dogodilo ili promjenilo, neki će ispasti i kolo sreće će se uskoro ponovno zavrtiti...pa opet ...pa opet...tako to ide

Neki su se ovdje nakrcali i previse racunajuci da im je ovo zivotna prilika, nije lako ostat hladne glave ako bude veci pad

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • August 7, 2020 at 2:59 PM
    • #3,794
    Quote from LeoNT

Koliko vidim radi se o tome da je proces prodaje isao presporo i nije se stigao obaviti unutar 6 mjeseci. Prema AZTNovom rjesenju, HT mora angazirati investicijsku banku, a sam proces prodaje se nastavlja.

Nije isao presporo. Ako je HT imao kupca nije bio duzan predati inv. banci tj mogao je nastaviti sa prodajom.

Ako je predao inv banci to znaci da su ponude bile banana. Opet, zasto su cekali 31.7 + dok postar donese, mogli su i ranije inv banku angazirati.

A mozda imaju obveznu ponudu na stolu pa je samo formalnost da inv. Banka to odradi.

Ili su kupci odigrali prljavo znajuci kako HT izbaciti iz vođenja prodaje...uglavnom, loše.

U prvoj rundi smo dobili nokaut ali stojimo jos na nogama.

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • August 7, 2020 at 3:02 PM
    • #3,795

evo ja sam prije koji dan govorio da bi se moglo desiti da proces preuzme investicijska banka.. pa me kolega opovrgavao bez ikakvih adekvatnih argumenata. Kao da nismo citali istu dokumentaciju.. ocito HT ovo zeli razgulit sto duze moze. 6mj je izgubljeno ali ujedno i samo to po mom misljenju.. prodaja ce se desiti jer Optima sigurno ima svoju vrijednost..

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 7, 2020 at 3:06 PM
    • #3,796
    Quote from LeoNT

Ne jasno je receno u rijesenju citirat cu, znaci bilo je dovoljno da do 31.7 bude interesa za preuzimanje pa ht ne bi trebao angazirati investicijsku banku ovako po rijesenje ispada da ili nije bilo interesa ili ponude nisu bile prihvatljive.

"

U slučaju da u roku od šest mjeseci od utvrđenog početka prodaje dionica ne bude interesa za preuzimanje Optime odnosno ako podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom za vođenje prodaje Optime.

"

• naim
    Guest
    • August 7, 2020 at 3:06 PM
    • #3,797

Pa kolega je mislio da banka nema sto preuzimati jer su istekli rokovi za objavu toga. Međutim, očito HT može objavljivati kad hoće i sto hoće. Mislim da bi trebalo pripupitati Hanfu da proceslja cijeli taj proces jer očito je da je HT namjerno zavlačio.

• pemar
    Početnik
    Reakcija primljeno
    20
    • August 7, 2020 at 3:07 PM
    • #3,798

Nigdje u Rješenju AZTNa ne piše da kada HT angažira investicijsku banku, nije u mogućnosti sam prodati Optimu već sutradan.

Koliko ja razumijem HT je angažirao investicijsku banku da bude u roku u slučaju da ako ne dogovore prodaju po pristiglim ponudama da su i skladu s obvezama.

Teoretski njihovi pregovori idu dalje i mogu biti već sutra zakljuceni

• nimimada
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • August 7, 2020 at 3:07 PM
    • #3,799

Nemam OPTE ali ne vidim ako HT nije zadovoljan cijenom koja je moguče ponuđena da je potrebna ovakva rasprodaja,

Jedino ako je netko želio baš u kratkom roku prodati sa zaradom.

Možda se nudilo 10 kn a HT to ne želi. S druge do daljnjeg konrolira Optimu,

• naim
    Guest
    • August 7, 2020 at 3:08 PM
    • #3,800
    Quote from StatusQuo
    Quote from LeoNT

Ne jasno je receno u rijesenju citirat cu, znaci bilo je dovoljno da do 31.7 bude interesa za preuzimanje pa ht ne bi trebao angazirati investicijsku banku ovako po rijesenje ispada da ili nije bilo interesa ili ponude nisu bile prihvatljive.

"

U slučaju da u roku od šest mjeseci od utvrđenog početka prodaje dionica ne bude interesa za preuzimanje Optime odnosno ako podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom za vođenje prodaje Optime.

"

Ili taj koji želi kupiti ne može (još) kupiti.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:58 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 3:58 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 3:58 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 4 gostiju