Obicno unovcavanje dobitaka. Nist posebno. Toliko puta smo to vec ovdje vidjeli.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Trial, gnojili ste na poslovnom nemojte i ovdje. Nitko vam nije kriv sto ste izgubili novac na IGH.
Ja mislim da se želi potaknuti slabije rukice na posljednju reakciju... sukladno grafu u prologu: https://rast.hr/hr/trziste/zse/vrijednosnica/opte-r-a
Iskreno se nadam da ne bude prošlo. Cisto radi toga da kolega Trial nastavi u revijalnom tonu i da znamo da je još živ.😁 -
Lobisti s jedne i druge strane već valjda znaju kakve će ponude biti 2. ožujka. Negdje je procurilo? Radi se lovi zbog koje se isplati ući u inkriminiranu zonu.
Glupost...ponude još nisu ni napisane, ali netko "zna" kakve će one biti? Kao što neki "znaju" i tko će se sve javiti na međunarodni natječaj? Samo A1? Možda i UG/tele 2? A možda još netko za koga se trenutno uopće ne računa da bi mogao dati ponudu...Ali glavno da po forumašima uvijek netko nešto "zna". Smiješne teorije urote.
-
J.bate, sve puno kockara.... Ovi što su unutra, gaće im se tresu, ovi što nisu unutra panično prate jer se boje da će propustiti zaradu, a drugi će zaraditi. Svaki post prepun straha, pohlepe i potencijalne zavisti. A u biti ste svi j.beni kockari, isti ko oni u Casinu što tuku po onim jadnim automatima i baš znaju da će sad taj aparat dati.
Koje j.bene teorije vi imate i rasprave od promjene cijene 3.75% i prometa od 0,6 milijuna kuna! Niko od vas nema izračun koliko bi Optima mogla vrijediti, pa da u to još uvrsti dug koji se ima prema HT-u, pa još ukoliko je cijena manja, da uvrsti i to da će kupac morati dati obvezujuću ponudu po tromjesečnom prosjeku koji može biti i veći od realne cijene. Sve to potencijalni kupac mora uzeti u obzir.
Da je itko od vas pokušao naći po kojim se multiplama prodaju takve kompanije pa usporedio to sa ovom "vašom" dionicom, pa uzeo u obzir dug, dobio bi bar neki broj za koji bi se mogao uhvatiti i iščekivati koliko je točan bio, znao bi da ne može omašit puno. Ovako, samo punite gaće svaki dan, i vi koji ste unutra, i vi koje svrbi vani. Sasvim je svejedno kako ćete proći na Optimi, zaradili-izgubili, već ćete to nadoknaditi na nekoj drugoj "optimi"....
P.S. Nemam niti sam ikada imao dionice OPTE, niti sam ikad napravio izračun vrijednosti ove dionice. Samo komentiram vaše "filozofiranje", a moje pisanje nije poziv ni na kupnju ni na prodaju, već samo da vrijeme koje potrošite na smišljanje ovih veleumnih postova, potrošite na pokušaj izračuna par matematičkih operacija.
-
Obicno unovcavanje dobitaka. Nist posebno. Toliko puta smo to vec ovdje vidjeli.
Zašto unovčavati na 7,70 kuna, ak već imaš sigurnih 10 do 12 kuna faktički u džepu? A to da još uvijek nitko ništa ne zna o tome koliko će se ponuditi i tko sve, je krajnje naivno. Možda se nije znalo prije nešto mjeseci, ali sad je već vrlo na knap. Usto, izašlo je i FI. Kakvo je takvo je. Teško da u upućenim krugovima nitko ništa ne zna o mogućim ponudama.
Ajmo sad opet drvlje i kamenje.
-
Svaku dionicu koju je netko prodao, netko je i kupio.
Oni što prodaju dakle " nešto znaju" , a oni što kupuju sjede na ušima 🤔
Istina je da nitko ništa ne zna. Svi predmnijevamo, kalkuliramo, špekuliramo .
Mislim da je najpametnije do 02.03 baviti se nečim drugim.
-
Evo kolega KressoM, sa FI 2019.
-
Najbolje je čitati sve moguće teorije zavjere.
Malo pa malo OPTE se suoči s tim navlačenjima, ali kako uvijek dobiju nekoga tko nasjedna nije baš jasno. -
A tko baš hoće pokloniti svoje dionice, neka ih pokloni meni. Ne mora ih rastepati i bezveze svima rušiti cijenu. Isto se događa i na mnogim drugim dionicama, hvataju one labilne i onda im uzmu sve.
Na kraju se trljaju ruke, a ne na pola nikada... Vjerujem da će ovo biti jako dobra priča.
-
udaranje po bidu i dalje... lijepo nema šta. 10 dana prije ponuda, hičkokovski svaka čast.
-
-
odlican post!
glavni problem je sto na ovim razinama nemamo nekog jakog treceg igraca (dionicara) koji ne dobiva na vise frontova (krediti, obveznice, itd.), a koji bi pogurao cijenu prema gore i natjerao buduceg kupca da se posteno isprsi.
da imamo tako nesto, tipa neki VC fond sa 10% vlasnistva, cijena bi odavno otisla preko 10,00 kn po dionici i smirlia "drhtavce".
iskreno me cudi sto netko takav nije iskupio dezurne prodavace s poprilicnim brojem dionica od kojih su neki bili, a neki su jos uvijek u top 10, nego sve nesto usitno kusura.
tim vise sto je bilo poprilicno prilika od 1,5 kn pa nadalje.
-
Kakvi su to podaci, ebitda 164, dug 350 to ne stima, ne mozete uzest ebitda bez da iskljucite najmove, a ni racunat dug da ne uzmete u obzir dug koji ht financira preko obveza prema dobavljacima
-
Kakvi su to podaci, ebitda 164, dug 350 to ne stima, ne mozete uzest ebitda bez da iskljucite najmove, a ni racunat dug da ne uzmete u obzir dug koji ht financira preko obveza prema dobavljacima
Kolega najmovi su u kalkulaciji (OL obveze ili ti operativni leasing obaveze), također dug je kalkulaciji.
Metodologija je školska, pitanje je pretpostavki za budućnost.
To onaj koji uđe u DD ima na raspolaganju a mi ne.
-
sad je još i skriveni na 7,70. netko izlazi.
-
Pardon zaboravih napometi i naravno pretpostavki ROE u ovoj situaciji. Moja je tržišna Damodoran za segment.
Također testirano na tržišni EV/EBITDA koji daju slične rezultate, te time ne upućuje na diskrepancije u modelu.
-
Pogledajte analizu o firmi Optima od medunarodnih stocks analiticara....uglavnom na ovim vrijednostima cijena dionice je podcijenjena 50% !!!!
Na fer cijenu .
-
Pogledajte analizu o firmi Optima od medunarodnih stocks analiticara....uglavnom na ovim vrijednostima cijena dionice je podcijenjena 50% !!!!
Na fer cijenu .
Hahaha, po tim vašim međunarodnim analitičarima Kraš bi bio jaaaako precijenjen, tj. njegova prava vrijednost bi bila 159 kn po dionici
-
Mislim da A1 i UG mogu ponuditi neku postenu vrijednost.
Moja ocekivanja su min 12kn/dionica.
Ovo spekuativno rasipanje bas posebno nista na mene ne djeluje, osim sto su me poklopili na bidu-hvala im!
-
Uff koja nervoza nekih
-
uhhhh, al ga netko praši, pola milje u šusu po kupnji, kupnja skoro pometena...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner