1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 23, 2020 at 11:33 AM

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/mjere…tjeti/10238335/

Kako vrijeme ide, ispast će da švedi rade najpametnije pokušavajući stvoriti imunitet krda, makar i uz veće žrtve u početku (kojih ionako nisu niti imali u odnosu na druge sa većim mjerama).

Ova distanciranja svuda i svugdje prelaze u ludilo.

I u kafićima, kad se otvore, ćemo čekat da se netko digne, pa da se oslobodi stol (samo za dvoje), jer sa razmacima stolova neće moći primiti niti trećinu nekadašnjih kapaciteta, a i tada su bili puni.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 23, 2020 at 11:40 AM
    Quote from trial

Kako vrijeme ide, ispast će da švedi rade najpametnije pokušavajući stvoriti imunitet krda, makar i uz veće žrtve u početku (kojih ionako nisu niti imali u odnosu na druge sa većim mjerama).

I u kafićima, kad se otvore, ćemo čekat da se netko digne, pa da se oslobodi stol (samo za dvoje), jer sa razmacima stolova neće moći primiti niti trećinu nekadašnjih kapaciteta, a i tada su bili puni.

treba uvesti mjerenje temperature prije ulaska, vađenje krvi i davanje urina, sa sobom uvijek ponijeti snimku pluća ne stariju od 7 dana, a svaki kafić morati će imati zaposlenog infektologa

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • April 23, 2020 at 11:48 AM

http://www.index.hr/vijesti/clanak…og/2177411.aspx

Evo ukratko kako javni sektor spašava privatni sektor prema i Ribiću i Zgombiću.

• barbosa
    Guest
    • April 23, 2020 at 12:30 PM
    Quote from Ledica

Evo ukratko kako javni sektor spašava privatni sektor prema i Ribiću i Zgombiću.

neka otvore granice radi par turista i s njima dođe drugi val kao japanu i singapuru pa da se sve ovo što smo napravili i ćega smo se odrekli da zaustavimo ovu boleštinu, pretvori u jedan totalni debakl i gubitak kvalitetnog vremena i resursa te produži u 2021. uz pad bdp-a 30+%, pa baš da vidim kako i na kome će ta ribičeva uljebarna parazitirati...ja ove godine ne otvaram sigurno, nema smisla niti računice, "bolje đabe ležat, nego đabe radit"...i ako se nešto bitno ne promijeni do 01.07. u što sumnjam, tvrtke ću pustiti u stečaj kao i mnogi drugi i još ću se prijaviti u nezaposlene a za 21. ću još dobro razmisliti ali sasvim sigurno, bez bitnih promjena u fiskalnim, pogotovo parafiskalnim obvezama te promijene pristupa represivnog aparata u savjetodavni, nema šanse da se ponovo pokrenem...

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • April 23, 2020 at 12:45 PM
    Quote from barbosa
    Quote from Ledica

neka otvore granice radi par turista i s njima dođe drugi val kao japanu i singapuru pa da se sve ovo što smo napravili i ćega smo se odrekli da zaustavimo ovu boleštinu, pretvori u jedan totalni debakl i gubitak kvalitetnog vremena i resursa te produži u 2021. uz pad bdp-a 30+%, pa baš da vidim kako i na kome će ta ribičeva uljebarna parazitirati...ja ove godine ne otvaram sigurno, nema smisla niti računice, "bolje đabe ležat, nego đabe radit"...i ako se nešto bitno ne promijeni do 01.07. u što sumnjam, tvrtke ću pustiti u stečaj kao i mnogi drugi i još ću se prijaviti u nezaposlene a za 21. ću još dobro razmisliti ali sasvim sigurno, bez bitnih promjena u fiskalnim, pogotovo parafiskalnim obvezama te promijene pristupa represivnog aparata u savjetodavni, nema šanse da se ponovo pokrenem...

Barbarosa osnuj tvrtku Plus i sve dobro prebaci na nju, a loše neka ostane u staroj kompaniji zajedno s dugovima.

Pa neka Ribić i njemu slični koji vode zemlju uzmu neplaćene dugove od inicijalne kompanije i isplate sebi plaće.(premda nije potrebno jer on hrani privatan sektor)

Plenkiju se taj model sviđa., ako ti treba ima jedan odvjetnički ured u centru koji ti to izgura, nadam se da samo nije oštećen u potresu-jer kako ćemo snimiti kampanju za nadolazeće izbore.

Pričekajmo mi jesen na jesen će biti maskenbal!

Kakva zemlja.

Žalosno je da se stalno spominje Bandić, ne spominje Plenković koji ga drži uz sebe kako bi mu osigurao vlast, a zauzvrat sve gura u ladicu.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 23, 2020 at 12:47 PM
    Quote from Moller
    Quote from trial

treba uvesti mjerenje temperature prije ulaska, vađenje krvi i davanje urina, sa sobom uvijek ponijeti snimku pluća ne stariju od 7 dana, a svaki kafić morati će imati zaposlenog infektologa

https://www.poslovni.hr/europska-unija…virusom-4227894

Ništa baš optimističnog za čitati. Izgleda da se ovog ne bumo riješili tak skoro. Tko zna koliko će ovi još sa medija vikati - #ostanidoma. Već je pomalo i zamorno iako mi zapravo nitko ne prijeći da idem van.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 23, 2020 at 12:47 PM
    Quote from barbosa

vjerujem da nećete biti jedini.

jedan opći lock out svih poslodavaca jedino može dovesti do određenih promjena.

pogotovo ako se dogodi u lipnju nakon što vladine mjere prestanu.

baš me zanima kako bi se svi postavili kad bi 1M ljudi odjednom ostalo bez posla i da se neće vratiti radi niti primati plaću dok se ne krene u provedbu reformi.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 23, 2020 at 12:50 PM

ZSEZSE

Bandić će trajati do izbora. Kad izgubi ruke žetončića u Saboru kojima na slijedećim izborima nestaje svaki trag, Plenki mu okreće leđa i opet gledamo Remetinec. Ali ovaj put za ozbiljno. Bandić trči svoje posljednje krugove na slobodi.

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • April 23, 2020 at 12:52 PM
    Quote from trial

ZSEZSE

Bandić će trajati do izbora. Kad izgubi ruke žetončića u Saboru kojima na slijedećim izborima nestaje svaki trag, Plenki mu okreće leđa i opet gledamo Remetinec. Ali ovaj put za ozbiljno. Bandić trči svoje posljednje krugove na slobodi.

Da, ali je žalosno da onda taj Plenković dobije nakon svega izbore.

Misliš da će onaj Bero da ne napišem kakav mu biti konkurencija?

• barbosa
    Guest
    • April 23, 2020 at 12:59 PM

kolega ZSEZSE, ne brini se, imam ja već dugo svoje "mijere" za prilagodbu eko sustavu , pa nisam od jučer 8)

...a na jesen, ne samo da će biti maskembal nego će biti "fašnik" a zna se kako isti na kraju završi:evil:

kolega.st-brajo, opći lock out priv. sektora će doći prirodno sam od sebe, ovaj sustav se hranio turizmom i rentijerstvom a roga sada nema, to je kao da svu investiciju ubaciš u samo jednu preskupu dividendnu dionicu kao npr. ernt, i onda jedne godine dividende ne bude i dionica rokne ispod kapitala od 220.kn

Edited once, last by barbosa (April 23, 2020 at 1:09 PM).

• barbosa
    Guest
    • April 23, 2020 at 1:21 PM

bandiću ja ne bi pridodavao neku važnost niti zaokupljao prostor s njime niti sa kakvim suđenjem ili remetincom...napravio je nemjerljivu štetu i imovinsku građanima zg a i političku spuštanjem moralnih standarda sabora na kokošarsku trgovinu šibicara sa hrelića... taj ishlapljeli starac je out, gotov, psihopat i obična zahebancija od čovijeka i pitanje je dana kada će se/ga maknuti i onda kriminalni sustav pada sam od sebe...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 23, 2020 at 1:35 PM
    Quote from Ledica

nakon ovakvih istupa i stavova sve će više biti poduzetnika, koji će nakon ove corone početi ozbiljnije razmišljati o zaustavljanju poslovnih aktivnosti, osobno sam sve više na tragu za sada o smanjivanju poslovnih aktivnosti, ako se nastavi ovakav trend, da ja hranim ribu, a Pecaroši love više sebi nego meni, ma nek se j. raznorazni ribiči o svom trošku

• Neo
    Guest
    • April 23, 2020 at 2:12 PM

Panamax mora još dolje...ATPL ne dirati prije 140-150 kn (za one koji baš je žele u portfelju).

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 23, 2020 at 4:57 PM

Lizanje oltara je najvažnija odluka. E moj Plenki.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…la/2177495.aspx

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • April 23, 2020 at 6:00 PM

https://arhivanalitika.hr/blog/koronaeko…li-put-u-pakao/

Dosta toga napisano, a kaj ce se ostvarit mislim da nitko ne zna .

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • April 23, 2020 at 7:54 PM

Možda sam si krivo preveo kolega Jubito, ali ovo ste napisali!

"Jedino me brine situacija sa poslovnim korisnicima."

Mislio sam il' su umrli ili su otkazali! U kojem drugom slučaju briga oko njih?

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • April 23, 2020 at 8:00 PM
    Quote from trial

Lizanje oltara je najvažnija odluka. E moj Plenki.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…la/2177495.aspx

A ja si preveo, Plenki želi prvo da vidi hoće "pocrkati" ovi što se Bogu mole, pa ako ne, onda neka shoping centri krenu!!!!:/

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • April 23, 2020 at 8:05 PM
    Quote from Moller
    Quote from MickeyM

Popi su od 02.05. bilo sada maloprije na vladi! Hahaha!!!

kada kreće burza? što kažu

Gore ili dolje ? :/

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • April 23, 2020 at 9:41 PM

Moram priznati d su te knjige diončara koje šalje SKDD na razini djece u vrtiću ili jaslica.

Pošalju dokument u formatu .txt a onda ga čovjek mora prebacivati u excell ako zna kako to učiniti.

Za 125 kuna/knjiga dioničara su mogli zaposliti moju djecu, jer bi im za tu cijenu napravili potpunu knjigu u svim željenim formatima, grafikone, torte, usporedbe mjesečno, tromjesečno, šest mjeseci, na zahtjev klijenta ....

Prestrašno! X/

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • April 23, 2020 at 9:49 PM
    Quote from Jubito

Moram priznati d su te knjige diončara koje šalje SKDD na razini djece u vrtiću ili jaslica.

Pošalju dokument u formatu .txt a onda ga čovjek mora prebacivati u excell ako zna kako to učiniti.

Za 125 kuna/knjiga dioničara su mogli zaposliti moju djecu, jer bi im za tu cijenu napravili potpunu knjigu u svim željenim formatima, grafikone, torte, usporedbe mjesečno, tromjesečno, šest mjeseci, na zahtjev klijenta ....

Prestrašno! X/

Kolega Jubito imam frišku evo sad od 21:49!

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 2, 2025 at 5:16 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

June 2, 2025 at 5:16 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 31

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 3:43 PM
    2. Odgovora
      31
      Pregleda
      16k
      31
    3. joe

June 2, 2025 at 3:43 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 2, 2025 at 2:49 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      919k
      2.1k
    3. slovojed12

June 2, 2025 at 2:49 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 2, 2025 at 5:16 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

slovojed12 June 2, 2025 at 2:49 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt