Nek daju ponudu kakvu zele,sve se ovo predugo otegnulo,mi koji smo jos ostali unutra vec smo postali predmet sprdnje cijelog foruma, sprdaju se i oni koji su izasli s minusom i okrenuli *masne pare* na drugim okladama
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Na optimi se moglo zaraditi od 7 mjeseca 2021 do sada samo nesto malo.
Vise od 10 %.
Sto je to za burzovne mesetare na ovom forumu. P I H.
Kada izlazite iz Optime gledajte s novcima sto dalje od ove propale burze u ovim vremenima. Eto ja sam i onda u srpnju kupovala po 4,5 do 4,7 :)))
Sto, naravno, ne umanjuje lopovluk koji se odigrao na ovoj dionici. Samo mi se cinilo da ak je istina da ce dati 5,36 da nije lose parkirati jos malo novca u optimu u vrijeme u koje nam dolazi.
-
Danas izvanredna Glavna skupština.
Poziv_za_izvanrednu_Glavnu_skupštinu_Društva__siječanj_2022.pdf (optima.hr)
-
Bio bih se prijavio da ne hodam na kemo, ide li itko na skupštinu?
-
odluka GS.... zanimljivo.. slovenci...
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/OPTE/GS-OPTE-6c088500bc4bda9fb5488d83e383e4fb.pdf
-
Nek daju ponudu kakvu zele,sve se ovo predugo otegnulo,mi koji smo jos ostali unutra vec smo postali predmet sprdnje cijelog foruma, sprdaju se i oni koji su izasli s minusom i okrenuli *masne pare* na drugim okladama
Nemam takav osjećaj.
Ja se u dionici osjećam poprilično komotno. Možda zato što sam i trenutno u plusu. A očekujem ponudu minimalno 6,7 kn.
(Tko zna, možda su se veći igrači pozbrojili pa iskamče i veću ponudu.)
Savjet: ako ti je nelagodna pozicija, prodaj i ne muči se više.
Mreže od UG-a te veselo čekaju na niskim razinama…
-
Blago Vama kolega kad ste Vi toliko samouvjereni u cijenu koju navodite.
Da mi je samo znati temeljem kojih to objektivnih okolnosti je moguce dobiti?
Odmah bi se preselio u Vas paralelni svemir i naplatio sve sto mi je ostalo u Opte.
Cak bi se jos i nakupovao na trzistu po ovako atraktivnim cijenama kakve su trenutno.
-
Blago Vama kolega kad ste Vi toliko samouvjereni u cijenu koju navodite.
Da mi je samo znati temeljem kojih to objektivnih okolnosti je moguce dobiti?
Odmah bi se preselio u Vas paralelni svemir i naplatio sve sto mi je ostalo u Opte.
Cak bi se jos i nakupovao na trzistu po ovako atraktivnim cijenama kakve su trenutno.
A koji je razlog da vi stalno nekome suflirate paralelni svemir ako kalkulira sa nadama o 6,7. Pa šta mislite da gazda Šola ne bi već izletio sa crkvicom 5,36 da ima mu.x.a nego tu ciganči prelijevanjem između skrbničkih na 100tine tisuća komada kako bi možda u svakom valu pokupio pola posto od drhtavica.
-
Kolega ja zaista ne znam tko tu za koga skuplja niti koliko al znam sto je bilo objavljeno na burzi prošle godine početkom srpnja i tamo je jasno navedeno koliko će mali dionicari dobiti po dionici i to je jedino sto mogu smatrati vjerodostojnim i sigurnim. Sve ostalo je rekla-kazala i golub na grani ako me razumijete.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ZABA/COI-ZABA-0c274af706d34dbbdf5c29adf7fcd5cc.pdf
-
Kolega ja zaista ne znam tko tu za koga skuplja niti koliko al znam sto je bilo objavljeno na burzi prošle godine početkom srpnja i tamo je jasno navedeno koliko će mali dionicari dobiti po dionici i to je jedino sto mogu smatrati vjerodostojnim i sigurnim. Sve ostalo je rekla-kazala i golub na grani ako me razumijete.
Kada kupujete dionice, kupujete je valjda po nekakvom fundamentu ili ocekivanju da ce porasti vrijednost dionice. Fundamenti u ovom slucaju nisu zadovoljeni, a sto znaci da u zemljama u kojima vrijede pravila ovo vrijedi vise. Dakle ostaje vjera da ce cijena konvergirati prema ocekivanoj cijeni, tj 6,7 kuna. I sto ima lose u tome ?
Vi kupujete dionice bez fundamentalnih izracuna i sa zeljom da im vrijedonst padne? I svaki puta ste sigurni u njenu cijenu koju ce doseci ? Ako je tako onda imate inside info. To je jedino skroz objektivno, a na objektivnost se pozivate. Sve ostalo: izracun vrijednost, fundamenti, benchmark su po vama rekla- kazala. U Hrvatskoj, kako vidimo, je sve rekla- kazala. Cak i privatna imovina moze nestati u hipu. Ministar u zatvoru. Itd..
