Od objave ponude imamo rok 30 dana ili godinu dana da istu prihvatimo?
30 dana, ako ne i kraće.
30 dana, ako ne i kraće.
30 dana, ako ne i kraće.
28 dana traje ponuda
Ma naravno da treba prihvatit ponudu...
1. Cijeli TOP10 ce im prodat i nakon ponude imat ce vise od 75% glasackih prava. Cak i da ne skupe 75% vlasnistva na svakoj GS ce imati 3/4 vecinu i moci ce provodit odluke koje zele...sto mislite zasto ekipa iz TOP10 kupuje? Pa da uzme 5%-7% u ponudi jer da nije tako odavno bi agrosivno kupovali i digli cijenu na 10kn...pa agresivno kupuju od kad je nastala Obveza
2. Vrijednost OPTE je bilo u tome sto se prodavala, sad je preuzeta i ide na valuacije bez premije, odnosno, nakon preuzimanja moze se usporedjivat s HT koji je puno jeftiniji, bez duga, ogromnom zadrzanom dobiti i sigurnom dividendom i sto puta boljom pozicijom na trzistu...ne razumijem zasto bi racionalan investitor kupovao OPTE (nakon ponude) pored HT-a
3. Prodavala se godinama, sanjalo se o nabidavanju, na kraju je samo UG bio konkretno zsinteresiran i preuzeo je od ZABE i HT po 4kn share...ocito ne vrijedi vise, koliko god se nadali/mastali/bili uvjereni da nije tako...jednostavno, ne vrijedi vise jer da vrijedi u razdoblju jeftinog novca sigurno bi se javilo nekoliko zainteresiranih investitora
4. Visoko je zaduzena, s viskim prenesenim gubicima, do eventualne dividende trebat ce proc godine i godine...bilo je i govora da je UG preuzeo i dug od HT sto znaci da mogu delistirat dionicu, ali i spajat dionice/smanjivat nominalu i dokapitalizirat firmu po omjerima koji njima odgovaraju jer ce drzat preko 75% vlasnistva, a i vecinu duga...
5. Do sada se pokazalo da sve dionice nakon preuzimanja potonu i umiru bez prometa...vidite samo LRH, sjetite se HMST...pogledajte SUKC...to je sve game over...
6. OPTE ce bit dio vece grupacije i moci ce se tunelarit do beskonacnosti, nitko ne zna u kojoj firmi ce se profit gomilat...o tome ce odlucivat vecinski...
7. Konkurencija na trzistu je brutalna, HT i A1 su tri koraka ispred i postoji objektivni rizik da UG ne uspije u ostvarenju ciljeva sa OPTE...
8. Nije burza samo OPTE, pa ima mnogo dionica koje su jeftinije i potentnije od OPTE...ne razumijem po cemu je OPTE dobra investicija nakon preuzimanja...ponavljam HT je znatno jeftiniji od nje...
Ukratko, nakon preuzimanja, OPTE je gotova prica, najvjerojatnije ce ic delistiranje, dokap i na kraju sueeze out...nema tu vise mjesta za male, ni milimetar..game over
Ja mislim prihvatiti tih 5.36, jer sam sa tom računicom i ušao u papir ovo ljeto. 5 mj. mi je lova vezana zbog 10%, nije to loše, posebno kad se vidi kako se sve trenutno crveni oko nas... Ako bude sreće, možda nas isplate baš kad market bude usred dipa pa da stignemo zavrtiti još koju igranku usput
nemojte se tješiti kolega činjenicom da se sada sve dan-dva crveni! presjekao sam i izašao van odmah nakon objave 5,36 kn sa prihvatljivim minusom i u šest mjeseci pokrpao minus na optimi, sada u plusu nekih 35%. bez trejdanja, samo držanjem pozicija. masa kvalitetnih izdanja je imala i veći rast. tako da...
Ja mislim prihvatiti tih 5.36, jer sam sa tom računicom i ušao u papir ovo ljeto. 5 mj. mi je lova vezana zbog 10%, nije to loše, posebno kad se vidi kako se sve trenutno crveni oko nas... Ako bude sreće, možda nas isplate baš kad market bude usred dipa pa da stignemo zavrtiti još koju igranku usput
nemojte se tješiti kolega činjenicom da se sada sve dan-dva crveni! presjekao sam i izašao van odmah nakon objave 5,36 kn sa prihvatljivim minusom i u šest mjeseci pokrpao minus na optimi, sada u plusu nekih 35%. bez trejdanja, samo držanjem pozicija. masa kvalitetnih izdanja je imala i veći rast. tako da...
