Jako malo duga je placeno iz poslovanja skoro zanemarivo cijeli dug koji je dospjevao je zapravo platio ht svojom posudbom
posudbe su Vam išle svake druge godine, a dugovi su se ipak uredno servisirali, tako da...
Jako malo duga je placeno iz poslovanja skoro zanemarivo cijeli dug koji je dospjevao je zapravo platio ht svojom posudbom
posudbe su Vam išle svake druge godine, a dugovi su se ipak uredno servisirali, tako da...
U posudbe se racuna i posudbe preko obveza za dobavljace na taj nacin je ht inicialno financira optimu dok su mogli preko toga obavljat, a kad je to pocelo prelazit granice odrzive velicine onda su poceli prebacivali na zajmove, tako da nikakav dug oni nisu konkretno vratili osim sta su ga zamjenili da su sad duzni ht-u govorim na ovaj period otkad je h1 preuzet prije su cak i smanjivali
U posudbe se racuna i posudbe preko obveza za dobavljace na taj nacin je ht inicialno financira optimu dok su mogli preko toga obavljat, a kad je to pocelo prelazit granice odrzive velicine onda su poceli prebacivali na zajmove, tako da nikakav dug oni nisu konkretno vratili osim sta su ga zamjenili da su sad duzni ht-u govorim na ovaj period otkad je h1 preuzet prije su cak i smanjivali
ja ne znam što Vi gledate, al ako uspoređujete izvješća, dug je, u zadnjih godinu dana, smanjen za 50 M kuna.
al ajmo pričekati i friško izvješće da vidimo daljnji trend.
https://zse.hr/UserDocsImages…otREV-N-HR.xlsx
OPTE-fin 2020 2Q...čitajte i uživajte..
u čemu da uživam? sarkazam?
ovdje je broj korisnika, u svim većim segmentima pad: broj korisnika po segmentima H1_2020
a onda se to ovdje lijepo i stupčasto preslikava u prihodima: prihodi po segmentima H1_2020
dakle dioničar, pošto svakom dijeliš dislike možeš ondak pojasniti gdje ti vidiš skrivenu vrijednost OPTE?
navodno u bazi korisnika, jel mi gledamo isti papir?
ja ne znam što Vi gledate, al ako uspoređujete izvješća, dug je, u zadnjih godinu dana, smanjen za 50 M kuna.
Čija je ono pozajmica od 200 mkn, iz 1Q? Zaba ili HT?
Svakako se financiraju iz toga
Kakvu skrivenu vrijednost?
Postoji vrijednost. “Skrivena vrijednost” je u tržišnom udjelu, visokom pragu za ulazak u bransu i novom/starom mješanju karata na domaćem telekom trzistu.
HT koji je defacto “komunalni” monopol, financijski je jak i jedva održava tržišni udjel. Ovdje je kvaka u tržišnom udjelu i dugoročnoj prisutnosti jer je ljestvica za ulazak u biznis vrlo visoko postavljena.
accountant kolega nije istina da svakom dijelim dislike... Kolega ako niste unutra ja Vam nisam kriv 😁🙄 a ako jeste izadjite onda Van ako se toliko bojite I ako ste zadnju kunu stavili unutra Kao ekipa koja je uspjela zakucat ove godine na 3.8kn kada je na poslovnom izasao clanak da se prodaja nece reazlizirat ove godine. Idemo sada proucavao izvjestaj
što se ima proučavati, jedino je bitan broj korisnika, tako bar čujem
pa ja sam vam dao screenshot gdje se to ne vidi, dapače u segmetnu gdje je rast korisnika, to su dva prihodovno najmanja stupca
kaj da još gledam?
Huh.. EBITDA marza skoro 30%...
Dobro je izvjesce..
Dobro je izvjesce..
A prije je bila?
"Izgradnja mreže obuhvaća i nadogradnju glavnih IP/MPLS čvorišta u mreži Optima Telekoma u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, što ujedno osigurava i proširenje transportnih kapaciteta 100Gb/s telekomunikacijskim vezama. U sklopu razvoja IP/MPLS mreže, na nove usmjernike prebačeni su mrežni čvorovi u Zadru, Šibeniku, Puli i Pazinu dok su gradovi Knin i Sinj dodatno prošireni sa 10Gb/s telekomunikacijskim vezama."
i dalje se ulaže u mrežnu infrastrukturu.
uredno prate projekte Rune i WiFi4EU, te se priprema se teren za apsorpciju 5G mreže.
"Razvoj svjetlovodne infrastrukture, odnosno izgradnje vlastite svjetlovodne mreže, tijekom drugoga kvartala 2020. godine činila je većinom izgradnja pristupne svjetlovodne mreže odnosno privoda do naših novih krajnjih veleprodajnih i maloprodajnih korisnika. Govoreći o brojkama radi se o ukupno 13,2 km nove svjetlovodne mreže koju čini izgradnja 43 nova svjetlovodna priključka."
kako je ono netko komentirao da Optima nema svoju optiku?
pad prihoda, ali i rashoda koji se namjerno prešućuje, umjesto da se pažljivo pročita izvješće di su lijepo objašnjeni razlozi.
mogu ja i dalje vaditi, al mislim da nema potrebe.
tko hoće vidjeti dobro, to će i vidjeti, a tko hoće vidjeti loše i on će nešto vidjeti.
na kraju se mrtvi broje.
Dobro je izvjesce..
A prije je bila?
25.8% za isti kvartal prosle godine.
Vidimo da je telekom jako žilava industrija kojoj krize ne škode puno.. ili ništa.
Nastavljamo sa čekanjem..
pricekajmo Q2 izvjesca ostalih kompanija pa usporedimo
A prije je bila?
25.8% za isti kvartal prosle godine.
Ebitda je generalno neto ista 62 mil, marza je kao narasla ali zbog pada prihoda pa je postotak figurativno veci mislim da se to ne moze gledat kao nesto bolje ako tako srocite jer eto izgleda vece u postotku, dobro je da je ostala ista novcano ali u situaciji pada prihoda tesko je imat prostora za rast ebitda na duzi rok prije je za ocekivat pad jer trendovi su negativni sta se tice korisnika vec dugo, sad valjda ce se prodaja realizirat da se ne doceka to pogorsanje.
Obzirom da se zbog korone očekivao globalni potop ovo izvješće je van svih očekivanja, naravno u pozitivnom smislu.
Ja gledam izvjesca duzi trend ne znam sta vi gledate ali krivo gledate primjer kvartal preuzimanja h1 3Q2017 dugorocni plus kratkorocni dug je 393mil, dug 2Q2020 je 428mil znaci po tome dug je cak i povecavan ovdje je jedino vjerovatno da su obveze po najmovima uracunate da ne idem u detaljno trazenje jer nije ni bitno, bitno je da se vidi da nista posebno sta se duga tice se nije promijenilo pa bi onda ako uzmemo tu pretpostavku vjerovatno mogli reci da je dug ostao isti, tj da se ne vraca samo ga je ht preuzeo na sebe
ako ne bude uskoro doslo do prodaje.. a prihodi svakim kvartalom manji..nece bit dobr