hoće li ovo biti dionica godine na zse?
Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)
-
-
-
HT je najvjerojatnije zainteresiran da se to, ako vec mora, proda najnesposobnijem tj Adrisu. Adrsi s tim nece napraviti nista osobito, kao sto nije niti sa osiguranjima. A za cromaris i hotele koristi rentni polozaj pa ima nekakv uspjeh. Inace da nema rentnog polozaja vec bi Adris propao ili zivotario. Tako bi propao ili zivotario sa Optimom. I na koncu prodao HTu. A nikada HTu ne bi postao konkurencija.
A1 bi kupio, ali kokosari i zeli za sto manje novce.
UG bi kupio, ali postoji rizik. Rizik je AZTN ( citaj drzava ). Drzava koju cine politicari nije zainteresirana za nikakav ulaz novog novca, ponovnu podjelu karata itd. U situaciji u kojoj se nalazi vladajuca garnitura oni zele biti i dalje na vrhu ponzijeve piramide tj sheme i pretvarati drzavno u svoje. Njima RH samo zato sluzi. Nisu osobito zainteresirani za opstojnost drzave, a jos manje za gradjane. Nama se iselilo preko 500 000 ljudi, a nitko ni da trepne. Neko novi, neovisan, nepoznat samo smeta ovima na celu Ponzija. To sve nema nikakve veze sa " uvodjenjem treceg operatera ili boljitkom za RH ".
Dakle rizici su : 1. HT, 2. " drzava tj garnitura koja rukovodi Ponzijem "
O čemu ti?kakav rentni položaj kao opravdanje za pozitivu? Dao Bog da su svi nesposobni kao Adris.. Jesi gledao njihovu bilancu?
U vremenu stagnacije i pada duhanskog biznisa oni uvalili Rovinj Britishu za enormne pare, Cromaris pozicionirali u svjetski vrh, turističke akvizicije i ulaganja na svakom koraku...
-
HT je najvjerojatnije zainteresiran da se to, ako vec mora, proda najnesposobnijem tj Adrisu. Adrsi s tim nece napraviti nista osobito, kao sto nije niti sa osiguranjima. A za cromaris i hotele koristi rentni polozaj pa ima nekakv uspjeh. Inace da nema rentnog polozaja vec bi Adris propao ili zivotario. Tako bi propao ili zivotario sa Optimom. I na koncu prodao HTu. A nikada HTu ne bi postao konkurencija.
A1 bi kupio, ali kokosari i zeli za sto manje novce.
UG bi kupio, ali postoji rizik. Rizik je AZTN ( citaj drzava ). Drzava koju cine politicari nije zainteresirana za nikakav ulaz novog novca, ponovnu podjelu karata itd. U situaciji u kojoj se nalazi vladajuca garnitura oni zele biti i dalje na vrhu ponzijeve piramide tj sheme i pretvarati drzavno u svoje. Njima RH samo zato sluzi. Nisu osobito zainteresirani za opstojnost drzave, a jos manje za gradjane. Nama se iselilo preko 500 000 ljudi, a nitko ni da trepne. Neko novi, neovisan, nepoznat samo smeta ovima na celu Ponzija. To sve nema nikakve veze sa " uvodjenjem treceg operatera ili boljitkom za RH ".
Dakle rizici su : 1. HT, 2. " drzava tj garnitura koja rukovodi Ponzijem "
O čemu ti?kakav rentni položaj kao opravdanje za pozitivu? Dao Bog da su svi nesposobni kao Adris.. Jesi gledao njihovu bilancu?
U vremenu stagnacije i pada duhanskog biznisa oni uvalili Rovinj Britishu za enormne pare, Cromaris pozicionirali u svjetski vrh, turističke akvizicije i ulaganja na svakom koraku...
Narocito su im mocni ROA i ROE . A i izvjesca su im vjerodostojna. Kada ih usporedimo s bencmarkom briljiraju. Jako profitalbilna firma
-
Narocito su im mocni ROA i ROE . A i izvjesca su im vjerodostojna. Kada ih usporedimo s bencmarkom briljiraju. Jako profitalbilna firma
Ne pričaj gluposti i ne rasipaj se kraticama kad ne razumiješ suštinu...
Najjači ste Vi revizori i analitičari kad sjednete za sudreg pa kopate po izvješćima a u životu vjerovatno jednu plaću niste podijelili nego šprancerski tumačite fore sa Verna i sličnih kvazistudija ...
Ajd malo sad Orbico analiziraj kad si na tom tragu
-
A lijepo te tata vidim odgojio. Sreća pa on vise ne mora trpiti tvoja sranja....
Izmišljaš, bljuješ i pišeš gluposti i imaš problem koji je psihičke naravi. Moraš posjetiti liječnika da ti prepiše nešto za spuštanje.
-
Bas gledam, u posljednjih mjesec dana, od kad je ovaj otvorio temu, NMM je porastao nekih 65%, a ATPL svega par. I ne bi to bilo toliko zanimljivo da tip konstantno ne piše kako "muški" trebamo podnijeti posljedice vl. izbora, i da ce i slijepci uskoro progledati i kako je ljepota izbora prekrasna stvar i slicne nebolozne fraze. Vidi li jos netko ironiju u tome šta piše?
-
za sada smo na skali u MW kada je utrošak altruistčke energije u pitanju ali idemo mi prema skali u gigawatima.
što se je više troši to je interes veći pa ćemo mi strpljivi bolje naplati.
ako netko sumnja možemo ovo izvući nekadu budućnosti.
od nervoze neki više niti ne razaznaju ironiju?
danas su imali priliku kupovati po bidu ali ne još im je preskupo.
čeka se očekivano loš FI,ajde da čekaju neočekivano loš ali....
valjda oni znaju svoje i imaju svoj plan šta će i kako će?
ako netko ima problema sa macama koje popapaju brojeve?
ATPL 31.12.2020 148 kn
ATPL 05.02.2021 176 kn
+19% (13.01. +24% )
ALI
teško mi se oteti dojmu da bi to bilo i značajno više da nema velikih "pokrovitelja" držanja
atpl "na lancu",evo baš me zanima osim što rasprodaju sada kada ima nebrojeno dokaza na dokaze što ćeka
dry bulk u nastavku ove i u 2022. godini dali će i po skuplje prodavati ili su od onih koji baš više vole po što jeftinije?
a možda nisu ni svjesni pa u neznanju prodaju,ima i toga na marketu.
kakobilo nagledali smo se toga malo više,ničija nije do zore gorila.
kada ispucaju i pretovare što imaju jedan je smjer neusporedivo izgledniji.
a tko pogodi koji smješi mu se "ništa posebno"
-
ova tema je otvorena 16.01.prije 21 dan ali nekima je to trajalo kao mjesec dana.
ako se ne spava danju noću nije ni čudo da izaziva takve efekte,posljedice
na dan 22.01.je pokrenuta anketa nakon čega je ova tema otvorena 13 tisuća puta
pa s obzirom na iznimno mali ili i manje od toga broja javno iznesenih primjedbi
uzimam si pravo za zaključak da u dominantnoj mjeri prevladava zadovljstvo
kvalitetom,kvantitetom i brzinom iznesenih novih mat činjenica,brojevima koje nisu popapale mace
tablicama,slikama,prilozima svih ostalih vrsta koji su doprinjeli lakšem i kvalitetnijem praćenju sektora.
posebna zahvala s moje strane najaktivnijim članovima među kojima pa meni treba istaknuti kolegu jasko@
uvjeren sam da ćete se složiti.
svi ne mogu biti zadovoljni jer je to jednostavno nemoguće radi prirode stvari iako neki od najnezadovoljnijih
teško je neprimjetiti su među najprisutnijima pa i to nemalo govori.
nekad u budućnosti biti će još ovakvih anketa sa ciljem poboljšanja kvalitete.
svima sretno sa investiranjem.
ANKETA
tko je ZA nastavak na isti način neka zaljepi palac gore a tko je protiv palac dole.
tko se ne oglasi smatrat će se da je ZA nastavak .
-
Ja sam vidio da je tema otvorena 6.1., a ne 16.1, ali ajmo napraviti i onda razliku. 15.1 je bio zadnji dan trgovanja i ATPL je bila prosjecna cijena 170.40kn. Sad je 176kn. U postocima je rasla 3,3%. NMM je bio 13.83$, a jucer je završio na 16.6$ iliti rast od 20%. Ja kada sam ucio matematiku uvijek je 20% > 3,3% i 65% > 20%. Dakle, bilo koji datum uzmeš NMM je rastao bar 3x više. I to je meni potpuno nebitno i ne bih se javljao da u svakoj drugoj poruci ne pišeš kako moramo "muški" podnijeti posljedice vl. izbora i kako je ljepota izbora prekrasna stvar. Smijesno
Opet se spominje štopanje cijene. Pa normalno da bankari i ja štopamo cijenu kad smo u shortu. Ovaj nagli rast dnevnog prometa sa 720kn na 980kn smo jedva uspjeli obraniti. Kupnja je bila toliko jaka da smo u pomoc zvali neke američke lešinarske fondove da zajednickim snagama probamo održati cijenu tu gdje je. Ne znam koliko ce ta navala trajati, ali sve me više strah da možemo očekivati isti scenarij kao na dionici GME. Bit ce to majka svih short squeezeva. Filmovi ce se rezirati o tome i pisati knjige. I pazi ovo, sve to za milijun kuna zarade. Sad kad su banke izgubile na sudu vezano za švicarce nekih 10 milijardi kuna, ova zarada će ih izvuci iz gliba. Jedino im moj racun moze pomrsiti racune. Pazi sta ce stajati u racunu:
Trolanje na forumu:
Broj foruma = 2; Cijena po forumu = 7600kn; Ukupno = 15.200kn
Broj lažnih nickova = 26; Cijena po nicku = 280kn; Ukupno = 7280kn
Broj nocnih dežurstava = 700 (dvije godine ne spavam); Cijena po nocnom dezurstvu = 350kn; Ukupno = 245.000kn
Ukupno = 267.480kn
PDV = 66.870kn
TOTAL 334.350kn
Pazi, to je samo trolanje. A gdje su jos odlasci kod javnog biljeznika, troškovi goriva, dnevna držurstva, pribavljanje stranog kapitala za napad na dionicu itd. itd. Sve to košta.
-
ovo nije točno. Mnogi umirovljenici ne troše cijelu mirovinu nego "upumpavaju" u obitelj djecu, unuke i sl. fiksni dohodak. Sada odjednom ih nema jer su umrli pa je takvoj obitelji dohodak nestao ili su na tisuće njih postali lakši ili teški invalidi. Mnogi mladi su djelomično sposobni za rad. Invalidnost jako puno košta. To što Hrvatska nije velika nit gusto naseljena pa nisu umrlo 89.000 kao u Italiji druga stvar. Svi broje umrle, a nitko invalide, invalida nakon covida ima puno više. Svi umrli bi živjeli netko 10 dana, netko godinu, netko 10, netko 20 godina duže da nisu umrli od covida. Da ne govorimo da su najbolji turistički gosti u pre i po sezoni umirovljenici iz EU. Smanjit će putovanja preživjeli.
Mislim da previše katastrofične gledate na hrv turizam i općenito na stanje u ekonomiji. Eto i sami ste rekli da niste više dioničar, pa dijelom i razumijem ovo što pišete
kad je kolega barikb bio u dionici svojedobno je pisao hvalospjeve i pozitivni druk...eto ko bi gori, sad je doli. Dopušteno je sve sto nije moguće sankcionirati. The Rivp is dead. Long live the Rivp!
-
-
Mislim da previše katastrofične gledate na hrv turizam i općenito na stanje u ekonomiji. Eto i sami ste rekli da niste više dioničar, pa dijelom i razumijem ovo što pišete
kad je kolega barikb bio u dionici svojedobno je pisao hvalospjeve i pozitivni druk...eto ko bi gori, sad je doli. Dopušteno je sve sto nije moguće sankcionirati. The Rivp is dead. Long live the Rivp!
Sjećam se tih litanija da na velim tiranija sa hvalospjevima Bogu RIVPu na Poslovnom. Bio sam uvjeren da se radi o nekom zaposleniku koji je zadužen za animaciju na burzi. Malo sam se šokirao tonalitetom postova kad se ukazao ovdje.
-
flight
daj se malo skuliraj i spusti i smiri strasti! znamo da si veliki znalac i može se mnogo naučiti od tebe (iako ti vjerovatno mogu biti otac), ali taj tvoj iritantni, bahat i potcjenjivački i vrlo kritički ton prisutan je u gotovo svakom postu, u svakom komentaru, a o debatama da ne govorimo. malo staloženije i konstruktivnije i forum će se ponositi takvim članom.
evo, npr kako si danas na ovoj temi napao mittka!! zašto? kolega je po meni vrlo dobronamjeran forumaš koji uvijek želi pomoći i udovoljiti svakome. ako se ne slažeš sa njegovom interpretacijam grafova, stavi svoju verziju i komentar, pa se onda lakše kompariraju razlike u tumačenjima. a ne odmah grubo tim tvojim tonom i šaka f ćelo!
-
Nisu to razlike u tumačenjima nego su to (pre)sugestivna tumačenja. A inače se ispričavam sto nemam manire i ne ponašam se ko sto su se dobra i pristojna djeca ponašala u vrijeme tvoje mladosti. Nisam znao da smo na forumu “slomljenih srdasaca”. Al zbog nježnih duša i osjećaja kolektivne blasfemije ubuduće ću sve sa smajlicima i u “ringe ringe raja” stilu! 🐝
-
Pa dobro kolega, Marilena bi htjela to po sto nizoj vrijednsti uzeti, kad nije unatrag godine- dvije, nemojte joj kvariti pricu 🤗
-
Ja sam prosli tjedan banirana jer sam odgovorila na ovo sto pise Barikb, a pisao je to i prosli tjedan.
Ne umanjujem cinjenicu da je netko umro ili se teze razbolio od korone. Niti prva niti zadnja bolest koja ima svoje zrtve.
Ali pricati da su Europljani danas invalidi pa vise nece ici u hotele nema veze sa zdravim razumom.
Treba pogledati statistike. Prosjecni umrli od korone ima u EU 80 godina, i u vecini slucajeva je korisnik doma umirovljenika.
Oni nisu niti isli u hotele. Gledam oko sebe. Zdravih i radnosposobnih ljudi jos hvala Bogu ima.
Uopce ne negiram da je hotelska, kao i cijela hospitality industrija, dozivjela tezak udarac. Niti ja sada ne kupujem turiste, ali ne volim citati niti nepotrebna zastrasivanja.
I to po principu, nemam vise dionicu, pa sada ide katastrofa.
a dok je imao dionicu, onda je pisao hvalospjeve (totalno nerealne, kao što sada piše nerealne crnjake) a izlazna cijena mu je bila koliko se sjećam 63 kn ... gotovo se kleo da ispod toga ne izlazi ... tako da, vjerodostojnost mu je nikakva, ali to znaju više manje svi koji prate njegovo pisanje unatrag nekoliko godina ....
-
dragi moji forumaši ja sam stari dioničar i to samo igh
nisam rekao da nevalja nikad isto nisam rekao da valja ja to samo posjedujem i to je to
a šta reci osim da ništa nevalja imam oči a pored ušiju bi mogao mislit da živim bar u švicarskoj koloko nahvali onaj anemični i njegova banda lopovka od naj sutnijih lokalnih pozicija do vrha vlast
po čemu je mali ulagač zašticen
sjeti se kraša
sjeti se agrokora
pa zar todorić nije znao prodat leda i sve usrećit
ne ulazim jel pokrao il ne
sjeti se viadukta
da ne nabrajam
a šta valja u ovoj preljepoj državi kao državi
punoj govana lopovskih
žao mi je al to je moje mišljenje sve sami lopovluk od presednika kućnog savjeta do vrha vlasti
sjeti se kako je sanader trčao niz ulicu sa torbom
kao u borat filmu
ako treba mogu predočit kupljen paket dionica od 100 kom od ministrice dropulić po 15340 kn u to doba
i do danas sam u igh
Daj nam predoči potvrdu o paketu da se prisjetimo kad je to bilo! Uslikaj je ili napravi prntscrn.
Znaš, dugorocno drzanje dionica ne znaci da ih nikada ne treba prodati.
-
ovi iz igh se sprdaju čini mi se
nisam rekao da sam do sad držao a ne naravno po toj cjeni
već da sam i danas u toj istoj dionici
od prvog mog ulaza
samo sa tom dionicom trgujem
kužiš
-
25.4 2008 god
imao
cjena bila 14.128
-
Ma kaj bi se sprdali pa tamo i ovdje na forumu su sve ozbiljni investitori i menadzeri. Al to ćeš morati pitati nekoga tamo u upravi za sve detalje. Oni se sigurno zele pozabaviti tvojim slucajem pogotovo ako imaš pečat i potvrdu da ti ih je Marina osobno prodala. Još malo pa će to imati i “numizmatičku” odnosno akvizitersku vrijednost.
Nego, nisi razmišljao da kupiš sad ovaj paket od same firme. Time bi značajno spustio prosjek pa bi možda lakše mogao čekati finale i “otključavanje vrijednosti”?
-
Ja sam prosli tjedan banirana jer sam odgovorila na ovo sto pise Barikb, a pisao je to i prosli tjedan.
Ne umanjujem cinjenicu da je netko umro ili se teze razbolio od korone. Niti prva niti zadnja bolest koja ima svoje zrtve.
Ali pricati da su Europljani danas invalidi pa vise nece ici u hotele nema veze sa zdravim razumom.
Treba pogledati statistike. Prosjecni umrli od korone ima u EU 80 godina, i u vecini slucajeva je korisnik doma umirovljenika.
Oni nisu niti isli u hotele. Gledam oko sebe. Zdravih i radnosposobnih ljudi jos hvala Bogu ima.
Uopce ne negiram da je hotelska, kao i cijela hospitality industrija, dozivjela tezak udarac. Niti ja sada ne kupujem turiste, ali ne volim citati niti nepotrebna zastrasivanja.
I to po principu, nemam vise dionicu,
čovjek voli dramu u životu😅. Corona došla ko narucena. A tek potres, rat, tsunami...taman sam kupio zlato kad ono Biden pobijedio...a fak Nemo, star si za ovaj net.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin