i dakle lova se prebaci prvo na revolut pa na trading 212 ? tako sam procitao ovdje ili se varam ?
Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima
-
-
-
i dakle lova se prebaci prvo na revolut pa na trading 212 ? tako sam procitao ovdje ili se varam ?
Cilj svega toga je umanjit gubitak na konverziji kune u USD. Dakle kune na revolut, na revolutu kune u dolare i onda dolari na trading212 (preko virtualne kartice, ili stvarne, bitno je samo da odlaze dolari za kartice)
Revolut nudi odlicne stope konverzije te je dobar intermedij za dobivanje dolara na trading212.
Ako imate devizni u dolarima, probajte direktno sa njega fundat trading212 racun, izbjeci cete posrednika.
-
ok hvala. e sada... navecer to pogledam na poslu sam sada.. kada prebacujem sa revolut na 212 kako to ide? brj akrtice upisem..? a kamo prebacujem..? na "brokerski"212 racun.. ?
-
Na trading212 registrirate racun, verificirate identitet, otvorite Investing dio aplikacije ako niste odmah na njemu, odaberte fund account ili deposit funds te upisete podatke sa Revolut kartice (broj, CVV, ime i istek kartice) i ako je sve ok odmah je dostupno za trgovanje.
Slobodno mi se javite u privatne poruke dok cete prebacivat pa vam mogu konkretno odgovoriti -
Na trading212 registrirate racun, verificirate identitet, otvorite Investing dio aplikacije ako niste odmah na njemu, odaberte fund account ili deposit funds te upisete podatke sa Revolut kartice (broj, CVV, ime i istek kartice) i ako je sve ok odmah je dostupno za trgovanje.
Slobodno mi se javite u privatne poruke dok cete prebacivat pa vam mogu konkretno odgovoritiu redu, hvala naljeoša. ukoliko zapne javim se.
-
Admin
October 15, 2020 at 10:18 AM Moved the thread from forum Tržišta kapitala - USA to forum Pitanja i savjeti. -
Zero commision, zero fees na Investing dijelu. Kod CFD dijela placate swap interest ako drzite pozicije.
I placa se porez kod trgovanja u zemljama koje imaju to (to cete doduse uvijek placati neovisno o brokeru). Npr., kod kupovanja dionica na francuskom trzistu, Francuska naplacuje 0.2% poreza. Trgovao sam na njemackom, svicarskom i americkom trzistu i tamo je sve full free (frakcijske dionice i cijele).
Nema troskova drzanja pozicija ili min. mjesecne naknade (Investing dio)
kako nema naknade baš nikakve? nije kao na Revolut da prvih x transakcija kupnje/prodaje bude besplatno a onda se plaća?
niti mj. naknade za održavanje nema?
-
Zero commision, zero fees na Investing dijelu. Kod CFD dijela placate swap interest ako drzite pozicije.
I placa se porez kod trgovanja u zemljama koje imaju to (to cete doduse uvijek placati neovisno o brokeru). Npr., kod kupovanja dionica na francuskom trzistu, Francuska naplacuje 0.2% poreza. Trgovao sam na njemackom, svicarskom i americkom trzistu i tamo je sve full free (frakcijske dionice i cijele).
Nema troskova drzanja pozicija ili min. mjesecne naknade (Investing dio)
kako nema naknade baš nikakve? nije kao na Revolut da prvih x transakcija kupnje/prodaje bude besplatno a onda se plaća?
niti mj. naknade za održavanje nema?
Ja do sada niti jednu naknadu nisam susreo osim Francuskog poreza na kupovinu (0.2%). Nema limita za dnevne transakcije, no tehnicki ne dozvoljavaju scalping (flaggali bi acc ako bi radili automatizirano radili 200-400 transakcija u 5 minuta). Po mojem misljenju tesko da možete rucno raditi tako intenzivan scalping da vas flaggaju.
Za bilokakvo normalno trgovanje nema naknada.
Oni svoje novce rade na CFD kockarima. Investing im je money loser koji privlaci kockare na CFD. -
Ma da li ja to vidim entuzijazam ? 🙂
Tako se na starom Poslovnom 2007. pocela uciti TA.
Makar su se dobro zabavljali. 🙂
Sve od nekud pocne.
Nauciti cemo.
-
Bio sam pisao vec prije u ovoj temi kako ja radim. Ukratko, kune sa hr racuna na revolut, na revolutu konverzija u usd i direktno fundanje dolara u trading212 racun preko virtualne kartice revoluta. Odlicni tecaj je preko revoluta.
Trading212 ima odlicnu platformu za analizu i trgovanje. Jedino nema API pristup za implementaciju automatiziranog tradinga ako radite nesto slicno tome (planiraju uvest uskoro).
Kolege su govorile i da je revolut isto ok za trading. Meni je trading212 bolji prema mogucnostima.
Na Vašu preporuku sam danas otvorio račun na Trading212. To je drastično bolje od Revoluta.
Hvala.
Otvaranje računa za 5 minuta.
Sučelje super. Web, aplikacija, sve.
Evo i ja se registriro da virenem sto nude na Trading212 i stvarno sam ugodno iznenadjen. revolut je igracka naspram ovog.
Najvise me privuklo sto imaju pristup preko browsera pa mogu sve radit na kompu i da ne moram stalno po mobitelu cackat.
