Bome ni kupovat. Vidjet ćemo stanje ponude u četvrtak.
Uskoro ćemo opet gledati cijene od prije dvije godine kad se probude posljednji Mohikanci i shvate da više nema bida. Možda i kupim nešto po 1.40, čisto za uspomenu na dobra stara vremena
Uskoro ćemo opet gledati cijene od prije dvije godine kad se probude posljednji Mohikanci i shvate da više nema bida. Možda i kupim nešto po 1.40, čisto za uspomenu na dobra stara vremena
Ako sam dobro shvatio funkcioniranje na relaciji broker <-> skdd, danas kupljeno se ne može prodati u javnoj ponudi, jer bi najkasnije sutra moralo biti na slobodnoj poziciji, a skdd će ih zabilježiti tek prekosutra. Ispravite me ako sam u krivu.
Ovi koji su trenutno na prodaji, još danas i sutra stignu maknuti naloge, odregistirati dionice i predati ka-pop obrazac
Zna li netko - da li se dionice moraju osobno odregistrirati od brokera iili se samim prihvatom ponude preknjižavaju na račun Telemacha?
Zna li netko - da li se dionice moraju osobno odregistrirati od brokera iili se samim prihvatom ponude preknjižavaju na račun Telemacha?
moraju se odregistirati
Možete ili zvati brokera da vam ih odregistrira ili će to teta u SKDD-u napraviti kad dobije KA-POP obrazac
Ako sam dobro shvatio funkcioniranje na relaciji broker <-> skdd, danas kupljeno se ne može prodati u javnoj ponudi, jer bi najkasnije sutra moralo biti na slobodnoj poziciji, a skdd će ih zabilježiti tek prekosutra. Ispravite me ako sam u krivu.
Ovi koji su trenutno na prodaji, još danas i sutra stignu maknuti naloge, odregistirati dionice i predati ka-pop obrazac
Trgovanje sugerira da je tako.Ali ako se danas kupi i sutra popodne preda ,onda će skdd to dobit tek preksutra najprije.I onda bi oni trebali provjeriti da li je obrazac ispravno popunjen te da li su dionice odregistrirane a preksutra će biti.Po toj logici nije bitno jesu li dionice na slobodnoj poziciji bile prije mjesec dana ili preksutra u trenutku provjere.Ja nisam primjetio da negdje piše da dionice moraju biti odregistrirane do 30.3.
Možete ili zvati brokera da vam ih odregistrira ili će to teta u SKDD-u napraviti kad dobije KA-POP obrazac
Broker mora odregistrirati na Vaš zahtjev.
Koliko ja znam teta it SKDD to ne radi!
Samo broker može odregistrirati!
da trgovanje zgleda ko da je game over za kupnju dionica na tržištu i da se stigne predat ponuda..
Trgovanje sugerira da je tako.Ali ako se danas kupi i sutra popodne preda ,onda će skdd to dobit tek preksutra najprije.I onda bi oni trebali provjeriti da li je obrazac ispravno popunjen te da li su dionice odregistrirane a preksutra će biti.Po toj logici nije bitno jesu li dionice na slobodnoj poziciji bile prije mjesec dana ili preksutra u trenutku provjere.Ja nisam primjetio da negdje piše da dionice moraju biti odregistrirane do 30.3.
Mozete i sami preko broker aplikacije, ali ne bih to ucinio bas!
Ako je ova moja teorija točna onda se da još fino zaraditi.Preksutra rano ujutro se pošalje mail brokeru za odregistraciju .Čak i ako skdd dobije i otvori pismo prije toga moguće je da Vas kontaktira pa im kažete da evo bit će odregistrirane za koju minutu dok se broker probudi😀.
U pozivu skdd-u radi provjere jel sve u redu bili su vrlo ljubazni te su spomenuli da bi nas kontaktirali da nešto ne valja iako ne moraju.
Tko zna kakvo radno vrijeme imaju u SKDD, od kada do kada rade?
Tko zna kakvo radno vrijeme imaju u SKDD, od kada do kada rade?
Netko je prije već napisao;
Radno vrijeme saltera - Pon,Uto,Cet,Pet - 9-12:30, Sri - 12:30-17
Sad sam zvao brokera I današnje dionice se ne mogu provesti jer im treba 2 dana da se transakcija proknjiži. Znači kupljeni danas ili sutra se ne može koristiti u ponudi. Zato je cijena tu gdje je...
Što znači da je završila priča o ovom topicu.
Dugo je trajalo, uglavnom profitablno, dosta se novog naučilo, dobra škola.
Admin, ključaj temu
Ne bih ja temu zaključavao! Ima se tu još štošta događati!
Stvarno fascinantno da oni koji su zadrzali dionice, a jos u petak smo im drzali bid na 5,28 (jučer na 5,26),
sad prodaju po 5,12.......a jos sutra do 17h stignu te iste dionice staviti na prodaju u ponudi po 5,36kn.....
i imaju garanciju da će ih prodati upravo po toj cijeni......
Jel`netko od njih stvarno mislio da će biti dizanja cijene nakon zavrsetka ponude ?
da ne vidim poante nikakve u prodaji danas na 5,12.. i ova hrvatska sapunjara ide svom kraju.. bid nestao.. sve u svemu ko je ostao ima cojones i sretno mu bilo.. za telekome u Hr je isto game over.. tri operatera na ovom malom tržištu i više nego dovoljno.. za sad kako izgleda Telekrah će trebat zaobilaziti u širokom luku..
da ne vidim poante nikakve u prodaji danas na 5,12.. i ova hrvatska sapunjara ide svom kraju.. bid nestao.. sve u svemu ko je ostao ima cojones i sretno mu bilo.. za telekome u Hr je isto game over.. tri operatera na ovom malom tržištu i više nego dovoljno.. za sad kako izgleda Telekrah će trebat zaobilaziti u širokom luku..
Rekao bi kolega istriano " prodajem jer mi se tako hoće" ,tako da pokušavat shvatit današnje prodavače i nema smisla.
Rekao bi kolega istriano " prodajem jer mi se tako hoće" ,tako da pokušavat shvatit današnje prodavače i nema smisla.
Bolje jučer nego dnas. Mirniji snovi...
ahh..tu silnu količinu koju imam - nek ostane baki Tuđman da popravi mirovinu...