-
-
Gospođo, procitejte kaj su napisali iz Zagrebacke banke i dostavili burzi.
Nema tu nikakvih tajni ni zavjera, sve pise jasno da ne moze biti jasnije .
Nemam kaj tu posebno ni dodati ni oduzeti
Kupujem da bi zaradio, a ovdje obzirom na tromjesecni prosjek koji smo utvrdili
nema vise prostora za rast.
Volio bi i ja da bude cijena 15 kuna, ali to su mokri snovi nazalost.
-
Ja znam jako dobro sto pise. Bolje nego vi. I rekla sam da kada su taj " ugovor " napisali sam opet krenula u kupovinu kada sam shvatila da nize od 5,3x nece, a doslo je do bezrazloznog pada cijene dionice.
Ali tamo ne pise po koliko ce UG otkupiti od ostalih dionicara, cak ne pise niti koliko ce HT novca dobiti.
Stoga vase pozivanje na objektivnost niti tu nema mjesta.
A pogotovo na objektivnost prije toga " ugovora".
Eto npr zasto vi uopce kupujete dionice ? Temeljem cega odlucite koju dionicu kupiti ? Inside info ? Sreća ?
Tehnicka analiza ?
Ako je inside info onda je posve razumljivo da ne razumijete sto ima lose u manipulaciji trzistem.
Nego, kako je kod nas sve rekla-kazala kako moze UG biti siguran da nakon njegove " kupovine " nece sve izaci u javnost i novine pa sve pasti u vodu ? Kao i ovo s ministrom. Netko u Remetinec, a nekome oduzeti upravljanje Optimom. Sve je kod nas moguce Kako je ministar zaglavio nakon 4 godine.
-
Pa ako je sve jasno i Šolagija je siguran da ide na 95% sa tom cijenom šta ne presiječe pa komobojcikomopanci. Pa na ovoj trenutnoj cijeni mu i puno malih uskače u vinograd. Opte je trenutno najsigurniji papir na berzi.
-
Nemam takav osjećaj.
Ja se u dionici osjećam poprilično komotno. Možda zato što sam i trenutno u plusu. A očekujem ponudu minimalno 6,7 kn.
(Tko zna, možda su se veći igrači pozbrojili pa iskamče i veću ponudu.)
Savjet: ako ti je nelagodna pozicija, prodaj i ne muči se više.
Mreže od UG-a te veselo čekaju na niskim razinama…
Nije mi nelagodno, gledalica kaže prosjek kupnje 2,98, po zadnjoj cijeni 76% u plusu, tri godine u papiru, tax free money. Svakako mi je ugodnije nego u nekim drugim pozicijama, ali volio bih vise dočekati ponudu, jer dugoročno smo svi znate gdje. Vrlo su male šanse da će ponuda biti visa od 5,36, pogotovo osjetno visa. Volio bih da nisam u pravu.
-
odluka GS.... zanimljivo.. slovenci...
Samo je dvoje iz Slovenije, ali je to sve kadar koji vodi Telemach Slovenija/Hrvatska i očito će s istim ljudima opremiti i Nadzorni odbor Optime.
Samo se čeka ponuda... Kolika će biti vidjet ćemo.
Još je zanimljiv podatak da je na skuštini bio samo Telemach i predstavnici cca 503.000 dionica od 31.000.000 dionica, znači 0,016% glasova.
Netko je pisao o ovom dopisu ZABA-e... U njemu piše da je određena vrijednost od 639 milijuna kuna za 100% Optime, bez duga ili novca u bilanci (tj. Enterprize Value), prema tome cijena od 5,36 je mala, ali kod nas je sve moguće. Ali svi odmah odbijaju dugove, računaju... Ja sam inžinjer, a ne ekonomista, pa šutim i čekam.
-
Koliko god da ovo pratim , nikako da se pomirim s činjenicom da sve mora u zadnji čas. Zadnji dan , zadnja minuta.Još da nije bilo naših pritisaka na regulatorna tijela tko zna što bi bilo i do kad bi trajalo.
-
Koliko god da ovo pratim , nikako da se pomirim s činjenicom da sve mora u zadnji čas. Zadnji dan , zadnja minuta.Još da nije bilo naših pritisaka na regulatorna tijela tko zna što bi bilo i do kad bi trajalo.
Ova cijela priča je toliko netransparentna da nije tragično bilo bi smješno. Ne znam zašto se uopće tlače s burzama, zakonima i pravima na ovim prostorima, vratite nam lijepo Turke pa nek opet bude tko jači, kači. Bar će biti jasno na čemu smo, ovo je živa tragedija...
-
I bolje da su mi pare sigurne tu nego da lovim nozeve negdje drugdje 😁
-
Počeli mali(veliki) grickati papire iz top 10 divizije računa, tako da im pada postotak vlasništva zadnjih 10 dana, a do sada je uvijek rastao.
Izgleda da je lovac postao lovina😂
-
To se već odavno dešava ako bacite pogled na knjigu. Netje gazda Šola ovde lako na zelenu granu, pardon na 95%. Što više grmi u Ukrajini to više malih seli na sigurno.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner