Ne može. Oni su beznačajna firma koja nema veze s telekom biznisom. Oni za HT produžuju ugovore i prodaju bon bon bonove i slično.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
-
preporuka za sve koji su spušili kunicu, dvije po komadu, neka otvore max.graf, to je bila prava Planica i ovo danas je u odnosu na pravo pušenje određenih igrača, pravi melem za rane
-
preporuka za sve koji su spušili kunicu, dvije po komadu, neka otvore max.graf, to je bila prava Planica i ovo danas je u odnosu na pravo pušenje određenih igrača, pravi melem za rane
Ovo je prodaja od prije par dana,očito se nešto znalo
-
defacto ako do prodaje nebi doslo.. Zaba preuzima upravljacka prava i dionice HT i njihova prava prelaze na njih.. oke normalno ne i materijalna.. i kaj bu Zaba sa tim.. prosirila poslovanje na telekomunikacije ne budite smjesni
s druge strane Zabin share nije mala kolicina para koja ce im bas fino leci da povecaju dobit i putem divke nahrane gladnu mamu u Italiji. Talijani ce to pustit samo tako??
UG i A1 padaju bez ispaljenog metka..??
i jedino HT profitira.. ??
ovaj scenarij mi se ne cini vjerojatan..
puno je tu pohlepnih managera u igri i biti ce da ruka ruku mije.. prodaja opte je win win za sve, Zabu, Ht, kupca optime, optimu
Odo gledat ligu prvaka
-
"Dakle, AZTN je samim rješenjem propisao obvezu HT-a za angažiranjem investicijske banke s mandatom vođenja procesa prodaje."
Ovaj odlomak mi daje za promisljanje. Dakle, ako HT ne proda Optimu u roku 6 mjeseci od pocetka prodaje, bez obzira da li je vec sve dogovoreno odnosno pred samim krajem, AZTN je zahtijevao da proces nastavi investicijska banka. Zaba je ta banka koja ce samo sve to finiširati. Ja bih rekao da za 2/3 mjeseca imamo sve rijeseno.
-
U velikom sam gubitku, a još više sam u stresu već godinu dana zbog te njihove igre.
ja sam u velikom plusu(cca 150%), ali sam bio u jos vecem,pa sam svejedno ljut sam na sebe,ali pohlepa je napravila svoje,nije mi toliko zao novca koliko zivaca.
A kad citam ova priopcenja od AZTN-a osjecam se glup...
-
No mislim da se za nas ništa mijenja, osim prolongiranja.... a to će na žalost utjecati na cijenu
Opet će sve biti kao i uvijek. Imućni će imati sve više, siromašni sve manje. Oni koji mogu podnijeti veća uložena sredstva i dulji rok čekanja preuzeti će papire od onih koji ne mogu, business as usual
Ono što je mučno je gledati ljude u odijelima, odmjerenog istupa, koji te gledaju u oči i kažu da je Optima u postupku prodaje, a pri tom kadija te tuži, kadija te sudi.... pa omalovažavajući istup Agencije, koja je btw plaćena iz sredstava poreznih obveznika itd...
No , za rok ne znamo, možda do kraja godine, možda za dvije Optima će biti prodana, jer sila zakon mijenja, a otvoreno je pitanje jačeg.
Do onda ćemo se natrgovati .
A da je odbojno je, al' imali smo i lex. Isto odbojno, blaga je riječ
-
Ali kada se strasti smire... zasto bi nuzno bila katastrofa... ne znaci da ce predaja investicijskoj banci dovest opte u stecaj i da ce biti najgori scenariji... i sada ce se zeljeti postici sto veca cijena... pa nece se sada prodati po kunu dvije tri... opet bi trebalo biti puno vise... samo sto smo opeceni od agrokora raznih tako da je ljudima vec svega dosta... nikako da prodje nesto relativno normalno...
-
Možemo se žaliti upravi Vodovoda na račun za struju
Ovdje su se svi mudro ogradili od svega
Sami smo si naravno krivi, dobra stara pohlepa
Dobili smo u međuvremenu objavu Aztn, u kojem je pisalo da je proces prodaje u tijeku. Zanima me da li su u taj dan imali u rukama i obavijest o prelasku vođenja procesa investicijskoj banci. I gdje je obaviejst o tome provela sedam dana, danas je 07.08
Sve skupa, ipak......... dobra stara muljaža
Realno i dalje je u procesu prodaje s te strane kao nista se nije promijenilo jer formalno vode proces prodaje osim mozda pitanja da li se zaista ta prodaja i zeli provesti ili je to samo formalnost u kojem koriste maksimalno svoje mogucnosti da dobiju na vremenu jer ocito se sve radi do zadnjeg trenutka i na nacin da sve traje koliko moze u okviru dopustenog
-
-
Ovo je prodaja od prije par dana,očito se nešto znalo
zanimljivo, radi se HPBS-6, fondovskom računu HPB-a koji se krcao na puno većim ciframa, a dokupljivao je nakon pada burze.
-
Meni se vidi da će ovom muljažom izbiti mnogima papire iz ruku! Vjerujem da će onda uslijediti bolje vijesti, a isto ne vjerujem
da se ovdje igra igra tko zadnji magarac, već ko prvi baci papire na ove gluposti koje nam sada serviraju!
Ne pišem kao nagovor na ništa, ali me prilično natrpalo danas!
-
Ajmo noć.
Nije katastrofa, samo je market katastrofično reagirao
Nemam dvojbe da se Optima neće prodati.
Čarapice na sunce i svima sretno
-
Ajmo sad malo razmisljat i ovako: zasto je od pocetka uopce ubacena opcija ulaska investicijske banke u tom nekom medjukoraku? Sto nisu mogli staviti datum taj i taj do kad mora biti prodana, ili HT gubi upravljacka prava? Cemu ona u tom tajmingu izmedju? Vjeroj zato jer se unaprijed znalo da ce to tako ici, a na tome je sigurno u startu lobirao dobar savjetnicki tim HTa/Zabe da se to tako poslozi iz nekog njima znanog interesa... Tako da se ja ne sekiram previse, sa dobrim ulazom i ako ne gori potreba za cashom, strpit se. Sve su to igre na kojima netko masno zaradjuje (ili planira zaraditi), ali to nismo mi mali...Tunel je dugacak, ali uvjiek postoji svjetlo na kraju tunela.
-
Trenutno neugodna situacija za imaoce dionice svakako, ali tko nije prodao i ne promatra kratkoročni učinak trenutne volatilnosti će u konačnici doći na svoje jer je mala šansa da će veliki igrači (HT+ZABA) koji znaju što rade izlaziti odavde s gubicima. Da su fondovi koje boli uvo - druga priča, ali ovi paze na svoja jajčeka da ih ne polupaju bezveze. A i igrači koji daju ponude isto znaju igru tako da je sve ovo zapravo normalno. Pripetavanje i nadmudrivanje u zakonskim okvirima.
Nisam fin-profi i stvari promatram na svoj način - ali to vam je kao hologram - uvijek postoji čitava slika iako je s manje detalja manje jasna. Ovdje ne treba doktorat da bi se to vidjelo, ali tko igra na kraće staze treba dobre živčeke da ga ovakvi prevrati ne okrenu naopačke. Od danas i neočekivani vlasnik male količine dionica, ali neka ih - ne smetaju u portfelju.
-
Pa ja zaista ne znam kakva je situacija za imaoce dionica jer ne znamo sto se zapravo dogodilo. Al znamo koja je posljedica toga - produljenje natječaja i uključivanje investicijske banke. Vidjeli smo oštar pad cijene, al ne bih bio defetist po tom pitanju jer je u dionici ionako oduvijek bio velik broj spekulanata koji na najmanji šuš su kupovali ili prodavali dionice. Kupovat će ih neki od njih opet... i prodavati naravno.
Moja je procjena da je ponuda bilo, al one nisu bile dovoljno brojne ili dovoljno izdašne (kad se uključe novac, vrijeme i nagrada za višegodišnji trud upravljanja). Nije bilo pripetavanja. A nije ga bilo jer su ova kriza i Corona ucinili svoje i mnogo toga je stavljeno na “hold”. Ili su revidirana ocekivanja pa se sve sporije odvija. A i nije bas da se HT-u i Zabi zuri da se odvoje od Optime po bilo kojoj cijeni.
Niti jedna prodaja na ovim prostorima ne ide glatko. Ne sjećam se da se netko otimao za nešto. I LRH i HUPZ, pa i VERN su tražili svoje kupce dulji niz godina, ako u to uračunamo i nespremnost vlasnika da ih brzo i pod svaku cijenu prodaju. HPB i neke druge banke nisu dublje ni ušle u proces. Medika također nije mogla naći adekvatnog kupca. Možda su jedino Pliva i pivovare potvrdile status poželjnih udavača “iz prve”.... no ja i dalje mislim da u telekom sektoru ima prostora za konsolidaciju i transakciju, u nas. pa i šire. U njemu igraju isključivo inozemni igrači i lokalne udavače. Sa drugim sektorima uglavnom nije takva situacija.
iObzirom na rokove, ne očekujem da će se Optima dugo prodavati jer ponavljam, moja je procjena da je ponuda bilo i da će se one morati još neko vrijeme brusiti s jedne i sa druge strane. A prilično je sigurno da cijelom procesu ne bi odmogao ni novi i bolji regulatorni okvir (zakon) koji bi postojećim/novim igračima omogućio brže i jednostavnije poslovanje i ulazak na tržište, a prodavačima osigurao unosniju prodaju.
