tresla se brda, rodio se mis. HT ce angazirati investicijsku banku, cijena dionice pala za 1kn i sada cekamo nove vijesti
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Ima do 4,40 ..80 000 komada na kupnji pa ko želi može izaći...
-
nascar
to ti vidiš svojim očima tako! večina vidi da je natječaj propao, da nema kupaca (vjerovatno nije tako ni u jednom slučaju) i da je cijena pala 25%! + faktor straha i dobiješ vrlo negativan psihološki momenat! odmah prodati!
-
ja sam ušao u dionicu s namjerom da izađem tek u finalu pa kad god to bilo. puno mi je važnije da završna cijena bude puno viša nego da je postupak brži. tako i tako prije nove godine ništa nisam očekivao.
jedna stvar mi isto nije jasna, ako se traži treći operater šta se onda A1 tu gura?
-
Gura se da zapriječi ulazak trećeg, što bi drugo ?
-
Je, samo sto su prije bila ocekivanja prodaje ove, ili rane slijedece godine. Sad se kristaliziralo da sigurno nista od ove, a mozda tek tamo daleke 2022.
A gdje se to kristaliziralo kolega pa da i mi ostali vidimo?
Mozda sam onda ja jedini kojemu je to bilo donekle jasno i prije petka. Nakon objave, i svih diskusija Jubija kao i procesa ostalih prodaja u okruzenju ne znam kako to bolje nacrtati.
U prodaju sam siguran i dalje. U cijenu donekle. Datumi su mi trenutno najveca nepoznanica, osim da nisu u blizini.
-
kako će cijena biti pristojna kad se prodati mora, a HT ne može više niti upravljati kompanijom da održi profitabilan biznis, niti utjecati na cijenu prodaje?
-
ja sam ušao u dionicu s namjerom da izađem tek u finalu pa kad god to bilo. puno mi je važnije da završna cijena bude puno viša nego da je postupak brži. tako i tako prije nove godine ništa nisam očekivao.
jedna stvar mi isto nije jasna, ako se traži treći operater šta se onda A1 tu gura?
AZTN daje svakako prednost trećem operateru. Međutim, ako se treći operater ne pojavi ili A1 da izdašniju ponudu (u oba ta scenarija ne vjerujem), može se prodati i A1. Neće nitko natjerati HT da proda trećem operateru ako on da manju ponudu od A1.
-
HT d.d. - Očitovanje na upit ZSE 10.08.2020 10:54:40
Društvo Hrvatski Telekom d.d. na upit Zagrebačke burze od dana 7. kolovoza 2020. godine dostavilo je sljedeći odgovor: „Postupajući u skladu s odredbama Rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja o uvjetno odobrenoj koncentraciji Hrvatskog telekoma d.d. i OT-Optima Telekoma d.d. od 9.lipnja 2017., Hrvatski Telekom pravovremeno je započeo sa ispunjavanjem obveze angažiranja investicijske banke u svrhu procesa prodaje. Kako je HT i ranije objavio, javna objava međunarodnog oglasa od strane HT-a kao i započinjanje postupka angažiranja investicijske banke predstavlja ispunjenje regulatornih obveza od ranije poznatih javnosti te nije usmjerena na to da bi se kompletni postupak prodaje učinio javnim. Javan postupak prodaje ne samo da nije u skladu s najboljim praksama, već bi mogao ugroziti provedbu postupka prodaje, stoga HT neće davati daljnje objave u pogledu procesa prodaje sve do njegova završetka.„ -
Znaci prodaja ide dalje, samo nece davati javne informacije o tome. To je odlicna vijest!
-
-
evo proces prodaje se nastavlja..