Mada lovu mogu gubit i na mobu ne treba mi PC za to
-
kolege, a kako vadim lovu van sa trading 212 rj podizem cash s bankomata laicki rečeno ?
-
-
pa kako si uso tako i izadjes
znaci opet na revolut ... odnosno na devizni...
-
da.. ali kako prebacim sa trading 212 na revolut ? ima neka opcija da se upise broj racuna zaisplatu ili sto ?
a mogu li prebacit npr direkt sa trading 212 u HR PBZ tekuci devizni racun ?
mislim meni je drazi revolut da utajim TAX
-
da.. ali kako prebacim sa trading 212 na revolut ? ima neka opcija da se upise broj racuna zaisplatu ili sto ?
a mogu li prebacit npr direkt sa trading 212 u HR PBZ tekuci devizni racun ?
mislim meni je drazi revolut da utajim TAX
Ide na istu karticu sa kojom se fundalo.
Inače, porezna ima uvid u Revolut na zahtjev, ipak je to EU banka. Nije dostupno odmah kao stanje u hrvatskim bankama, ali se na obican zahtjev (ne treba sudski nalog) dobije potpuni uvid.
Barem je tako prema mojim saznanjima, ako netko zna više neka javi -
nisam jos izvlacio novce jer sam tek otvorio al nebi trebao bit nikakav problem to vratit na revolut s kojeg si ubacio :
For security reasons, we will send your withdrawn funds using the same payment methods you have used for funding your account. If you have funded your account using:
- Bank transfer - we will return your funds to your bank account
- Debit/Credit card* - we will refund the money to your card.
If you have used multiple cards, our system will select one of them to send your funds to.
Note: When you have used various methods of payment to fund your account with us, we will send your money to your debit/credit card.
Note 2: If the deposits were mainly issued via bank transfers, and you'd prefer to have the funds allocated back to the same account, then please do not hesitate to reach us. Our team will review each inquiry, and a fair outcome will be provided**.
- Tap on the three lines icon at the bottom right corner of the screen.
If you are accessing the platform via a web browser, click on your email address on the top corner of the screen - Choose "Manage funds".
- Then "Withdraw".
- Confirm your password.
- Select an account, type the amount and confirm your withdrawal request.
-
primjećujem obrnutu proporcionalnost zanimanja za Revolut (odn. US trgovanje) u odnosu na promete na ZSE
kako smo krenuli, ostat će se fondovska HR industrija, a tako i regulativa, se igrat sama sa sobom, nek si međusobno prebacuju INGRe, THNKe i ostalo
-
hah, pozivao sam na pobunu i zajedništvo no onda ovdje nije bilo nikog, a vidi sad
Nadam se da se toleriraju nespretni izleti u postovima, jer većina ovdje razgovara o počecima....
Priučeni sam trgovatelj dionicama sa petnaestogodišnjim stažem, izuzetno sam zadovoljan zaradom na ZSE u zadnjih godinu dana, no to polako ide svom kraju.......
Komforan sam, staromodan trejder što znači da ću radije dati koju kunu više ali zauzvrat želim imati potrfelj pod šapom, tj njegovog skrbnika.
ZB Global je otpao jer mi se ne da tamo otvarati čitav paket.
dakle zbog svega navedenom, i ponavljam, češće trgujem, 3 do 4 puta mjesečno, okrenuo sam se Optimatader.hr i od njih naručio demo.
Znam da neke iritiram, neki su indiferentni , no svi su dobrodošli da prokometiraju moj post i sugeriraju neki drugi način ako misle da je bolji.
Pogled u bolju budućnost svima želim
-
hah, pozivao sam na pobunu i zajedništvo no onda ovdje nije bilo nikog, a vidi sad
Nadam se da se toleriraju nespretni izleti u postovima, jer većina ovdje razgovara o počecima....
Priučeni sam trgovatelj dionicama sa petnaestogodišnjim stažem, izuzetno sam zadovoljan zaradom na ZSE u zadnjih godinu dana, no to polako ide svom kraju.......
Komforan sam, staromodan trejder što znači da ću radije dati koju kunu više ali zauzvrat želim imati potrfelj pod šapom, tj njegovog skrbnika.
ZB Global je otpao jer mi se ne da tamo otvarati čitav paket.
dakle zbog svega navedenom, i ponavljam, češće trgujem, 3 do 4 puta mjesečno, okrenuo sam se Optimatader.hr i od njih naručio demo.
Znam da neke iritiram, neki su indiferentni , no svi su dobrodošli da prokometiraju moj post i sugeriraju neki drugi način ako misle da je bolji.
Pogled u bolju budućnost svima želim
Skup taj Optimatrader.
-
Alias, preko kojeg brokera radiš?
-
To nije preko brokera nego s jedne stranice. Inace kupujem preko interactive brokera. 1$ kupnja i prodaja za sve. Do nekih 10.000$ je 1$
-
Solarci u premarketu oko +10%. Jinko na 70,76$. Nice. Samo nek tako ostane. Jel to taj diamont zlocesta? Koga zanima kako gledati cijene dionica (kupnje, prodaje i to) u realnom vremenu nek se javi na pp. kako to izgleda moze vidjeti na slici.
Vise me zanima dal se igdje moze vidjet dubina ponude i potraznje . Nesto kao na slici
-
-