Svaka čast kolega, moja računica je bila da će se ovo završiti puno ranije nego je stvarno ispalo, pa kroz tih 2-3 mjeseca bi sigurnih 10% bilo skroz OK kroz omjer dobit / rizik. Ovako se priča rastegla, nisam presretan s tim, ali možda na kraju i ne ispadne totalno loše ako se u međuvremenu market dovoljno ispuše. Ionako trenutno ni ne znam gdje bi parkirao lovu, pa mi parking u Optimi bar brani da donosim brzoplete i preoptimistične odluke. Kad mi isplate lovu kupujem HT, uzimam divku, a onda turisti - to je neka gruba strategija za sad...
jojjj koji defetizam odma. čekaj malo nije još ni počelo. ja sam u plusu i izaći ću zadnji dan na burzi ne da mi šalje lovu kući i gubim vrijeme ali ne zaboravite da je tu velika većina u gubitku ozbiljnom. ako njima paše gubitak mene će prisiliti da izađem na +40%, 80% ili 120%. šta znači 5,36kn ? apsolutno ništa. budimo realni i tražimo nemoguće.
Nije u pitanju defetizam već realno sagledavanje stvari. Ostati u dionici nakon isteka roka za prihvat ponude kada većinski drži sve pod kontrolom za mene je promašena misija. Svejedno mislim da imamo pravo znati identitet treće osobe koja je od tadašnjeg člana NO kupila višemilijunski paket po cijeni znatno većoj od prodajne jer će u suprotnom mnoga pitanja ostati neodgovorena.
Nije u pitanju defetizam već realno sagledavanje stvari. Ostati u dionici nakon isteka roka za prihvat ponude kada većinski drži sve pod kontrolom za mene je promašena misija. Svejedno mislim da imamo pravo znati identitet treće osobe koja je od tadašnjeg člana NO kupila višemilijunski paket po cijeni znatno većoj od prodajne jer će u suprotnom mnoga pitanja ostati neodgovorena.
99% kupio neki njihov fond za njih..
ne bih se okladio na to. zakaj je onda ta ista pozicija rasprodavala svjesno sa gubitkom!!?? kolega vodi evidenciju par stranica unatrag.
Display MoreMa naravno da treba prihvatit ponudu...
1. Cijeli TOP10 ce im prodat i nakon ponude imat ce vise od 75% glasackih prava. Cak i da ne skupe 75% vlasnistva na svakoj GS ce imati 3/4 vecinu i moci ce provodit odluke koje zele...sto mislite zasto ekipa iz TOP10 kupuje? Pa da uzme 5%-7% u ponudi jer da nije tako odavno bi agrosivno kupovali i digli cijenu na 10kn...pa agresivno kupuju od kad je nastala Obveza
2. Vrijednost OPTE je bilo u tome sto se prodavala, sad je preuzeta i ide na valuacije bez premije, odnosno, nakon preuzimanja moze se usporedjivat s HT koji je puno jeftiniji, bez duga, ogromnom zadrzanom dobiti i sigurnom dividendom i sto puta boljom pozicijom na trzistu...ne razumijem zasto bi racionalan investitor kupovao OPTE (nakon ponude) pored HT-a
3. Prodavala se godinama, sanjalo se o nabidavanju, na kraju je samo UG bio konkretno zsinteresiran i preuzeo je od ZABE i HT po 4kn share...ocito ne vrijedi vise, koliko god se nadali/mastali/bili uvjereni da nije tako...jednostavno, ne vrijedi vise jer da vrijedi u razdoblju jeftinog novca sigurno bi se javilo nekoliko zainteresiranih investitora
4. Visoko je zaduzena, s viskim prenesenim gubicima, do eventualne dividende trebat ce proc godine i godine...bilo je i govora da je UG preuzeo i dug od HT sto znaci da mogu delistirat dionicu, ali i spajat dionice/smanjivat nominalu i dokapitalizirat firmu po omjerima koji njima odgovaraju jer ce drzat preko 75% vlasnistva, a i vecinu duga...
5. Do sada se pokazalo da sve dionice nakon preuzimanja potonu i umiru bez prometa...vidite samo LRH, sjetite se HMST...pogledajte SUKC...to je sve game over...
6. OPTE ce bit dio vece grupacije i moci ce se tunelarit do beskonacnosti, nitko ne zna u kojoj firmi ce se profit gomilat...o tome ce odlucivat vecinski...
7. Konkurencija na trzistu je brutalna, HT i A1 su tri koraka ispred i postoji objektivni rizik da UG ne uspije u ostvarenju ciljeva sa OPTE...
8. Nije burza samo OPTE, pa ima mnogo dionica koje su jeftinije i potentnije od OPTE...ne razumijem po cemu je OPTE dobra investicija nakon preuzimanja...ponavljam HT je znatno jeftiniji od nje...
Ukratko, nakon preuzimanja, OPTE je gotova prica, najvjerojatnije ce ic delistiranje, dokap i na kraju sueeze out...nema tu vise mjesta za male, ni milimetar..game over
Kolega #Parica,
puno toga nam je još uvijek nepoznato u cijeloj ovoj trakavici da bi se sa sigurnošću moglo zaključiti ovo što pišete:
- da će im svi iz top 10 prodati svoje dionice
- da treba prihvatiti ponudu i da je ovo game over…
Možda da, možda ne.
Gdje su A1 i PT DRVO to dali naslutiti? Kako znate da iza svih skrbničkih računa stoje ‘igrači’ od UG-a i da jedva čekaju riješiti se pozicija za 5,36 kn? Da li u svim fondovima odlučuju sitne jadne duše koje će se prodati za 1 ručak i jedno plaćeno skijanje/putovanje/tekmu ili namještenu sinekuru za rodjaka? Možda da, možda ne.
Ja nisam siguran da je game over.
evo mojeg viđenja stvari. ako nekome pomogne. iako više nemam dionice.
telemach sada ima cca 55% dionica. u javnoj ponudi (ako cijena bude samo 5,36 kn kao nekakav minimum), skupiti će sigurno još NAJMANJE 10-15%. raealno i dosta više (vjerujem da će gotovo svi skrbnički prodati. njima 30 lipa nije mačji kašalj!). dakle, neka bude samo 70%. na skupštinama se masa malih neće pojavljivati (kao što je slučaj gotovo svugdje) i stoga imaju više od 75% glasačkih prava! što znači da mogu raditi što im se prohtije, osim squeze auta (vjerujem da im to i nije neki prioritet). spomenuto je pt drvo i a1... ako ne dobiju nikog oko sebe i nemaju skupa barem 5%... uzalud vam trud svirači.
nemojte biti naivni da se oni sa velikim malima ne mogu dogovoriti.... ili sa a1... milo za drago. surađuju ili konkuriraju na masu tržišta!
ali... ako ste spremni ostati još nekoliko godina unutra, vjerujući u dobro poslovanje i povećanje cijene dionice (računajte s time da će nakon isteka javne ponude dobrano pasti i/ili onda kupovati!) uračunavši i OP sadašnji i budući trošak....
Sa ponudom 5,36 ne mogu računati na prijelaz 95% i gašenje brenda Optima Telekom barem još godinu dana, a njima je to jako bitno kako bi mogli u potpunosti nuditi sve usluge iz jedne firme svim korisnicima.
Masu je opcija a jedna od istih je i da netko kod javne ponude krene agresivno skupljati papire i skupo proda kožu za godinu dana.
a zakaj mislite da je za rebranding potrebno 95% vlasništva?
a zakaj mislite da je za rebranding potrebno 95% vlasništva?
Za ugasiti brend OT i uvrstit sve korisniku u Telemach potrebno je steći 100% firme pa računam 95 jer će preostalih 5 istisnuti ali opet ne po nižoj cijeni od javne ponude.
Puno je opcija ali možemo mi lupetati koliko hoćemo, sačekajmo službenu ponudu i visinu iste pa ćemo biti pametniji.
Za ugasiti brend OT i uvrstit sve korisniku u Telemach potrebno je steći 100% firme pa računam 95 jer će preostalih 5 istisnuti ali opet ne po nižoj cijeni od javne ponude.
odakle vam to? postotak vlasništva nema nikakve veze sa brendiranjem. današnji OT sa danom npr 01.03. postaje telenach kao i svi postojeći korisnici. a što će onda korisnici je njihova stvar! ne mislite valjda da ako u slijedećih 10 godina ne skupe po vama 95% da će do onda vući i brend OT? paralelno sa telemachom? to vam je logično?
odakle vam to? postotak vlasništva nema nikakve veze sa brendiranjem. današnji OT sa danom npr 01.03. postaje telenach kao i svi postojeći korisnici. a što će onda korisnici je njihova stvar! ne mislite valjda da ako u slijedećih 10 godina ne skupe po vama 95% da će do onda vući i brend OT? paralelno sa telemachom? to vam je logično?
Nije tu stvar u brendiranju nego u gašenju kompletnog pravnog subjekta OT i uvrštavanje u Telemach.
Navedeni manevar se može ostvariti samo uz 100% vlasništva nikakvih 75,85 ili 94% ne omogućavaju taj manevar koji je jako bitan kod sinergije fiksne i mobilne telefonije i jednog računa za krajnjeg korisnika.
Nije mi logično da gube vrijeme na to već da se osiguraju sa ponudom prema ostalima da do takve situacije ne dođe.
ne bih se okladio na to. zakaj je onda ta ista pozicija rasprodavala svjesno sa gubitkom!!?? kolega vodi evidenciju par stranica unatrag.
Kako zasto???? Pa pisali smo o tome ne pratis na satu 😅. Pa bolje izgubiti nesto sitno a odrzati cijenu nisko za gro dionica koje ces preuzeti kod predavanje obavezne ponude. Stvarno mi nije jasno kako to ekipa ne moze procesuirati 😕 . U konacnici kad zbroje tamo gubitak i sa druge strane dobitak… prođu za deset 💰💰💰
Kako zasto???? Pa pisali smo o tome ne pratis na satu 😅. Pa bolje izgubiti nesto sitno a odrzati cijenu nisko za gro dionica koje ces preuzeti kod predavanje obavezne ponude. Stvarno mi nije jasno kako to ekipa ne moze procesuirati 😕 . U konacnici kad zbroje tamo gubitak i sa druge strane dobitak… prođu za deset 💰💰💰
Pa to je očigledni UZP što će Hanfa razbucat samo tako.
za početak ni u segmentu promatranja ni smo. na zse da ulete dva cirkona i tri kalibra nitko ni primjetio ne bi.
Nije tu stvar u brendiranju nego u gašenju kompletnog pravnog subjekta OT i uvrštavanje u Telemach.
Navedeni manevar se može ostvariti samo uz 100% vlasništva nikakvih 75,85 ili 94% ne omogućavaju taj manevar koji je jako bitan kod sinergije fiksne i mobilne telefonije i jednog računa za krajnjeg korisnika.
Nije mi logično da gube vrijeme na to već da se osiguraju sa ponudom prema ostalima da do takve situacije ne dođe.
U pravu ste, samo da još dodam da kod Optime je najbolja opcija statusna promjena pripajanja Telemachu za integracijuOptime bez provođenja postupka likvidacije, za to su potrebni ugovor i odluke skupština donijete 3/4 vecinom glasova imatelja temeljnog kapitala što će oni nakon ponude malim dioničarima vjerojatno imati. Problem je sto onda preostali dioničari trebaju dobiti odgovarajući, razmjerni udjel tj. broj dionica društva kojem je njihovo društvo pripojeno što je tehnički vrlo zahtjevna operacija i zato trebaju ići na istiskivanje, ali kao sto znamo preduvjet za to je 95% vlasništva. Mogu se i odlučiti nakon isteka ponude , ako prijeđu prag od 75% na delistiranje i tu moraju dati mogućnost izlaska malih dioničara, ali nije sigurno da ce dogurati do 95% da mogu istisnuti ostatak , a bez istiskivanja ovdje ne postroji mogućnost očistiti Optimu i steći 100% vlasništva jer ako gledate knjigu dioničara velik broj ih ima po nekoliko dionica i troškovi poštarine ili brokerske provizije premašuju vrijednost istih.