-
naim, 100% je ponuda bilo i prilično sam siguran da se na njima i dalje radi, a da je ovo forme radi. Zato i kaže u obavijesti da će angažirati inv.banku da bi se spriječilo moguće kašnjenje....moguće...
Npr...da je HT prihvatio ponudu UG a da ona kasnije padne zbog zakona o EM, tko je kriv i tko je prekršio odredbe AZTNa? Upravo HT. Jer je tu ponudu morao klasificirati kao neprihvatljivu. Bez obzira na onaj famozni dodatak da je tranaskcija uvjetovana svim regulatornim odobrenjima. A možda je ta ponuda duplo veća od ponude A1 (koji je igrao baš na tu kartu i srušio cijenu na burzi)...
Mogućih je 100 kombinacija zašto ovo...
Svi troje su igrači, pazi se na svaki korak, jer svatko može rušiti natječaj, pozivati se na razne točke ili zareze .....
Ovo se sve profesionalno vodi i ja sam miran i zadovoljan.
-
naim, 100% je ponuda bilo i prilično sam siguran da se na njima i dalje radi, a da je ovo forme radi. Zato i kaže u obavijesti da će angažirati inv.banku da bi se spriječilo moguće kašnjenje....moguće...
Npr...da je HT prihvatio ponudu UG a da ona kasnije padne zbog zakona o EM, tko je kriv i tko je prekršio odredbe AZTNa? Upravo HT. Jer je tu ponudu morao klasificirati kao neprihvatljivu. Bez obzira na onaj famozni dodatak da je tranaskcija uvjetovana svim regulatornim odobrenjima. A možda je ta ponuda duplo veća od ponude A1 (koji je igrao baš na tu kartu i srušio cijenu na burzi)...
Svi troje su igrači, pazi se na svaki korak, jer svatko može rušiti natječaj, pozivati se na razne točke ili zareze .....
Vrlo lako moguće.
Već sam par puta naveo ako postupak ide izvan roka koji je propisan od aztn onda u tom slučaju moraš biti siguran da će transakcija biti završena..
Ja svakako očekujem do kraja ove godine prodaju firme, a onda do 03.2021 regulatorna odobrenja, koja i nakon novog zakona o elektroničkim medijima budu samo pro forma jer HR vapi za trećim jakim igračem u TK sektoru.
-
Nije na ht-u da odlucuje kako ce regulator reagirat na njemu je da odabere prihvatljivu ponudu, a onda da regulator da zavrsnu rijec o koncentraciji i zakonu uostalom cak bi i ht-u odgovaralo da odabere UG ako zna da nece proc regulatora jer po onome kako se sad ponasa s time bi ciste ruke radio sve po regulatoru, a kupio bi na vremenu sta mu je ocito interes, zainteresiranih vjerovatno ima pitanje je ponuda i apetita ht-a i pitanje je koliko je corona utjecala na izlaganje riziku pa mozda utjece na cijenu ponude o tome se vec raspravljalo, hipotetski receno recimo da je UG potencijalni preuzimatelj sad kad je inv banka preuzela ona moze do 31.7.21 odlucivat da u tom momentu prihvate UG ponudu ako je ima, sami proces s regulatorne strane ne bi vjerovatno zavrsio do kraja 2021 s upitnim ishodom s obzirom na sadasnji zakon prema tome svi su se nadali da ce info o prodaji izaci jako brzo kroz mjesec dva jos najdalje medjutim to sad pada u vodu da ce se desit ili bar smanjilo je takvu vjerovatnost puno i sve to ce sigurno utjecat na premiju na cijenu na burzi jer je vremenski rok prodaje jako produzen od ocekivanja ulagaca s dodatnim utegom pitanja o stvarnoj namjeri prodaje
-
A zašto bi se investicijska banka angažirala godinu i vise dana?
Pa jasno je da HT ne želi prodati, jer se hipotetski prodaja mogla dogoditi i prije godinu dana. Al HT-u se smanjuje manevarski prostor jer za godinu dana on postaje dionicar bez upravljačkih ili bilo kojih drugih posebnih prava. S druge strane ima banku koja može premostiti potraživanja od HT-a i sama inicirati prodaju i preuzimanje jer drži i samostalno kontrolni paket. Zaba moždai je isla na ruku HT-u , al ako HT ne okonča posao, Zaba će se pobrinuti za sebe, neovisno o HT-u. To je brak iz interesa, a ne ljubavi.
Priča o promjeni premije i beskrajnom produljivanju rokova je samo fino upakirani poziv imateljima da se istresu. Svatko će napraviti po svojoj procjeni. Mislim da je to najpoštenije. Ipak se radi o poslovno sposobnim i punoljetnim građanima, zar ne?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner