Koji su troškovi kod zaba global?
Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima
-
-
-
60 kn mjesecno dinamicna lepeza. i svaki nalog min 15eur. koliko ja znam
-
Eto slučajno, već imam tu lepezeu. Dakle, jedini dodatni trošak je min. 15 eura. Nema neki inactive fee ili tako nešto?
-
Eto slučajno, već imam tu lepezeu. Dakle, jedini dodatni trošak je min. 15 eura. Nema neki inactive fee ili tako nešto?
meni su nalozi 5 centi po dionici, al kako ja to uvijek uzmem na "veliko", onda mi to i ne predstavlja neki faktor.
de facto mi provizija dođe kao na ZSE-u.
al, s druge strane, banka mi odgovara za štetu ako mi netko "popuja" dionice s računa, hakira platformu i slično.
za trejdanje Interactive, a za ulaganje ovo.
barem bi ja tako 🤷
-
meni su nalozi 5 centi po dionici, al kako ja to uvijek uzmem na "veliko", onda mi to i ne predstavlja neki faktor.
de facto mi provizija dođe kao na ZSE-u.
al, s druge strane, banka mi odgovara za štetu ako mi netko "popuja" dionice s računa, hakira platformu i slično.
za trejdanje Interactive, a za ulaganje ovo.
barem bi ja tako 🤷
Mislim da si ipak sigurniji sa Interactive nego sa polupotopljenom Zabom...
-
Mislim da si ipak sigurniji sa Interactive nego sa polupotopljenom Zabom...
neka je meni gro ulaganja pod mojom jurisdikcijom, kakva je da je
ali u dvojbi da li trgovati preko ovih "no commission" i Interactive-a, tu nema nikakvih dvojbi.
ovo "no commission" nije "besplatno" jer tvoje podatke prodaju institucionalnim investitorima da zarade, a mislim da Interactive ima neku računicu da to ipak ne rade.
što ne znači da netko i od njih ne može "ukrasti" podatke, pa se ti onda s njima tužakaj
-
Placena reklama na ICT Business. Ime direktora i naziv kompanije ne odaju neku sigurnost ali ko bi ga znao danas.
Quote“Pokušavamo pokriti većinu inicijalnih javnih ponuda u SAD-u, a mi smo jedna od najvećih istraživačkih kuća koja neovisno pokriva širok raspon IPO-a na kupnji. Savjetujemo svoje kupce u vezi s analizom kupnje, ali također im nudimo dionice blue-chip-a kojima trguju naši klijenti, poput Applea i Tesle”, objasnio je Timur Turlov, izvršni direktor Freedom Holding Corp.
Freedom Finance omogućuje izravan pristup trgovanju na američkoj burzi: NYSE, NASDAQ, CBOE, CME, AMEX. Uz to, putem njihove platforme može se trgovati na moskovskoj, sankt-peterburškoj, ukrajinskoj i kazahstanskoj burzi, ali i na europskim burzama poput LSE, Deutsche Borse ili Euronext.
-
Kolege, ima li itko da koristi IKBR i margin?
Imam par pitanja, pa da ne spamamo temu neka se javi na PP? Iliti DM!
-
Samo mali info.
Kolko vidim IB je ukinuo naknadu za inaktivnost koja je bila 20$.
IBKR Account Account Minimums USD 0.00 Inactivity Fees USD 0.00 -
Otvorio acc Trading 212 ali ima samo oko 420 dionica i niti jedan poznati ETF . Može netko pojasniti o čemu se radi.
-
-
Otvorio acc Trading 212 ali ima samo oko 420 dionica i niti jedan poznati ETF . Može netko pojasniti o čemu se radi.
meni je najbitnije da ima onu jednu na kojoj cu zaradit ostalih 419 mi ni ne mora pokazivat:)
al salu na stranu. ne znam dal si krivo napisao(mozda si htio napisat 4200) al imaih ipak malo vise od 420
The Trading 212 Invest option offers more than 3,000 shares and ETFs that can be invested in from as little as £1. Shares can be purchased in companies listed in the UK, Germany, America, Netherlands, Switzerland and Madrid.2.
-
Nisam krivo napisao. Evo slika.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Nisam krivo napisao. Evo slika.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. nekaj tebi tu ne valja
pod slovom A ima vise od 400 dionica. Nije mi se dalo sve prebrojat al evo samo 10 stranica po 30 komada i svi su pod slovom A. znaci i kad sam 3000 napisao sam premalo napisao.
EDIT: naknadno sa miso i na mob provjerit i evo sto pise:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
kol. Jure je otišao tj. gleda preddefinirane liste dionica
to čak nije ni filter lista, po nekom kriteriju, već lista odabranih dionica po npr. većem relativnom prometu, isplatama dividendi, najpopularnije u zajednici i sl.
koristite onu lupicu, povećalo
možete pretražiti po tickeru ili punom/dijelu naziva
uglavnom ja se još igram paralelno na IBKR i Tradingu i još nisam našao dionicu koji prvi ima a drugi ne
s ETF-ovima priznajem ne trgujem puno ali znam da ima na Tradingu, čak ima i onih short ETF-ova, zatim onih s polugom (nrp. 3x TSLA)
-
bio je jedan brodar kojeg je kolega alias spominjao. nikad je nisam nasao na trade212. ne sjecam se koji. NL** tak nesto
-
kol. Jure je otišao tj. gleda preddefinirane liste dionica
to čak nije ni filter lista, po nekom kriteriju, već lista odabranih dionica po npr. većem relativnom prometu, isplatama dividendi, najpopularnije u zajednici i sl.
koristite onu lupicu, povećalo
možete pretražiti po tickeru ili punom/dijelu naziva
uglavnom ja se još igram paralelno na IBKR i Tradingu i još nisam našao dionicu koji prvi ima a drugi ne
s ETF-ovima priznajem ne trgujem puno ali znam da ima na Tradingu, čak ima i onih short ETF-ova, zatim onih s polugom (nrp. 3x TSLA)
U chatu mi kažu da zbog velikog broja zahtjeva za sad daju ograničen broj fin. instrum. ali da rade na tome da daju full.
-
Ja koristim Trading212 sad skoro godinu dana i još nisam naišao na neku dionicu na US marketu da je nema tamo. Revolut ima npr. puno manje.
Što se tiče IBRK muči me što ne primaju sredstva sa Revoluta. Pa moram prebacivati direktno sa banke, barem koliko je meni poznato.
Trading212 mi se sviđa zbog stvarno jako niskih naknada. Znam zadati po 30 naloga na dan za smiješne novce.
P.S. od 01.09. Revolut diže naknade za trgovanje za veće iznose. I dalje niske naknade ali ih ipak diže.
-
Ja koristim Trading212 sad skoro godinu dana i još nisam naišao na neku dionicu na US marketu da je nema tamo. Revolut ima npr. puno manje.
Što se tiče IBRK muči me što ne primaju sredstva sa Revoluta. Pa moram prebacivati direktno sa banke, barem koliko je meni poznato.
Trading212 mi se sviđa zbog stvarno jako niskih naknada. Znam zadati po 30 naloga na dan za smiješne novce.
P.S. od 01.09. Revolut diže naknade za trgovanje za veće iznose. I dalje niske naknade ali ih ipak diže.
prekjucer prebaceno s revoluta na IBKR.
cudno je sto je npr euro sjeo odma a dolar ceka par dana...
trade212 mi je dovoljan i na ibkr se prebacujem samo radi pre/after marketa jer ovo sto ja uzimam je razlika do 10 % plus minus skoro svaki dan.
Zkin ujutro +10% myps +7 % i dodje otvaranje zkin -5% myps +2% i tako svaki dan- ok nekad je i kontra al velike su razlike.
-
prekjucer prebaceno s revoluta na IBKR.
cudno je sto je npr euro sjeo odma a dolar ceka par dana...
trade212 mi je dovoljan i na ibkr se prebacujem samo radi pre/after marketa jer ovo sto ja uzimam je razlika do 10 % plus minus skoro svaki dan.
Zkin ujutro +10% myps +7 % i dodje otvaranje zkin -5% myps +2% i tako svaki dan- ok nekad je i kontra al velike su razlike.
To i mene počinje mučiti, sad već imam lijepu svotu novaca na tradingu i revolutu pa mi fali taj pre/after market. Nije isto kad uložiš npr. 500$ u dionu ili kao ja sada po cca. 3.000$ a ona skoro sav muving napravi u premarketu.
-
Pozdrav svima, pročitao sam cijelu temu i svjestan sam koje brokerske kuće preporučate, ustvari sam pretraživao iskustva sa PBZ brokerima.. I moje pitanje jest zašto nitko ne ide preko njih? Imam otvorenu investorsku uslugu i dodatno na to skrbničku kako bih imao pristup stranim tržištima, nisam još obavio kupovinu, skupljam prvo informacije. Dakle cilj mi je kupiti udio u S&P 500 i to preko PBZ-a jer za dugoročno ulaganje smatram da treba netko pouzdan tko je tu i ima najveću šansu ostati. Što mislite, kakva su iskustva, neki problemi s njima možda?
-
-