Display MoreZanimljivo trgovanje...
Do danasnjeg dana bio sam 100% uvjeren da ponuda ide po 5,36kn jer ne vjerujem da ce itko platit vise nego je obvezan (nikad u povijesti se to nije dogodilo, pa ne vjerujem ni da ce ovdje) i jer je trgovanje zadnjih 6m bilo skolski odradjeno kao da ce ponuda ic po toj cijeni...
Ali ovo ciscenje mi ja zagolicalo mastu...bilo je iznenadno i brzopleto, kao da se kupcu jako zurilo...mogao je slobodno stavit kupnju na 5,26kn i sve bi proslo po toj cijeni...e sad, zasto je sve pokupio do 5,34kn?
1. Mozda je protumacio jutrosnji clanak kao da ponuda ide po vecoj cijeni pa je pocistio prodaju do cijene gdje nema mogucnost gubitka...
2. Mozda je netko skicnuo Rjesenje HANFE o cijeni...od zakljucenja kupoprodajnog Ugovora proslo je vec 3 tjedna i moguce je da HANFA ceslja transakciju clanice NO i misterioznog skrbnickog racuna i da je utvrdila povezanost i inzistira na 6,7kn/share...obzirom na situaciju sa DLKV i proaktivnost malih dionicara u OPTE (koja se spominje i u clanku) mozda se HANFA uplasila jos jedne afere i odlucila odradit posao kako treba...indikativno mi je i sto se u clanku spominje da TELEMACH oprezno odradjuje transakciju sto je potpuno besmisleno u ovoj fazi jer obveza je nastala, nema nazad i njima je u interesu da je zavrse sto prije...imam dojam kao da se "natežu" sa HANFOM oko cijene, a prema vani plasiraju informacije da je sve u redu i da sve predugo traje jer su oprezni...
Bilo je svakakvih svinjarija na trzistu, ali ovakva jos nije vidjena, da clanica NO proda 12mil kn dionica po 20% vecoj cijeni 5 mjeseci prije nastanka obvezujuce ponude...htjela ili ne htjela tu transakciju HANFA mora detaljno provjerit...isto tako, puno je malih dionicara unutra i postoji objektivni rizik da sve izadje u medije...
Mozda sam zabrijao, ali kako vrijeme odmice sve sam sigurniji da se nesto "kuha" u pozadini i da je to razlog sto se ovo toliko rasteglo...
Uglavnom, nema cijene po kojoj bi trenutno prodao, izlazim na ponudi koja god cijena bila...
Sretno nam bilo...
Pozorno sam čitao ovaj post, kolega Parica i načelno se slažem sa Vama...
Međutim, ovo današnje čišćenje može biti rezultat neke inf, ali može biti i nepromišljeni potez nekog mladog zelenog kadeta na burzi koji je pročitao članak pa euforično kupio .....A može biti i nekakva navlakuša...
Ukratko, može biti bilo što ..
Zašto to govorim ? Jer smo se u Optimi, u tri godine nagledali toliko sra.. koliko se u nekim drugim okolnostima ljudi ne nagledaju u puno, puno više vremena na burzi...
Nadalje , ta meni izuzetno mrska pojava u obliku AH..
Strogo teoretski, zašto bi ona uopće bila predmet istrage HANFE?
Otpustila je svoje dionice u doba dosade i zatišja na burzi i otišla sa mjesta u NO.
Isto tako je mogla pokloniti dionice sjemeništu naprimjer .
Tržišno gospodarstvo,sloboda ,
Radi sa svojom imovinom što želi.
Kao da je Štef prodao bicikl Peri...
Tako ja to gledam sa nekog objektivnog stajališta..
Subjektivno ,što mislim o tom ne želim niti govoriti jer bi me Admin na glavu izbacio sa foruma zbog ponašanja.