Obicno unovcavanje dobitaka. Nist posebno. Toliko puta smo to vec ovdje vidjeli.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Trial, gnojili ste na poslovnom nemojte i ovdje. Nitko vam nije kriv sto ste izgubili novac na IGH.
Ja mislim da se želi potaknuti slabije rukice na posljednju reakciju... sukladno grafu u prologu: https://rast.hr/hr/trziste/zse/vrijednosnica/opte-r-a
Iskreno se nadam da ne bude prošlo. Cisto radi toga da kolega Trial nastavi u revijalnom tonu i da znamo da je još živ.😁 -
Lobisti s jedne i druge strane već valjda znaju kakve će ponude biti 2. ožujka. Negdje je procurilo? Radi se lovi zbog koje se isplati ući u inkriminiranu zonu.
Glupost...ponude još nisu ni napisane, ali netko "zna" kakve će one biti? Kao što neki "znaju" i tko će se sve javiti na međunarodni natječaj? Samo A1? Možda i UG/tele 2? A možda još netko za koga se trenutno uopće ne računa da bi mogao dati ponudu...Ali glavno da po forumašima uvijek netko nešto "zna". Smiješne teorije urote.
-
J.bate, sve puno kockara.... Ovi što su unutra, gaće im se tresu, ovi što nisu unutra panično prate jer se boje da će propustiti zaradu, a drugi će zaraditi. Svaki post prepun straha, pohlepe i potencijalne zavisti. A u biti ste svi j.beni kockari, isti ko oni u Casinu što tuku po onim jadnim automatima i baš znaju da će sad taj aparat dati.
Koje j.bene teorije vi imate i rasprave od promjene cijene 3.75% i prometa od 0,6 milijuna kuna! Niko od vas nema izračun koliko bi Optima mogla vrijediti, pa da u to još uvrsti dug koji se ima prema HT-u, pa još ukoliko je cijena manja, da uvrsti i to da će kupac morati dati obvezujuću ponudu po tromjesečnom prosjeku koji može biti i veći od realne cijene. Sve to potencijalni kupac mora uzeti u obzir.
Da je itko od vas pokušao naći po kojim se multiplama prodaju takve kompanije pa usporedio to sa ovom "vašom" dionicom, pa uzeo u obzir dug, dobio bi bar neki broj za koji bi se mogao uhvatiti i iščekivati koliko je točan bio, znao bi da ne može omašit puno. Ovako, samo punite gaće svaki dan, i vi koji ste unutra, i vi koje svrbi vani. Sasvim je svejedno kako ćete proći na Optimi, zaradili-izgubili, već ćete to nadoknaditi na nekoj drugoj "optimi"....
P.S. Nemam niti sam ikada imao dionice OPTE, niti sam ikad napravio izračun vrijednosti ove dionice. Samo komentiram vaše "filozofiranje", a moje pisanje nije poziv ni na kupnju ni na prodaju, već samo da vrijeme koje potrošite na smišljanje ovih veleumnih postova, potrošite na pokušaj izračuna par matematičkih operacija.
-
Obicno unovcavanje dobitaka. Nist posebno. Toliko puta smo to vec ovdje vidjeli.
Zašto unovčavati na 7,70 kuna, ak već imaš sigurnih 10 do 12 kuna faktički u džepu? A to da još uvijek nitko ništa ne zna o tome koliko će se ponuditi i tko sve, je krajnje naivno. Možda se nije znalo prije nešto mjeseci, ali sad je već vrlo na knap. Usto, izašlo je i FI. Kakvo je takvo je. Teško da u upućenim krugovima nitko ništa ne zna o mogućim ponudama.
Ajmo sad opet drvlje i kamenje.
-
Svaku dionicu koju je netko prodao, netko je i kupio.
Oni što prodaju dakle " nešto znaju" , a oni što kupuju sjede na ušima 🤔
Istina je da nitko ništa ne zna. Svi predmnijevamo, kalkuliramo, špekuliramo .
Mislim da je najpametnije do 02.03 baviti se nečim drugim.
-
Evo kolega KressoM, sa FI 2019.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Najbolje je čitati sve moguće teorije zavjere.
Malo pa malo OPTE se suoči s tim navlačenjima, ali kako uvijek dobiju nekoga tko nasjedna nije baš jasno. -
A tko baš hoće pokloniti svoje dionice, neka ih pokloni meni. Ne mora ih rastepati i bezveze svima rušiti cijenu. Isto se događa i na mnogim drugim dionicama, hvataju one labilne i onda im uzmu sve.
Na kraju se trljaju ruke, a ne na pola nikada... Vjerujem da će ovo biti jako dobra priča.
-
udaranje po bidu i dalje... lijepo nema šta. 10 dana prije ponuda, hičkokovski svaka čast.
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. odlican post!
glavni problem je sto na ovim razinama nemamo nekog jakog treceg igraca (dionicara) koji ne dobiva na vise frontova (krediti, obveznice, itd.), a koji bi pogurao cijenu prema gore i natjerao buduceg kupca da se posteno isprsi.
da imamo tako nesto, tipa neki VC fond sa 10% vlasnistva, cijena bi odavno otisla preko 10,00 kn po dionici i smirlia "drhtavce".
iskreno me cudi sto netko takav nije iskupio dezurne prodavace s poprilicnim brojem dionica od kojih su neki bili, a neki su jos uvijek u top 10, nego sve nesto usitno kusura.
tim vise sto je bilo poprilicno prilika od 1,5 kn pa nadalje.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kakvi su to podaci, ebitda 164, dug 350 to ne stima, ne mozete uzest ebitda bez da iskljucite najmove, a ni racunat dug da ne uzmete u obzir dug koji ht financira preko obveza prema dobavljacima
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kakvi su to podaci, ebitda 164, dug 350 to ne stima, ne mozete uzest ebitda bez da iskljucite najmove, a ni racunat dug da ne uzmete u obzir dug koji ht financira preko obveza prema dobavljacima
Kolega najmovi su u kalkulaciji (OL obveze ili ti operativni leasing obaveze), također dug je kalkulaciji.
Metodologija je školska, pitanje je pretpostavki za budućnost.
To onaj koji uđe u DD ima na raspolaganju a mi ne.
-
sad je još i skriveni na 7,70. netko izlazi.
-
Pardon zaboravih napometi i naravno pretpostavki ROE u ovoj situaciji. Moja je tržišna Damodoran za segment.
Također testirano na tržišni EV/EBITDA koji daju slične rezultate, te time ne upućuje na diskrepancije u modelu.
-
Pogledajte analizu o firmi Optima od medunarodnih stocks analiticara....uglavnom na ovim vrijednostima cijena dionice je podcijenjena 50% !!!!
Na fer cijenu .
-
Pogledajte analizu o firmi Optima od medunarodnih stocks analiticara....uglavnom na ovim vrijednostima cijena dionice je podcijenjena 50% !!!!
Na fer cijenu .
Hahaha, po tim vašim međunarodnim analitičarima Kraš bi bio jaaaako precijenjen, tj. njegova prava vrijednost bi bila 159 kn po dionici
-
Mislim da A1 i UG mogu ponuditi neku postenu vrijednost.
Moja ocekivanja su min 12kn/dionica.
Ovo spekuativno rasipanje bas posebno nista na mene ne djeluje, osim sto su me poklopili na bidu-hvala im!
-
Uff koja nervoza nekih
-
uhhhh, al ga netko praši, pola milje u šusu po kupnji, kupnja skoro pometena...
-
-