Ne treba protuprijedlog. Ostavili su oni od dividende 0,40 kune za solare inače bi divka bila 1,00...😉
RIVP (Valamar Riviera d.d.)
-
-
-
dajem protuprijedlog, lovu koja bi otišla u dividendu dalje investirati u solare, sustainable places by valamar
eto uzeo mi rijec iz usta, ako su pametni tako ce napraviti i oplemeniti divku bar 30% godisnje… sljedecih bar 20 godina 😎
-
Ako su pametni, koristit će taj slobodni novčani tok za otplatu golemih dugova, a ne ga rasipati na dividende.
-
Pogrešno razmišljanje - dividenda je ono zbog čega investitori ulažu.
Slobodnog novčanog toka trebalo bi biti za sve investicije nakon isplate dividendi.
Razmišljanje da dividendu treba ulagati je naprosto pogrešno u situaciji jeftinog tuđeg novca.
I nemojte samo početi s pričom o prezaduženosti. To samo pokazuje kako malo znate.
-
ova si je ekipa htjela isplatiti dividendu i kada je počela korona i državne subvencije, pa je pod pritiskom odustala
-
investitori da ulažu u valamar radi dividendnog prinosa od jedva 2% morali bi biti prilično opičeni u situaciji jeftinog tuđeg novca
-
Onome tko nije ekonomist ili se bavio poduzetništvom teško je objasniti da je tuđi novac jeftiniji od tvog.
-
Gle, biznis slobodni novčani tok može koristiti za pet ciljeva - otplatu duga, isplatu dividendi, otkup vlastitih dionica, investiranje u samog sebe i akvizicije.
Ako imaš veliki dug, a ne znaš kud ćeš s novcem, bolje ti je smanjivati taj dug. To će se onda lijepo vidjeti i na cijeni dionice, pa neće cijena početkom 2017. biti 48 kuna, da bi onda pet godina kasnije bila ovoliko koliko je... a te dividende koje su isplaćivali im nisu trebale. Rasipanje novaca.
-
Potpuno netočno i pogrešno.
Ako ne znaš što bi s dobiti i novcem, isplati dividendu! To je prvo pravilo.
A gdje ti vidiš veliki dug?
-
Uvijek mogu prodati MIF koji hotelčić za ublažavanje duga, ali nema potrebe kad su u dogovoru... ,
-
-
Na bilanci se vidi. Preko 2,6 milijardi kuna.
Kolike su kompanije, daleko moćnije od Valamara, srezale ili čak potpuno obustavile dividendu da vraćaju dugove. Većina ulagača reagira negativno na to, ali to je zapravo dobra stvar. Prorade emocije, a njima nema mjesta u biznisu...
-
Uvijek mogu prodati MIF koji hotelčić za ublažavanje duga, ali nema potrebe kad su u dogovoru... ,
Velik dio portfelja mi čini rivp a rijetko pogledam izvješća mada su krasno pisana.
Presigurno mi je to ulaganje a jedan od razloga je baš ta povezanost s mirovincima.
Nije li baš to dvosjekli mač? Možda se I uprava malo previše oslanja na te fondove?
-
Pa, zar mislite da uprava Valemara ne zna šta treba napraviti vezano za poslovanje firme.??
-
Dok su bankari namireni nema problema. Problemi nastaju ako oni ne dobiju svoj dio, vidi pod Varteks...
-
Dok su bankari namireni nema problema. Problemi nastaju ako oni ne dobiju svoj dio, vidi pod Varteks...
💯 točno. Kroz kredit se možeš dosta obogatiti i to se prvenstveno osjeti kod ulaganja u nekretnine. Ako redovno podmiruješ kredit, sve će biti ok. Samo je bitno da si ga u stanju podmirivati. Ako nastupe okolnosti zbog kojih teško vraćaš ili nisi u stanju vraćati, onda si naježio. Zato ja općenito izbjegavam kompanije koje imaju veliki dug, bez obzira na to koliko su uspješne. Kompanije bez duga povijesno imaju jako malu tendenciju propadanja. Nikad nisam čuo da je nešto propalo, a da je bilo bez duga. Doduše, jesam. Jamstvo se kod Leda pretvorilo u dug pa je onda propao.
-
Na bilanci se vidi. Preko 2,6 milijardi kuna.
Kolike su kompanije, daleko moćnije od Valamara, srezale ili čak potpuno obustavile dividendu da vraćaju dugove. Većina ulagača reagira negativno na to, ali to je zapravo dobra stvar. Prorade emocije, a njima nema mjesta u biznisu...
Zar je 2,6 mlrd kn puno?
Za tvrtku koja ima 3,2mlrd kn kapitala i 1mlrd keša na računu?
Ajde nemojte biti smiješni.
Sad će vračati ove povoljne kredite, pa će se za 6 mjeseci zaduživati nepovoljno kad porastu kamate, a otvori se neka prilika za investiranje/akviziciju.
-
Velik dio portfelja mi čini rivp a rijetko pogledam izvješća mada su krasno pisana.
Presigurno mi je to ulaganje a jedan od razloga je baš ta povezanost s mirovincima.
Nije li baš to dvosjekli mač? Možda se I uprava malo previše oslanja na te fondove?
Meni je unatrag godine, dvije jako smanjena izloženost u RIVP, ostalo baš ono sitniš do daljnjega
-
Ma nije puno. Isplati se svakako. I tržište to tako ocjenjuje. S 48 na 32. Taman 1/3 tržišne kapitalizacije izgubi u pet godina. S S time da se ta cijena počela urušavati još 2018. godine...dvije godine pred Covid-19. Korona ju je još dodatno zabetonirala. Zaradio je tko je tada ulazio po dvajst kuna, s time da se daleko više moglo zaraditi na PODR, ERNT i drugima koje nemaju dug.
Po čemu sam ja točno smiješan? Smatram sebe duhovitim, ali ne mislim da sam smiješan, niti mi je namjera biti smiješan. Nije mi ni smiješno kad netko gubi brdo novca na dionicama zaduženih kompanija. Evo i sad u predsezoni se mrcvarili. A izvješća ko da čitam beletristiku neku.
Meni je unatrag godine, dvije jako smanjena izloženost u RIVP, ostalo baš ono sitniš do daljnjega
Puno su se fondovi oslanjali i na Ledo. I mirovinski i investicijski. Manji dug = manji rizik. Ima daleko boljih prilika od RIVPa. Nemaju sci turisti takav dug, a isplaćuju solidne divke. Gle PLAG recimo.
-
💯 točno. Kroz kredit se možeš dosta obogatiti i to se prvenstveno osjeti kod ulaganja u nekretnine. Ako redovno podmiruješ kredit, sve će biti ok. Samo je bitno da si ga u stanju podmirivati. Ako nastupe okolnosti zbog kojih teško vraćaš ili nisi u stanju vraćati, onda si naježio. Zato ja općenito izbjegavam kompanije koje imaju veliki dug, bez obzira na to koliko su uspješne. Kompanije bez duga povijesno imaju jako malu tendenciju propadanja. Nikad nisam čuo da je nešto propalo, a da je bilo bez duga. Doduše, jesam. Jamstvo se kod Leda pretvorilo u dug pa je onda propao.
Kažete 100 posto točno da je moguće obogatiti se kreditima za kupnju nekretnina, a kudite zbog kredita kompaniju koja je te kredite koristila za kupnju prime lokacija i nekretnina uz more 😂😂😂 ne zaboravimo da je imovina koja je kupljena tim kreditima knjižena po iznosu koji je uplaćen a koji nipošto ne odgovara današnjim cijenama. Bilo bi zanimljivo da turisti na ZSE okinu revalorizaciju imovine poput naših brodara pa da vidimo točno koje je vrijednosti imovina koja pokriva te kredite.
-
Kažete 100 posto točno da je moguće obogatiti se kreditima za kupnju nekretnina, a kudite zbog kredita kompaniju koja je te kredite koristila za kupnju prime lokacija i nekretnina uz more 😂😂😂 ne zaboravimo da je imovina koja je kupljena tim kreditima knjižena po iznosu koji je uplaćen a koji nipošto ne odgovara današnjim cijenama. Bilo bi zanimljivo da turisti na ZSE okinu revalorizaciju imovine poput naših brodara pa da vidimo točno koje je vrijednosti imovina koja pokriva te kredite.
😂😂😂😂😂😂Tako je N. Baksuz, kako ga ovdje zovete, reklamirao 'indirektno' ulaganje u nekretnine naših hotelskih kompanija pa eto nas, tu smo di smo. Semafor mene ne demantira. Tržište je zadnjih pet godina reklo svoje o RIVPu, a i danas progovara. Igrati na to je kladiti se protiv tržišta? Kontrarna strategija? Veliki potencijal? Ok. Super. Ali gdje je dug, tu je uvijek i rizik nesposobnosti vraćanja tog duga, iz numerus razloga, predvidivih i nepredvidivih. A rizik gubitka na dionici zadužene kompanije je daleko veći nego rizik da se ne može vraćati dug za nekretninu kojoj ste 'direktni' vlasnik. Kako je prošao onaj tko je uložio par milijuna kuna u bilo kakve rentabilne nekretnine zadnjih pet godina, a kako ulagač u RIVP i ARNT. Zapravo, i ulagač u PLAG je prošao bolje od ovih na RIVPu i ARNTu. Pitam se koji bi mogli biti razlozi?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SNBA (Slatinska Banka d.d.) 267
- calypso