Očekivao sam da će tržište jače nagraditi ovo izvješće rast dobit od 7,5% nije mala stvar
Pa prije godinu dana si dionicu mogao kupit cca 20 % jeftinije. Ili 25٪ . Sve zavisi kako računaš
Očekivao sam da će tržište jače nagraditi ovo izvješće rast dobit od 7,5% nije mala stvar
Pa prije godinu dana si dionicu mogao kupit cca 20 % jeftinije. Ili 25٪ . Sve zavisi kako računaš
Naveli su da u konsolidiranom izvješću da im je EPS pao za 7,5%.
Investicija za sljedeću sezonu...
Napisao sam novi članak o Valamaru u sklopu svojeg bloga.
Najzanimljvije mi je bilo kako su kompenzirali manji broj gostiju s višim cijenama pa su prihodi bili dosta veći nego prošlo ljeto.
Moj zaključak je da je dionica trenutno otprilike fer vrednovana, ali uz dosta optimističan pogled na budućnost.
Ovdje će veselje nastati kad dođe do prodaje ili se završe ogromna ulaganja u nove objekte/obnovu starih, ovisno što će prije biti.
Prodaja sa zadržavanjem upravljanja je, po meni, ono što slijedi kroz 5 godina. A do tada lagano ubirati dividendu i moliti se da se ne ponavljaju svjetske pandemije, ratovi, padovi meteora i slične sitnice