A tko to zapravo kupuje RIVP?
Spominju se tu neki mirovinci, fondovi i slično, ali ja nisam primjetio značajnije promjene vec dugo dugo medju prvih 10 dionicara koji ipak drze 61,5% kapitala tvrtke.
A tko to zapravo kupuje RIVP?
Spominju se tu neki mirovinci, fondovi i slično, ali ja nisam primjetio značajnije promjene vec dugo dugo medju prvih 10 dionicara koji ipak drze 61,5% kapitala tvrtke.
Dakle svi komentiraju a nitko ne gleda knjigu dionicara?
U zadnjh mjesec dana, niti jedan mirovinac nije kupio preko 10k (mozda i 0, nije mi se dalo gledat). Ili je, ali je onda u meduvremenu i prodao.
Od vecih kupnji (preko10k) 5 skrbnickih racuna (Austria, USA i nedefinirani - mozda se mirovinci skrivaju? :)) i 4 privatne osobe.
Dakle svi komentiraju a nitko ne gleda knjigu dionicara?
U zadnjh mjesec dana, niti jedan mirovinac nije kupio preko 10k (mozda i 0, nije mi se dalo gledat). Ili je, ali je onda u meduvremenu i prodao.
Od vecih kupnji (preko10k) 5 skrbnickih racuna (Austria, USA i nedefinirani - mozda se mirovinci skrivaju? :)) i 4 privatne osobe.
maro, što to po Vama onda govori?
da mirovinci stoje po strani i da je precijenjeno?
što ste htjeli reći s tim skrbničkim računima?
Htio sam reci da se ovdje iznose netocne informacije kako mirovinci drze cijenu dionice.
Navode se gubici u, pazi sad - milijardama. To je razina poslovnog.
Osobno sam izlozen u 3 turista, ARNT, MAIS (kroz ADRS) i RIVP. Od svih sam se najvise bojao za RIVP kako ce proci ovo s koronom.
Ne u toj mjeri kako je ovdje pisano o nekakvom bankrotu nakon jedne sezone, ali da su financijski vise ugrozeni nego ostale 2, jesu.
Dalje kad ukalkuliram trenutne cijene sve 3, uz razmatranje sire slike (vlasnicka struktura, free float, diverzifikacija), trenutno mi je RIVP best buy.
Al hej, to je samo razmisljanje malog dionicara koji ne razumije spajanje linija po grafovima i predvidanja dvostrukog dna, bull trapa, uskog grla i slicnih termina.
" Vijesti iz Valamara
12. lipnja 2020.
Dragi ValamArtisti,
nakon što smo otvorili kampove u Istri i na Kvarneru, započeli smo i s otvaranjem hotela. Prošli tjedan smo otvorili Valamar Collection Marea Suites u Poreču i Valamar Girandella Maro Suites u Rapcu, a u srijedu, 10. lipnja otvorili smo i Valamar Isabella Island Resort.
Drago nam je obavijestiti vas da u Poreču, 15. lipnja otvaramo Istra Premium Camping Resort, a 17. lipnja Valamar Crystal Hotel te Diamant Residence. U Rapcu, 19. lipnja otvaramo Valamar Sanfior Hotel, a 20. lipnja na Krku svoja vrata otvara Corinthia Baška Sunny Hotel. Valamar Collection Dubrovnik President Hotel se otvara 19. lipnja. Na Rabu, 15. lipnja otvaramo Valamar Padova Hotel te 20. lipnja Plaža Family Hotel u San Marino Sunny Resortu.
Svjetski mediji ističu Hrvatsku kao jednu od najsigurnijih zemalja u Europi što pokazuju i sve bolje brojke turističkih dolazaka u Hrvatsku. U Republiku Hrvatsku je ušlo više od 100.000 putnika, a sve više gostiju bilježimo i u objektima koje smo u međuvremenu otvorili.
VALAMAR OTVORIO CENTRALNU KUHINJU U VINEŽU
Valamar Riviera otvorila je jedinstvenu Centralnu kuhinju u Vinežu kraj Labina koju čini najveći proizvodni pogon i distributivni centar u funkciji hotela i ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj. U ovaj inovativni i tehnološki napredan projekt, koji će osigurati opskrbu čak dvadesetak Valamar hotela i devet kampova s pripadajućim ugostiteljskim objektima za destinacije Poreč, Rabac i Krk, Valamar je protekle zime investirao oko 29 milijuna kuna. Centralna kuhinja Vinež u svibnju je postala i okosnica Valamarovog novog projekta Valfresco Direkt, online trgovine koja na jednom mjestu okuplja lokalne proizvođače vina, maslinovih ulja, svježeg voća i povrća, mesa i ribe, s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji zdravih i kvalitetnih namirnica.
Centralna kuhinja i distributivni centar Vinež je središnje mjesto za otkup i obradu svježih domaćih namirnica, a vrši se i priprema gotovih i polugotovih proizvoda. Ovaj moderni pogon opremljen vrhunskom tehnologijom koji se prostire na 3.400 m2 površine, osigurava bržu i jednostavniju pripremu hrane uz rasterećenje hotelskih kuhinja u Valamarovim objektima posebice u smislu obrade svježih namirnica, kao i ujednačenu kvalitetu te uštedu energije i niže troškove nabave. Dnevno može pripremiti do 25.000 obroka za goste uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti i ispravnosti. Više od stotinu djelatnika radi u Centralnoj kuhinji Vinež u dvije smjene svih sedam dana u tjednu, što osigurava visoku produktivnost...."
Iz e-maila od 12.06.2020.
odlično, samo da još turisti počnu i dolazit......šesti mjesec je također turistički propao......sinoč sam bio u Poreču i turista nema ni za lijek.......u kampovima oko i u Rovinju koliko vidim gotovo sve je prazno, kučice se daju nabrojati na prste dvije ruke.....u samom Rovinju još nešto turista ukupno i ima......sad bio u Puli i grad je prazan što se turista tiće.....bit će "pomozi Bože" u 7,8 i 9 mjesecu......ali mislim da će i to šta bude bit kikiriki........uz to sve naravno ni konkurencija ne spava pa će i oni htjet malo tog kikirikija tek toliko da vide kak novac izgleda.....
Evo i malo friških podataka iz Poreča:
"Većina je smještajnih objekata Valamara i Plave Lagune još uvijek zatvorena, a sukladno tome su i trenutačne brojke turista na području Turističke zajednice Grada Poreča. Prema podacima iz sustava eVisitor, na našem području je u protekloj sedmici zabilježeno 11,75 % gostiju u odnosu na 2019. godinu. U brojkama to znači da smo u periodu od 8.6. do 15.6.2020. imali 3.378 dolazaka gostiju, a prošle godine 28.750. Najviše je dolazaka bilo iz Njemačke (1.110), Austrije (619), Slovenije (553), Hrvatske (498) i Italije (261).
Najviše je gostiju smješteno u “objektima u domaćinstvu” (1.129), hotelima (1195), kampovima (539), “nekomercijalnom smještaju” (258)…
Što se tiče perioda od 1.1. do 15.6.2020. na našem je području zabilježeno 21.292 gosta, što je 12,5% u odnosu na 2019. godinu kada ih je bilo 170.312. Ostvareno je 13,23% noćenja obzirom na isti period 2019. godine.
Nakon otvaranja unutarnjih granica EU od 15. lipnja za očekivati je da se će te brojke poboljšati, a dolazi i vrijeme školskih praznika. Koliko će se hotela na područu Poreča još otvoriti, nije službeno poznato. Na stranicama Valamara najavljeno je otvaranje hotela Crystal i Diamant residence za 17. lipnja, dok za ostale piše “Ostale hotele planiramo otvoriti tijekom lipnja” . Na web-stranicama Plave Lagune, na žalost, nije vidljivo da li će se i kada otvoriti ostali objekti."
....trenutno mi je RIVP best buy...
možda Vama
po ovom današnjem trgovanju izgleda neki su shvatili da ništa od sezone a, kako gledam graf, ako probije cijena 26 kn drš'te gaće
da se razumijemo: nitko ne zna kako će izgledati ova sezona a prvi rezultati govore od 15%-20% dolazaka u odnosu na prošlu sezonu (svibanj-lipanj)
procjene su različite, od 25%-35% prihoda se očekuje za cijelu godinu, u odnosu na prošlu
ali problem je veći, širi od samo ove sezone
it's all about reinventing business
mislim da popunjenost kao prošlog ljeta možemo samo sanjati zbog prilagodbe na mjere protiv Covid-19
i opet dolazimo do toga da Hrvatska nije na žalost cjelogodišnja destinacija
deklarativno neki rade na tome ali teško ostvarivo (čak i za recimo jednu Opatiju, Kvarner), tu je blizina emitivnih tržišta od presudne važnosti, da čovjek sjedne u auto i dođe za vikend (Italija), nekome iz Švedske teško da će se isplatiti dolaziti avionom na dva-tri dana
znači ako nismo (ne možemo) ostvariti masovni turizam u špici sezone, onda treba ispeglati krivulju popunjenosti ravnomjernije
corona free RH?
ups! puklo i 26 kn
ne znam čemu plakanje i kukanje ako ne ulazete ili nemate turiste? Mislim da je ovaj forum pun figa u džepu...smiješno mi je do bola😅...kupujte vani, ulazite u platinu, raskuživače, maske, ..nije Burza jedina na svijetu
I jeste se napokon istresli kaj ste imali, to je to?
josef
bojim se da je to tek početak!
Ima se za popuniti gap prvo na 23.30 i u crnom scenariju ukoliko corona postane dominantna i na cc.19kn...Iskreno ne bi volio jer mi je vec dosta preko glave te corone a jos sad i ta vrazja predizborna kampanja...ma za poludit...
Nakon ovih 10000 progutanih u komadu sam siguran da nastavljamo prema gore.
Sve ovisi od corona partyja,cijena ce fluktuirati kakve budu informacije od ministra Berosa i gospođe Alemke.
Teško da se može ponoviti histerija od prije tri, tri i pol mjeseca kad je sve zaključano; od granica, hotela, stanova...
Bit će u cijeloj Europi na snazi parola "snađi se druže"
Sve ovisi od corona partyja,cijena ce fluktuirati kakve budu informacije od ministra Berosa i gospođe Alemke.
Ma ja mislim da ima dovoljno “insidera” da će i sami zakljuciti o popunjenosti i stanju u pojedinim destinacijama kakva nas sezona čeka. Nadati se najboljem i pripremati se za najgore.
a taman se malo pokrenulo
a taman se malo pokrenulo
Ne bih Jaku i njegove hotele uzimao kao referencu za recimo Istru. Nažalost, sto južnije, to je očito tužnije.