Očekivao sam da će tržište jače nagraditi ovo izvješće rast dobit od 7,5% nije mala stvar
Pa prije godinu dana si dionicu mogao kupit cca 20 % jeftinije. Ili 25٪ . Sve zavisi kako računaš
Očekivao sam da će tržište jače nagraditi ovo izvješće rast dobit od 7,5% nije mala stvar
Pa prije godinu dana si dionicu mogao kupit cca 20 % jeftinije. Ili 25٪ . Sve zavisi kako računaš
Naveli su da u konsolidiranom izvješću da im je EPS pao za 7,5%.
Investicija za sljedeću sezonu...
Napisao sam novi članak o Valamaru u sklopu svojeg bloga.
Najzanimljvije mi je bilo kako su kompenzirali manji broj gostiju s višim cijenama pa su prihodi bili dosta veći nego prošlo ljeto.
Moj zaključak je da je dionica trenutno otprilike fer vrednovana, ali uz dosta optimističan pogled na budućnost.
Ovdje će veselje nastati kad dođe do prodaje ili se završe ogromna ulaganja u nove objekte/obnovu starih, ovisno što će prije biti.
Prodaja sa zadržavanjem upravljanja je, po meni, ono što slijedi kroz 5 godina. A do tada lagano ubirati dividendu i moliti se da se ne ponavljaju svjetske pandemije, ratovi, padovi meteora i slične sitnice
Nitko ne komentira rast Valamara
Prema mojim očekivanjima rivp i monp su trebali imati i veće cijene ....
A ja čućim u ARNT!😡
A ja čućim u ARNT!😡
Imam ja i nešto adrs al to je doslovno ne čučanje nego klečanje.
A ja u Plavoj laguni.. 😎
E pa ko nam je kriv što nismo pojačali pozicije u rivp.
Uvjek smo krivi sami sebi. Idemo dalje. Samo jako...💪💪
Uvjek smo krivi sami sebi. Idemo dalje. Samo jako...💪💪
Naravno, pa ne može na sve strane samo plusevi, kamo bismo sa tolikim parama ?!?
U Dubai. Tamo si koliko god imao nitko i nista...😎
U Dubai. Tamo si koliko god imao nitko i nista...😎
Prestar sam za taj shit. A i takve kvazi egzotične destinacije me nikad nisu niti zanimale a još manje "palile" a prošao sam ih dosta. Najsretniji sam kad se poverem na neki brežuljak i iz ruksaka izvadim komad špeka, luka i litar vina. . To ti je za mene raj. A selfie uz šarenorepu palmu ostavljam za fancy narod.
Neki dan smo kontrolirali pušnicu i bogami prva šarža robe će uskoro biti za "pod 45" a podrum pun butelja i bačve su poprilično pune tako da .... A rivp kao i vecina dionica u mom portfelju se zeleni tako da neka igre otpočnu !!!
Onda je i dividenda od RIVP-a savim dovoljna. Najvažnije da je svak zadovoljan sam sa sobom, a ostalo po volji i vlastitom izboru.
CERP prodaje. Valamar otkupljuje vlastite dionice, pretpostavljam za nagrade managementu.
S ovim P/E i P/B nema smisla ni govoriti a kamoli što drugo.
Kad završe, vratit će se natrag prema 5, a i to je maksimum cijene tu.
Rasipavaju novac na P/E 35 i P/B 2,5 i onda to dati kao bonus managerima.
S ovim P/E i P/B nema smisla ni govoriti a kamoli što drugo.
Kad završe, vratit će se natrag prema 5, a i to je maksimum cijene tu.
Rasipavaju novac na P/E 35 i P/B 2,5 i onda to dati kao bonus managerima.
Sta fali p/e 35 ?
Da, i meni se čini dosta skupo na 6 eura. Provukao sam malo očekivanja kroz svoj DDM:
Stavljam optimističan scenarij jer smo tome po trenutnoj cijeni najbliže.
P.S. Potrebno je smanjiti cijenu dionice za barem 12% s obzirom da je to iznos poreza na dividendu.
Detaljniju analizu možete pogledati na već spomenutom blogu.