-
Društvo Hrvatski Telekom d.d. na upit Zagrebačke burze od dana 7. kolovoza 2020. godine dostavilo je sljedeći odgovor: „Postupajući u skladu s odredbama Rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja o uvjetno odobrenoj koncentraciji Hrvatskog telekoma d.d. i OT-Optima Telekoma d.d. od 9.lipnja 2017., Hrvatski Telekom pravovremeno je započeo sa ispunjavanjem obveze angažiranja investicijske banke u svrhu procesa prodaje. Kako je HT i ranije objavio, javna objava međunarodnog oglasa od strane HT-a kao i započinjanje postupka angažiranja investicijske banke predstavlja ispunjenje regulatornih obveza od ranije poznatih javnosti te nije usmjerena na to da bi se kompletni postupak prodaje učinio javnim. Javan postupak prodaje ne samo da nije u skladu s najboljim praksama, već bi mogao ugroziti provedbu postupka prodaje, stoga HT neće davati daljnje objave u pogledu procesa prodaje sve do njegova završetka.„Drugim riječima prodaja ide dalje svojim tijekom...da li je bilo ponuda...koje visine to ne će mo znati do kraja postupka.....
-
Ono sto mene muci u ovoj prici je koliko ce ovo odugovlacenje procesa imati utjecaja na prodajnu cijenu.
OPTE svaki kvartal gubi korisnike, ako se to preslika i u pad EBITDA biti ce i manji enterprise value do zavrsetka prodaje.
-
A je to
Double bottom, to je to.........
-
Društvo Hrvatski Telekom d.d. na upit Zagrebačke burze od dana 7. kolovoza 2020. godine dostavilo je sljedeći odgovor: „Postupajući u skladu s odredbama Rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja o uvjetno odobrenoj koncentraciji Hrvatskog telekoma d.d. i OT-Optima Telekoma d.d. od 9.lipnja 2017., Hrvatski Telekom pravovremeno je započeo sa ispunjavanjem obveze angažiranja investicijske banke u svrhu procesa prodaje. Kako je HT i ranije objavio, javna objava međunarodnog oglasa od strane HT-a kao i započinjanje postupka angažiranja investicijske banke predstavlja ispunjenje regulatornih obveza od ranije poznatih javnosti te nije usmjerena na to da bi se kompletni postupak prodaje učinio javnim. Javan postupak prodaje ne samo da nije u skladu s najboljim praksama, već bi mogao ugroziti provedbu postupka prodaje, stoga HT neće davati daljnje objave u pogledu procesa prodaje sve do njegova završetka.„AZTN:
QuotePostupak prodaje bit će transparentan, objektivan, nediskriminatoran, te u skladu s najboljim praksama.
Dakle postupak će biti transparentan, objektivan i nedisriminatoran, ali neće biti javan...
I don't see what could possibly go wrong with that....
Sad već na stranu i OPTE i sve, ali to je već sramota i za kompletno tržište kapitala i sve njihove sudionike.
Kao što se zna nemam neko veliko mišljenje o OPTE, ali ovo već na razini općih principa se ne bi trebalo trpjeti niti dozvoliti.
Hmm, pada mi na pamet - da li će se po ovom sistemu uopće saznati koja je "investicijska banka" odabrana ?
Kako će se odabrati ? Kada ? Po kojim "objektivnim kriterijima".
Bolje da prestanem dalje postavljati pitanja...
---
-
Društvo Hrvatski Telekom d.d. na upit Zagrebačke burze od dana 7. kolovoza 2020. godine dostavilo je sljedeći odgovor: „Postupajući u skladu s odredbama Rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja o uvjetno odobrenoj koncentraciji Hrvatskog telekoma d.d. i OT-Optima Telekoma d.d. od 9.lipnja 2017., Hrvatski Telekom pravovremeno je započeo sa ispunjavanjem obveze angažiranja investicijske banke u svrhu procesa prodaje. Kako je HT i ranije objavio, javna objava međunarodnog oglasa od strane HT-a kao i započinjanje postupka angažiranja investicijske banke predstavlja ispunjenje regulatornih obveza od ranije poznatih javnosti te nije usmjerena na to da bi se kompletni postupak prodaje učinio javnim. Javan postupak prodaje ne samo da nije u skladu s najboljim praksama, već bi mogao ugroziti provedbu postupka prodaje, stoga HT neće davati daljnje objave u pogledu procesa prodaje sve do njegova završetka.„AZTN:
QuotePostupak prodaje bit će transparentan, objektivan, nediskriminatoran, te u skladu s najboljim praksama.
Dakle postupak će biti transparentan, objektivan i nedisriminatoran, ali neće biti javan...
Sad već na stranu i OPTE i sve, ali to je već sramota i za kompletno tržište kapitala i sve njihove sudionike.
Kao što se zna nemam neko veliko mišljenje o OPTE, ali ovo već na razini općih principa se ne bi trebalo trpjeti niti dozvoliti.
Hmm, pada mi na pamet - da li će se po ovom sistemu uopće saznati koja je "investicijska banka" odabrana ?
---
Investicijska banka je slijedeća nepoznanica ili bolje rečeno misterij .
Znamo da je mora angažirati HT , dakle sami će si odabrati banku koja im najviše odgovara .
Da li je banka samostalna i neovisna u postupku odabira kupca , da li ona mora djelovati prema željama , nalogu i instrukcijama HT-a , tko kontrolira postupak koji vodi banka , koji su rokovi u kojima nastupa banka , da li je u nadležnosti AZTN -a da propiše konkretne mjere za postupanje banke i ako je , da li će te detalje AZTN javno objaviti na svojoj internetskoj stranici Itd.
Slijedeća nepoznanica je gubitak upravljačkih prava ako se do 10.7. 2021. ne realizira prodaja Optime .
Tko će izabrati pravnu osobu na koju se prenose upravljačka prava , do kada to može trajati , zauvjek ili određeno vrijeme ?
Toliko o transparentnosti i nediskrimatornosti postupka pa bas se pitam za koga je to predviđeno ? Za ostalih 46% vlasnika dionica Opte sigurno nije .
Oni žive u potpunom neznanju .
Kompletan Postupak prodaje ne može biti javan jer bi to ugrozilo postupak prodaje , kažu iz HT-a.
Pa ne mora biti javan “ kompletan “ postupak , ali ne može ni kompletan postupak biti apsolutno tajan jer gdje je tu onda ta navodna transparentnost ?
Slijedeća floskula , fraza ili hrvatskim jezikom rečeno ispraznica je o ugroženosti postupka prodaje ako bi isti bio malo transparentniji .
I o tome bi se dalo raspravljati , kakav utjecaj bi malo vise transparentnosti imalo na postupak prodaje , vjerojatno bi vise utjecalo na dinamiku trgovanja i cijenu dionice na burzi , ali to je irelevantno i za prodavatelja i kupca .
Opte se ionako ni u najgoroj varijanti neće prodati ispod tromjesečnog prosjeka cijene na burzi pa je to nebitno .
Bolje da i ja prestanem dalje postavljati pitanja....
-
---
Mislim da svaki pojedinac ovdje različito tumači svaku crtu i zarez i rješenja AZTNa i natječajne dokumentacije. Ja recimo nikada nisam shvatio da ćemo mi u procesu prodaje imati ikakve informacije. Za mene transparentno i nediskriminirajuce nema veze samnom, već sa sudionicima u procesu prodaje. Baš zato mi se sviđa svaki korak u ovom procesu jer nitko neće moći uložiti žalbu ili tražiti poništenje. Sorry ekipa meni je ovo baš kako navode, ispravna praksa (Koliko god ne podnosim HT).
Kao što sam u petak i subotu pisao...ja ovo tumačim kao nastavak procesa...
I još nešto, što ako su sve ovo potezi HTa da izvuče maksimalnu cijenu po dionici (i time rade u korist svih nas)? Da li su i onda ovakvi i onakvi, predmet tužbe i sl?
Pazite, jedan krivi korak i A1 ili UG (tko god izgubio) će napraviti sve da ponište natječaj. Zato se pazi na na svaki korak...
Samo polako.
Još da shvatim zašto mi admin briše post na kojem upozoravam kolegu da je objavio nepotpuni clanak iz rjesenja AZTNa...ali ok. Zato niti ne pisem previse...
Ugodno ljeto svima
-
Investicijska banka je slijedeća nepoznanica ili bolje rečeno misterij .
Znamo da je mora angažirati HT , dakle sami će si odabrati banku koja im najviše odgovara .
Da li je banka samostalna i neovisna u postupku odabira kupca , da li ona mora djelovati prema željama , nalogu i instrukcijama HT-a , tko kontrolira postupak koji vodi banka , koji su rokovi u kojima nastupa banka , da li je u nadležnosti AZTN -a da propiše konkretne mjere za postupanje banke i ako je , da li će te detalje AZTN javno objaviti na svojoj internetskoj stranici Itd.
Slijedeća nepoznanica je gubitak upravljačkih prava ako se do 10.7. 2021. ne realizira prodaja Optime .
Tko će izabrati pravnu osobu na koju se prenose upravljačka prava , do kada to može trajati , zauvjek ili određeno vrijeme ?
Toliko o transparentnosti i nediskrimatornosti postupka pa bas se pitam za koga je to predviđeno ? Za ostalih 46% vlasnika dionica Opte sigurno nije .
Oni žive u potpunom neznanju .
Kompletan Postupak prodaje ne može biti javan jer bi to ugrozilo postupak prodaje , kažu iz HT-a.
Pa ne mora biti javan “ kompletan “ postupak , ali ne može ni kompletan postupak biti apsolutno tajan jer gdje je tu onda ta navodna transparentnost ?
Slijedeća floskula , fraza ili hrvatskim jezikom rečeno ispraznica je o ugroženosti postupka prodaje ako bi isti bio malo transparentniji .
I o tome bi se dalo raspravljati , kakav utjecaj bi malo vise transparentnosti imalo na postupak prodaje , vjerojatno bi vise utjecalo na dinamiku trgovanja i cijenu dionice na burzi , ali to je irelevantno i za prodavatelja i kupca .
Opte se ionako ni u najgoroj varijanti neće prodati ispod tromjesečnog prosjeka cijene na burzi pa je to nebitno .
Bolje da i ja prestanem dalje postavljati pitanja....
Svakako je bilo gresaka u koracima kod AZTN - objave koje mogu direktno utjecati na cijenu dionice na trzistu se objavljuju nakon sto zavrsi trgovina... Tu bi HANFA trebala po prstima lupit AZTN... Pa cak i FI se trebaju objavljivati nakon radnog vremena burze (tako je barem neka opca praksa u USA)...
Sto se tice pak izjave HTa da ne zele davati informacije o prodaji - to isto stoji... Naime, ako bi dali informacije van, to bi moglo direktno utjecati na cijenu dionice na burzi... Pohlepa je pohlepa i cijena dionice bi u par mjeseci mogla narasti jako visoko do razine da se cak i sama prodaja dovede u rizik jer bi prodavac morao platiti firmu po tromjesecnom prosjeku... Znam da bi takav slucaj sada bio prakticki pa nemoguc, ali cinjenica je da se takve stvari ne pustaju van...
Na zalost, kod prodaje vecinskog paketa, manjinski suvlasnici nemaju nikakvog utjecaja pa ih se nista niti ne pita...
Sve u svemu, iskoristio sam ovaj pad i podebljao postojeci konto za cca. 5000 komada... Cekam dalje, meni se ne zuri, tu sam preko 4 godine...
-
pemar calypso
bravo kolege! dakle ima još realnih,razumnih i staloženih forumaša. želje su najčešće samo želje, realnost je malo drukčija. točno je da je AZTN prvu objavu nespretno priopčio. da je to napravio na razumljiviji način da inv banka preuzima prodaju, kaj bi se desilo. isto što se i dogodilo samo ne u petak, nego u utorak. i opet ne bi bilo dobro zašto je objava išla dan uoči praznika.
-
po ovome izgleda da se proces prodaje nastavlja
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-